מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקפפטיל ואוביטרל כתמיכה בהחזרת עוברבקי20/01/2022
שלום ד"ר אשכנזי ,אני קוראת שדקפפטיל ואוביטרל ניתנים כתמיכה לאחר החזרה כתמיכה בגופיף הצהוב אך לא ברור לי הדבר שכן בהחזרת עובר טרי אין גופיף צהוב .אשמח להבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהליך טרי לאחר שאיבת הביציות הזקיק הופך להיות גופיף צהוב התומך בעצמו בהליך ההשתרשות על ידי הפרשת אסטרוגן ופרוגסטרון,שאיבת הזקיק בעת שאיבת הביציות גורעת חלק מהחומר הפעיל גרנולוסה האמור להוות את מירקם הגופיף הצהוב לאחר השאיבה-תמיכה באמצעות אוביטרל או דקפפטיל פועלת על הגופיף הצהוב ומגבירה את הפרשת האסטרוגן והפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל ואוביטרל כתמיכה בהחזרת עובר
בקי20/01/2022תודה רבה על המענה המהיר .
תמיד חשבתי שכל תוכן הזקיק נשאב והוא לא הופך לזקיק צהוב לאחר השאיבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ממש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטריווין בהריון - שבוע 21אנונימית18/01/2022
היי
מתקשה מאשד לנשום, צינון כבד מאד
מי מלח עוזרים כמו כוס רוח למת...
אפשרי לקחת אוטריוון פעם ביום?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרווין אפשר לקחת
פרופ` דוד בידר18/01/2022אפשר לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עליית בטא והאם תקינההילה אזולאי18/01/2022
היי,
בדיקת בטא 12 יום מהחזרת עובר מוקפא בן 3 ימים 36 לאחר יומיים 104 האם העלייה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה מתאימה בהתאם לחוק של הכפלת הבדיקה
פרופ` דוד בידר18/01/2022העליה מתאימה בהתאם לחוק של הכפלת הבדיקה.
הבדיקה ההתחלתיתי קטנה ולכן סיכויי הריון תקין פחות טובים ,אך יתכן שהכל יתפתח לכן
יש להמשיך לעקוב אחרי הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ שבוע וחצי אחרי החזרת עובריםנואל18/01/2022
שלום רב, האם ניתן לבצע בדיקת פאפ כשבוע וחצי לאחר החזרת עוברים קפואים? יש לציין שאני עם אנדומטרין 3 פעמים ביום.
האם הבדיקה יכולה להזיק בצורה כלשהי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לבצע בדיקת פאפ
פרופ` דוד בידר18/01/2022אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכה האם צריך לקוות לביצית טובהשילה18/01/2022
אני בת 39, לאחר שני הריונות תקינים וספונטניים. רוצים ילד נוסף ונמצאים בטיפולי ivf כאשר הבעיה היחידה שאובחנה היא רזרבה נמוכה. בכל סבב יש 1-2 ביציות. האם יש הבדל מהותי בין הרופאים השונים או בין הפתרונות שניתן להציע או שפשוט צריך לקוות לביצית טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העניין לא קשור לרופאים אלא למצבך
פרופ` דוד בידר18/01/2022העניין לא קשור לרופאים אלא למצבך ,ויש דרכים לדעת מה סיכויי ההצלחה למרות שזה רק ביצית או שתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה שחלתית נמוכה
שילה18/01/2022איך יודעים מה סיכויי ההצלחה? יש בדיקה שאפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזרבה צריך לראות מה אומר הפרופיל ההורמונלי שלך
פרופ` דוד בידר18/01/2022קודם כל צריך לראות מה אומר הפרופיל ההורמונלי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בעקבות סיכון להיריון מרובה עובריםליבי17/01/2022
היי, בת 33 לאחר שנה של ניסיונות טבעיים ללא הצלחה(ללא סיבה שנמצאה). חודש שני של טיפול בגונאל. היום נמצאת ביום ה13 למחזור. 10 ימי הזרקה בגונאל 75. הבוקר בבדיקת מעקב זקיקים נמצאו 6 זקיקים בגדלים- 10, 17*2, 19*2, 15. עובי רירית 9.8. אסטרדיול 3639, LH 4.80, פרוגסטרון 2.3. לאחר קבלת התוצאות יצרו קשר והנחו על הפסקת הטיפול ושלא תתבצע הפעם הזרעה בעקבות סיכון להיריון מרובה עוברים. רציתי לשאול האם ההחלטה נכונה? מה הסיכוי לקליטת היריון תקין במידה ונקיים יחסים השבוע? בנוסף קיימנו יחסים לפני יומיים האם ישנו סיכוי לקליטה? המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מרובה עוברים במצבך הוא סיבוך של הטיפול עקב חשש
פרופ` דוד בידר17/01/2022כאשר עד יותר מ 4 זקיקים גדולים רצוי לעצור טיפול היות והריון מרובה עוברים במצבך הוא סיבוך של הטיפול עקב חשש ללידה מוקדמת דל תאומים.
הסיכויים לתאומים הוא כ 20%.
לכן אני חושב שההחלטה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון ואסטרודיול בתחילת הריוןהילה אזולאי17/01/2022
צהריים טובים,
13 יום לאחר החזרת עוברים מוקפאים בטא 67 פרוגסטרון 8.52 ואסטרדיול 318.9. האם הערכים האלו תקינים? ובמידה ולא מהו הערך התקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצתי חהגביר את תמיכת הפרוגסטרון ולבצע עוד בדיקה בטווח של יומיים ואם תהיה לפחות מכפלה של הערך של הביטה להמשיך במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי פרוגסטרון וללא תוספת תמיכה מהרופא
הילה אזולאי17/01/2022אני נוטלת אסטרופם *3 + דופסטון*3 + נרות אנדומטרין*3
הרופא פוריות כרגע לא רוצה להוסיף לי עוד תמיכה... ואני לא מבינה למה ...האם להתעקש על כך?
אני רק אציין שאתמול הבטא עמדה על 36 ויום אחרי על 67.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עליית הביטה אינה אופטימלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אחרי גרידה תמיד צריך לעשות היסטרוסקופיהאורטל17/01/2022
שלום רב לרופאים,
האם אחרי גרידה תמיד צריך לעשות היסטרוסקופיה? מתי לא עושים?
(גרידה אחרי הריון שהפסיק בשבוע 9 - סבב ראשון של ivf)
מטופלת Ivf, רווקה בת 38 עם ילד בן שנתיים מתורם Ivf ראשון.
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך לעשות היסטרוסקופיה אחרי גרידה
פרופ` דוד בידר17/01/2022לא מריך לעשות היסטרוסקופיה אחרי גרידה.
אם קיבלת וסת כמו תמיד בהמשך זה יכול להיות סימן שהכל בסדר.
אם באולטרה סאונד אירי גרידה יש חשד משאריות הריון או משהוא אחר ברירית אפשר לשקול גם היסטרוסקופיה.
וכלל כדאי כמה שפחות לעשות בדיקות פולשניות לחלל הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא לאחר החזרת בלוציסטליאור16/01/2022
שלום פרופסור, ביצעתי החזרה בתאריך 6.1 של בלוציסט מוקפא בן 5 ימים, היום ביצעתי בדיקת בטא לאחר עשרה ימים 16.1 והערך של הבטא הוא 50. יש לציין כי יש לי מעט התכווצויות ברחם והפרשות חומות בהירות ( אין דם או הפרשות ורודות) האם זה מסמן בהכרח על הריון לא תקין? האם יש אפשרות שההפרשות והתחושות ברחם הם בעקבות השתרשות? יש לציין כי אני מקבלת תמיכה באמצעות אנדומטרין, סטרואידים וקלקסן אשמח לייעוץ בנושא תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטא הראשוני לא גבוה אך רק הבטא השני יגיד מה קורה
פרופ` דוד בידר16/01/2022הבטא הראשוני לא גבוה אך רק הבטא השני כעבור יומיים יגיד מה קורה.
אין תחושות של השתרשות.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא והריון לאחר ivf
ליאור18/01/2022שלום פרופסור בהמשך להודעות שנכתבו
16.1 בטא 50
18.1 בטא 98
יש מעט הפרשות חומות מדי פעם אך אין דימום או הפרשה בצבע וורוד.
רציתי לשאול האם העליה של הבטא תקינה? יש סיכוי שזה יהיה הריון שיתפתח מערך כזה של בטא? אשמח לתשובתך אני לאחר 9 סבבים וההריון הזה ממש יקר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא העליה לא תקינה
פרופ` דוד בידר18/01/2022העליה לא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בבטא
ליאור אלקיים20/01/2022היום התוצאה של הבטא 260, האם יש סיכוי להריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר21/01/2022יש לבצע אולטרה סאונד כדי לראות מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה לעבור גרידה - מאומתת לקורונהאורית15/01/2022
שלום
אני בהריון שבוע 7. הריון לא תקין ויש חשד להריון מולארי.אני מבינה שאני צריכה להכנס לגרידה כמה שיותר מהר. הבעיה שאני מאומתת לקורונה. האם יסכימו לעשות את הפעולה למרות קורונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לחכות עד לתשובת נגיף שלילית
פרופ` דוד בידר16/01/2022מה הכוונה ״חשד״ להריון מולרי?
בעקרון ניתן לחכות עד לתשובת נגיף שלילית ואם החלטת הרופאים שמדובר בהריון מולרי אז גם אפשר לכדות הפסקת הריון לאחר מיגון נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה שימתינו עד לצאתך מבידוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית חיובית 9 ימים אחרי אוביטרלמירי15/01/2022
היי מה נשמע?
יום חמישי יחסים
יום שישי האחרון לפני שבוע הזרקתי אוביטרל
יום ראשון הייתה הזרעה
היום בדיקה ביתית חיובית
מה הסיכוי שזה הריון ולא שאריות אוביטרל
הזרעות קודמות בדקתי 4-5 ימים אחרי ויצא שלילי
אשמח למענה
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יותר סביר שמדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 23 אובחנתי עם קורונהלאה15/01/2022
שלום
בשבוע 23 אובחנתי עם קורונה, אני כבר אחרי סהכ עבר קליל.
ביום ראשון הקרוב אמורה לעשות סקירת מערכות מורחבת.
אציין שאני לאחר מי שפיר תקין.
האם יש סיכונים לתינוק? והאם עליי לשנות משהו במעקב הרפואי כעת עד ללידתי בעזרת השם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל סכנה להיריון בשלב זה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרו אבחנתית שאלהרותם13/01/2022
שלום עשיתי אולטרסאונד תלת מימד ובמכתב הרופא רשם מעט אי סדירות מעל הצוואר בקוטר 3*13
בנוסף מעט הידבקויות באיזור הפונדוס שמודגמים כרירית לא סדירה
יש צורך בהיסטרוסקופיה אבחנתית? האם אלה דברים ברי תיקון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה כדאי לעשות ולראות מה הממצאים שראו
פרופ` דוד בידר13/01/2022כדאי לעשות ולראות מה הממצאים שראו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכון לעובר ולהיריון מבדיקת קורונה חיוביתמזל12/01/2022
אחרי שנה של טיפולי פוריות, עשיתי החזרת עוברים לפני 14 יום ואתמול קיבלתי בדיקת בטא 238.
היום קיבלתי גם תשובה חיובית בבדיקת קורונה
מה הסיכון לעובר? להריון? האם עדיף לקחת אקמול אם עולה החום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הוכחות לפגיעה של הקורונה בהיריון
פרופ` דוד בידר13/01/2022בשלב זה אין הוכחות לפגיעה שח הקורונה בהריון ככה שיש לעשות מעקב הריון שבו תבצעי גם מי שפיר
לכל הבדיקות הקיימות .
אקמול אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר רחם לא הומוגנישחר12/01/2022
שלום אני אחרי גרידה והרופא ביצע אולטרסאונד ורשם רחם במבנה לא הומוגני
מזה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה מדובר ברירית הרחם,צריך לראות שלא מדובר בשאריות בעקבות ההפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך בהיסטרוסקופיה אבחנתית
שחר12/01/2022במכתב הרופא רשם מעט אי סדירות מעל הצוואר בקוטר 3*13
בנוסף מעט הידבקויות באיזור הפונדוס שמודגמים כרירית לא סדירה
יש צורך בהיסטרוסקופיה אבחנתית? האם אלה דברים ברי תיקון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רצוי בהחלט לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)