מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי עוברים לתרומת בצית ?ש.21/08/2010
אני בת 44 ורבע.
מעולם לא ילדתי.
עברתי 3 הזרעות שלא צלחו.
כעת,לפני IVF
השאלה:
לאחר כמה טיפולי IVF אתם מייעצים לעבור לתרומת בצית ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית
ד''ר דוד ישי21/08/2010הגבול שקבענו הוא 45. יתכן שבאופן מעשי צריך להוריד אותו ל 44. אז תראי איך תהיה התגובה ב IVF שתעברי ולפי התגובה תחליטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה שלא צלחהשואלת21/08/2010
שלום
לראשונה בחיי לקחתי 10 ימים של גונאלF:
ביום8/8/10 בבוקר נצפו 3 זקיקים 12,14,18
פרוגסטרון 5
באותו יום בלילה הזרקתי אוביטרל.
ורק ביום 10/8 עברתי הזרעה.(דהיינו אחרי יומיים מהבדיקה הנ"ל)
שאלותי:
1 האם הייתה טעות בהזרעה והיו אמורים לעשות הזרעה לפני 10 לחודש?
2. 9 ימים אחרי הזרעה קיבלתי מחזור.(דהיינו ב 19/8 קבלת מחזור)
האם זה הגיוני לקבל 9 ימים אחרי הזרעה מחזור????
מה יכולות להיות הסיבות?האם טעות ביום?או משהו אחר?
3 היום,זה היום השני למחזור ביצעתי אולטראסונד:
שחלה ימנית מראה תקין.
שחלה שמאל-זקיק 18 מ"מ מצב עכור.מה פשר הדבר??????ומה עושים???
אנא התייחסות לכל השאלות
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
ד''ר דוד ישי21/08/20101. לא היתה טעות. הביוץ היה צפוי לאחר הזריקה היה יומיים אח"כ בבוקר.
2. אין כאן עניין של טעות . יש שלב לוטאלי קצר וצריך לשקול לתת בטיפול הבא תמיכה עם פרוגסטרון לאחר ההזרעה.
3. הממצא העכור הוא קרוב לודאי שרידי הזקיק שבייץ בטיפול שנכשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרצרהשואלת21/08/2010
שלום
האם יש קשר בין פרולקטין גבוהה לאי ספיגת הגופיף הצהוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר21/08/2010הפרולקטין מפריע לתהליכי הביוץ. ברגע שהביוץ קרה הוא לא גורם שום דבר לזקיק הצהוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה לאחר בטא חיוביתשירה21/08/2010
לרופאים שלום רב
אחרי בטא שניה חיובית.
נדבקתי כנראה מבתי הקטנה וגם לי היו שלשולים לא קשים במשך יומיים. האם מעורר דאגה?
כעת אני נמצאת בארגון דירה חדשה, כמובן איני מרימה דברים כבדים אולם עובדת כפי
שעובדים כשעוברים דירה. האם בסדר?
תודות על אורך הרוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה
פרופ` דוד בידר21/08/2010לא מעורר דאגה.
תנצלי שאת בהריון ושאחרים יסחבו. אך אם תשתתפי זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בטיפולי פוריותענת21/08/2010
שלום רב,
בת 35 עם קוליטיס כיבית ברקע מזה כל סבב בזמן לקיחת ההורמונים- דקא פפטיל 0.1 וגונאל 225 מתחילים כאבי בטן ושלשולים לסירוגין שמתגברים לאחר השאיבה עד 3 ימים לפני קבלת המחזור .
האם כאב הבטן והשלשולים בזמן ההחזרה יכול להפריע להשתרשות ?
האם תופעת לוואי של ההורמונים?
האם הקוליטיס ברקע משפיעה ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
פרופ` דוד בידר21/08/2010חלק ממחלות מעיים מתגברות במתן תרופות ובהריון=כשליש.
זה לא משפיע להשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע?יונית21/08/2010
איך אני יודעת באיזה שבוע אני אם הווסת האחרונה ב16/7/10 שאיבה ב-29/7 החזרה 1- ב1/8, והחזרה שנייה ב3/8 ב -15/8 בטא חיובית ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר21/08/2010השאיבה זה שבועיים הריון.מכאן סופרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יונית21/08/2010אם הבנתי נכון אני שבוע 4 +
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע
פרופ` דוד בידר21/08/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםחסויה21/08/2010
קראתי פה שהרופא נותן 4 כדורים לפני החזרה ולי נתן 3 האם זה משנה ?
כמה זמן שמירה לאחר החזרה של העוברים המוקפאים נדרש ?
האם פיפל חודש לפני יעזור להשתרשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ` דוד בידר21/08/20103 זה גם בסדר גמור.
לא צריך שמירה.
לדעתי הפיפל לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
חסויה21/08/2010מדוע הפיפל לא עוזר לדעתך הרי ישנם הוכחות שהוא כן עוזר ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוכחות
פרופ` דוד בידר21/08/2010זהו שאין הוכחות.
לאחרונה הצטברו נתונים לחוסר יעילות.
הגיונית אין הסבר הגיוני ליעילות בשיפור התוצאות בהפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלותרחל21/08/2010
שלום, אני אחרי 2 הפלות שתיהן מהשנה האחרונה. אחת אחרי הזרעה והשנייה אחרי החזרת מוקפאים.
שתיהן בשבועות 6-7, אחת הסתיימה בגרידה והשנייה באופן טבעי.
אחרי ההפלה השנייה התגלה שיש לי cmv (לפני כן אף פעם לא חליתי בזה).
יש אפשרות שההפלות קשורות לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
פרופ` דוד בידר21/08/2010לא. יש לבדוק סיבות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אובטרלא.ס21/08/2010
למה מזריקים אובטרל יום לאחר ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר21/08/2010בפרוטוקול ארוך זה תמיכה בגופיף הצהוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנגה21/08/2010
שלום,
סליחה מראש על אורך ההודעה...
אני בת 27, מזה חצי שנה מנסה להרות, נוטלת מזה חודשיים פרדניזון 5 מ"ג מדי יום.
עשיתי בדיקות דם הפרופיל ההורמונאלי נמצא תקין. החודש ניסיתי לעקוב אחר הביוץ עם ערכת ביוץ, הפעם הראשונה שעשעתית הייתה ב 10.8 (יום 16 אחרי מחזור) ויצא פס בדיקה חיובי, אך בהיר יותר מפס הביקורת. יום למחרת היה פס בהיר קצת יותר ויום אחר נעלם. שאלתי הראשונה היא האם זהמצביע בכלל מצביע שהיה ביוץ החודש ופספסתי אותו ביום יומיים ולכן הפס יציא בהיר יחסית??
שנית, לפני שלושה ימים (18.8) הבחנתי בהפרשה חומה שהייתה מלווה בכאבי בטן והתכווציות. מאז לא היו בכלל הפרשות. יש לי מעט סחרחורות ואתמול סבלתי מכאבי ראש, מלבד זאת אין שוב סימפטומים אחרים.
אני כבר לא יודעת אם זה מרוב ההתעסקות והקריאה על הסימפטומים או שיש באמת סיבה להיות אופטימית..
מתי כדאי לבצע בדיקה ביתית?
אני מאוד לחוצה וחוששת מתשובה שלילית שוב..
תודה רבה על כל התייחסות לשאלותיי..
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלןם
פרופ` דוד בידר21/08/2010למה את לוקחת פרדניזון?
לגבי הסימנים הם לא ברורים ולכן כדאי לבצע בדיקות דם לE2ו פרוגסטרון אז נבין יותר מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נגה21/08/2010אני נוטלת פרדניזון עקב late adrenal onset
כל הבדיקות דם של הfsh, lh ופרולקטין יצאו תקינות
אני נמצאת במעקב אנדוקריני
בברכה,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר21/08/2010אוקי זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי21/08/2010
שלום,
אני מטופלת הפיורגון ואוביטרל, יומיים לטחא הזרעה. היום התקררתי ומאד הצטננתי, לוקחת דקסמול וקולדקס. האם יכול להשפיעע על הצלחת הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישפיע
פרופ' אלכס סימון21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםליאורה21/08/2010
לרופאים שלום,
אני לאחר טיפול כושל של IVF שבו הוקפאו 4 עוברים , 3 עוברים לאחר שלושה ימים מהשאיבה והם מעל 8 תאים ועוד עובר נוסף לאחר חמישה ימים שממש גדל .
בתאריך ה7.8.10 שהוא היום השני של הוסת לקחתי 3 כדורי אסטרופם ולאחר 10 ימים באתי לבדיקות ועובי הרירית היה 5 מילימטר. המשך הטיפול היה 3 כדורי אסטרופם בפה ובנוסף אחד וגינלי כל יום. בתאריך 18.08.10 עובי הרירית היתה 8 מילימטר , E2=8900, פרוגסטרון = 1.9
הוחלט לעשות החזרה של המוקפאים ב24.08.10 . המשך טיפול: עוד יום אחד של 4 כדורי אסטרופם
דרך הפה ווגינלי, ועוד 3 ימים 4 כדורי אסרופם בפה+ 2 קרינון.
1) האם בזמן הזה הרירית תתעבה?
2) האם הנתונים טובים להשרשה של העוברים? והאם יש סיכוי טוב לקליטת הריון?
תודה מראש
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית 8 ממ טובה להשרשה
פרופ' אלכס סימון21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור....
אריאלה21/08/2010האם תוצאות הבדיקה של הE2 והפרוגסטרון גבוהות מדי ? נמוכות מדי? או נורמליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה
אריאלה22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור סימון.ש.20/08/2010
מה הסיכויים של רווקה, שלא ילדה ולא עברה הפלה
והיא היום בת 44 ורבע, להרות בטיפולי ivf ?
בתודה על הכינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שאלה.
ש.20/08/2010כמה טיפולי ivf תמליץ לה, עד שיעלה עניין תרומת הבצית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהדסה פחות מ 5%
פרופ' אלכס סימון21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה שלא צלחהשואלת20/08/2010
שלום
ביום8/8/10 בבוקר נצפו 3 זקיקים 12,14,18
פרוגסטרון 5
באותו יום בלילה הזרקתי אוביטרל.
ורק ביום 10/8 עברתי הזרעה.
שאלותי:
1 האם הייתה טעות בהזרעה והיו אמורים לעשות הזרעה לפני 10 לחודש?
.2 9 ימים אחרי הזרעה קיבלתי מחזור.(דהיינו ב 19/8 קבלת מחזור)
האם זה הגיוני לקבל 9 ימים אחרי הזרעה מחזור????
3 היום,זה היום השני למחזור ביצעתי אולטראסונד:
שחלה ימנית מראה תקין.
שחלה שמאל-מראה עכור 18 מ"מ-מה פשר הדבר??????ומה עושים???
אנא התייחסות לכל השאלות
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים טובים
פרופ' אלכס סימון21/08/20101. הערכתי שהביוץ היה ב -9 או 10 לחודש. הזרקה אחת ב-10 מכסה את כל ימי הביוץ האפשריים
2. לא תקין דימום מוקדם. מצריך טיפול בתמיכה לאחר הביוץ
3. ממצא עכור = שארית של הביוץ שהיה. אמור להיעלם תוך מספר ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלב לידניאלה20/08/2010
סליחה על כמות השאלות שאני שואלת אבל זה המקום היחיד שנותן לי מענה.
כזכור נכשלתי השבוע בהפריה חוץ גופית,אחרי שהוחזר עובר אחד מצויין,כל הנתונים היו טובים,
ברצוני לשאול האם בגלל שההחזרה היתה קשה יחסית ובאמצע החזירו את העובר לצלחת והחליפו ספקולום האם זה גרם לכשלון בהפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון בטיפול
פרופ' אלכס סימון21/08/2010סיבות לכישלון רבות הן: גיל האישה, איכות העובר שהוחזר, רירית הרחם ואומנם גם מהלך ההחזרה. היינו מעדיפים החזרה חלקה ללא קושי.
כיס שתן מלא לפני ההחזרה מקשה על האישה אך מיקל את ההחזרה. כדאי לציין לפני הרופא תמיד לפני החזרה אם היו בעיות בעבר בהחזרות וכיצד התגברו על הבעיה.
אני תמיד שואל אם היתה בעיה בהחזרה, אולם אני מציע שגם המטופלות ינדבו מידע ולא ימתינו לשאלה מכוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרו'פ
דניאלה21/08/2010אכן שלפוחית השתן לא היתה מלאה לגמרי וזה הקשה על ההחזרה...הרופא ציין שההחזרה היתה יחסית קשה,
אז כנראה כאן היתה הבעיה,
כי אני סה"כ בת 32 ,היו לי עוברים באיכות גבוהה,נשאבו 18 ביציות והרירת שלי היתה 16-17 מ"מ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)