מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית דקהסול22/08/2010
שלום רב. אני אחרי שתי לידות קיסרי וגרידה. הבעיה היא רירית דקה ומחזור חלש בכל מחזור בלי קשר לתרופות אותם אני לוקחת.
השבוע הייתי לפני החזרת מוקפאים (יום רביעי) עם טיפול של אסטרופם ותמיכת פרוגסטרון. ומאחר שהמוקפאים לא שרדו לצערי הטיפול בוטל. הרופא אמר שיקח שבוע למחזור, אך הוא הגיע שלושה ימים לאחר והגיע שוב חלש.
1. כיצד זה ייתכן, שהגיע המחזור, הלא האסטרופם אמור לעכב ביוץ
2. מה ניתן לעשות עם הדימום החלש? האם זה קשור ישירות לרירית? באולטרסאונד האחרון הרופא טען שהרירית היא 10 מ"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
ד''ר דוד ישי22/08/2010מינון כזה של אסטרוגן מדכא ביוץ ולא מעכב אותו. דימום אחרי 3 ימים הוא סביר . אני לא יודע מה זה דימום חלש אבל אם יש חשד להדבקויות בחלל הרחם , צריך לעשות הסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור חלש
סול23/08/2010מחזור חלש הוא דימום אדום חד פעמי בניגוב ולאחר מכן ביום למחרת על התחתונית טיפות וזהו. מה הסיבות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגוןדני22/08/2010
פעם ראשונה מטופלת בפיוריגון או בטיפול פוריות באופן כללי
(הרופא דילג על איקקלומין בשל רירית דקה)
לאחר 9 ימים של הזרקת פיוריגון 50 לא הייתה צמיחה של זקיקים והאסטרדיול היה 199.
לאחר מכן הועלה המינון ל 66.6 לאחר 3 ימי הזרקה עדיין לא נראה זקיק מוביל אך האסטרדיול עלה ל387, הרופא החליט שלא להעלות את המינון ולהמשיך להזריק 66.6.
מדוע לא הועלה המינון? (הרי לא נראה עדיין זקיק מוביל)
האם העלייה באסטרדיול מבשרת טובות?
האם יכול להיות שבאולטרסאונד מחר כבר אראה זקיק מוביל למרות שלא הועלה המינון מ66.6?
סה"כ 5 ימי הזקה של פיוריגון 66.6.
ה
בת 27.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, טעות
דני22/08/2010סה"כ 7 ימי הזרקה של פיוריגון 66.6 ולא 5 כפי שכתבתי בסוף השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון פיורגון
ד''ר דוד ישי22/08/2010העליה באסטרוגן היא סימן טוב. צריך סבלנות. בהחלט אפשר שבעוד כמה ימים של טיפול יבשיל זקיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות.......דניאלה22/08/2010
האם העובדה שהחזירו לי עובר אחד בלבד באכות טובה הורידה בסיכויים שלי להכנס להריון?
לפני שנתיים וחצי החזירו לי 2 עוברים באכות לא מי יודע מה אחד נקלט והפך לבני,
האם יש מקום לשקול להחזיר לי כל פעם יותר מעובר אחד למרות מדניות המקום להחזיר 1?
האם זה הוגן להחזיר עובר 1 כשיש הרבה עוברים טובים ,הרי עכשיו 7 עוברים טובים מאוד+3 בלסטוציסטים הלכו להקפאה לחינם כאשר יכלו להקלט טוב במחזור של טריים....
לצערי אין לי מנוח מאז שקבלתי תשובה שלילית ואני מחפשת תשובות....
אני בת 32 ואין לי בעיות עם רירית וסה"כ הנתונים שלי טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר אחד
ד''ר דוד ישי22/08/2010הסיכוי להריון בהחזרה של עובר אחד מעט נמוך בד"כ מאשר בהחזרה של שני עוברים אבל כך גם הסיכוי להריון מרובה עוברים. ההקפאה היא לא לחינם. עוברים מוקפאים באיכות טובה נותנים תוצאות לא רעות בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות הריון ונשירת שיערשירה22/08/2010
שלום רב רופאים יקרים
אני אחרי בטא חיובית שניה.
בינתים אין בחילות. רק עייפות ותיאבון.
ותופעה משונה בהריון, נשירת שיער. נכון שהיתה לי נשירה רצינית לפני ההריון
אולם טרם פסקה. קבלתי בטא חיובית ראשונה ב-17/8.
דעתכם בבקשה.
תודות מקרב לב על ההתייחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר דוד ישי22/08/2010היא תופעה ידועה בהריון . לרוב היא הפיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF עם ציסטותאנונימי22/08/2010
שלום,
אני התחלתי טיפול IVF(לפני שאיבת ביציות והחזרה) ונמצאת אחרי דיכוי של דיקפופטיל של 3.75 ולפני שמתחילה להזריק את גונל F. באולטרסאונד לאחר דיכוי של דיקפוטטיל ביום ה20 מתחילת המחזור , וזריקת דיקפופטיל נעשתה ביום השלישי לאחר תחילת המחזור, נצפו כמה ציסטות קטנות עד 1 ס"מ.
1. האם זה נכון להמשיך בטיפול עקב קיום ציסטות?
2. האם בשאיבת ביציות שאמורות להתבצע בתחילת ספטמבר יכול לגרום לפחות ביציות תקינות?
חשוב לי לציין שעוברת את הטיפול באופן פרטי ואין לי החזרים מקופת חולים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
ד''ר דוד ישי22/08/2010ממצאים בקוטר של ס"מ ומטה הם לא ציסטות אלא זקיקים צעירים. אפשר להתחיל טיפול במצב הזה ואין סיבה שלא יתפתחו מהזקיקים האלה זקיקים בשלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול IVF עם ציסטות
אנונימי23/08/2010שאלתי את הרופאה האם זה זקיקים, אז היא אמרה שלא, לכן אני מניחה שזה ציסטות.
האם זה עדיין בסדר להמשיך את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכהיעל22/08/2010
שלום לרופאים.
מצטערת על השאלה השטוטית, אך הטיפול הזה חשוב לי ביותר, ואני לא רוצה לפגוע בו אפילו בדבר קטן.
בת 42, עברתי החזרה (של שלושה עוברים : אחד יפה ושניים בינוניים) ב-18 בחודש (מחזור רביעי). מאז מקבלת קרינון אחד ביום וגסטון פעם ביומיים. האם אפשר לשחות בבריכה, או שעדיף להימנע מחשש לזיהומים או מאמץ יתר?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה
ד''ר דוד ישי22/08/2010המאמץ אינו משפיע , אם זה מאמץ שאת רגילה לעשות. יתכן שהקרינון ישתף. אם הוא ישתף שימי עוד קרינון אחרי השחיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 11 יום לאחר החזרת עוברים ,הפרשותסיון22/08/2010
שלום רב.
בום שישי (10) יום לאחר ההחזרה יש לי ממש קצת כתמים ורדרדים .
הייתי בטוחה שזו התחלת ווסת אבל עברו כבר יומיים וכלום זה הולך ובא ממש כתמים קטנים וחלשים.
בהפרייה הראשונה שלי ביום ה11 ישר קיבלתי דם וכמובן בטא שלילית.
מה זה יכול להיות ?
זו תופעה מאוד מוזרה מחר בטא בע"ה ,אבל עליי כבר לנחש שאין הריון ?
שאלה אחרונה יכול להיות השתרשות מאוחרת ? (עוברים 4 תאים שהוחזרו לאחר 72 שעות )
המון תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר דוד ישי22/08/2010זה יכול להיות קשור להשרשה. בכל מקרה זה אינו שולל אפשרות של הריון תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה להפלותרחל22/08/2010
עשיתי בדיקות לברור הפלות חוזרות לאחר 2 הריונות בשנה האחרונה שהופסקו בשבועות 6-8 (אני בטיפולי פוריות).
בבדיקת cross match התוצאה שלילית - אין לי נוגדנים לבעלי. (בהמשך נעשה גם בדיקת HLA ), מה הסיכוי שזו הסיבה להפלות? האם עם תוצאה כזו רוב הסיכויים שההפלות בגלל זה או שלאו דווקא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטן מאד
ד''ר דוד ישי22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע ההריוןנבנב22/08/2010
שלום,
אני התחלתי את השבוע השלישי לאחר ההחזרה.
האם אני מחשבת את שובע ההריון כ-3 או 5 (קראתי בפורומים אחרים כי יש להוסיף שבועיים לפני ההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון
ד''ר דוד ישי22/08/2010מתחילים לספור מ 16 יום לפני ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול קצרלאה21/08/2010
שמעתי על פרוטוקול קצר שבו ביום השני של המחזור מתחילים עם דקא וביום השלישי מוסיפים את הגירוי, ללא צורך באנטגוניסט בהמשך.
שאלתי היא האם ניתן להקדים את התהליך ביום, כלומר, להתחיל את הדקא ביום הראשון של המחזור ואת הגירוי ביום השני.
אם לא, אודה להסבר מדוע החשיבות להתחלת הדקא דווקא ביום השני ולא הראשון של המחזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה להתיחסות
לאה23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגון ותנאי איחסון לא נאותיםnira6821/08/2010
האם פיוריגון שלא עמד בתנאי איחסון נאותים (היה לפחות שעה ללא קירור באוגוסט) יכול לגרום נזק בנטילתו או שרק השפעתו יורדת?
ושאלה נוספת קצת מוזרה: בבדיקה שערכתי לאחר מספר ימים נוכחתי שהרירית שלי שהינה דקה יחסית מטבעה התעבתה באופן מפתיע (לאחר נטילת הפיוריגון הנ"ל). האם זה סתם צירוף מקרים או שיכול להיות שהשינוי קשור לשינוי כימי שעבר הפיוריגון בגלל תנאי האיחסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחסון
ד''ר דוד ישי21/08/2010לא נראה לי ששעה תעשה נזק אבל תשובה מדוייקת תוכלי לקבל מנציג/ה של החברה המשווקת.
מאותה סיבה נראה לי שלא היה "שינוי כימי" ולתוצאה אין קשר לתקלה באיחסון . כנראה שהשפעת התרופה היתה טובה ובהתאם התעבות הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUI או IVF?אתי21/08/2010
שלום רב
סיימתי טיפול רביעי של זריקות וIUI ללא הצלחה.חייבת לציין שההריון הראשון הסתים בהפלה וגרידה בגלל שלא היה דופק אחרי חודשיים. ההריון הראשון היה לפני שנתיים, מאז אני מנסה להיסנכ להריון בכל מני שיטות וללא הצלחה.כל הבדיקות שלי תקינות וגם הסטרוסקופיה תקינה.אך לדעתי יש בעיה ברירית, כי בטיפולים היא מגיעה עד ל6 מ"מ וזהו, למרות שהזקיקים הם טובים.הזרע גם בסדר לדבריו הרופא.
השאלה שלי, מה דעתכם, האם להמשיך בטיפולים האלה או לעשות כבר IVF. צריך לציין שאני בת 35.5 ואין לי כל כך זמן לניסיונות. עובדה, ש4 טיפולים לא הצליחו. תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצתי לעבור ל IVF
ד''ר דוד ישי21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהגלי21/08/2010
שלום,
אני לוקחת פרויגון 50, ביום רביעי היו לי זקיקים בגודל 17,15. הרופא שלי אמר שעליי לעבור באותו היום הזרעה. עברתי הזרעה והוא הנחה אותי להמשיך לקחת עוד יום פרויגון ולאחר מכן אוביטרל למשך 3 ימים. מקריאה בפורום ראיתי שנהוג לבצע את ההזרעה לאחר האוביטרל, האם תזמון ההזרעה שבוצעה טוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
ד''ר דוד ישי21/08/2010הפרוטוקול לא לגמרי מובן לי וחסרים לי נתונים על ההורמונים ולכן קשה לי להשיב. אני הייתי עושה עוד הזרעה יום או יומיים לאחר האוביטרל הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ביוץ?גילי21/08/2010
האם בבדיקת דם ואולטרסאונד ביום החמישי למחזור אוכל לדעת האם אני מבייצת באופן טבעי או שעלי להזריק הורמונים?
אני בת 40 וחבל לי לחכות עוד חודש שלם רק כדי לגשש אחר ביוץ.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי לא.
ד''ר דוד ישי21/08/2010צריך לעקוב אחר הזקיק באולטרסאונד ולבדור פרוגסטרון לוטאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסויה21/08/2010
אני לאחר הריון כושל טבעי בין טיפול לטיפול שמתי לב שבעיתי היא הביוץ חיזוק הביוץ האם אוכל להיכנס להריון עם רק זריקות לביוץ למה אני צריכה לעבור הפריות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי21/08/2010שאלה טובה. אם הבעיה שלך היא של ביוץ ובודאי אם הרית באופן טבעי , יש הגיון בלהמשיך עם גורמי ביוץ מעל 3 טיפולים שהם המינימום הנדרש לפני מעבר ל IVF , תלוי בסבלנות שלך ושל הרופאים שמטפלים בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)