מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא בשלישיתשירה24/08/2010
שלום רב רופאים יקרים
עברתי 2 בדיקות בטא שנאמר לי שהן מצויניות.
אם כן מדוע זומנתי שוב כעבור שבוע?
הבדיקה השלישית תהיה ביום חמישי.
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלישית
ד''ר דוד ישי25/08/2010זה עניין של מדיניות. אני חושב שבדיקה שלישית אחרי שבוע תורמת מעט מאד אינפורמציה ולכן אני לא מפנה את המטופלות שלי אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץד24/08/2010
שלום,
יש לי מחזור ארוך של 32 ימים.
החלטתי לדוק מועד ביוץ בעזרת ערה ביתית.
התחלתי להשתמש הערכה ביום 14 היום אני כבר ביום ה 20 למחזור ולפי הערכה טרם נראה ביוץ.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכה
ד''ר דוד ישי25/08/2010ההסבר ההגיוני ביותר הוא שהערכה אינה כלי מדוייק . אני אישית לא אוהב אותה ומעדיף לחשב בערך את מועד הביוץ ולקיים יחסי מין סביב מועד זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של אנדומטרין?מיכל24/08/2010
שלום רב,
בת 35 , השלמתי מחזור IVM , במהלכו נשאבו 5 ביציות, הופרתה 1 ב ICSI והוחזרה לרחם אחר כבוד בשבת.
מאז יום שישי נוטלת 3 אנדומטרין ליום + 2 פרוגינובה.
מזה יומיים בערך יש לי הפרשה מוגברת מהנרתיק, נוזל שקוף ללא ריח מיוחד או חזק (סליחה על התיאור)
האם מדובר בתופעת לוואי של ההורמונים ? בהריון הקודם (IVF) וטיפולים קודמים לפני 3 שנים לא זכורה לי חוויה כזו...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
ד''ר דוד ישי25/08/2010יתכן . אבל בכל מקרה , לא נראה לי שיש לה משמעות כל שהיא לגבי הצלחת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשלומי24/08/2010
האם ניתן לבצע בדיקת זרע אם מקבלים כדורים לטיפול בהליקובקטר
תרופות :OMEPRADEX ,KLARIDEX, MOXYVIT FORTE ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר דוד ישי25/08/2010ככל שידוע לי , אין לתרופות אלה השפעה על הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםדנה24/08/2010
שלום
אני בת 30 ויש לי ילד מIVF שני החזרת טריים, יש לי 3 מוקפאים בקשית אחת. האם כדאי להחזיר את כולם? במידה שיעברו את ההפשרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
ד''ר דוד ישי25/08/2010מאחר שהסיכוי להריון קטן יותר עם מוקפאים ולמרות שיש עדין סיכון מוגבר להריון מרובה עוברים , אני ממליץ להחזיר את כל השלושה אם ישרדו. קחי בחשבון שלא ניתן להקפיא שוב עובר שהופשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לפני שאיבה מס' 3רונית24/08/2010
הי
בטפול מס' 2 וגם הטיפול הזה תוצאות ה E 2 שלי מאוד גבוהות וכל הזמן משנים לי את הכמות של הגונלF
מה זה אומר למה זה קורה?
אשמח לקבל תשובה בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E2
ד''ר דוד ישי25/08/2010בגלל שהשחלות שלך כנראה מאד רגישות לתרופה והרופאים חוששים מגרוי יתר של השחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה על E2
רונית25/08/2010הבנתי את הבעיה אך מה עושים שזה רק גודל אני כל יום עושה בדקת דם וזה רק עולה אני לפני שאיבה האם יש מצב להפסקת טיפול או בכל זאת יבצעו לי את הפעולה? בימים הקרובים כי אני כבר ביום ה - 19
אשמח לקבל תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהE2
ד''ר דוד ישי26/08/2010בשלב הזה אין מה לעשות. צריך כנראה להתחיל במינון נמוך יותר . אני לא יודע מה את מקבלת , מה גודל הזקיקים ומה רמת ה E2 , אז איך אוכל לדעת מה יקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול ב- IVFמעיין24/08/2010
שלום,
אני בת 27 ומתחילה טיפול IVF לאחר ניסיונות כושלים של כדורים וזריקות שונות ורציתי לשאול כמה זמן לוקח בד"כ להיקלט מטיפול מסוג זה. אני יודעת שזו שאלה קצת מפגרת כי אצל כל אחת זה אחרת אבל אני די לחוצה כיוון שאני מנסה הרבה זמן (שנתיים וחצי) להיקלט וזה לא הולך..ומקווה שב-IVF זה יעבוד די מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
א.ס24/08/2010אני מבינה אותך אבל לחץ רק מוסיף תסכול
כל אישה ואישה זה שונה אני במשך 7 שנים עד שהצלחתי להרות עם כדורים זריקות והזרעות אבל אחרי הפריה אחת נכנסתי להריון ויש לי לילדה בית 3 ועכשיו טיפול אחד לא הצליח שני הופסר באמצע ושלישי נקווה לטוב
אז הרבה בהצלחה ותחשבי טוב....אני יודעת כמה זה קשה אבל בשביל המטרה זה שווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי
ד''ר דוד ישי25/08/2010הסיכוי להרות במחזור טיפול של IVF הוא 30% - 40%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפנהשרה24/08/2010
רציתי לדעת מה הסיכוי למצוא תאי זרע בטפנה כאשר יש אזוספרמיה על רקע הורמונלי. (היפו היפו) קיבלנו טיפול במשך שנה. (מינונים גבוהים של FSH ו LH) אך בבדיקה רגילה עדיין לא נמצאו תאים. השאלה לגבי הסיכוי חשובה כדי לדעת האם להזמין זרע של תורם כגיבוי. (מחו"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
ד''ר דוד ישי25/08/2010מאד קשה לדעת. בגס אני מעריך כ 50%/50% . אני חושב שאתם צריכים להיערך עם גיבוי של זרע תורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית24/08/2010
שלום,
שלישי שעבר, ביום ה 12 להחזרת עוברים, בטא 192. כעבור יומיים ביום חמישי בטא 572. היום אני בשבוע 5. אין לי תחושות של הריון (בחילות/הקאות/חזה נפוח). בסופש היתה לי רגישות בחזה אבל כיום כמעט ואין כלום.. האם זו סיבה לדאגה?? רק עוד שבוע וחצי בבדיקת אולטראסאונד.
איך אפשר לדעת שההריון מתקדם טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דוד ישי25/08/2010האמת היא שאי אפשר לדעת עד האולטרסאונד. חשוב אבל לציין שטווח התחושות שאת מדברת עליהן כל כך רחב וכל כך שונה מאישה לאישה שלא ניתן ללמוד ממנו כלום. לדעתי גם , בד"כ , הן מתחילות מאוחר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי24/08/2010
ב28.7 מחזור אחרון ב11.8 החזרת 2 מוקפאים היום לצערי בטא שלילית , מתי אני אמורה לקבל מחזור והאם אפשר להתחיל טיפול כבר במור הקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד''ר דוד ישי25/08/2010הוסת יופיע כמה ימים לאחר הפסקת התרופות. אפשר להתחיל טיפול במחזור הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורפיל הורמונליליאור24/08/2010
שלום, אני בת 30, מנסה להרות מס' חוד', מחזור סדיר וקצר כל 23-24 יום!! ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום 5 למחזור האם תקין? מה פשר SHBG מעט מעל הנורמה?
האם תקין מחזור כלכך קצר וסדיר?
1.60 nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL
87.6 nmol/L SHBG
1.8 FREE ANDROGEN INDEX
152 152 pmol/L ESTRADIOL (E-2)
1.81 nmol/L 17-OH-PROGESTERONE
3.29 mIU/L TSH
4.20 4.20 IU/L LH
5.90 5.90 IU/L FSH
150.5 150.5 mIU/L PROLACTIN
1.3 1.3 nmol/L PROGESTERONE
2> <2 IU/L BETA-HCG
5.18 ?mol/L DHEA SULPHATE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
ד''ר דוד ישי25/08/2010הפרופיל ההורמונלי תקין. מחזור קצר לכשעצמו אינו מהווה בעיה בתנאי שיש ביוץ ובתנאי שהשלב הלוטיאלי ( שבין הביוץ לוסת ) הוא תקין. את כל אלה צריךלבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת במהשך לתשובת הרופא
ליאור25/08/2010בעקבות המחזור הקצר (23-24 יום) ובהסתמך על בדיקת ביוץ ביתית -יש לי שלב לוטאלי של 9-10 ימים בלבד, האם זה פוגע בסיכויי להכנס להריון? (עדיין לא ביצעתי פרופיל הורמונלי לשלב הלוטאלי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור חצי שנה אחרי גרידא.מעיין24/08/2010
שלום לרופאים, סיפורי קצת ארוך, אודה לכם אם תקראו ותתיחסו.
אני בת 29, עברתי לפני חצי שנה גרידא בעקבות היעדר דופק בשבוע 7 (הריון ראשון). מאז לא קיבלתי מחזור, וכשפניתי לרופא (מומחה פיריון) לפני כחודשיים הוא המליץ לי לקחת גלולות לחודש ימים כדי לאפס את המערכת. לאחר נטילת הגלולות קיבלתי וסת כצפוי, אך ביום ה-12 למחזור הפרוגרסטרון והE2 היו נמוכים (E2<200, פרוגרסטרון =2.3 ). הרופא שלי אמר לי לחכות בסבלנות, לבדוק כל שבועיים את ערכי האסטרוגן והפרוגרסטרון ולבוא אליו בעוד חודשיים למעקב.
כיוון שלא הצלחתי לקבל ממנו תשובות לשאלותי , אודה להתייחסותכם:
1. עד כמה התופעה של אי קבלת מחזור כל כך הרבה זמן לאחר גרידא היא שכיחה? מה הגורם לכך?
האם זאת תוצאה של הגרידא, של לחץ נפשי או של נטילת גלולות מספר שנים?
(אציין שנטלתי גלולות במשך 8 שנים, וכשהפסקתי, לפני יותר משנה קיבלתי 4 מחזורים סדירים מאוד, ורק כשהתחלתי לנסות להכנס להריון השתבשה הסדירות, אבל אז זה התבטא רק איחור של שבועיים מחזור אחד, 9 ימים מחזור שני ובשלישי נכנסתי להריון.)
2. מה התסריטים האפשריים במצבי? הבנתי שהרופא רוצה לעקוב אחר האסטרוגן כדי לראות אם יש תהליך של עליה במהלך החודשיים הקרובים, אך מה המשמעות של היעדר עליה והיעדר קבלת וסת? (במידה וזה מה שיקרה) האם ניתן לטפל בכך תרופתית- איקקלומין ותרופות מעודדות ביוץ אחרות? או שיש טיפול אחר?
3. מהם הערכים של E2 ופרוגרסטרון שמעידים על אפשרות של התרחשות ביוץ?
תודה מראש..... מודאגת מאוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד''ר דוד ישי25/08/2010התופעה אינה שכיחה. העובדה שהיה דימום אחרי הגלולות שוללת אפשרות של הדבקויות של חלל הרחם. את צריכה להמשיך בבירור . בשלב ראשון לעשות פרופיל הורמונלי כדי לקבל מושג על הרזרבה השחלתית. אם היא תקינה , טיפול עם גורמי ביוץ יכול לגרום לשחלות לבייץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בזמן שימוש באנדרומטריןדנה24/08/2010
שלום לדר'
אני בת 29 לאחר טיפול IVF ראשון (נשאבו 14 ביציות והופרו 9)ביום חמישי האחרון 19-8-10 עברתי את ההחזרה (הוחזרו 2 עוברים). מאז אני מטופלת פעמים ביום באנדרומטרין 100 מ"ג.
אני סובלת ביומים האחרונים בגושים בחזה ושיבוש בראיה (כלומר תחושה כאילו אני רואה פחות טוב).
בעלון לצרכן רשום שאם יש אחת מהתופעות הנ"ל יש להפסיק את הטיפול. כרגע הרופא שלי בחו"ל ואני לא יודעת מה לעשות ?
אשמח לתשובתך.
בנוסף, כמה זמן לאחר החזרה נהוג להשתמש בנרות של האנדרומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
דנה24/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עלי ? :( דר' אפשר תשובה
דנה25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי
ד''ר דוד ישי25/08/2010את התמיכה נוטלים עד שבוע 7-8 להריון. אם יש חשד שהתופעות קשורות לתכשיר את צריכה להחליף אותו לקרינון או אוטרוגסטאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?דליה24/08/2010
בתאריך 10.8.10 עברתי הזרעה והיום עשיתי בדיקת דם
HCG-B Quantitative
(UR) | IU/l | *
16
האחות אמרה לי שהתוצאות נמוכות ועלי לחזור על הבדיקה שוב, שאלתי האם אני בהריון או לא?
אשמח לקבל הסבר איך יודעים , מה המספר שמראה הריון.
תודה דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דוד ישי24/08/2010בטא מעל 10 מעיד על הריון. אז התשובה היא כן. את בהריון. עכשיו צריך לעקוב עחר קצב עליית הבטא ע"י בדיקה בהפרש של יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריוןאתי24/08/2010
שלום רב.אני אחרי טיפול בזריות וIUI, זריקה אחרונה יותר משבועיים.
פרוגסטרון לפני שבע היה 117. BETA HCG שלשול היה 98, בדיקות מהיום: BETA 436 ופרוגסטרון ירד ל91.
האם הבדיקות בסדר? ברור לי שזה הריון, אך אני מודאגת על התוצאות. הרופא אמר שBETA מוכפל כל יומיים.אבל אצלי יצאה עליה פי4 וגם פרוגסטרון ירד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
אתי24/08/2010קראתי שהערים של פרוגסטרון בתחילת הריון תריכים להיות 100-200, אבל אצלי זה יורד מ116 לפני שבוע וחצי עד ל91.3 היום
מציינת שאני לוקחת קרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
ד''ר דוד ישי25/08/2010הסירי דאגה מליבך. לעת עתה , ערכי הבטא והפרוגסטרון תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)