מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום טרי - לחוצה מאודרחלי01/06/2010
10 ימים אחרי החזרה -בטא 33,יומיים אחרי בטא 75.
למחרת בערב דימום טרי- 7-8 טיפות ושני גושים קטנטנים עם דם כהה.
אין לי כאבים והדימום הטרי הפסיק בבוקר.
מה זה אומר? האם זו יכולה להיות תחילתה של הפלה?מה אני צריכה לעשות?
אודה מאוד על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רחלי01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
ד''ר דוד ישי01/06/2010הדימום בשלבים האלה של ההריון די שכיח יחסית והוא אינו אומר בהכרח שההריון אינו תקין. צריך לחזור על רמת הבטא שוב. פרט לכך אין הרבה מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקותגל31/05/2010
שלום רב,
במחזור הזה התחלתי הזרקות של פרגון 50 החל מהיום השלישי למחזור.
הרופא המליץ על מינון זה כיוון שטען שזהו פילוט ולמנוע מצב של גירוי השחלות .
היום עשיתי בדיקות דם ומעקב זקיקים התוצאות הן.
2 זקיקים בצד שמאל בגודל 11 ו16
עובי הרירית 5.8
וכמובן נצפו זקיקים קטנים גם בשחלה הימנית וגם בשמאלית.
התוצאות של הבדיקות:Estradiol 1004 pmol/l ו
progesterone 2.3 nmo/l (רשום בתוצאות שמיום ה20.5 התוצאות נמוכות ב30%)
הרופא שלי המליץ לי להמשיך אם המינון הקיים ולקחת אוביטרל ביום רביעי (היום העשירי) והזרעה ביום חמישי (היום ה11).
יש לי מספר שאלות :
1. האם זה לא מוקדם מדי?? בדרך כלל הביוץ שלי תקין והוא ביום ה14 והזקיק שלי מגיע עד גודל 23-24 .
למה לא לחכות עוד קצת כדי שהזקיקים יגדלו והרירית תגדל (בדרך כלל מגיעה ל8 מ"מ)
2. מדוע הוא לא שולח אותי לבצע מעקב ובדיקות ביום רביעי ולפי זה מחליט
3. האם יש טעם להגדיל מינונים באמצע התוכנית או שאין טעם (לא ממש מבינה את הסוגיה)
תודה וסליחה על מבול השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון
ד''ר דוד ישי01/06/2010עם אוביטרל , אפשר לקבל ביצית בשלה כבר עם זקיק של 17-18 מ"מ .
יש אפשרות להגידל את המינון תוך כדי טיפול אם התגובה אינה משביעת רצון
את התשובה לשאלה מדוע לא לחכות עוד ולשאלה מדוע לא לעשות בדיקת דם ביום ד' ועל פי התוצאות להחליט , תצטרכי לקבל מהרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותלי31/05/2010
בת 27 , ילד אחד בניתוח קיסרי לפני כשנתיים . מנסים להכנס להריון שישה חודשים ללא הצלחה . החודש הגיעה תוצא פאפ שיש לי דלקת בצוואר הרחם והרופאה נתנה לי מרשם דאלאצין . השאלה היא האם זאת יכולה להיות סיבה לכך שלא הצלחנו להיקלט להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PAP
ד''ר דוד ישי01/06/2010לא . אין קשר. המשיכו לנסות בסבלנות עוד כמה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהעדי31/05/2010
שלום רב.
ביום רביעי שעבר עברתי החזרה ראשונה של שני עוברים טריים. כעת פחות משבוע אחרי אני באילת נופשת אך החום הוא נוראי.. (אני נשמרת מהשמש ושותה המון אך עדיין... אילת.....)
אני מזריקה שתי אמפולות של גסטון ביום.
1. האם החום עלול להזיק (המרצה של דם, חום גוף וכו..)
2. למעט בדיקת הריון שבועיים לאחר ההחזרה לא נאמר לי להגיע לבדיקות נוספות... האם אין מקום לבדיקת ההורמונים? אולי צריך חיזוק? אולי יש יותר מידיי? האם זה בסדר?
3. אני לא מרגישה כלום בגוף למעט מידיי פעם לאחר הליכה מרובה קצת לחץ ברחם .. האם אני אמורה להרגיש משהו במידה ואני בהריון?
סליחה על אריכות ההודעה. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילת
ד''ר דוד ישי01/06/2010לא אמורה להיות בעיה מיוחדת עם החום של אילת
בד"כ , עם בדיקת ההריון בודקים רמת פרוגסטרון ולעיתים גם אסטרוגן . אבל זה לא הכרחי. אני מניח שאת מקבלת תמיכה
אין תחושות ספציפיות להריון בשלב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץא31/05/2010
שלום לרופאים,
1.מהו הערך המקסימלי של הפרוגסטרון לפני ביוץ על מנת לא לפספסו ?
2.קראתי שערכי פרוגסטרון בביוץ הם 5-6 , ומעל 10 בשלב בלוטאלי... מה קורה בטווח שבינהם ? כמן 9 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
ד''ר דוד ישי01/06/2010רמה כזאת אינה חד משמעית. אבל חשוב לציין. לא מתזמנים את הביוץ על פי רמת הפרוגסטרון. הרמה שלו עולה לערכים שציינת רק כמה ימים לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלמישהי31/05/2010
היי
1. האם אפשר לבצע פיפל בזמן השאיבה?
2. לכמה זמן מחזיק פיפל? חודש? חודשיים?
3. האם אפשר לבצע פיפל בזמן מחזור?
4. האם חובה לבצע פיפל בזמן מסויים ומדוע?
.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
מישהי01/06/2010היי, אשמח לתשובה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
ד''ר דוד ישי01/06/2010פיפל היא בעצם דגימה של רירית הרחם. ברוב המקרים אנחנו עושים את הבדיקה ללא קשר לטיפולי IVF . באופן מקרי נמצא בכמה מחקרים שפיפל שנלקח כשבוע - שבועיים לפני הוסת שבו מתחילים את הטיפול של IVF , מעלה את הסיכויים להצלחת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
מישהי01/06/2010אני יודעת מה זה פיפל, אך חשוב לי לדעת האם ניתן לבצע אותו עם השאיבה ולכמה זמן הבדיקה תקפה? חודש?חודשיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הזרעהגלי31/05/2010
שלום,
בעקבות אנדומטריוזיס, אני עושה הזרעה ללא התערבות של הורמונים/כדורים אלא עם ביוץ טבעי. הרופא שלי אמר שדיוק מועד ההזרעה הוא המפתח להצלחת ההזרעה, אך פעם אחת הוא עשה לי את ההזרעה לפני הביוץ (עשה הזרעה בצהריים כאשר הביוץ היה אמור להיות בלילה) ובפעם השניה ביצע הזרעה יום לאחר הביוץ (כאשר הפרוגסטרון כבר ירד).
שאלתי היא, מה המועד האופטימלי לביצוע הזרעה טבעית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
מיכל01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד הזרעה
ד''ר דוד ישי01/06/2010אם הזרע באיכות טובה , בין 24-48 שעות לפני הביוץ ובין 24 שעות אחריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטוציסטים מוקפאים ובדיקתקרן31/05/2010
לפני 14 יום החזירו לי שני בלסטוציסטים באיכות טובה במחזור טיבעי.
לתמיכה אני לוקחת נרות פרוגסטרון פעמיים ביום.
הרופא ביקש לחכות 16 ימים לביצוע בדיקת ההריון.
ביצעתי היום בדיקת הריון ביתית והיא יצאה שלילית. השאלה היא, האם
התשובה היא חד משמעית ולהפסיק את נרות הפרוגסטרון
או להמשיך עם התמיכה ולבצע את הבדיקה בעוד יומיים? (האם יש סיכוי שהתוצאה תשתנה?)
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט
ד''ר דוד ישי01/06/2010על הפסקת התמיכה תחליטי עם הרופא שלך. אבל , הסיכוי שבעוד יומיים התוצאה תשתנה , אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גירו מופחת של השחלות
מימי02/06/2010מודה
אני לך על תשובתך אשמח אם תסביר איך עובד הפעולה והסידור של תרומת ביצית בקצרה והאם ניתן לבצע פעולה זו בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי מופחת של השחלות
מימי02/06/2010אשמח מאוד אם תתיחסו לשאלותי
המיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי מופחת של השחלות
מימי02/06/2010ממתינה אני לתשובה
המיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיואשת
מימי03/06/2010לכל הרופאים שלום
ברצוני לדעת אם ניתן לעשות ivf עם ביצית אחת טבעית ואם כן באיזה מרכזים רפואים
אשמח אם תענו לי
תודה המיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמיואשת31/05/2010
היום עברתי השבחה ואחרי זה הרגשתי כאבים כמו הכאבים בצילום רחם חזקים עד שהגעתי הביתה היה לי קצת דימום לדקה לזהו נעלם .האם זה קורה בדרך כלל או צריך לדאוג לזה ? מה אחוז ההצלחה להשבחה כשתנועות בינוני ו30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר תשובה
מיואשת31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר תשובה
מיואשת01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר תשובה
מיואשת01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר תשובה
מיואשת01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר הזרעה
ד''ר דוד ישי01/06/2010הכאב שאת מתארת נשמע קצת מעבר לאי נוחות הרגילה שלאחר הזרעה. יתכן שהזרע היה צריך להישטף טוב יותר לפני ההזרעה. כך או כך , הכאב צריך להיעלם לאחר כמה שעות. אם לא כדאי שתבדקי. הדימום הקל לא משמעותי. הסיכויים להצלחה הם 15-20 אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על התשובה ורק
מיואשת01/06/2010מאחלת טוב לכל הבנות בפורום בהצלחה לכולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי מופחת של השחלותמימי31/05/2010
שלום אני בת 40 עברתי פעמיים ivf ששניהם כשלו מכיון שבפעם הראשונה היו שני ביציות בלבד שלא היו בשלות ולכן לא התבצעה הפריה ואילו בפעם השניה קיבלתי מינון של מנפור 6אמפולות והיתה רק ביצית אחת אשר הופרתה ביום הראשון ואילו ביום השני הפסיק להתפתח על כן לא בוצעה החזרת עובר מה ניתן לעשות במצב כזה אודה לך אם תענה לי מהמיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזרבה נמוכה
ד''ר דוד ישי01/06/2010לצערי אין הרבה מה לעשות בקרה שלך. נראה שהרזרבה השחלתית שלך נמוכה אף מזו שמתאימה לגילך. אפשר לעשות מספר נסיונות לIVF עם הביצית הטבעית או IVM . אבל הכי חשוב הוא להתחיל לחשוב על האובציה של תרומת ביצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון בשמייםא31/05/2010
יום 12 למחזור, זקיק אחד של 13
פרוגסטרון 9.20
E2, 181 ירידה לעומת אתמול שהיה 253
רירית 9.20
1 ) מדוע הפרוגסטרון כה גבהה ? האם היה ביוץ עם זקיק כ"כ קטן?
2) זה מחזור ללא הורמונים (מתוכננת הזרעה )מחזור קודם IVF שכשל, יכול להיות שפרוגסטרון כה גבהה הוא תוצאה של שאריות קרינון?
3) האם יש טעם להזרעה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון גבוה
ד''ר דוד ישי01/06/2010הפרוגסטרון אכן גבוה אבל לא בשמים. אני לא בטוח מה ההסבר. הוא בודאי לא קשור לקרינון. נראה שעדיין לא מתפתח זקיק משמעותי. לעיתים , עם שחלות פוליציסטיות וריבוי זקיקים , רואים פרוגסטרון מעט גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים של מחזור שלא מגיעגילי31/05/2010
שלום לכל הרופאים,
בת 38+ נשואה+3 ילדים (ילד 1 עם איקקלומין, 2 ספונטני)מנסה להרות מעל שנתיים .
בשנה האחרונה טופלתי באיקקלומין+אסטרופם ואוביטרל כאמור ללא הצלחה.
לפני 3 חודשים הרופא אמר שצריך לעשות הפסקה מהתרופות ואני רציתי לנקות את הגוף מהורמונים , הרופא הפנה אותנו לבית חולים למחלקת פוריות ועקרות לקח זמן עד שהזמינו אותנו למפגש הראשון בו נתנו לי ולבן זוגי לעשות סדרת בדיקות דם צילום רחם, בדיקת פאפ, בדיקת זרע ועוד... כך שלוקח זמן עד שיהיו תשובות לכל סדרת הבדיקות.(בינתיים כל בדיקות הדם תקינות מלבד תגובה ירודה של השחלות).
המחזור שלי די סדיר סביב 28 יום כך שאני מבייצת סביב היום13-14. קיבלתי מחזור ב9/5.
החודש היו לי תופעות מוזרות 5 ימים אחרי הביוץ התחילו לי כאבי בטן-גב בדיוק כמו לפני קבלת הוסת , אך לא קיבלתי.
אתמול ב4 לפנות בוקר קמתי מכאבי בטן ורגליים כאילו אני הולכת לקבל ושום דבר.
כאמור כשהייתי מטופלת באוביטרל סבלתי מכאבי בטן , אבל כיום אני ללא התערבות רפואית ויש כאבים, מה זה יכול להיות? יש לציין שאני מודדת חום השחר כל בוקר והחום עלה מעט מ36.4 יום הביוץ ביום ה14 ל36.7 ביום ה-22. היום בבוקר החום קפץ ל37.00 הייתי בטוחה שהחום יצנח מטה לאור כאבי הבטן שהיו לי אבל בדיוק להפך.
שאלתי היא מה יכול לגרום לכאבים כאלה בדומה למחזור כאשר אין זכר למחזור, כאמור אני צריכה לקבל ביום ה-28 שזה ביום שבת הקרוב...והאם אפשר להכנס להריון למרות תגובה ירודה של השחלות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כאן מספר שאלות שלא נענו,תודה!
גילי31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כאן מספר שאלות שלא נענו,תודה!
גילי31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרי
דניאלה.ס31/05/2010מכירה בנות שעשו זאת ללא הרדמה
אם כי היו מעט ביציות 1 - 2, או כי שכחו לצום
וגם חברה שמתה מפחד
אבל... קחי בחשבון שכשיש מס' לא מבוטל של ביציות יש מספר דקירות
וזה אינו תענוג גדול..
כמובן שניתן להתחיל ללא הרדמה ובאם לא תוכלי לעמוד בכאב המרדים יהיה בחדר וירדים אותך
אציין שההרדמה היא יותר בגדר טישטוש, את אומנם ישנה אך זו הרדמה מאד קלה מאד נעימה
ואין חשש... אך אם כן, האופציה ללא קיימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרי
דניאלה.ס01/06/2010מכירה בנות שעשו זאת ללא הרדמה
אם כי היו מעט ביציות 1 - 2, או כי שכחו לצום
וגם חברה שמתה מפחד
אבל... קחי בחשבון שכשיש מס' לא מבוטל של ביציות יש מספר דקירות
וזה אינו תענוג גדול..
כמובן שניתן להתחיל ללא הרדמה ובאם לא תוכלי לעמוד בכאב המרדים יהיה בחדר וירדים אותך
אציין שההרדמה היא יותר בגדר טישטוש, את אומנם ישנה אך זו הרדמה מאד קלה מאד נעימה
ואין חשש... אך אם כן, האופציה ללא קיימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר דוד ישי01/06/2010אפשר להרות באופן טבעי גם כאשר הרזרבה השחלתית נמוכה. באשר לתחושות שאת מתארת . למרות שהם אופיניות לתקופה שלפני הוסת , הם לא ספציפיות והם יכולות להופיע גם בהריון צעיר וגם במצבים אחרים. המתיני בסבלנות ותדעי בעוד כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!!!כאבי הבטן ממש
גילי02/06/2010כאבי הבטן ממשיכים. גם קצת סחרחורות וריצה לשירותים גם לשתן וגם כי יש לי תחושה של נזילות/הפרשות , זאת רק תחושה כי אני מגלה שאין שום דבר.
קשה לי להאמין שנכנסתי להריון כי שנתיים אנחנו מנסים,ובדיקת הזרע חלשה, מורפולוגיה ירודה תנועתיות גרועה
כמו שאמרת נחכה ונראה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
ד''ר דוד ישי02/06/2010אכן חכי וראי האם הרית או לא . התיאור שלך מכוון אולי לזיהום בשתן. כדאי שתעשי בדיקה ואם צריך תקבלי אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דוד ישי , שוב תודה על הכל!!!
גילי02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מפחידותמעיין31/05/2010
שלום,
אני בת 27, לקחתי איקקחצין למשך 5 ימים וביום ה-12 למחזור עשיתי בדירתUS ודם.
התוצאות הן:
עובי רירית 5 מ"מ
שחלה שמאל שלושה זקיקים(השאר קטנים):13,15,19\
בדיקות דם:Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | *
1875
פרוגסטרון: | nmol/l | *
1.7
שאלןתיי הן:
האם הבדיקת זקיקים אומרת כי אני בביוץ\לפני< כיצד אדע?
האם הערכים של הבדעקות הורמנליות לא קצת קיצוניות?
אודה לכם בתשובה...אני ממש לחוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הביוץ
ד''ר דוד ישי01/06/2010לפי הנתונים , לא ניתן להגיד מתי יהיה הביוץ . רמת ההורמונים תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמהלימור31/05/2010
שלום
רציתי לדעת האם אפשר לבצע שאיבת ביציות בלי הרדמה כללית?
אני פוחדת נורא מההרדמה ומההרגשה שתהיה לי לאחר ההרדמה.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
אני31/05/2010הי,
אני לא רופאה אבל עברתי כבר פעמיים הרדמה לפני שאיבה לכן אוכל לספר לך מעט מהניסיון.
לפי מה שהבנתי מבצעים הרדמה מכיוון שאסור לזוז אפילו מילימטר בזמן השאיבה.
אין לך מה לפחד מההרדמה, קודם כל מדובר בסך הכל בכרבע שעה, מלבד זה, הצוות הרפואי שנמצא איתך מקסים ומסביר כך שאין ממה לחשוש.
בהרדמה עצמה את פשוט ישנה חזק, אני אפילו נהניתי לישון כ"כ טוב :)
לאחר ההרדמה את נשארת להתאוששות של מספר שעות אבל בסך הכל מרגישה מצויין רק שבדקות הראשונות את לא יודעת מה שייך למציאות ומה חלום.
באמת שאין לך מה לדאוג, תחשבי על הדברים החיוביים..
שיהיה המון בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן
לימור31/05/2010תודה רבה מתוקה על ההסבר
הסברת לי כל כך טוב על ההרדמה
אני מאוד חוששת דווקר מהקטע של החלום או המציאות
אבל מקווה שהתאושש מהר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה
מישהי01/06/2010היי,
כאחת שעוברת שאיבה כמעט כל חודש אני יכולה לומר לך שהחלק של ההרדמה הוא הכי טוב.
דקירה קטנה בזרוע ואני עוצמת עיניים ונרדמת למספר דקות.
כשאני מתעוררת אני מרגישה כאילו שישנתי מספר שעות. לוקח מספר שניות מתוקות להבין שחזרת לעולם המציאות ואני תמיד מנסה למשוך את הזמן עוד מספר שניות, גם כשאני שומעת את האח מעיר אותי.ואת נשארת בהתאוששות מספר דקות ולאחר מכן מעבירים אותך לחדר. (תלוי היכן את עושה את השאיבה). דווקא הדבר הכי מעצבן זה להישאר שעתיים עד השחרור. את צריכה לשתות ואת לא יכולה להשתחרר לפני שאת עושה פיפי. אני קמה כמו פנתר ואני תמיד מנסה להשתחרר לפני הזמן. (חחח)
אין לך מה לדאוג מההרדמה ושלא תנסי לוותר עליה ואל תעשי על עצמך נסיונות.
,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי שאיבה ללא הרדמה כבר פעם שניה
ליה01/06/2010שלום לך,
אתמול עברתי שאיבה ללא הרדמה כיוון שיש לי נזלת אלרגית וליחות בלי סוף.זו החלטתו של המרדים.זאת הפעם השני ה שאני עוברת שאיבה ללא הרדמה ופעם אחת היה עם הרדמה.
אחרי אתמןל , לא ממליצה לעבור את השאיבה ללא הרדמה !! ההרדמה זה החלק הכי כיף בעניין.
מאחלת לך הצלחה בכל מה שתבחרי.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה
לימור01/06/2010ליה תודה רבה לך על תשובתך לגבי ההרדמה.
יש לי עוד שאלה אלייך:
נגיד ובסוף לא יודעת מה ולא יהיה הרדמה, האם הכאבים בזמן השאיבה ממש נוראיים?
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני
ליה01/06/2010הכאבים הם לא נעימים.מבחינתי, הלידה של בתי היתה בהרבה יותר כואבת.
בפעם הראשונה לא כאב משהו נוראי.אבל הפעם היה מאוד כואב אבל לי יש כוח סבל מאוד גדול.
ולא צרחתי וגם בלידה לא. בקיצור, עדיף להירדם.בפעם הבאה שאני מקווה שלא תהיה...לא אסכים להיות עירה. רק הרדמה!
אין לך מה לפחד מההרדמה.
שיהיה לך בהצלחה,אם יש שאלות נוספות אשמח לענןת
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה
לימור01/06/2010ליה אני מקווה שלא תחשבי שאני חוצפנית,
אבל אפשר בבקשה לדעת באיזה בית חולים ביצעת את השאיבה? וכמה נשאבו בלי הרדמה?
בתודה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אני
ליה01/06/2010השאיבה נעשתה בבית חולים אסותא ברמת החייל. בפעם הראשונה ללא הרדמה שאבו 8 ביציות
בהרדמה השניהאתמןל,
5 ביציות. באמת תלוי כמה ביציות יש לך. יש לך הרבה?
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, טעות במילה הרדמה - התכוונתי
ליה01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליה
לימור01/06/2010את יודעת מרוב שהייתי לחוצה שהרופא אמר לי שהשאיבה תהיה השבוע , אז לא כל כך שמתי לב מה הוא אמר בנושא של כמה זיקים יש לי , אבל נראה לי שבסביביות 8 או יותר או פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
לימור01/06/2010תודה רבה גם לך על ההסבר על ההרדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להרדמה
א.ס02/06/2010אל תדאגי ההרדמה זה החלק הכי כפי בטיפול הזה
אם היה אפשר להיות בהרדמה עד בדיקת הבטא היייתי הכי מאושרת..... אז אל דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.ס
לימור03/06/2010לא.ס
את מדהימה, בדיוק אמרתי שאני יקרא שוב את העידוד של הבנות לפני השאיבה מחר,
וראיתי את ההודעה שלך.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה
א.ס05/06/2010בהצלחה..............ותספרי לי אך היה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה
פרופ' אלכס סימון03/06/2010דיקור ניתן לעשות גם בהרדמה מקומית או אזורית.
מקומית = כמו אצל רופא שיניים, הרדמה בזריקה באיזורים שמחדירים את המחט. מצריך בכל זאת שיתוף פעולה מצד המטופלת. לעיתים מלווה בחוסר נוחות בכל זאת.
אזורית = אפידוראל
אפשר גם בטשטוש עמוק.
ההמלצה שלי: הרדמה כללית שממלא משתמשת רק בחומר הרדמה בזריקה לזמן קצר, ללא מכונת הנשמה ועם מעט חמצן. תופעות הלואי מינימאליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה!!!!!!!!!!!!!!ליאני 2431/05/2010
אני בת 25 ובעלי 26 אנו בבטיפולים קרוב לשנתיים
יש בעיה בתנועתיות של הזרע .
ואצלי הכל בסדר חוץ מזה שהמחזור לא היה סדיר (כולל צילום רחם)
אתמול בפעם הראשונה הגענו לשלב של ביציות, שאבו לי כ-28 ביציות היום בבוקר מודיעים לי בטלפון שהופרו 10 ביציות. מה זה אומר? מה הסיכוי שהם יתפתחו? מה הסיכוי להיריון ? למה לא כולם הופרו ? מה עשו עם 18 ביציות אחרות... אני בלחץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה איזה מן אתר זה?
ליאני 2431/05/2010תענו בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחלק עונים ולחלק לא?
ליאני 2431/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דניאלה.ס31/05/2010מכיוון שאת צעירה, גוייסו המווווון זקיקים שהניבו 28 ביציות שזה המוווון
כאשר מגוייסות כל כך הרבה ביציות, אז חלקן עדיין לא בשלות
ולכן הופרו 10 מתוכן כי השאר טרם בשלו.
10 הפריות זה יפה מאד
רבות היו מייחלות ליבול כל כך יפה כמו שלך
בגלל גילך הצעיר הסיכויים להריון הם מהגבוהים, אם כי בל נישכח שעדיין הכל יתכן
גם צעירים ללא כל בעיה לא נכנסים להיות בכל חודש, עיניין השרשת העובר הוא עדיין בגדר תעלומה
אופטימית לגבייך
גם אם לא יצליח הפעם , ישארו לך המון מוקפאים לסבבים הבאים בתקווה שיהיו אחרי הריון ולידה
בהצלחה..
לגבי הביציות שלא מופרות...אין מה לעשות בהן, כנראה שיזרקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם הביציות
ד''ר דוד ישי01/06/2010ברוב מחזורי הטיפול של IVF לא כל הביציות הנשאבות הן ביציות בשלות להפריה. לא כל אלה שבשלות עוברות הפריה ולא כל אלה שמופרות הופכות לעוברים. היתה יכולה להיות תוצאה מעט טובה יותר , אבל 10 ביציות מופרות זו בהחלט תוצאה יפה. הסיכויים להריון במחזור טיפול של IVF הם כ 30% .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)