מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכוי להריון עם בעית מורפולוגיה -הופננו לivfעדי12/01/2022
שלום,
בעלי עם בעית מורפולוגיה, פנינו לייעוץ למכון ברטוב ובסריקה המורפולוגית בהגדלה אצלם נבחנו 200 תאי זרע מתוכם תא אחד היה בעל מבנה גרעין תקין בעדיפות שנייה, סה״כ 0.5% מהתאים- ערך נמוך.
נפח הזרימה בבדיקה: 3.7ml
תאי זרע שנמצאו בזרימה: 160M
תאי זרע שנמצאו נעים בזרימה: 69M, 43%
בשורה התחתונה: אחוז תאים בעדיפות ראשונה+שניה 0.5%.
האם יש לנו סיכוי להריון בטיפולי הפרייה עם מיון זרע? או שזה מצב קשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות בהחלט סבירה בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בת 42מירי10/01/2022
שלום
אני בת 42.5 ומנסה להרות
פרופיל הורמונלי ביום שלישי לוסת :FSH =8.7
ESTRADIOL = 153
PROGESTERON >2
LH 4.1
האם פרופיל תקין?
האם סיכויים שלי עדיין טובים?
כבר יש לי שני ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרופיל תקין בתנאי שלא נלקח אחרי תרופות
פרופ` דוד בידר10/01/2022הפרופיל תקין בתנאי שלא נלקח אחרי תרופות.
בשלב זה סיכוייך יותר טובים מאחרת שבה הורמון בFSH מוגבר.
יש לך עדיין סיכויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאומתת לאומיקרון ובדיקת פרופיל הורמונלימ10/01/2022
שלום
בת 36.5, ללא ילדים עדיין.
בשנת 2019 עשיתי פרופיל הורמונלי ביום ה 3 למחזור, fsh-10. באותה שנה בדיקת amh-1.9
השנה עשיתי שוב פרופיל הורמונלי ויצא fsh-7.5.
יום לאחר הבדיקה גיליתי שאני מאומתת לאומיקרון.
האם עליי לחזור על הבדיקה? ייתכן שהמחלה השפיעה על תוצאות ה fsh, שיצאו נמוכים יותר מהבדיקה הקודמת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ערך לבדיקת ההורמון הזה בלבד
פרופ` דוד בידר10/01/2022המחלה לא השפיע. על התוצאה.
אין ערך לבדיקת ההורמון הסה בלבד אלא יש לייחסו להורמוני ה E2 והפרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נבדק פרוגסטרון האם עליי לחזור על הבדיקה
מ10/01/2022בבדיקת האחרונה יצא fsh-7.5, אסטרדיול-205,
Lh-5.
לא נבדק פרוגסטרון.. האם עליי לחזור על הבדיקה הפעם עם ערכי פרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרוגסטרון יש חשיבות בפני עצמה בבדיקת הפרופיל ההורמונלי ולכן רצוי לבצע את הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת פרוגסטרון שיצאה 65.18 והאם הבדיקה אמינה
מ11/01/2022אני מודה לך מאוד על תשובתך.
עשיתי בדיקת פרוגסטרון שיצאה 65.18, אך היא לא נעשתה בין היום ה 2-5 לווסת.. האם הבדיקה אמינה? האם עליי לחזור שוב על בדיקות הפרופיל ההורמונלי (fsh, lh, estradiol, progesterone) בימים 2-5 לווסת?
המון תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרוגסטרון גבוה מאוד ולכן הפרופיל במצב כזה
פרופ` דוד בידר11/01/2022הפרוגסטרון גבוה מאוד ולכן הםרופיל במצב כזה לא נחשב.
עש לעקוב אחרי רמת הפרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון imsi האם כדאי לבצערותם08/01/2022
היי
רציתי להתייעץ בנושא של מיון זרע imsi עברתי הפסקת הריון בשל מומים בעובר שהתגלו בסקירה, סיסי שיליה תקין ובדיקת אקסום תקינה וגם קריוטיפ של בעלי
העניין הוא שיש לנו עוד עוברים מוקפאים ואנחנו חוששים להחזיר אותם בשל מה שקרה, האם אבחון imsi יכול להיות יעיל במקרה כזה שיש עוד עוברים וגנטית לא נמצא דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון IMSI לא יהיה יעיל
פרופ` דוד בידר09/01/2022לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר בבקשה תוכל לפרט למה לא
רותם09/01/2022תוכל לפרט למה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון זרע הוא לא דבר שאני דוגל בו ואין קשר בין בחירת זרע למומים
פרופ` דוד בידר09/01/2022מיון זרע הוא לא דבר שאני דוגל בו ואין קשר בין בחירת זרע למומים.
מומים נוצרים בין 2-4% בהריונות אצל זוגות צעירים ואחוז המומים עולה עם הגיל וקשור ליצירת העובר על ידי זרע וביצית ואין אפשרות למנוע מומים שנוצרים בתהליך התפתחות בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשמגיע מחזור האם רמת הפרוגסטרון היא קטנה מ 2 תמיד?גלי08/01/2022
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא תמיד קטן מ 2 אז מתי?
.08/01/2022.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רמת הפרוגסטרון אמורה לרדת בימים 3-5 למחזור מתחת ל-2.5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר מומים בעובררותם08/01/2022
היי אני לאחר הפסקת הריון בשבוע 19 בעקבות מומים בעובר
רציתי לדעת האם בעית קרישיות יכולה לגרום למומים או רק להפלות חוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר בין בעיית הקרישיות ומומים מולדים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות לא גורמת למומים
פרופ` דוד בידר08/01/2022לא גורמת למומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בליטרוזול מהיום השני למחזור לשלושה ימים או יום ראשון למשך חמישה ימיםקארין06/01/2022
היי, מטופלת בארה״ב.
הרופאה פוריות שלי אמרה לי להתחיל ליטרוזול מהיום השני למחסור למשך שלושה ימים, אני רואה בהמון פורומים ואתרים שנהוג לקחת מהיום הראשון למחזור למשך חמישה ימים, מה הסיבה לשוני בין הטיפולים? האם יהיה אותו האפקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שיש לך ביוץ מוקדם ולכן הרופאה מתחילה את הטיפול מוקדם יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות הריונות ובטא שליליתשי לי06/01/2022
האם יכול להיות שלמרות שהבטא קטנה מחמש אני מרגישה תופעות של הריו כמו פיהוקים ובחילות? כמה זמן זה יימשך ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבות רבות לתופעות שאת מציינת
פרופ` דוד בידר06/01/2022יש סיבות רבות לתופעות שאת מציינת ולאו דוקא בהריון ולכן יש להיבדק על ידי רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרישי דם וגושים מרובים נחשב לתקיןשני06/01/2022
שלום פרופ', אני רווקה בת 35
שנה אחרונה דימום וסתי מוגבר מאוד.
בעיקרון אני מקבלת וסת בזמן מסודר. אלא שיש תופעות לא תקינות.
בנוסף כאשר מסתיים הוסת לאחר מספר ימים שוב מתחיל דימום שנראה כוסת מלא.
בנוסף אנסה לתאר... יש לי הרבה "פליטת" קרישי דם.
וגושי דם שחלקם מתפרקים לאחר יציאתם
וחלקם נשארים שלמים במים (באסלה) .
בצעתי היסטרוסקופיה, זוהה פוליפ 2 ס"מ
הפוליפ הוצא לפני שלושה חודשים.
אין שינוי בכל שתיארתי.
מה יכול להיות הסיבה? מה יש עוד לברר ?
האם קרישי דם וגושים מרובים נחשב לתקין ולא מהווה בעיה רפואית?
אשמח לדעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוב הדבר מתאים לרחם שרירני
פרופ` דוד בידר06/01/2022לרוב הדבר מתאים לרחם שרירני.
אם לא מדובר ברחם שרירני אזי אין בעיה כלשהיא למה שתיארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפול ivf קורונהליה05/01/2022
אני חיובית לקורונה (עוד כמה ימים מסיימת בידוד) וצריכה להתחיל סבב מחכה לקבלת ווסת האם בעייתי להתחיל טיפול מיד לאחר החלמה מקורונה? האם מומלץ לחכות לחודש הבא או שזה לא משנה? מציינת שאני מרגישה טוב כמו שפעת קלה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם המחלה חלפה אז אין בעיה
פרופ` דוד בידר06/01/2022אם המחלה חלפה אז אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנו סיכוי גדול יותר להיכנס להיריון לאחר אמנוריאה של הנקהנוקי05/01/2022
האם ישנו סיכוי גדול יותר להיכנס להריון לאחר אמנוריאה של הנקה. נניח במחזור ה3-4 אחר כך?
הריון ראשון נכנסתי בIVF בגיל 30 עם FSH=10.5. החזרה ראשונה.
ואז בגיל 32 במחזור 3 לאחר אמנוריאה של הנקה.
ואז שוב בגיל 34 במחזור 4 לאחר אמנוריאה של הנקה.
שני הריונות טבעיים לחלוטין.
זה אומר משהו מעודד על המצב שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא קשור להנקה אלא בטיב הביציות שלך
פרופ` דוד בידר05/01/2022זה לא קשור להנקה אלא בטיב הביציות שלך שנראה שהן טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ביום 3 למחזור הערכים של הפרוסטרון והאסטרוגן הם הנמוכים ביותר?ענבר05/01/2022
מה קורה לערך האסטרוגן אחרי יום 4 באופן טבעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחר כך עולים בעקבות גדילת הזקיק
פרופ` דוד בידר05/01/2022כן, נמוכים.
אחר כך עולים בעקבות גדילת הזקיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נשים ללא מחזור יכולות להתחיל ביום 4 או חמישי למחזור כי לא מתצפתחים זקיקים?
.06/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אין מחזור אז איך יכולה להתחיל ביום 4 של המחזור
פרופ` דוד בידר06/01/2022אם אין מחזור אז איך יכולה להתחיל ביום 4 של המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לדימום אחרי כישלון החזרה או מחזור מגלולות
.06/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי טיפול או קבלת וסת אחרי גלולות אפשר לטפל
פרופ` דוד בידר06/01/2022אחרי טיפול או קבלת וסת אחרי גלולות אפשר לטפל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ובדיקת דםמעיין04/01/2022
הי
נמצאת במעקב זקיקים טבעי, היום היה זקיק בגודל 16, בדיקות הדם:
Est 455
Prog קטן מה 0.8
LH 6.1
מתי צפוי להיות יום הביוץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הביוץ צפוי להיות כ5-6 ימים
פרופ` דוד בידר04/01/2022כ 5-6 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תקין והאם הביוץ צפוי להיות בעוד 5 ימים
מעיין05/01/2022הי, תודה. היום עשיתי שוב אולטרה סאונד וב.דם והזקיק שהיה אתמול 16 ירד ל 15, האסטרוגן עלה ל715 והפרוגסטרון נשאר קטן מ 0.8, האם זה תקין? עדיין הביוץ צפוי להיות בעוד 5 ימים או שיותר רחוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה ביוץ מוקדם וזה מחזור פחות טוב
פרופ` דוד בידר05/01/2022היה ביוץ מוקדם וה מחזור פחות טוב ולרוב קורה בגיל מתקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבטא תקינה? צריך לחזור עליה שוב?יסמין04/01/2022
היי
ביום ראשון בצעתי בטא ראשונה (10 ימים לאחר החזרת בלסטוציסט) והיא הייתה 60.7 והיום 12 ימים אחרי, כלומר בהפרש של יומיים מהתוצאה הראשונה קיבלתי בטא 158.3 האם זה תקין? האם עוד יומיים צריכה לבצע שוב? ושאלה נוספת, האם יש מקום להתייחסות לרמות הפרוגסטרון בשלב זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטא עלתה בסדר ויש להמשיך לבדוק
פרופ` דוד בידר04/01/2022הבטא עלתה בסדר ויש להמשיך לבדוק ויש סיכוי.
פרוגסטרון לא הייתי בודק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרופיל ההורמונלי תקיןאני04/01/2022
שלום
בת 36.5, בוצע פרופיל הורמונלי ביום ה 3 לווסת.
Fsh- 7.5
אסטרדיול- 205
Lh- 5
האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן זה אכן תקין
פרופ` דוד בידר04/01/2022כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)