מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמוןגלי14/08/2010
שלום,
יש לי אנדומטריוזיס שגורם לכאבי ווסת עזים. מצילום רחם שעברתי יצא שאין בעיה מכאנית, כמו כן הביוץ שלי תקין וסדיר. ממה שהבנתי האנדומטריוזיס כנראה פוגע בתהליך ההשרשה או פוגם בביציות. שאלתי היא, האם הורמונים כגון פיורגון עוזרים /עוקפים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ` דוד בידר14/08/2010לא בטוח שיש פגיעה בהשרשה.
מה שהפיוריגון עושה הוא רק מעלה את מספר הזקיקים שבהם ביציות וגורם לגירוי יתר.
אנחנו מאמינים שזה מעלה את הסיכוי להרות.אין קשר להשפעה על השרשה עקב האנדומטריוזיס.
האנדומטריוזיס גם לא פוגע בביציות ,עובדה שבהפריה חוץ גופית יש הריונות בנשים עם הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גלי14/08/2010תודה על התגובה. עוד מס שאלות:
1 אם אין פגיעה בהשרשה ובביציות ואין כאמור גם פגיעה בבחצוצרות ובביוץ, מדוע אינני מצליחה להרות?
2. האם במקרה של אנדומטריוזיס נהוג להתחיל ישר עם הפריה חוץ גופית או עם הזרעה?
3. האם היית ממליץ על הורמונים אחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר14/08/2010הסיבה לאי הצלחה , אם באמת יש לך אנדומטריוזיס ,היא שיכול להיות הדבקויות באגן אשר לא חוסמות החצוצרות אך פוגעת בתנועה שלהן. אבחנת אנדומטריוזיס נעשית רק לאחר הסתכלות בחלל הבטן.
הםיפול במצבך הוא שלושה מחזורי טיפול בהורמונים ואם לא תהרי ךהפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת עידוד?לבנות ולרופאיםליה13/08/2010
בת 43 הריון ספונטני ומהיר והצלחה מהממת ילדה בת 3. שנתיים וחצי מנסה להרות 2 הריונות כימיים.5 הפריות שבהפריה שניה הריון כימי.(סהכ 3 הריונות כימיים). מחכה עכשיו לתשובה חיובית(מקווה) למרות שיש לי כאבי מחזור. שאיבה 5.8 9 ביציות 8 הופרו ו4 עוברים תאים של 8 הוחזרוב 8.8 היה גירוי קל(לדעתי)עכשיו מרגישה טוב יותר אך עם כאבי מחזור. כבר לא יודעת מה לעשות? אני לא רואה שייצא מזה משהו..אין לי שום תחושות של הריון ושום סימנים. אני יודעת שאצטרך לחכות עד ליום שישי הבא לבדיקת דם.אך האם למשהי או מכירים מקרה שלמרות שיש כאבי מחזור ואני מרגישה שאוטוט זה מגיע....לבסוף הגיע ההריוןהמיוחל? אני כבר מיואשת ולא רוצה להמשיך עם הטיפולים האלה..למרות הנתונים הטובים שלי...לא קורה כלום. האם יש טעם להמשיך? או להגיד זהו זה.הגיל עושה את שלו ולסגור את העניין? האם יש לי סיכוי אבל בטח לא גדול?
סליחה על האורך אבל הייתי צריכה להוציא את התסכול.
המון תודה ואשמח לתגובות
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידוד
פרופ` דוד בידר14/08/2010הבעיה הזאת קיימת רק בארצנו היות והטיפולים מסובסדים עד גיל 45.במקומות אחרים עקב יוקר הטיפול רוב הנשים בגילך פונות לתרומת ביציות ,שם הסיכויים מצוינים.
באופן כללי יש לך סיכויי אבל יתכן בסיכויי יותר גבוה שתמשיכי טיפולים עד גיל 45.
יש לבחור בין האלטרנטיבה של להיות כעת בהריון כשאת צעירה יותר או להמשיך כטיפולים עד גמר הזכאות ואז,ובגיל מבוגר יותר,לנסות להרות.
ההחלטה צריכה להיות רק שלך.המלכוד של סיבסוד הטיפולים גרמה לנשים רבות לדחית ההריון מעל גיל 45.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של מישהי שמנסה להכנס להריוןמיכל13/08/2010
שלום,
אני רוצה להכנס להריון, ומנסה כבר כמה חודשים.
החודש הביוץ שלי יהיה בעוד כשבוע-שבועיים.
אני מאוד מודאגת מכיוון שפתאום שמתי לב שהתיק שאני הולכת איתו באופן קבוע הוא תיק שתלוי על הכתף ומגיע עד לאיזור הרחם. כלומר באיזור הרחם נמצא התיק ובו באופן קבוע שני פלאפונים פועלים.
אתמול הסתובבתי כך כעם התיק 4 שעות, והיום שוב כ4 שעות, ובאופן כללי אני כך לפחות חצי שעה ביום.
נבהלתי פתאום שיש קרינה כה רבה באיזור הרחם ושהדבר יכול להשפיע על איכות הביצית של החודש!! אני מפחדת שמשהו בה ישתבש. האם כדאי לי לוותר על הנסיונות להכנס להריון החודש ולחכות לחודש הבא?
מה עליי לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
פרופ` דוד בידר14/08/2010אין שום בעיה ואין שום קרינה לביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים משחלה אחתטל13/08/2010
בת 42 , לקראת הזרעה שלישית עם הורמונים.
החודש יש 5 זקיקים שגודלים רק בשחלה ימנית ואילו בשמאלית נראים רק זקיקים קטנים.
למה בניגוד לטיפולים קודמים יש גדילה רק משחלה אחת?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ` דוד בידר13/08/2010לא תמיד השחלות מגיבות אותו הדבר. הדבר תלוי במבנה הגנטי של השחלות ומרחק הזקיקים לכלי הדם.
הזקיקים הקרובים ביותר יקחו מההורמון ויתכן שבשחלה האחת כך זה היה במקרה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים נכבדים לא עניתם לשאלתי ...סיון13/08/2010
אני אחרי החזרת עוברים ,2 בעלי 4 תאים החזרה לאחר 3 יום מהשאיבה ,אני יודעת שזה לא טוב שהם אמורים להיות לפחות 8 תאים ,אבל הרופא אמר שהם בדינמיקה משהו כזה .... לא מוצאת בגוגלל שום פירוש או הסבר מה זה בכלל ?
רע טוב?
יש סיכוי להשרשה עם נתונים כאלה ?
המון תודה ושבת שלום לכולנו !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ` דוד בידר13/08/2010יש סיכויים היות והעוברים מתקדמים בקצב שלהם וזה הכוונה בדינמיקה.
יכול להיות שבעוד שעתיים הם יהיו 8 תאים.
יש סיכוי ולא להתיאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית ואי פוליותאתי13/08/2010
הרירית שלי אחרי טיפולים מגיעה כל פעם ל6 מ"מ. אמת, עברתי גרידה אחרי שהריון הראשון לא התפתח (לא היה דופק),אך עשיתי גם היסטרוסקופיה הכל היה תקין. האם זה יכול להביא לאי פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
ד''ר דוד ישי14/08/2010אני בספק אם זה הגורם לבעית הפריות שלכם. אפשר להרות עם רירית של 6 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת עובריםלילי13/08/2010
אני נמצאת כעת ביום השמיני לפרוטוקול ולוקחת 3 פעמים ביום פרגינובה
ביצעתי היום אולטרסאונד לעובי רירית 10
ו 10.8.10 ביצעתי בדיקת רמת ההרומון הראה 824 E-2 ,
ופרוגסטרון 2.8
ההחזרה אמורה להיות 19 לחודש
מה הסיכויים להחזרת עובר מוקפא וכמה זמן לוקח להפשיר אותו ...?
האם התוצאות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר13/08/2010הבדיקות תקינות ואת מוכנה להחזרה לאחר שתתחילי לקחת פרוגסטרון .הסיכויים של מוקפאים פחותים מטריים וגם יש סיכויים שלא ישרדו בהפשרה אך כדאי לנסות כי יש עוברים ותמיד יש סיכוי להרות גם מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי13/08/2010
האם כל השרשה שמתרחשת מחייבת/ מצריכה שיהיה דימום או הפרשות חומות? וממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ` דוד בידר13/08/2010לא צריך להיות שום דימום ,כאשר יש דימום אנחנו אומרים שזה מהשרשה אך זה לא ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהניר13/08/2010
לפניי 3 שבועות בדיוק(יום שישי 23.7) הסתיים לי המחזור ולא התחלתי חבילת גלולות חדשה כי אני רוצה להרות.אני לא יודעת מתי אני אמורה לקבל ווסת ללא הגלולות.האם כדאי לקחת כדורי פרוברה כדי לזרז את הגעת המחזור? האם פרוברה מסייעים בביוץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ' אלכס סימון13/08/2010אם היה לך מחזור סדיר לפני הגלולות אזי המתיני לווסת שיגיע
אם המחזור לא היה סדיר בעבר אזי פני למרפאת נשים לקבל פרוברה, יאמרו לך מתי ליטול וכן הסתייעי במרפאה לקבוע מתי הביוץ.
בוסת סדיר, הביוץ 14 יום לפני הוסת
פרוברה הוא סוג של פרוגסטרון ואינו מסייע בביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא עוד דבר דחוף..
ניר13/08/2010לפניי הגלולות היה לי מחזור ממש סדיר אך אני לא יודעת אם הוא ישוב להיות מייד סדיר או שעליי להמתין? לא כדאי לקחת פרטברה כדי לסדר אותו מייד? מה פרוברה עושה? מתי המחזור חוזר לסדירותו אחרי הגלולות? ביום ראשון יעברו 4 שבועות מאז הווסת הקודם.אני מרגישה מעט כאבי בטן...האם קשור?בדיקת הריון ביתית מהבוקר הראתה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגולוטרןעדי13/08/2010
שלום
אני מתחילה פרוטוקול קצר, קיבלתי ווסת הים ממחר מתחילה להזריק פיורגון 75, קיבלתי בנוסף גם 5 זריקות אורגולוטרן, רציתי לדעת למה הם משמשות ומתי אצטרך אותן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגלוטראן
פרופ' אלכס סימון13/08/2010תרופה שתפקידה למנוע ביוץ עצמוני. הרי איננו רוצים להגיע לשאבה כשמתברר שהיה כבר ביוץ וכל הטיפול הלך לאיבוד.
בזקיקים שגודלם מגיע ל 14 ממ, מתחילים אורגלוטראן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמיואשת13/08/2010
היום יום 10 מההחזרה בדיקה ביתית שלילית החזרה ב3.8 בדיקה ביתית ב15.8 האם זה יכול להשתנות ויהיה חיובי או שהטיפול נכשל ואפשר לא לשמוח כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה בדיקת בטא ב15.8
מיואשת13/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסיפה משהו
מיואשת13/08/2010אתמול בלילה בדיקה ביתית שלילית היום בבוקר שני פסים אבל מאודדדדדד בהיר בקושי רואים אותו האם יש עדיין סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה מבצעים 12-14 יום מההחזרה
פרופ' אלכס סימון13/08/2010כל בדיקה אחרת מביאה את המטופלת ללחץ מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתא.ס13/08/2010
אני נמצאת בפרוטוקול ארוך דקהפפטיל 15/07/10 ו אמפולה מה-02/08 1/2 דקה ו187.5 גונל ב7/08 עברנו ל מונפור 3 אמפולות אחרי בדירת דם ואולטרסנד הוספנו עוד אמולה
עובי רירית 13 היתה אמורה להתבצעה שאיבה ב15/08 אך מאחר שיש זקיקים קאנים הרופא ביקש להמשיך עוד 3 ימים עם מינון של 4 אמפולות שאלתי היא
האם לא הייה מאוחר לבצע עת השאיבה בגלל עובי הררית
חשוב לציין יש לי ילדה אחרי 7 שנים של טיפולים בפרוטוקול ארוך אחרי שלוש שנים נסינו עוד טיפול שכשל ואחריו עוד אחד שהפסקנו באמצע.
האם זה שיש לי ילדה מטיפולים נותן לי סיכוי טוב להרות שוב?
אשמח על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה ורירית
פרופ' אלכס סימון13/08/2010השאיבה נקבעת לפני גודל הזקיקים ולא לפי עובי הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
א.ס13/08/2010אבל מה קורה בזמן ההחזרה האם יש חשיבות לעובי הרירית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפטל13/08/2010
שלום לרופאים
לפני שבועיים וחצי עברתי צילום רחם שהיה תקין.
ביום שביעי למחזור באולטראסאונד למעקב זקיקים נמצא פוליפ ברירית הרחם.
האם יכולה להיות גדילה מהירה כ"כ של פוליפ?
אני בטיפול עם פיוריגון-ואמורה לעבור הזרעה שבוע הבא.
האם יש קשר בין פירוגון להופעת הפוליפ? האם צמיחה מהירה של פוליפ קשורה לרמות אסטרוגן גבוהות?
והאם יש סיכוי שיעלם?
סליחה על ריבוי השאלות.ותודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
פרופ' אלכס סימון13/08/2010צילום לא תמיד מזהה פוליפ. בעיקר אם הוא קטן.
גם מה שנחשב לפוליפ לעיתים מתגלה ככפל רירית. לא ניראה לי שהתפתח פוליפ כל כך מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהטל13/08/2010
כמה ימים אחרי החזרת מוקפאים מותר לקיים יחסי מין והאם זה יכול לפגוע בהשרשה?
וכמה ימים אחרי ההחזרה מתרחשת ההשרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ' אלכס סימון13/08/2010לגבי יחסים דיעות חלוקות. יש המונעים יחסים עד לבדיקת בטא ויש הטוענים שזה לא משנה. ככל הניראה שיחסים אינם משפיעים על ההשרשה.
ההשרשה מתרחשת 7-10 ימים לאחר ההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןטל13/08/2010
אני נוטלת נרות אוטרוגסטן 3 פעמים ביום ויש לי הפרשות עם החומר של הנר
האם זה בסדר?או שהנר לא נספג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר
פרופ' אלכס סימון13/08/2010לכן המינון ניקבע ל - 3 פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)