מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש לי שאלה בבקשהחסויה08/10/2010
הכל תקין אצלנו, אנחנו בני 35, יש ילדה בת שנתיים, יש מקום לנסות הזרעות על בסיס ביוץ טבעי לפני שעוברים להורמונים? או שבמידה והזרע ממילא תקין, זה לא מעלה או משפר את הסיכויים....?
הזרע: 50 מליון ריכוז, 50% תנועה 14% מורפולוגיה
אצלי : הכל תקין ביוץ ביום ה 14 בערך....
הזרעות על ביוץ טבעי יעזרו לנו? או שזה בדיוק כמו קיום יחסים רגיל אצלנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010לפני ההזרעות צילום רחם. אם תקין המלצתי לעבור הזרעות לפני טיפול הורמונאלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת...
חסויה08/10/2010האם יש צורך ממשי בצילום רחם? גם אם ילדתי לידה ספונטנית לפני שנתיים?
פשוט מתחמקת מצילום כי קראתי פה דברים קצת מפחידים...האם יכול היה משהו להשתבש בלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת... - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010לדעתי אין מנוס
היית רוצה לקבל זריקות והזרעות ובעוד חצי שנה למצוא שהטיפול היה מיותר כי קיימת בעיה לפי צילום הרחם?
מצד שני אני מסכים כי הסיכוי למצוא אומנם בעיה הוא נמוך.
הצילום הוא חלק מהבירור והטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת...אבל רוצה לעזור
מוקפאים יפים08/10/2010אני מנסה להיקלט להיריון כבר שנה +... ללא הצלחה (ללא ילדים)
התחלתי את התהליך עברנו הזרעה אחת בביוץ הקודם (לא קלט כי עשינו הזרעה מאוחר מידי)...
אבל!
לפני שהתחלתי הכל ביקשתי לעשות צילום רחם - בדיוק כמו שהד"ר כאן אמר: נתחיל כל ובסוף הבעיה בכלל במקום אחר.....
כדאי לך לעשות את הבדיקה זה בכלל לא נורא..
בנות עושות מזה ביג דיל - כל אחת והגוף שלה, חבל שבנות מעלות תיאורים מזעזעים ומפחידים (כן גם אני קראתי את הדברים האלה לפני הבידקה) ובסיומה צחקתי עם הרופא ואמרת לו שאני בשוק - איפה מה שקראתי ואיפה מה שעברתי!
נכון זה לא נעים, זה טיפה עוקץ אבל אני שמממממממש פחדנית וללא כוח סבל נכנסתי עם חיוך לבדיקה ויצאתי כך!
חברה טובה שלי עברה שנה הזררעות כי פחדה לעשות צילום רחם ובסוף לא הייתה לה ברירה עשתה, היה סתימה בחצוצרה תוך כדי הבדיקה שיחררו את הסתימה ( מה שהגביר את הכאב אצלה) וחודש לאחר מכן נקלטה כיי הכל היה פתוח ומשוחרר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חן..
חסויה08/10/2010האמת שכן, קראתי פה על צילומי רחם דברים קשים..אבל אין ברירה אני אעשה את זה באם לא אצליח להכנס להריון בחודשיים הקרובים!!
תודה, אני פשוט שאלתי בגלל שלפני שנתיים ילדתי וחשבתי שאם הצלחתי להרות פעם אחת אז הרחם תקין, אבל פתאום חשבתי שאולי חס וחלילה קרה משהו בלידה ולכן אעשה צילום רחם.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתערבת אך עוד רעיון...
גלגל08/10/2010ממליצה לך לפני הצילום, שבעלך יעשה בדיקת זרע.
הבדיקה היא פשוטה ביותר (במו בדיקת שתן)
ואולי שם הבעיה...
אנחנו לא הצלחנו להיכנס להריון כמעט שנה שניסינו!
והבדיקה הראשונה שהרופא שלח היא בדיקת זרע.
חבל שתעברי סתם סבל מיותר אם הבעיה היא לא אצלך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי גלגל תודה
חסויה09/10/2010כמו שכתבתי בשאלה בדיקת זרע תקינה (ביצענו כבר ).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את מהצפון ובכללית:
מוקפאים יפים09/10/2010ממליצה בחום על ד"ר טסלר - מדהים!
בהצלחה הלוואי שתיקלטי במהרה עוד לפני כל הכאב ראש הזה של הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חן - הלוואי!
חסויה09/10/2010הלוואי וכולנו נהרה במהרה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמאלה איזה מהר ענית.....
מוקפאים יפים09/10/2010חחחחחחחח לא ציפיתי כזו תגובה מהירה.. לא בשבת ולא בשעה כזו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני פה רוב היום
חסויה09/10/2010מקווה לנצא מהפורום הזה לפורום הריון מהר מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת את עזרתכםמורן08/10/2010
שלום לכולן, אני חדשה בפורום - פעם ראשונה שלי. אני ובעלי עוברים טיפולי פוריות כ4 שנים הזרעות והפריות. עד כה עשיתי 6 הזרעות ו5 טיפולי IVF שלא צלחו. לפני כשבועיים התחלתי את מחזור ההזרקות ה6 והיום כמה ימים לפני הטיפול עשיתי מעקב זקיקים ובדיקות דם. תוצאת הפרוגסטרון יצאה גבוהה 27.5 אך בקושי יש זקיקים כלומר עברתי תהליך של ביוץ אך ללא זקיקים. עכשיו אני צריכה להמשיך להזריק דקפפטיל עד קבלת המחזור ולהתחיל מחדש. דרך אגב לא ציינתי כי ה"בעיה" היא בזרע של בעלי. אנא עזרתכם באם ניתקלתם בתופעה שכזו? ואיך יכול להיות שקרה דבר כזה? תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת את עזרתכם - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010ללא טיפול תרופתי מתרחש ביוץ בודד. זה מה שקרה לך. אין צורך לראות זקיקים. בעקבות הביוץ פרוגסטרון גבוהה, הווסת יגיע שבועיים לאחר הביוץ תוך כדי נטילת דקפפטיל. לאחר שיגיע הווסת יוסיפו לטיפול בדקפפטיל תרופות להגברת מספר הזקיקים לביוץ. הכל לפי מה שנידרש כך שאין לך מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות- מנסה להביןמודאגת..08/10/2010
שלום רב,
אני באמצע סבב שני של הזרעות עם גונאל אף.
סבב הראשון קיבלתי מינון של גונאל 150 ותוך שלושה ימים היו לי שני זקיקים מובילים 15+16 וועוד כ 7 זקיקים בין 9-11 מ"מ. ערכי e2 1500 ופרוגסטרון 3מכיוון שהיה לי קשה לקבל את הזריקות הוחלט שאזריק ביום הרביעי גונאל 37.5 ויום לאחר מכן אוביטרל. כמובן שהסבב נכשל.
כעת אני באמצע סבב לאחר הזרקה מהיום החמישי גונאל 75 , אני כבר ארבעה ימים מזריקה ואתמול הייתי במעקב נצפה זקיק 13 ומספר זקיקים בכל שחלה מתחת ל 10 מ"מ. רמת ה500 E2 - והפרוגסטרון 1.9.
היום הייתי שוב במעקב ואין תזוזה, רירית הרחם עדיין 7 ,e2 800 ופרוגסטרון 3.3גודל זקיק אותו דבר כמו אתמול ומספר זקיקים מתחת ל10.
קיבלתי הוראה להזריק 112.5 וביום ראשון שוב מעקב. השאלה היא, אם לא רואים שהזקיק גדל כיצד הרמות בדם עלו ? מה זה אומר ? בנוסף, האם גם אתם הייתי מעלים מינון או שכבר הייתם מגדלים את הזקיק הקיים. אני מזריקה מהיום החמישי וכבר הגעתי ליום העשירי של המחזור .
תודה רבה ושבת שלום
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות- מנסה להבין - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010במינון של 10 הגבת יותר מידי. הרי אינך רוצה לחוות גירוי יתר שחלתי או הריון שלישיה, רביעיה או אף יותר. על כן הורידו את המינון בנסיון השני, וכאשר נצפה שהתגובה איטית מהרצוי מעלים אותו בהדרגה. זו המשמעות של "לחייט את החליפה" לכל מטופלת לפי התגובה שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה חשובה ושוב שאלה....
מודאגת..08/10/2010את המינון אני ביקשתי להוריד למרות שהרופא המליץ להשאיר 150! זאת בדיוק הסיבה שהחל ממחזור הבא אני עוברת לרופא פרטי אחר.
השאלה שלי הייתה, איך זה שרמת הערכים בדם עולה ואין תזוזה בזקיקים?
האם לדעתך המינון שנקבע ליומיים הקרובים (112.5) הוא נכון? ואם כן, האם אין סיכון שפתאום "יצוצו" כל מיני \קיקים שיובילו אותי ליותר מדי עד כדי ביטול טיפול?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה חשובה ושוב שאלה.... - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010אין לי עינין להתערב בטיפול על מנת שלא לבלבל אותך, בהיה נכון או לא היה נכון.
רמת אסטראדיול היא סכום של כל ההורמונן המופרש מכל הזקיקים העוברים גירוי להתפתח. זה שאין עדיין זקיקים גדולים, אין אומר שלא יתפתחו בהמשך. אפשר לקבל רמה של 4000 מ-20 זקיקים של 10 ממ כל אחד. על כן הנסיון ואומנות הטיפול בהורמונים היא שצריכה להביא את המטופלת למספר הזקיקים הנידרש מבלי לגרום לתופעות לואי לא רצויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר טרומבופיליה בשל הפלות חוזרותמבולבלת08/10/2010
שלום,
נשלחתי לבדיקות דם עבור הסעיפים הבאים (כך בהפניה):
1. ספירת דם שלמה
2. PT
3. PTT
4. Thrombin Time
5. Fibrinogen
6. Protein C
7. Protein S free
8. APC resistance
9. Factor II
10. Factor V Leiden
11. Antithrombin III activity
12. MHTFR
13. Homocysteine
14. CAC Lupus
15. Anticardiolipin
16. Antinuclear Ab
קיבלתי תוצאות עבור הסעיפים הבאים:
PT-INR
PT-SEC
PT%
APTT-sec
FIBRINOGEN
ANTI CARDIOLIPIN lgG
ANTI CARDIOLIPIN lgM
ANTI CARDIOLIPIN lgA
A.B2 GLYCOPROTEIN lgM
ANTINUCLEAR Ab
DNA (ds) Ab
APC resistance
MTHFR
עכשיו אומרים לי שעם כל התוצאות האלה עדין אי אפשר לתת לי תשובה בנוגע לקרישיות יתר בדם. האם לא עשיתי את כל הבדיקות ברשימה? אם לא, איזה בדיקות אני עוד צריכה לעשות?
בתודה מראש,
מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר טרומבופיליה בשל הפלות חוזרות - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010"האם לא עשיתי את כל הבדיקות?"
העמידי בדיקה מול בדיקה ואימרי האם הרשימות זהות?
לדעתי הרשימות אינן זהות. לא כל מה שהעמדת ברשימה הראשונה נמצא ברשימה השניה.מכאן שאין תשובות לכל הבדיקות הנדרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' סימון תא בודדשרה08/10/2010
פרופ' סימון שלום. לאחר כ-10 בדיקות זרע בהם לא נמצא דבר (על רקע הורמונלי-מטופל) נמצא בבדיקה האחרונה תא אחד בודד בתנועה. האם המצאותו מעידה על כך שימצאו בניתוח תאים נוספים? האם זה מגדיל את הסיכויים? זה חשוב לנו מאד לדעת. בשביל להערך עם גיבוי של תורם. העלויות הם מאד יקרות ואם יש סיכוי סביר שימצאו לא נזמין בשלב זה לפחות... בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' סימון תא בודד - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010באופן עקרוני אם נמצא תא זרע בזירמה הסיכוי למוצא בניתוח באשך הוא גבוה יותר אילו תא זה לא נמצא.
לפני ניתוח על האשך הייתי ממליץ לבצע בדיקת סריקת זרע מדוקדקת שמא יש יותר מתא אחד וניתן לחסוך גם את ניתוח האשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת בהריוןמיכל08/10/2010
שלום רב
אני שבוע 20 , עקב שפעת וקוצר נשימה קיבלתי מוקסיפן פורטה 500 מ"ג ומשאף בודיקורט 200 . זה הריון IVF ואני מאוד דואגת למצבו של העובר גם עקב השיעול הקשה וגם עקב צריכת התרופות. שאלותיי-
1. האם ניתן לקחת את התרופות ללא חשש למשך 10 ימים? 3 פעמי ביום, או לוותר על התרופות ולהתגבר לבד?
2. האם העובר סובל ממצבי ? מהשיעול וקוצר נשימה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת בהריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010מצבך והטיפול בו לא ישפיע על העובר.
מאחל לך החלמה מלאה
בכל זאת מציע לחזור על בדיקת CMV ו EBV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול בגונלקרן08/10/2010
היתה לי תגובה יתר שגרמה לכך שנצפו 4 ציסטות בכל שחלה בגדלים של 4-5 ס"מ.
פעם בכמה ימים יש לי כאבים , לא מאוד חזקים אבל אני מרגישה כאבים. יש לי קיבה רכה בימים האחרונים והאכבים התחזקו במעט. האם זה אמור לקרות? האם זה אומר שהן רק גדלות במקום להעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול בגונל - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010בהחלט יתכן שיש הגדלה של הציסטות או של השחלות בכלל. מחייב מנוחה, הפחתה במאמץ פיזי, טיפול נגד כאבים ומעקב רפואי ביחידה בה את מטופלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולקרן07/10/2010
האם התחלת הזרקת גונאל אף רק מהיום 10 למחזור
יכולה עוד לעזור?
או שכבר לא תהיה השפעה על זקיק?
היום זה יום 10 ללא הורמונים זקיק 12 מ"מ
רופא אומר אולי שווה להתחיל להזריק גונאל F 112ליום.
כשאמרתי לו שהיום כבר יום 10 למחזור ,גימגם...
מה לדעתך?מאוחר מדיי להזרקת הורמונים?בת41* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול08/10/2010זקיק בקוטר של 12 ממ ביום 10 למחזור כנראה אינו פיזיולוגי.
אם הוא תקין, הוא אמור להמשיך ולגדול, אם לא - טיפול בגונל לא יעזור.
יש לזכור - איכות אינה ניתנת לשינוי ע"י התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
קרן08/10/2010אם הזקיק שהוא 12 מ"מ ביום 10 למחזור ימשיך ויגדל
וזן תמונה כרגע,הוא גודל,
האם הוספת גונאל עכשיו,שזה יום 12 למחזור יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול08/10/2010לא, בשלב זה של המחזור לא יגויסו זקיקים נוספים, אלא אם כן מדובר בשחלות של PCOS.
("פוליציסטיות")
לכן, כאמור, אם הזקיק תקין - הוא ימשיך לגדול. אם לא - הוא לא תקין, ולכן אין טעם "לדחוף" אותו בכוח עם גונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפשיר307/10/2010
שלום,
אתמול בהיסטרוסקופיה נמצא פוליפ שהוכרך כקטן מחצי ס"מ.
אני לאחר הזרעות ולפני IVF ראשון.
האם אתם ממליצים להוציאו או שניתן להתחיל טיפול.
תודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהוכרך+שהוערך
שיר307/10/2010סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ - תגובה
פרופ' אלכס סימון08/10/2010לפני IVF אני ממליץ להסירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידיעת הרופאיםלימונית07/10/2010
לרופאים שלום,
בימים האחרונים התכתבתי אתכם כאן בפורום, וד"ר בידר הסביר לי שהסיבה שטיפול חודש אחרי חודש אינו טוב, הוא בגלל שאם יש זקיקים קטנים שנשארים מהטיפול הקודם, אז הם בעצם זקיקים ללא ביציות, שאמנם רואים אותם אך בסופו של דבר ישאבו מהם רק נוזל ולא ביצית.
אז רציתי רק לספר היום עברתי שאיבה, ושאבו לי 10 ביציות!! בדגש על ביציות ולא על נוזל, כי ביררתי את זה עם הרופאה ששאבה, ואני בת 44 ומספר חודשים.
כך שאולי התיאוריה הזו לא כל כך נכונה, ואפשר לאפשר לנו לעבור טיפול חודש אחרי חודש?
מה עוד שבאתר הכללית יצאה בסביבות חודש מאי הודעה שהמושלם מוסיף עוד מספר טיפולים בשנה על הטיפולים המאושרים על ידי משרד הבריאות, כך שלמעשה גם זה נוגד את העניין של לא לטפל חודש אחרי חודש, כי זה יוצא ביחד משהו כמו 9 טיפולים בשנה. אז איך מצד אחד קופת חולים מאשרת, ומצד שני הרופאים לא?
לילה טוב לכולם,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימונית
עידית08/10/2010לימונית שלום,
ברכות על השאיבה המרובה ואצבעות שמחזיקות,
כתבת שהמושלם הוסיף עוד טיפולים
איפה בדיוק קראת את זה ?
אני קראתי שהם הורידו את הטיפולים מ-6 בשנה ל-5.
ואני נואשת לקבל מהם אישור לטיפול נוסף השנה,
אשמח לעידכון,
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעידית
לימונית08/10/2010שלום עידית,
בזמנו זה היה בהודעות המתגלגלות בעמוד הראשון של שירותי בריאות הכללית באינטרנט.
תיכנסי כך: כניסה לאתר הכללית, בחירה ב"כללית מושלם", "חיפוש שירותים במושלם", "בחירה לפי קטגוריה", בחירה ב"שירותי נשים והיריון", "הפריה חוץ גופית IVF".
תוכלי לראות שם, שכמו שאמרתי, בנוסף לסל הבסיסי (המאפשר 4 טיפולים בשנה), המושלם נותן עוד 5 טיפולים בשנה קלנדרית למטופלות IVF עד לילד שני, בהשתתפות של 300 ש"ח לכל שלב.
כלומר, שמצד אחד הרופאים לא בעד, אבל מצד שני הביטוח המושלם של קופת החולים מאפשר את זה בהנחה גדולה - בנוסף ולאחר מימוש הסל הבסיסי.
מכאן, שאני מבינה שיש אפשרות ליותר מ-4 או 6 טיפולים בשנה (4 = הסל הבסיסי, 6 = אם עושים חודש כן חודש לא), כי סה"כ הסל הבסיסי + המושלם = 9 טיפולים בשנה.
מקווה שעזרתי,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידיעת הרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר08/10/2010זה ששאבו 10 ביציות זה לא שמחה גדולה ועכשיו אני רוצה להסביר לך מאוד מה שקורה כאן.כמובן שגם שאבו זקיקים ריקים אך זה לא משנה.
את מעונינת בהריון ולידה.הטיפולים במצבים אלה נותנים סיכוי קטן להריון,אם בכלל.הטיפול חודש אחרי חודש אינו נכון.אומנם עד מרוצה מאוד אך את מתעלמת מסיכוייך להרות.
אין מקומות בעולם שמטפלים בצורה כזו בגיל כזה.
כל עניין הסבסוד הוא הבעיה היות וכביכול זה חינם ואת מרוצה אך מבזבזת זמן יקר בטיפולים אילו ,כפי שציינתי, אם לא ילדת בעבר כנראה טיפול מסוג זה לא נכון לעשותו.
אני מאחל לך הצלחה אך יש כאן בעיה מאוד קשה היות והסבסוד גורם לנשים להמשיך בצורה כזו בטיפולים עד גיל 45 וזה גם ,חלקית, באשמת הרופאים שעל ידי כך מגדילים את נפח פעילותם.
עקב הסיכויים האפסיים רוב המדינות אינן מאשרות טיפולי הפריה בגיל זה.
אני כמובן מאחל לך את מלוא ההצלחה אך העתיד יראה מי צדק.
אני מציע גם שתשאלי אחרות מי ילדה בעקבות טיפולים מהסוג שלך.
לגבי התאוריה -אין כאן שום תאוריה. אפשר גם לשאוב כל חודש. מדוע לא עושים?
התוצאות גרועות.
לסיכום כמעט רוב הנשים במצבך מגיעות לגיל 45 ללא הצלחה ללדת.
אני דוגל ,ולא רק אני,שנשים לא מבינות עד כמה בזבזו זמן.ואז מה קורה? מתחילים לחפש הריון ולידה בגיל מעל 45 וזה לדעתי חבל.
כל הנשים שלא ילדו והן בגיל 43 ומעלה לא צריכות להיות מטופלות בהפריה למרות שכל חודש אני יכול לשאונ להן ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה החשיבות בזה שהיא לא ילדה אף פעם?
אנונימית08/10/2010האם הכוונה היא שהלידה הקודמת מוכיחה פוריות ולכן מצדיקה יותר את הטיפולים בעיניך, או שמשהו בעצם הלידה הקודמת "עוזר" להפריה?
כלומר, אם אשה עוד לא ילדה אבל זה בגלל שהיא מעולם לא ניסתה להיכנס להריון לפני גיל 40, נניח, (וגם לא היתה אפשרות שתיכנס להריון בטעות) - האם זה מוריד את סיכויי הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בידר
לימונית08/10/2010ד"ר בידר שלום,
ראשית, תודה על התגובה.
שנית לגבי השאלה מי ילדה בגיל כזה, אז רק לפני שבוע, אולי אפילו באותו היום שהתכתבנו, מישהי שנכנסה להיריון בגיל 44 (+) וילדה בגיל 45, כתבה את זה בפורום כדי לעודד בנות אחרות, והיא ציינה דרך אגב שלמרות שעברה הרבה טיפולים, זה היה נדמה לי או על בסיס טבעי או בכלל ללא טיפול, בסופו של דבר.
לגבי ההסבר שלך, אז אני מבינה שהסיכויים הם קלושים, אבל מבחינתי אין לי שום אופציה אפשרית לתרומת ביצית, ולכן זו הדרך היחידה שאני יכולה לנסות ולהגשים את חלום ההורות (מבחינה כספית) ויש בזה גם את האלמנט הלא מבוטל של קשר הדם. האפשרות האחרת פשוט לא אפשרית עבורי בכל מקרה.
לגבי מה שכתבת על הרופאים המטפלים בי, אז זה לא שהם באו והציעו לי, ההפך, זו אני שהתחננתי בפניהם לא להפסיד חודשים שהפכו ליקרים במיוחד עד ליום הולדתי, אז יופסקו הטיפולים ממילא.
לגבי השאיבה: בעקבות ההתכתבות שלנו כאן, שאלתי את הרופאה מראש אם היא יודעת האם היא שואבת נוזל או ביצית, והיא הודיעה לי שהכמות הנמסרת לי היא של ביציות בלבד!!
וידאתי את זה איתה גם לאחר השאיבה, שכאמור היתה מוצלחת במיוחד.
הדיכוי, ד"א, בגלל החגים, התארך כשבוע נוסף, אבל זה גם היה בפעם הקודמת, אז אולי הפעם זה היה לטובה. ואולי גם זה תרם להצלחה. ייתכן?
מעריכה כנות, אבל בחירה אחרת מזו שאתה מציע, בהתאם לכל מיני נסיבות, היא לא חוסר הבנה, אלא המציאות הקיימת של כל אחת ואחת, ואיתה הסיכויים היחידים אולי כן להצליח בדרך היחידה העומדת בפנינו, גם אם הסיכויים הם קלושים.
שבת שלום,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בידר - תגובה
פרופ' שחר קול08/10/2010פרופ' בידר צודק!
בהערכה עדינה, כ - 30% ממחזורי ה - IVF בישראל מבוצעים כאשר הסיכוי להשיג הריון ולידה (וזו מטרת הטיפול - לידה של צאצא בריא!) הוא קלוש עד אפסי.
הסיבה מפורטת היטב ע"י פרופ' בידר.
לא בכדי ברוב המדינות המסבסדות טיפולים עוצרים בגיל 42 - 43.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010את מנסה לחפש באור את מה שאיבדת במקום חשוך אחר.
מה שאת אומרת לי שבגלל סיבות שונות את מוכנה לקבל טיפול שגוי כי הוא חינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר בידר, בהמשך לשיח כאן
אמא מבוגרת08/10/2010קראתי את תגובתך הדי ישירה, אך כנראה נכונה. זה מעלה אצלי שאלה לגבי עצמי.
כתבתי כאן כבר, אני בת 40 עוד שבועיים, התחלתי לנסות להרות בגיל 35, היו כמה הריונות (מטיפולים, אבל נקלטתי בכל פעם שעשיתי IVF), אבל בגלל חוסר מזל בעיקר, 3 הריונות לא הצליחו, ובהריון הרביעי שהיה תקין, ילדתי בת בריאה, הייתי בת 38 בלידה.
שנה אחרי הלידה, במאי השנה, חזרנו לטיפולים, ופתאום התמונה שונה לחלוטין. בטיפול הראשון ישר נקלטתי, אבל - הפלה בשבוע 10 - דבר שלא היה לי אף פעם. במחזור הטיפולים שעשינו לאחר ההפלה - רק 3 ביציות, כולן כנראה לא טובות כי לא הופרו. בטיםול הנוכחי, אני רואה לפי התוצאות של הבדיקות - שוב נמוך, ורק 2 זקיקים כנראה, לשאיבה ביום שני.
כבר ענית לי כאן, בישירות (שכנראה מתבקשת ונכונה כאן) שהפוריות יורדת. השאלה שלי היא - האם העובדה שהיו הריונות קודמים, ושילדתי לפני שנה וקצת, - האם אלה גורמים שמעידים על כך שאולי עוד יש סיכוי, למרות הגיל?
ומה עושים אם הביציות שלי לא טובות? לוותר על החלום ללדת אח/אחות לילדה שלי? ללכת לאימוץ?
אני סומכת על הישירות שלך, אני זקוקה לתשובה אמיתית ולא מתחמקת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר בידר, בהמשך לשיח כאן - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010את בכל זאת צעירה ומה שהייתי מנסה לעשות זה שאיבה במחזור טבעי כאשר ביום 2 או 3 של וסת בודק FSH וE2. ולפי התוצאות של מהלך הטיפול השאיבה וכו, הייתי אומר לך מה לעשות הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון אוביטרלרונימוני07/10/2010
אני בטיפול ivf פרוטוקול ארוך. דקא יומי מהיום ה21 וגונאל אף.
קיבלתי הוראה להמשיך עם הדקא והגונאל היום ומחר וביום שבת להזריק אוביטרל וביום שני שאיבה.
ביקשו ממני להזריק את האוביטרל ב23:00, את הדיכוי אני לוקחת כל יום ב19:00 בערב, האם תיתכן בעיה שהדיכוי האחרון שאקבל הוא 28 שעות לפני האוביטרל, האם ייתכן כי הביוץ יחל בעקבות ההבדלים בשעות?
זהו אינו טיפולי הראשון אך עד היום קיבלתי את הדקא 3.75 אז לא היה עניין עם הדיכוי.
מודה מראש על התשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון אוביטרל - תגובה
פרופ' אלכס סימון07/10/2010ביום אוביטרל קבלי דקפפטיל בשעות אחר צהרים מוקדמות כמו 3 PM ובא לישראל גואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות
רונימוני07/10/2010אני מאד מקווה שגאולתי תגיע הרבה לפני זו של ישראל -- כי גאולה זו עוד רחוקה מאד לצערי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי07/10/2010
פרופ' אלכס סימון שלום רב
בהמשך לתשובתך כתבת לי לאחר הפלה להמתין חודשיים בכדי להרות שוב השאלה שלי גם אם הייתי שבועיים בסך הכל בהריון וקיבלתי מחזור להמתין חודשיים או שאני בכל זאת יכולה לנסות החודש או בחודש הבא? לא עשיתי גרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון07/10/2010בוסת הבא תוכלי לנסות להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' סימוןיעל07/10/2010
שלום פרופ', אני בת 40, אמא לילד בן 10, פרופיל הורמונלי ראשון ביום 3 למחזור הראה FSH 16.2 ואסטרדיול נמוך ממאתיים, בחודש לאחריו כבר ירד ל 11.5, הגבתי יפה לטיפול - ארבע ביציות ממינון נמוך של הורמונים, האם יש סיכוי להפריה בהזרעה או שהפרופיל ההורמונלי מעיד שהביציות לא תקינות? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' סימון - תגובה
פרופ' אלכס סימון07/10/2010הפרופיל פעם גבוה ופעם תקין אולי מרמז על תחילת ירידת הרזרבה.
הביציות הן כשל אישה בת 40 ותקינותם טובה יותר משל זו בת 43 אולם פחות טובה מזו שהיא בת 37. בוודאי שיש סיכוי להריון בהזרעה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוההמירב07/10/2010
שלום בת 37 יש לי FSH גבוהה מאוד מאוד מעל ל- 50 האם יש טיפול וסיכוי להקלט להריון ולאיזה רופא לפוריות מומלץ לפנות תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH גבוהה - תגובה
פרופ' אלכס סימון07/10/2010FSH גבוה מעיד על ירידה ברזרבה השחלתית. אם הוא נותר גבוה לאורך זמן והווסת נעשה נדיר, אזי זה מעיד שמלאי הביציות נגמר. על כן צריך לחזור על הבדיקה ולראות שאין בבדיקה ראשונה טעות. במקביל כמובן את זקוקה לייעוץ של רופא.
אין דרך להחזיר ביציות למאדר או להרחיבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלומין והריוןשלי07/10/2010
ד"ר שלוםרב
לאחר הפלה טבעית וטיפול באיקוקלומין ברצוני לדעת במידה ואני רוצה לנסות שוב להרות לקחת החודש איקוקלומין או לתת לגוף לנוח ולהתחיל חודש הבא עם איקקלומין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקוקלומין והריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון07/10/2010המלצתי להמתין חודשיים לאחר הפלה בגרדה וחודש אם לא בוצעה גרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)