מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחזור ללא ביוץ?דני25/08/2010
שלום לכם,
רציתי לדעת האם יתן שיהיה מחזור ללא ביוץ, בבדיקת הביוץ שלי נראה פס מאוד חלש וכתוב שפס בהיר מפס הבדיקה אינו מעיד על עליה בהורמון, האם יתכן שאינני מבייצת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי26/08/2010זה יתכן, אבל זה קורה במחזורים מאד לא סדירים. הסיכוי שאישה עם מחזור סדיר אינה מבייצת קלוש. הערכה אינה מדוייקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתמיכל25/08/2010
שלום רב ,
אני בת 33 וחודשיים , אחרי שקיפות עורפית - סיכון לפי גיל 1:506 , סיכון לפי בדיקה 1:3,374 מה דעתך. ? האם יש צורך בבדיקת מי שפיר? האם בדיקות הדם הנלוות [אותן לא ביצעתי עדיין] יכולות לסייע בהחלטה?
תודה רבה על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
ד''ר דוד ישי26/08/2010הסיכון לפי הבדיקה נמוך באופן משמעותי מאשר לפי הגיל. תשלימי את בדיקות הדם ותחליטי לפי הציון המשוקלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת אולטרסאונד(שאלה לרופא)ליר25/08/2010
אני בשבוע ה 5+ 6 ימים היום לראשונה ביצעתי בדיקת אל קולית.
שק הריון תוך רחמי :הודגם
גודל שק 7.5 מ"מ ממוצע
שק חלמון הודגם
הד עוברי לא הודגם!
שאלתי האם תוצאות בדיקה הנ"ל תואמות לשבוע שבו אני נמצאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אומנם 6+5 אזי
פרופ' אלכס סימון25/08/2010אמורים לראות עובר ואפילו דופק. על כן הממצאים אינם תואמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי להריון בכל זאת?חגית25/08/2010
מחזור אחרון ב26.7 .ב11.8 ביוץ.ב13.8 דימום קל עם הפרשות חומות שנפסק מהר.הפרשות חומות לעוד יומיים עד 15.8 ונפסק לגמרי.היום 14 יום אחרי הביוץ,יום אחד איחור במחזור,עשיתי בדיקת דם והתוצאה בטא >1.20 שלילי.עשיתי גם בדיקת הורמונים ורציתי לדעת מה זה אומר?פרוגסטרון 8.1 וLH 10.7 .מה אומרות הבדיקות ההורמונליות?והאם יש סיכוי שאני בכול זאת בהריון?אשמח לתשובה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דוד ישי25/08/2010לצערי , קרוב לודאי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות 10 ימים לאחר הזרעהימית25/08/2010
שלום,
10 ימים לאחר ההזרעה החלו הפרשות שקופות רבות, כמו לפני ביוץ (בדר"כ 5 ימים לפני ביוץ יש
לי הפרשות כאלה, לא בכמות הזו אמנם) - מה זה אומר ? הרי לא ייתכן שעוד 5 ימים
יהיה ביוץ ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר דוד ישי25/08/2010מסתבר שיש הפרשות דומות גם לא לפני ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחליף הורמונים בזמן טיפול?אלמונית25/08/2010
מזריקה כבר 7 ימים 2 אמפולות של מונפור ועדיין יש זקיקים קטנים מ10 מ"ל
יש לציין שקיבלתי ב6.8 זריקת דקפפטטיל ארוך 3.75- זה היה היום השני לווסת
היום אמרו לי להזריק עוד 4 ימים 2 אמפולות כל יום ולבוא ביום א' לבדיקת אולטרסאונד ודם.
האם אני לא מגיבה טוב למונפור?
האם בגלל שעברתי 2 טיפולים ושאבו הרבה ביציות ,אז לגוף קשה עכשיו לייצר ביציות.
הרבה הכוונה - טיפול ivf ראשון הניב 19 ביציות וטיפול ivf 2 הניב 7 ביציות -עם גונל f
ועכשיו אני לא מתקדמת בכלל- האם הגוף לא יכול להמשיך לייצר כמויות כאלה מרוב שייצר הרבה?
האם אחרי יום א' - שזה יהיה 11 יום של הזרקת מונופור ולא תהיה התקדמות לבקש להחליף תרופות?
כמה זמן מחזיק באמת הדיכוי שקיבלתי? רשום חודש וה06.09 קרב.
יכול להיות מצב שכל השאיבה לא תתקיים בכלל?
תודה ולחוצה
מאת בחורה צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור
ד''ר דוד ישי25/08/2010כנראה שהשחלות שלך אינן מגיבות למינון כזה של מנופור , לפחות לא החודש. אין מצב של התעייפות השחלות אבל יש הבדלים בין חודש לחודש לפעמים עם אותו טיפול בדיוק. אני הייתי מנסה להעלות את מינון המנופור לפני החלטה על ביטול המחזור. דקאפפטיל עובד 4-6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא התבצעה הפרייהמעיין25/08/2010
מחזור ב-14.07.2010 וביום החמישי התחלתי לקחת במשך חמישה ימים איקקמולין כדור אחד ביום (פעם ראשונה שאני נוטלת את הכדורים הללו). מעקב זקיקים הראה כי יש שני זקיקים בגודל 18 ו-21 מ"מ ועובי רירית 7.3 מ"מ. המחזור אצלי אינו סדיר ואף פעם לא היה סדיר. ב-01.08.2010 לקחתי זריקת אוביטרל בשמונה בערב ולמחרת ב-2.08.2010 קיבלתי הזרעה. ב- 3.08.2010 קיבלתי שוב הזרעה. ב- 21.08.2010 קבלתי דימום והדימום נמשך 3 ימים אולי הוא היה מאוד חלש ויותר עם גושים חומים מאשר וסת רגילה. בצעתי בדיקת הריון ביתית שהראתה שאין הריון.
האם איקקמולין מסדיר וסת? מדוע לא התבצעה הפרייה בתנאים אלו? עברתי צילום רחם שהראה תוצאה תקינה. גם פרופיל הורמונלי תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
ד''ר דוד ישי25/08/2010הוסת אחרי טיפול באיקקלומין מופיע פחות או יותר בזמן. הסיכוי להריון בתנאים האלה הוא 15%-20% . כנראה שהחודש לא נפלת על הסיכוי הזה. תקינות צילום הרחם והפרופיל אינם מגדילים את הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה
מעיין26/08/2010תודה רבה על התשובה.
1) במה שונים סיכויי ההפרייה בטיפולי איקקמולין מהפרייה טבעית. מה השוני בתהליך זה מתהליך טבעי.
2) כמה זמן לאחר זריקת אוביטרל מתרחש ביוץ ועל סמך זה מתי יש לבצע הזרעה כדי להגדיל את הסיכוי?
3) האם יש משמעות למצב בו הזרע מחכה לביצית או הביצית מחכה לזרע? מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה
ד''ר דוד ישי26/08/20101 האיקקלומין מגדיל מעט את הסיכויים ע"י זה שהוא גורם להבשלה של יותר מזקיק אחד
2 36 שעות
3 אין עדיפות . רצוי אבל שההזרעה תעשה סביב שעות הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהקרן25/08/2010
אני לאחר סבב רביעי של איקקלומין+הזרעה. אני אמורה להתחיל טיפול בגונל.
התחיל דימום בתאריך המיועד- חלש ביותר ונפסק אחרי יומיים. בדיקות ביתיות שליליות.
מה לעשות? אני מפחדת שלא אתחיל בזמן את הזריקות\ אפספס חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להתחיל
ד''ר דוד ישי25/08/2010קשה לדעת האם למרות הצורה הבלתי רגילה זה הוסת . אפשר לדייק יותר באבחנה ע"י בדיקת דם ואולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ז"א הריון מקולקל?טל25/08/2010
בשלושה החודשים האחרונים טופלתי בגונאל +אוביטרל .
בחודש יולי כנ"ל והיתה ביצית יפה מאוד.
ב- 31.07.10 קיבלתי ווסת רגיל לחלוטין .
לפני כשבוע פניתי לרופא המטפל שלי ודיווחתי כי אני עדיין מדממת ( זה היה ב-15.08.10 ) והוא נתן לי פרוגינוטול.
נטלתי אותןם עד שלשלום אך הדימום עדיין נמשך ( כבר 26 יום ).
שלשלום הייתי שוב אצל הרופא שלי והוא הפנה אותי לעשות בטא +E2 ופרוגסטרון.
והבדיקות מעידות על בטא =1539
E2947
PRO 11.4
דיברתי עם הרופא שלי והוא אמר שהתוצאות מעידות על הריון אך בהמשך להיסטוריה החודשית שלי שאני מדממת כבר 26 יום והיה למשך שבוע וחצי ווסת רגיל לחלוטין אז התוצאות מעידות על הריון מקולקל.
יש לציין כי שלשום לפני בדיקות הדם הוא עשה לי אולטרסאונד שבו ראו 2 ציסטות.
האם בדיעבד זה ההריון ברחם ?
הוא הפנה אותי לעשות בדיקות דם נוספות מחר , בטא E2 +PRO. ואז יחליט מה לעשות .
שאלתי היא = מה זה הריון מקולקל?
האם לדעתך אצטרך גרידה? או שניתן להמיס עם כדורים ?
תודה רבה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מקולקל
ד''ר דוד ישי25/08/2010אני מניח שהרופא התכוון להריון לא תקין.
עם בטא ברמה כזאת צריך לראות שק הריון ברחם . חשוב לודא שההריון ברחם. כמובן גם לעקוב אחר רמת הבטא . יתכן שטיפול תרופתי יספיק ( גם אם ההריון מחוץ לרחם )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ומחזורליאת25/08/2010
עברתי הפריה והוחזרו 3 עוברים טובים - ביום 14 לאחר השאיבה קיבלתי מחזור מלווה עם קרישי דם וכאבי בטן במשך יום אחד והתמעט מהיום השני- בד"כ המחזורים שלי די חלשים ונמשכים כיומיים בערך .לא ביצעתי בדיקת דם
להריון . האם יכול להיות מחזור כזה בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
ד''ר דוד ישי25/08/2010למרות שהסיכוי אינו גבוה , הוא קיים. אני מציע לעשות בכל זאת בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריותקרן25/08/2010
שלום רב,
בעלי ואני קיבלנו טיפול לאי פוריות כדלהלן: אני מקבלת זריקות של גונל F 225 יח' ובעלי צריך לעבור השבחת זרע.
קראתי שטיפול בגונל F מעלה את סיכוי להריון מרובה עוברים ב- 20%.
שאלתי היא:
האם העובדה שזה מלווה בהשבחת זרע מעלה את האחוזים להריון מרובה עוברים (מעבר ל- 20%)?
אציין שכבר יש לנו שני ילדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דוד ישי25/08/2010הסיכוי רק יכול לרדת אם איכות הזרע מאד לא טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון אחרי טיפולים, שאלת מי שפירמיכל25/08/2010
אני בשבוע 20 ב"ה הריון לאחר טיפולים, בחלבון העוברי יצא תוצאות 1:20,000 ולפי הגיל (אני בת 34) 1:310
אין לי מושג מה זה אומר ורציתי לדעת אם התוצאה בסדר אני נמצאת בחו"ל ורוצה לדעת אם צריך לעשות מי שפיר לפי התוצאות או שזה בסדר?
תודה רבה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד''ר דוד ישי25/08/2010זה הסיכון המשוקלל הנמוך ביותר שיודעות כל הבדיקות שעשית לתת. לא נראה לי הגיוני לעשות בסיכון כזה נמוך מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןסיון24/08/2010
לאחר IVF בטא חיובית .
משתמשת בקרינון בוקר+ערב, אבל פעם בכמה ימים יוצאים לי גושים יחסית גדולים וממש שחורים.
יכול להיות שהקרינון מצטבר ואז זה ניפלט החוצה?
בכל פעם אני מבוהלת..מה זה אומר,האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
ד''ר דוד ישי25/08/2010הגושי האלה נורמליים , ביחוד כאשר שמים מנה כפולה בנרתיק , כמו שאת שמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםא24/08/2010
החזרת 3 עוברים לפני 4 ימים .היום מסקרנות עשיתי בדיקה ביתית ויצא חיובי,,,,שני פסים אחד יותר
בהיר , יכול ליהיות? או שזה אפקט האוביטרל מלפני 9 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לודאי
ד''ר דוד ישי25/08/2010מה שברור שזה לא מהריון של העוברים שהוחזרו לפני 4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן המתנהמודה24/08/2010
שלום רב לרופאים ולבנות!
כמה זמן נהוג להמתין עד האישור של קופ"ח כללית לפני IVF הראשון? עבר כמעט חודש וחצי ועדיין אין תשובה!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחייבות
אנונימי25/08/2010אני נמצאת בקופת חולים מכבי. לפני טיפול ראשון של IVF קיבלתי את ההתחייבות אחרי שעתיים בפקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור
ד''ר דוד ישי25/08/2010ככל שידוע לי ( כך זה לפחות אצלנו במחוז ) האישור ניתן כמעט במיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)