מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אל וסתרוני31/05/2010
אשמח לקבל חוות דעת בנוגע להשתלשלות האירועים הבאה. מצטערת מראש על האורך אך חשוב לי לקבל תשובה (קצת לחוצה...).
בת 36+2.
ילדתי את בני הצעיר לפני שנתיים וחצי והנקתי עד לפני אוקטובר האחרון. במהלך תקופת ההנקה לא קיבלתי ווסת. מתום תקופה זו עברתי הפלה נדחיית וגריידה (הערכה - שבוע 10) בשל חוסר התפתחות ודופק (בערך באמצע אוקטובר).
לאחר ההפלה היה מחזור אחד טבעי (וסת).
לאחר מכאן התגלתה ציסטה וטופלתי בעזרת גלולות למניעת הריון למשך חודשיים.
הציסטה נעלמה. סיימתי ליטול את הגלולות באמצע מרץ.
מאז לא קיבלתי מחזור.
בבדיקה אולטרסאונד שנערכה לפני כחודש נאמר לי כי לא נצפתה פעילות שחלתית.
אתמול ביצעתי אולטרסאונד נוסף שהראה זקיק בגודל של כ 23 מ"מ (לקראת ביוץ) אך הרירית הייתה דקה מאוד.
מחשש להתפתחות ציסטה בשל זקיק שלא יבייץ המליצה הרופאה על טיפול ב"פרוגליטון" למשך 3 חודשים כאשר הטיפול אמור היה להתחיל במיידי (אתמול) מתחילת חפיסת הגלולות (הבנתי שזה אסטרוגן).
מכיוון שלא הייתי בטוחה לגבי הוראות הטיפול ולא הצלחתי להשיג בינתיים את הרופאה וגם נראה לי (מקריאה בנושא) שבשלב בו אני נמצאת דווקא אמורה להיות הפרשה של פרוגסטרון ולא אסטרדיול, לא התחלתי את הטיפול בינתיים...
השאלה הכי חשובה מבחינתי:
אני קצת חוששת משימוש בתרופה (בעיקר לאור העובדה שאני לא בטוחה לגבי אופן הטיפול כרגע). האם לדעתכם אפשר להמתין ולראות אולי אקבל מחזור באופן טבעי או שנכון יותר להתחיל טיפול בגלולות?
וגם:
אם מומלץ לי להתחיל, האם עוד אפשר היום? והאם להתחיל בשלב האסטרוגני באמת?
האם הייתם ממליצים לבצע גם בדיקות דם לזיהוי ערכים הורמונליים או שבדיקת אולטרסאונד מספיקה?
אני מאוד רוצה להכנס להריון בקרוב ולכן כל הנושא מאוד מלחיץ אותי ואודה לתשובתכם למרות האורך והסירבול בניסוח.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - ממש זקוקה להתייחסות - תודה
דנה31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון?..מישהו?...אנא תשובתך..
רוני01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שנית...אשמח מאוד לתגובה
עינת01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
פרופ' שחר קול02/06/2010רצוי לברר המצב ההורמונלי: האם אין פעילות שחלתית???
אם יש - לברר מה קורה עם רירית הרחם, אולי היסטרוסקופיה?
לא בוער להתחיל פרוגילוטון, אפשר להמתין עד ביצוע ברור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון + קלקסןלילך31/05/2010
שלום רב ב- 13.5 שאיבה , החזרה ב 16.5 בטא תודה לאח חיוביות ביום 27.05 עם הכפלה יומיים אח"כ .
1. מהו גיל ההריון היום ?
2. בעקבות ממצא אקראי שנמצא אצלי הטרוזיגוט לפקטור וי ליידן ואלפא 1.67 (כשהטווח מתחיל מ-2) , המליצ לי הרופא נשים להתחיל כבר עכשיו עם קלקסן 40 + אספירין . לעומת זאת ההמטולוג לא סובר שיש צורך כשאין בעבר תמונה קלינית. הבנתי שהדעות חלוקות ואני זו שצריכה להחליט ולכן השאלות הבאות -
האם אוכל להתחיל עכשיו ולהפסיק בשלב השקיפות העורפית (או שחסר טעם ) ? רופא הנשים אמר שלפחות שנזריק עד אז כדי לכסות את השליש הקריטי ?
האם יש טעם לשלב גם קלקסן וגם אספירין במינון 75 ?? ההמטולוג אמר שגם אם אחליט בכל זאת לקחת קלקסן אז בטח שלא ביחס עם אסיפרין ואילו הרופא נשים ממליץ על שניהם ?
מהו השלב שכדאי להתחיל - כבר עכשיו או לחכות לדופק ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון
ד''ר דוד ישי01/06/2010את גיל ההריון מתחילים לספור משבועיים לפני השאיבה.
לגבי הקלקסאן , אכן יש מצבים שבהם הדעות חלוקות . אני מעדיף לא להתערב. אבל אם תחליטי לקחת , אני ממליץ שתתחילי כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לילך01/06/2010תודה על התשובה -
החלטתי לקחת והתחלתי אתמול - השאלה שלי האם אוכל להפסיק אחרי השליש הראשון או שמא כדאי לקחת כל תקופת ההריון ??
אני מזכירה כי ללא הפלות בעבר ופקטור וי לידן נמצא הטרוזיגוט כממצא אקראי.
והאם ניתן לשלב עם זה אספירין במינון 75 או שמיותר ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
ד''ר דוד ישי01/06/2010כמו שהבנת , אני מאד לא מעוניין להתערב בהוראות שקבלת מהרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בכמות קטנה בדגלאסא31/05/2010
מה זה אומר ? שמעתי את הטכנאית אומרת כמות של 0.2
האם כבר התרחש הביוץ?
יום 12 , זקיק של 13 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בדוגלאס
ד''ר דוד ישי31/05/2010בד"כ , זה חסר משמעות . אם היום במחזור מתאים , זה יכול לרמז על ביוץ שהתרחש לא מזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זקיקיםמעיין31/05/2010
שלום,
עשיתי בדיקה ביום ה-12 למחזור ואלו התוצאות:
5 מ"מ עובי רירית הרח
רירית סדירה
ללא נוזל דוגלס
שחלה ימנית:
נצפו מספר זקיקים קטנים
שחלה שמאלית:
נצפו מספר זקיקים קטנים
גודל זקיק: ממוצע:
19 מ"מ .1
17 מ"מ .2
13 מ"מ
האם זה אומר שמצב הזקיקים לא תקין?
האם זה תקין שניתן לראות גודל זקיקים רק בשחלה אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל זקיק
ד''ר דוד ישי31/05/2010אני מניח שמדובר במחזור טבעי. אם כך זה נורמלי. בד"כ מתפתח זקיק אחד בלבד באחת השחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מנוחה לאחר החזרהאנונימי31/05/2010
שלום בנות!
השאלה שלי מתייחסת לנשים שהצליחו להרות לאחר הפריה:
אני מניחה שאף אחד מכן לא נשארה בבית 14 יום במנוחה לאחר החזרת עוברים כפי שמופיע במכתב שיחרור שמקבלים בבית חולים.
כמה ימים נשארתן באמת בבית במנוחה לאחר החזרת עוברים ואז קיבלתם בטא חיובית?
נא תגובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה אחרי החזרה.
hila31/05/2010הי..
אחרי ההחזרה נשארתי בערך יומיים בבית (פשוט כאב לי מאד - שאבו 18 ביציות). אך זה מאד אינדבידואלי.... כל אחת ואיך שהגוף שלה מרגיש ומגיב... הבטא החיובית המיוחלת אכן הגיעה אחרי 14 יום. מה שכן לא התאמצתי מידי בימים עד הבטא כגון: לא הרמתי את בני (בן 3.5), ניקיון מינמלי של הבית, לא הזזתי חפצים כבדים...סה"כ המשכתי בחיי הרגילים אם מעט הנחות...
שיהיה בהצלחה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בזמן זריקותויקי31/05/2010
בוקר טוב אני מזריקה דקפפטיל +מונופור אפשר לומר שאני כמה ימים לפני שאיבה האם מותר לעשות ספורט כרגיל?הלכיה מהירה?זה לא פוגע בזקיקים שנוצרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט
פרופ' אלכס סימון31/05/2010אם זה ממש לפני שאיבה כדאי שלא לבצע פעילות פיזית. לא בגלל שזה פוגע בזקיקים אלא מפני שהשחלות המגורות עלולות לגרום לכאבי בטן מיותרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרפפטיל 3.75 ? דחוףש31/05/2010
אני בת 26 בריאה עם וסת סדירה כל 28 יום ,לפני טיפול ivf ראשון ובעלי בן 30 סבל מאיסוספרמיה חסימתית לפני tesa , היום אני אמורה להזריק דרפפטיל 3.75.
התחיל לי דימום קל ב4.5 ודימום רציני ב6.5 שנמשך יום וחצי , הבנתי שבודקים וסת לפי הדימום הרציני לכן אני סופרת לפי ה6.5 , בהתאם לספירה היום אני ביום ה-26 למחזור.
זה בסדר להזריק דרפפטיל 3.75 ביום ה-26 ?למחזור ?
הבנתי שאמורים ביום ה21 למחזור ?
מתי מזריקים גונל ?
באיזה שלב מתחילים בדיקות הדם והאולטרסאונד ?
זה נכון ש30 יום מהזריקה הראשונה יהיה טיפול השאיבה?
מקווה לתשובה מהירה ...
קצת בחששות ...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ' אלכס סימון31/05/2010הפרוטוקול קובע: לתת דקפפטיל שבוע לאחר הביוץ, בדרך כלל יום 21. כעבור 14 יום להתחיל גונאל.לאחר שיש וידוא שהדקפפטיל מבצע את פעולתו. ניתן גם להתחיל ביום 26 וכעבור 14 יום להתחיל גונאל.
מוזר לי שאין בידייך הוראות מדוייקות מהיחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה בסדר?
ש31/05/2010בוקר טוב ...
אז זה בסדר שזה לא מדוייק ? עדיף להתעקש לקחת ב 21 בחודש הבא ? או במחזור (המחזור עוד יומיים שלושה בערך)
זה לא יכול לגרום לנזק ? או לשיבוש בטיפול השאיבה ?
אני לא רוצה לקחת סתם ...
תודה רבה על תשובתך המהירה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניהול טיפול
פרופ' אלכס סימון31/05/2010אוכל רק לאמר לך איך אני רואה שדברים צרע\יכים להתבצע באישה לקראת טיפול בפרוטוקול ארוך:
יום 21 למחזור, מבצעת בדיקת דם ובדיקת על קול לוודא שהיה ביוץ. אם היה ביוץ היא יכולה להתחיל.
ביום 26 למחזור יתכן וכבר מאוחר, ומתן דקפפטיל עלול, אך לא בהכרח, לגרום לשינויים הורמונאליים ושינויים בשחלה העלולים לפגום בטיפול.
ביחידתי הייתי מבקש לבצע היום אסטראדיול ופרוגסטרון ולקבל את ההחלטה הסופית לאחר התשובות.
יש הנותנים דקפפטיל ביום הראשון למחזור ולא יום 21, במקרה זה לעיתים מתפתחות ציסטות בשחלה המפריעות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות ?
ש31/05/2010אפה אני עושה את הבדיקות האלו ? הן בדיקות דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך היחידה המטפלת
פרופ' אלכס סימון31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה- פרוגסטרון גבההאפרת30/05/2010
נתונים:
ללא הורמונים, יום 11 למחזור
E2 , 253
פרוגסטרון 3.90
זקיק אחד של 11
רירית 7.2
===========================================================
1 - האם עוד 3-4 ימים כשהזקיק יהיה כ17 ממ, הפרוגסטרון יהיה גבהה מדיי ולמעשה הביוץ כבר התרחש?
2 - האם בגלל שהפרוגסטרון גבהה בשלב הזה יהיה ביוץ כשהזקיק לא בשל/ קטן מדיי ?ולכן תכשל ההפריה
3- האם יחס פרוגסטרון , E2 , גודל זקיק ,לא מתאים להגעה תקינה לביוץ?
4- מתי לדעתך אני צריכה לקחת אורביטרל? והאם תפקידו במחזור הזה הוא תמיכה בלבד ולא תזמון ביוץ?
5-מתי לדעתך צריכה להתבצע ההזרעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם לקבוע
פרופ' אלכס סימון31/05/2010יש לעקוב כל יומיים אחר גדילת הזקיק. מבדיקה אחת לא מסיקים כל כך הרבה מסקנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לאחר IVFחן30/05/2010
שלום,
מצויין בשאלות הנפוצות שקיום יחסים אינו מומלץ מיד לאחר טיפול של עוברים טריים.
לאיזו תקופה הכוונה? (אחרי כמה זמן אין בעיה?)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים שונים דעות שונות
פרופ' אלכס סימון30/05/2010אין מקביעה החלטית. יש המונעים יחסים עד להדיקת בטא ויש החושבים שאין זה מפריע. אם כן תלוי במה שהרופא שמטפל בך דוגל. אני עצמי מציע שלא לקיים יחסים, למה? ניראה לי שלא הייתי רוצה לאתגר את העוברים. יש הגיון בזה? לא! הרי אלו שלא נזקקים לטיפולי הפריה לא מתנזרים ממין לאחר הביוץ או ההשרשה, וזה לא מפריע.
לסכום, אני נוהג שלא לפי ההגיון. ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרו' סימוןיפעת30/05/2010
שלום רב,
הייתי מטופלת שלך שנים רבות ויש לי שני ילדים מקסימים והרבה מכך בזכותך...
הריוני השני היה הירון מאוד מורכב בו הייתה ירידת מים בשבוע ה 24 ולידת פג בשבוע 31. עברתי לאורך השנים סביב 20 הפריות, בעלי סובל מאזופרמיה ולי יש אנדומטריאוזיס אשר לפני כמה חודשים עברתי ניתוח בבטן להוצאת שני גושים גדולים (אחד ליד הטבור, וחד קרוב למפשעה).
אני בת 37. כל זה, והייתי רוצה לדעת האם ישנו סיכון עבורי ועבור הריון נוסף שכמובן יושג רק דרך טיפולי הפריה?
סיכון של סרטן שחלות, ידירת מים חוזרת בהריון נוסף אם ייקלט? סביר שיש לי הידבקויות בבטן, האם הן ישפיעו במהלך הריון.... או שמא הסיכונים רבים מדי ועליי לשקול דרכים אחרות להורות נוספת?
בברכה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפעת
פרופ' אלכס סימון30/05/2010החלטה קשה ומורכבת אינה יכולה להינתן בפורום. אוכל לאמר כי הרפואה יכולה לתת מענה הולם למרבית הבעיות שצצות. החלטה צריכה להינתן על סמך מידע מפורט שיש בידי הרופא, לעיתים תוך התייעצות עם רופאים אחרים. אחרי שיהה בידיכם כל המידע על סיכונים וסיכויים תוכלו עם הרופא להיחליט אם כדאי לקחת את הסיכון.
מאחל לך בריאות שלמה, והנאה מקסימאלית ממה שהשגת עד כה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןדנה30/05/2010
שוטטתי באתרי אינרנט רבים ולא מצאתי תשובה אחת וודאית
מתי אפשר לעשות בדיקת דם להריון הכי מוקדם?
האם גם לפני האיחור במחזור יכולים לראות אם אני בהריון בבדיקת דם?
(אני יודעת שהכי וודאי זה לחכות....ובכל זאת....)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 יום מהביוץ
אפרת30/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאפרת30/05/2010
ללא הורמונים, היום יום 11 למחזור
E2 , 253
פרוגסטרון 3.90
זקיק אחד של 11
רירית 7.2
מתי לדעתך אני צריכה לקחת אורביטרל ומתי תהייה ההזרעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הזרעה
ד''ר דוד ישי30/05/2010קשה לדעת בשלב כזה מוקדם. בהערכה גסה בעוד י3-4 ימים אפשר יהיה לתת את האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הזרעה
אפרת30/05/20101 - האם עוד 3-4 ימים, הפרוגסטרון יהיה גבהה מדי ולא תקין לקליטת הריון?
2 - האם בגלל שהפרוגסטרון גבהה (3.90 ) יהיה ביוץ כשהזקיק לא בשל והE2 נמוך (253 )?
3- האם יש פה מקום לשיבוש בביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון גבהה?...
אפרת30/05/20101 - האם עוד 3-4 ימים, הפרוגסטרון יהיה גבהה מדי ולא תקין לקליטת הריון?
2 - האם בגלל שהפרוגסטרון גבהה (3.90 ) יהיה ביוץ כשהזקיק לא בשל והE2 נמוך (253 )?
3- האם יש פה מקום לשיבוש בביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקותדניאלה.ס30/05/2010
גרידה 19.3 פרוגינובא לשבוע שגרמה דימומים ישר אחרי הגרידה, לאחריה 3 שבועות גלולות, אחרי הגלולות נמצא דיכוי (פרו' 3 אסטר' קטן 200) לא קיבלתי מחזור ועבר חודש מהפסקתן
היום בבדיקת דם:
פרו' 87
אסטרידול 751
בטא שלילית
רירית 9 לא הומוגנית כע ממצא אקוגני (אין ציסטות)
האם הגיוני שהגוף חודש אחרי גלולות ודיכוי יגיע לרמות הורמונים כאלו? ומה זה אומר?
הרופא נתן לי פרימולוט נור לקבלת המחזור
האם יש סיבה לדאגה בגלל מימצאי ההורמונים?
תודה מראש על עזרתכם האדיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט ביוץ
פרופ' אלכס סימון30/05/2010מה שקרה הוא שפיתחת ביוץ ללא קבלת וסת לפני כן. לדעתי הפרימולוט לא יעזור עד אשר הביוץ העצמי ידעך. או לחילופין יהיה הריון. בקציור המתיני עוד שבוע לווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה עוד שאלה....
דניאלה.ס31/05/2010אם אני בהריון, הפרימולוט יכול לפגוע בו????
האם הפרוגסטרון יכול לרמז על סיכוי להריון?
כי התחלטי לקחת אתמול את הכדורים
אודה לתשובה
כמו כן אם יש סיכוי להריון האם כדאי להפסיק עכשיו את נטילתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה בתקווה למענה
דניאלה.ס31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאושליהי30/05/2010
שלום לרופאים היקרים,
אני בת 37.5 מזה כ10חודשים נמצאת בטיפולים, כאשר בהתחלה הייתי במחזור של הזרעות. עשיתי ארבע הזרעות כאשר ברביעית העבירו אותי ל IVF בגלל תגובה עוצמתית של הטיפול,שהניב הרבה זקיקים.בהחזרה הראשונה לא יצא כלום אולי בגלל הפרוטוקל הבעייתי. (היה לי פרוגרסטרון גבוה וגם
קיבלתי שישה ימים ציטרוטייד). שני מוקפאים " מושלמים",כהגדרתם, נשארו וגם הם לא נקלטו. (17.05 ביצעו את ההחזרה והיום החלו לי לי טיפטופי מחזור) אני נוטלת כרגע קרינון פעמיים ביום ושלושה כדורי אסטרופם. הייאוש החל לתקוף, מה לעשות? למה לכאורה אם הכל תקין, עוברים מצוינים רירית רחם מעולה זה לא נקלט?!
האם יש טעם לבצע צילום רחם, למרות שלא עשיתי מעולם הפלות, לא עברתי הריונות ולא סבלתי מדלקות למינהן?
רציתי לציין שיש רק בעיית זרע קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפחות היסטרוסקופיאה
פרופ' אלכס סימון30/05/2010אין צורך ממש בצילום. צריך לבדוק שחלל הרחם תקין בהיסטרוסקופיאה ולהמשיך בנסיונות ההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמוניםלילי30/05/2010
שלום, אני מבקשת תשובות של הבדיקות דם הורמון-אנדו:
PROGESTERONE <0.5
OH-PROGESTERONE 0.55
DHEA SULPHATE 124.0
ESTRADIOL(E-2 184.8
LH 5.5
PROLACTIN 10.29
TESTOSTERO NE-TOTAL <0.2
תודה שאתם קיימים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות תקינות ככל הניראה
פרופ' אלכס סימון30/05/2010כדאי לצרף את היחידות ליד כל בדיקה. כי כל מעבדה משתמשת ביחידות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)