מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית ואי פוליותאתי13/08/2010
הרירית שלי אחרי טיפולים מגיעה כל פעם ל6 מ"מ. אמת, עברתי גרידה אחרי שהריון הראשון לא התפתח (לא היה דופק),אך עשיתי גם היסטרוסקופיה הכל היה תקין. האם זה יכול להביא לאי פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
ד''ר דוד ישי14/08/2010אני בספק אם זה הגורם לבעית הפריות שלכם. אפשר להרות עם רירית של 6 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת עובריםלילי13/08/2010
אני נמצאת כעת ביום השמיני לפרוטוקול ולוקחת 3 פעמים ביום פרגינובה
ביצעתי היום אולטרסאונד לעובי רירית 10
ו 10.8.10 ביצעתי בדיקת רמת ההרומון הראה 824 E-2 ,
ופרוגסטרון 2.8
ההחזרה אמורה להיות 19 לחודש
מה הסיכויים להחזרת עובר מוקפא וכמה זמן לוקח להפשיר אותו ...?
האם התוצאות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר13/08/2010הבדיקות תקינות ואת מוכנה להחזרה לאחר שתתחילי לקחת פרוגסטרון .הסיכויים של מוקפאים פחותים מטריים וגם יש סיכויים שלא ישרדו בהפשרה אך כדאי לנסות כי יש עוברים ותמיד יש סיכוי להרות גם מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי13/08/2010
האם כל השרשה שמתרחשת מחייבת/ מצריכה שיהיה דימום או הפרשות חומות? וממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ` דוד בידר13/08/2010לא צריך להיות שום דימום ,כאשר יש דימום אנחנו אומרים שזה מהשרשה אך זה לא ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהניר13/08/2010
לפניי 3 שבועות בדיוק(יום שישי 23.7) הסתיים לי המחזור ולא התחלתי חבילת גלולות חדשה כי אני רוצה להרות.אני לא יודעת מתי אני אמורה לקבל ווסת ללא הגלולות.האם כדאי לקחת כדורי פרוברה כדי לזרז את הגעת המחזור? האם פרוברה מסייעים בביוץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ' אלכס סימון13/08/2010אם היה לך מחזור סדיר לפני הגלולות אזי המתיני לווסת שיגיע
אם המחזור לא היה סדיר בעבר אזי פני למרפאת נשים לקבל פרוברה, יאמרו לך מתי ליטול וכן הסתייעי במרפאה לקבוע מתי הביוץ.
בוסת סדיר, הביוץ 14 יום לפני הוסת
פרוברה הוא סוג של פרוגסטרון ואינו מסייע בביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא עוד דבר דחוף..
ניר13/08/2010לפניי הגלולות היה לי מחזור ממש סדיר אך אני לא יודעת אם הוא ישוב להיות מייד סדיר או שעליי להמתין? לא כדאי לקחת פרטברה כדי לסדר אותו מייד? מה פרוברה עושה? מתי המחזור חוזר לסדירותו אחרי הגלולות? ביום ראשון יעברו 4 שבועות מאז הווסת הקודם.אני מרגישה מעט כאבי בטן...האם קשור?בדיקת הריון ביתית מהבוקר הראתה שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגולוטרןעדי13/08/2010
שלום
אני מתחילה פרוטוקול קצר, קיבלתי ווסת הים ממחר מתחילה להזריק פיורגון 75, קיבלתי בנוסף גם 5 זריקות אורגולוטרן, רציתי לדעת למה הם משמשות ומתי אצטרך אותן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגלוטראן
פרופ' אלכס סימון13/08/2010תרופה שתפקידה למנוע ביוץ עצמוני. הרי איננו רוצים להגיע לשאבה כשמתברר שהיה כבר ביוץ וכל הטיפול הלך לאיבוד.
בזקיקים שגודלם מגיע ל 14 ממ, מתחילים אורגלוטראן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמיואשת13/08/2010
היום יום 10 מההחזרה בדיקה ביתית שלילית החזרה ב3.8 בדיקה ביתית ב15.8 האם זה יכול להשתנות ויהיה חיובי או שהטיפול נכשל ואפשר לא לשמוח כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה בדיקת בטא ב15.8
מיואשת13/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסיפה משהו
מיואשת13/08/2010אתמול בלילה בדיקה ביתית שלילית היום בבוקר שני פסים אבל מאודדדדדד בהיר בקושי רואים אותו האם יש עדיין סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה מבצעים 12-14 יום מההחזרה
פרופ' אלכס סימון13/08/2010כל בדיקה אחרת מביאה את המטופלת ללחץ מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתא.ס13/08/2010
אני נמצאת בפרוטוקול ארוך דקהפפטיל 15/07/10 ו אמפולה מה-02/08 1/2 דקה ו187.5 גונל ב7/08 עברנו ל מונפור 3 אמפולות אחרי בדירת דם ואולטרסנד הוספנו עוד אמולה
עובי רירית 13 היתה אמורה להתבצעה שאיבה ב15/08 אך מאחר שיש זקיקים קאנים הרופא ביקש להמשיך עוד 3 ימים עם מינון של 4 אמפולות שאלתי היא
האם לא הייה מאוחר לבצע עת השאיבה בגלל עובי הררית
חשוב לציין יש לי ילדה אחרי 7 שנים של טיפולים בפרוטוקול ארוך אחרי שלוש שנים נסינו עוד טיפול שכשל ואחריו עוד אחד שהפסקנו באמצע.
האם זה שיש לי ילדה מטיפולים נותן לי סיכוי טוב להרות שוב?
אשמח על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה ורירית
פרופ' אלכס סימון13/08/2010השאיבה נקבעת לפני גודל הזקיקים ולא לפי עובי הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
א.ס13/08/2010אבל מה קורה בזמן ההחזרה האם יש חשיבות לעובי הרירית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפטל13/08/2010
שלום לרופאים
לפני שבועיים וחצי עברתי צילום רחם שהיה תקין.
ביום שביעי למחזור באולטראסאונד למעקב זקיקים נמצא פוליפ ברירית הרחם.
האם יכולה להיות גדילה מהירה כ"כ של פוליפ?
אני בטיפול עם פיוריגון-ואמורה לעבור הזרעה שבוע הבא.
האם יש קשר בין פירוגון להופעת הפוליפ? האם צמיחה מהירה של פוליפ קשורה לרמות אסטרוגן גבוהות?
והאם יש סיכוי שיעלם?
סליחה על ריבוי השאלות.ותודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
פרופ' אלכס סימון13/08/2010צילום לא תמיד מזהה פוליפ. בעיקר אם הוא קטן.
גם מה שנחשב לפוליפ לעיתים מתגלה ככפל רירית. לא ניראה לי שהתפתח פוליפ כל כך מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהטל13/08/2010
כמה ימים אחרי החזרת מוקפאים מותר לקיים יחסי מין והאם זה יכול לפגוע בהשרשה?
וכמה ימים אחרי ההחזרה מתרחשת ההשרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ' אלכס סימון13/08/2010לגבי יחסים דיעות חלוקות. יש המונעים יחסים עד לבדיקת בטא ויש הטוענים שזה לא משנה. ככל הניראה שיחסים אינם משפיעים על ההשרשה.
ההשרשה מתרחשת 7-10 ימים לאחר ההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןטל13/08/2010
אני נוטלת נרות אוטרוגסטן 3 פעמים ביום ויש לי הפרשות עם החומר של הנר
האם זה בסדר?או שהנר לא נספג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר
פרופ' אלכס סימון13/08/2010לכן המינון ניקבע ל - 3 פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםדורית13/08/2010
שלום רב,
שלוש שאלות:
1. האם זה בסדר לקיים יחסי מין לפני החזרת עוברים מוקפאים?
2. האם אחרי החזרת עוברים מוקפאים (עם תמיכה של 3 אסטרופם ושני קרינון) אפשר לעשות ספורט כמו שחיה, טניס, ארובי?
3. קשור לשאלה הקודמת - כמה ימים באמת צריך לנוח אחרי החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה ומנוחה
פרופ' אלכס סימון13/08/20101. מותר לקיים יחסים לפני החזרת מוקפאים
2. אני מציע שלאחר ההחזרה לא נאתגר את העוברים בקפיצות ופעילות פיזית
3. כניראה שאין צורך בכלל לנוח. בדרך כלל להרגיע את כולם אני אומר 2-3 ימים. אולם בהמשך לא לבצע פעילות פיזית מאומצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןדוד13/08/2010
שלום,
עברתי ivf ב-25 החזרה של שני עוברים. ב-6.8 (יום 13) בטא 274, ב-8.8 בטא 615. היום שבוע 5 בדיוק בבדיקת שק, נצפה שק -4 ס"מ.
הרופא טוען כי הינו מאוד קטן לשלב זה ושלח אותי לבדיקה נוספת בעוד 3 ימים
מה זה אומר שק קטן? האם עוד יש סיכוי להריון תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק קטן
פרופ` דוד בידר13/08/2010יש סיכוי להריון תקין ולכן ביקש בדיקה נוספת לראות את ההתפתחות. לפי בדיקות הדם זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עושים הפסקה בין טיפול לטיפול?דנה13/08/2010
אני מטופלת IVF בת 29, 3 ימים עכשיו, אחרי שהודיעו לי שהפריה ראשונה לא הצליחה. האם ניתן להתחיל את הטיפול הבא מהרגע שמקבלים שוב וסת או שעושים הפסקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה
פרופ` דוד בידר13/08/2010רצוי מאוד הפסקה בין טיפול לטיפול וזאת עקב הגירוי השחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב לוטאליחסויה13/08/2010
שלום רב, רציתי לשאול משהו, אני עושה מעקב זקיקים ושמתי לב די בקביעות שאני מקבלת מחזור בערך 16 או 17 ימים אחרי הביוץ ולא 14 .....האם זה נחשב לתקין??
האם יכול לרמז על בעיה כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחשב
פרופ` דוד בידר13/08/2010נחשב כתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cross matchרחל13/08/2010
שלום,
במסגרת בדיקות לברור הפלות חוזרות, עשינו בדיקת cross match.
התוצאות שלי שלילית והתוצאה של בעלי גם כן שלילית.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר13/08/2010זה אומר שהסיבה להפלות חוזרות לא קשורה לדחיה בגלל המבנה התאי שלכם, כלומר לפעמים יש תגובה חיסונית להריון וגופך מתנהג אליו כגוף זר עקב חוסר בהכרת תאים וכשזה שלילי זה לא קורה ולא זאת הסיבה להפלה עקב דחיה שהיא על רקע אימונולוגי כלומר תאים מסויימים פועלים נגד גופך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCM שלילי
פרופ' אלכס סימון13/08/2010מציע לעבור לבדיקה מורכבת יותר של HLA לאיתור זהות גנטית ביניכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)