מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביציות בגיל 44 רזרבה שחלתיתמירב20/12/2021
שלום אני בת 44 עברתי שאיבה ראשונה לפני כחודש והוציאו לי רק ביצית אחת שלא היתה בשלה ולא הצליח ההפרייה האם זה הגיוני שבגילי יש רק ביצית אחת למרות שמודעת לכך שה רזרבה השחלתית ירודה בגיל זה תוצאת amh אחרון 0.17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגילך אין ביציות טובות להפריה
פרופ` דוד בידר21/12/2021בגילך אין ביציות טובות להפריה.
מהתוצאה של השאיבה יש להניח שאין לך יותר ביציות איכותיות שיתנו הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת ווסת בגיל 47אלי19/12/2021
שלום לך
המחזור הנוכחי הגיע ליומו ה-34 וטרם קיבלתי ווסת.
המחזור הקודם לנוכחי היה בן 25 ימים,וזה שלפניו-בן 20 ימים בלבד
האם יתכן שלמרות גילי החריג נכנסתי להריון ספונטני?
ואם הווסת עדיין תמשיך לא להופיע,באיזה יום של המחזור הנוכחי כדאי יהיה לבצע בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר מאוד להניח שמדובר בשיבוש הנובע מהשינויים ההורמונלים הקשורים בגילך,בכל מקרה כדאי להיבדק כדי לבחון את תקינות האגן שלך ולהשלים בדיקות כדי לקבוע את הסטטוס ההורמונלי והרפואי שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר לתקינות האגן והשלמת הבדיקות
אלי19/12/2021מה הכוונה בתשובתך להדוק את תקינות האגן?
ומה הבדיקות שכדאי להשלים כדי לקבוע את הסטטוס ההורמונלי והרפואי שלי?ולצורך מה בעצם כדאי לעשות זאת ומדוע זה חשוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין עובר ודופק ואין שק חלמוןענת18/12/2021
שלום
בשבוע 4.5 עשיתי אולטרסאונד. ראו שק קטן. עכשיו שבועיים אחרי, עדיין אין שק חלמון ואין עובר. שק הריון גדל. האם אפשר להגדיר את ההריון כלא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם גיל ההיריון תקין אז בשבוע 6 וחצי
פרופ` דוד בידר18/12/2021אם גיל ההריון תקין אזי בשבוע 6 וחצי היה צריך להיות דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר בידר האם אתה מבצע גרידות?מה מספר טלפון שלך?
ענת18/12/2021דר בידר האם אתה מבצע גרידות?מה מספר טלפון שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטי טלפון והוא עושה אצלנו גרידות
פרופ` דוד בידר18/12/2021אפס חמש ארבע ארבע
שבע מאות ושמונים חמש שמונה שש
ד״א. ביטמן גנדי
הוא עושה אצלנו גרידות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה סבבי החזרות מוקפאי יום שושהההשי16/12/2021
שלום,
תוך כמה סבבי החזרות מוקפאי יום שלוש באיכות טובה בממוצע לוקח בכדי להרות?
ברור לי שכל מקרה לגופו.. ובכל זאת אשמח לדעת מה סיכויי ההצלחה לכל סבב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכויים להחזרה שווים לכל החזרה
פרופ` דוד בידר17/12/2021הסיכויים להחזרה שווים לכל החזרה אותו הדבר, וקשורים לגיל האישה ולטיב העובר המופשר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולה להיות בעיה עם שילוב התוספים האלוקארין16/12/2021
היי, מטופלת פוריות כבר שנה וחצי, הרופא שלי המליץ לקחת q10 מינון 600 וDEAH מינון 50
אני בנוסף לוקחת פרנטל (של נשים בהריון) ואומגה 3 במינון 500
ואני רוצה להוסיף ויטמין E במינון 450 וB12 במינון 500, יכולה להיות בעיה עם שילוב התוספים האלו או שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוספים האלו לא משפיעים על יכולת הפריון של האישה
פרופ` דוד בידר17/12/2021התוספים האילו לא משפיעים על יכולת הפריון של האישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv בטיפולי הפריה והאם יש מניעה להמשיךרועי15/12/2021
שלום
אנחנומלפני סבב של טיפולי ivf
בניגוד לילד הקודם נשלחתי לעשות בדיקת cmv
יצא חיובי ובבדיקת המשך ל avidity נמצא שיעור של 0.45
האם יש מניעה להתחיל בתהליך? ראיתי שכתבתם שבטיפולי פריון אין סכנת הדבקה
אודה לתשובתכם. רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הבדיקה מראה מעל 45% אז זו הדבקה ישנה
פרופ` דוד בידר15/12/2021אם הבדיקה מראה מעל 45 %אז זו הדבקה ישנה.
היית צריכה לדלוח תוצאות כדי שנראה במה מדובר
מה שכתבת הוא לא נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרף את טופס הבדיקה שלי על מנת שיהיה יותר ברור
רועי טל15/12/2021המון תודה על המענה,
מצרף את טופס הבדיקה שלי על מנת שיהיה יותר ברור
אודה להתייחסותך
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמן ההדבקה לא ברור וצריך לחזור על הבדיקות
פרופ` דוד בידר17/12/2021סמן ההדבקה לא ברור
צריך לחזור על הבדיקות בעוד חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה בשבוע 19 בבקשה מענה!!שחר14/12/2021
שלום רב, עברתי גרידה בשבוע מתקדם לפני 4 שבועות היום הייתי בביקורת נצפה זקיק 15 ועובי רירית 10 אבל הטכנאית לא ציינה שהרירית תלת שכבתית, לפני הגרידה תמיד היתה תלת שכבתית במעקבי זקיקים האם זה שטרם קיבלתי מחזור משפיע? האם הרירית תחזור להיות תלת שכבתית? מה אפשר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית 10 זה סך הכל בסדר
פרופ` דוד בידר15/12/2021היה צריך לשאול את הטכנאית מה היא רואה בדיוק.
בכל מקרה מה שחשוב זה לחכות לוסת ואז לראות אם הוסת היא כמו תמיד ,ואז במחזור הבא לבדוק שוב התפתחות רירית לאורך המחזור.
בכל אופן רירית 10 זה סך הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להיכנס להיריון גם עם רירית שהיא לא תלת שכבתית
שחר15/12/2021אפשר להיכנס להריון גם עם רירית כזו שהיא לא תלת שכבתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אפשר להיכנס להיריון גם עם רירית כזאת
פרופ` דוד בידר17/12/2021כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן דקפפטיל כתמיכה לאחר החזרהאלונה14/12/2021
פרופסור שלום,
בטילו מקרים נותנים להזריק את דקפפטיל כתמיכה לאחר החזרה ובמה זה טוב או להפך?
למה דווקא דקפפטיל ולא אוביטרל למשל?
תודה מראש,
אלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ישנה מחשבה של דקפפטיל יש ערך מוסף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2021ישנה מחשבה של דקפפטיל עש ערך מוסף בהליך ההשתרשות של העובר,ובעקיפין גם תמיכה בגופיף הצהוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לדעת האם הכול בסדר?מ.פ13/12/2021
חוששת חודש לפני עברתי הריון כימי החודש ב23.11 בצעתי שאיבה ב25.11 בצעתי החזרת 2 עוברים ב07.12 ביצעתי בדיקת הריון שיצאה חיובית 33.50IU/L ב12.12 ביצעתי הריון פעם נוספת שגם יצאה חיובית 151.90IU/L הרופא ביקש בדיקת הריון נוספת ב15.12 הכול בסדר, יש מקום לדאגה חוששת שהרופא לא רוצה להדאיג אותי הבנתי שהשלב הבא זה עוד שבועיים אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי שעליית הביטה אינה לפי הציפיות,ויתכן שמדובר בהיריון לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום - 10 ימים אחרי הזרעהBalbalot13/12/2021
היי,
1.האם דימום שהתחיל 10 ימים אחרי הזרעה ( 12 יום אחרי אוביטרול) בהכרח מחזור ?
2. היו לי 2 זקיקים , אך מכיוון שלא היה ברור אם רק זקיק אחד טוב ( ככל שניתן לדעת מבדיקות הדם והאוטרסאונד) הוחלט על הזרעה במקום שאיבה.
האם יכול להיות שהזקיק אחד היה תקין והייתה הפרייה והשתרשות והדימום הוא של בעקבות הזקיק השני שאולי גם הייתה בו ביצית שלא הופרתה ? יכול להיות כזה מצב ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קבלת מיזור 12 יום לאחר אוביטרל הנה בהחלט לפי הציפיות,את שאר האפשרויות מריך לאשש אירת הם ספקולטיביות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרתי עוברים קפואים לפני 3 ימיםחנה13/12/2021
החזרתי עוברים קפואים לפני 3 ימים ולא מרגישה כלום מאז אין כאבים בכלל😥זה מדאיג אותי מאוד.תמיד שהחזרתי היה עקצוצים בבטן תחתונה הפעם כלום 😭 מישהיא עברה דבר כזה והיה משהו טוב בסוף? 😥 פליז דוקטור תגיד לי את דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקומך לא הייתי נותן משקל כזה או אחר לתחושות אוביקטיביות או סובייקטיביות,ולכן אל תאבדי תקווה לגבי הסיכוי שלך להרות.
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה במחזור טבעי- המשך שאלהמורן12/12/2021
לאחר שיודעים את היום המדוייק של הביוץ- ההחזרה על בסיס מחזור טבעי תתבצע בדיוק לפי גיל העובר? אם העובר הוא 3 ימים חייבים לבצע את ההחזרה לאחר 3 ימים? זה בעצם נותן מקסימום סיכוי להשרשה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן כך,למרות שחלון ההשתרשות משתרע גם מעבר לתקופה הייעודית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר מוקפא על בסיס מחזור טבעי- שאלה נוספתמורן12/12/2021
שלום,
האם הזמן המקובל לביצוע ההחזרה על בסיס מחזור טבעי צריך להיות מדוייק- x ימים לאחר הביוץ בהתאם לגיל העובר?
האם ערך פרוגסטרון גבוה מ 4 ביום שלאחר הביוץ הוא מספיק כדי לבצע את ההחזרה 3 ימים לאחר מכן עם תוספת תמיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לקבוע יום ביוץ מדויק שזה שווה ליום שאיבת ביציות
פרופ` דוד בידר12/12/2021צריך לקבוע יום הביוץ המדוייק שזה שווה ליום שאיבת ביציות.
את היום המדוייק קובעים לפי אולטרה סאונד ודם.
ערך 4 זה בערך לאחר יום או יומיים מהביוץ ויש עוד נתונים כדי לקבוע ביוץ מדוייק, לפי אולטרה סאונד- היעלמות זקיק או גדילתו ונוזל באגן, ולפי פרוגסטרון ואסטרוגן בבדיקות עוקבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות לפני מחזוראנונימית12/12/2021
שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר 7 חודשים. אני בת 28, יש לנו ילד בן שנתיים שנולד בקלות. בחודשים האחרונים אני מבצעת מעקב זקיקים, הרופא רואה רירית יפה וביוץ שמתקרב ונראה מצוין- אבל מתחיל לי הכתמות חומות כשבוע לאחר הביוץ ומחזור כמה ימים לאחריהן. מה יכולה להיות הסיבה לכך? איך ניתן לטפל בבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היות ולא נקלט היריון מתחילת הפרשה זו
פרופ` דוד בידר12/12/2021היות ולא נקלט הריון מתחילה הפרשה כזו.
יש לחפש את הסיבה לאי הצלחה להרות ו האולטרה סאונד צריך להיות במקביל לבדיקות דם המראות איך היה הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ההכתמות מתחילות כל כך מוקדם
אנונימית12/12/2021שלום, תודה על תשובתך. השאלה היא, למה ההכתמות מתחילות כ"כ מוקדם? האם מדובר ברמות נמוכות של פרוגסטרון? או שאין מה לייחס לזה חשיבות? אציין שלאחר מספר ימים מתחיל לי המחזור החזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בין הסיבות להפרשה דמית שמקדימה-בעיה אורגנית בצואר הרחם או הרחם,אי ספיקה של הגופיף הצהוב המתבטאת בהפרשת פרוגסטרון מופחתת ולעיתים לפרק זמן קצר יותר,אנדומטריוזיס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבס בלתי ישיר חיובי
אנונימית13/12/2021תודה על תשובתך! במידה וקיבלתי תוצאה חיובית במבחן קומבס בלתי ישיר- האם לדבר יש השפעה על קליטת ההריון? אציין כי בהריון הראשון גם כן קיבלתי תוצאות חיוביות במבחן זה.
שנית, איך ניתן לבדוק את הסיבות שציינת בתשובתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא סביר שיש לדבר השפעה על קליטת ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה מיוצר הפרוגסטרון התחליפי שבנירות ובזריקותשם11/12/2021
הי שאלה שמסקרנת אותי ממה מיוצר הפרוגסטרון התחליפי שבנירות ובזריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון הוא הורמון הבנוי ממבנה כימי
פרופ` דוד בידר11/12/2021פרוגסטרון הוא הורמון הבנוי ממבנה כימי של מולקולת הסטרואידים ויש תהליכים מעבדתיים היוצרים הורמון לפי הנוסחא הכימית שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)