מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיוריגוןשירה24/05/2010
שלום רב רופאים יקרים
אני בפרוטוקול קצר
4 ימים פיוריגון(150)
ואח"כ מנוגון וצטרוטייד(2 מנוגון וצטרוטייד 1)
האם יש הבדל בין 4 ימים פיוריגון לחמישה?
נראה כי תגובתי טובה לפיוריגון, שמא עדיף היה להמשיך יום נוסף?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול24/05/2010אין הבדל תהומי ביו 150 יח פיורגון לבין 2 אמפ מנוגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה או זקיקליאת24/05/2010
שלום,
האם יש אפשרות להבדיל בין ציסטה לזקיק לפני הביוץ לפי ערכי ההורמונים E2 ופרוגסטרון ?
פרוגסטרון גבוה מהרגיל או אסטרדיול נמוך?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבדיל
פרופ' שחר קול24/05/2010לפני הביוץ - לא.
אך יש לזכור כי זקיק יבייץ = עליה בפרוגסטרון.
ציסטה - לא מבייצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים לאחר החזרת עובריםאוסנת24/05/2010
היום אני 4 ימים לאחר החזרת 2 עוברים בפעם ראשונה. נמצאת בבית במנוחה. אתמול כאשר שכבתי במיטה, ללא תזוזה בכלל וקראתי ספר, פתאום הרגשתי כמות גדולה של הפרשה לבנה - שקופה יוצאת לי מהנרתיק החוצה.
האם זה מעיד על כישלון של ההריון כלומר עוברים שהוחזרו לי לא נקלטו ברחם?
ובכלל שאלה כללית מה קורה עם עוברים שלא נקלטים ברחם? האם זה מופרש בצורה מסויימת דרך נרתיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 ימים
פרופ' שחר קול24/05/20101. לא מעיד על כישלון.
2. עוברים שלא נקלטים מתפרקים ונעלמים. כיוון שמדובר על גודל מיקרוסקופי, אין הפשרה נרתיקית חריגה. הפירוק מתרחש ברחם, ללא כל תופעה שניתן לחוש בה או לכמת אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשירה24/05/2010
שלום רב רופאים יקרים
מה פשר תוצאת בדיקה
Hepatitis B Surface Ab -Undetectable
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות
פרופ' שחר קול24/05/2010אין לך חיסון להפטיטיס B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון להפטיטיס B
שירה24/05/2010תודה על התייחסותך ד"ר
האם אפשר לקבל חיסון זה במהלך הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/05/2010רצוי להתייעץ עם מומחים בתחום הטרטולוגיה - השפעות של תרופות על היריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה ו/או אסטרופםדורית24/05/2010
שלום לרופאים...
בת 33 ללא ילדים.
מחזור קצר 23-25 י"מ.
לקראת הזרעה שניה עם איקקלומין (תגובה שחלתית טובה).
בחודש הטיפול הקודם הרירית הגיע ביום 12 לעובי של 6.1 מ"מ (אני יודעת שזה לא נחשב לרירית דקה באופן קיצוני אבל תמיד כבר ביום 10 הרירית מגיע אצלי לפחות ל 7)- אז גם הוזרק אוביטרל .
בפגישה עם הרופא, לאחר שהחליט כי נעשה עןד טיפול עם איקקלומין, הפנתי את תשומת ליבו לנושא הרירית והוא אמר שנוסיף גם "פרוגינובה".
שאלותי:
1. קראתי כי פרוגינובה זה בעצם אסטרדיול. רמות האסטרדיול אצלי גבוהות גם בביוץ טבעי (ימים 9-11 - 400, 700, 1400 בהתאמה) ועוד יותר במחזור עם איקקלומין (הרמות הגיעו לסביבות 4,000... אני מבינה שזה בגלל ריבוי זקיקים).
אם כך, מה התועלת בוספת אסטרדיול?
2. אני מעשנת (בינתיים.....) עד 10 סיגריות ביום ועידכנתי את הרופא בכך. קראתי כי התרופה איננה מומלצת עבור נשים מעשנות. האם עלי לבקש טיפול אחר?
3. מה ההבדל בין "פרוגינובה" ל"אסטרופם? איזו תרופה מומלצת יותר?
4. האם על פי הנתונים שהצגתי, לא עדיף השימוש בגונל?
תודה רבה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, שחכתי לשאל...
דורית24/05/2010האם נכון ש"פרוגינובה" עשויה ליצור שיבושים במחזור אצל נשים מבייצות? אם כן, אילו שיבושים? האם תתכן פגיעה מתמשכת בתהליך הביוץ הטבעי עקב שימוש בתרופה או שמדובר בשיבוש נקודתי באותו מחזור טיפול?
שוב המון המון המון תודה שכל הרופאים הנפלאים, הסבלניים והמסבירים (תרתי משמע...)!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית שלום
פרופ' שחר קול24/05/20101. שאלה מצויינת. לכן אני אישית סבור כי אין תועלת בתוספת, אך אני בדעת המיעוט. הרוב המכריע של הרופאים נותנים התוספת.
2. בלי קשר לעישון - אם יש לך ביוץ סדיר, הרי לדעתי האישית אין מקום לטיפול באיקקלומין. ראי שאלות נפוצות.
3. אין הבדל מהותי.
4. לדעתי, כן. אך כאמור, אני במיעוט קטן מאוד. רוב הרופאים חולקים על דעתי.
5. שיבוש אם יהיה - מוגבל למחזור הנוכחי. לפרוגינובה אין השפעות הורמונליות ארוכות טווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הזקיקיםקאר24/05/2010
באיזה גודל צריכים להיות הזקיקים כדי לקבל את האורביטרל ולעשות שאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקובל - 17 ממ ויותר
פרופ' שחר קול24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםשרית24/05/2010
שלום רב.
אני בטיפולי IVF ואתמול עברתי שאיבת ביציות לאחר דקפפטיל 3.75 , מנוגון וגנאל F . שאבו 6 ביציות רק 3 מתוכן היו בשלות ורק שני עוברים הופרו..
1. האם כדאי להחזיר את שני העוברים או שאני מגדילה את הסיכוי בהפרדה שלהם לשני מחזורים בהנחה שלא ילך במחזור הראשון.
2. אני עדיין לא יודעת את איכות העוברים, האם יש סיכוי שביום רביעי כאשר אני יוציאו אותם להחזרה יהיה שינוי במצבם?
3. מדוע רק 6 ביציות? האם יש קשר לגיל? אני בת 35 ואין לי שום בעיות פוריות ידועות גם לא לבעלי..
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול24/05/20101. כנראה עדיף להחזיר 2 העוברים.
2. כן
3. נטייה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטית לקולנועאריאלה24/05/2010
השלום והברכה לרופאים...
במסגרת לימודיי אני עושה סרט על בני זוג הצריכים לעבור הפלה ,אחרת ישנו סיכון לחיי האישה.
רציתי לשאול האם יכול להתקיים מצב ובו אישה שלא תפיל עלולה לסכן את חייה?
אם כן מהו המצב?
הגיבורה שלי בסרט היא בת 33 ,לצורך המידע.
ואם היא תחליט להשאיר את הילד מהו הסיכון הרפואי ומה אחוזי הסטטיסטיקה?
אודה לכם על כל מידע אפשרי .
אשמח גם לקרוא כל חומר בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא בפורום הנכון
ד''ר דוד ישי24/05/2010חפשי מידע על הריונות בסיכון גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מין הילודגל24/05/2010
שלום
לבן זוגי יש 2 בנות
לי יש בת אחת
ויש לנו גם בת משותפת
אנו מעוניינים ללדת בן, האם יאשרו לנו לבחור את מין הילוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין הילוד
פרופ' שחר קול24/05/2010אולי, יש להגיש בקשה לוועדה העוסקת בכך במשרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרה כפולהמרב24/05/2010
שלום רב.
אני לקראת החזרת מוקפאים עוברים שהוקפאו ביום 3 ועוד בלסטוציסט אחד,
אתמול ב23.5 ה :E2-554 והפרוגסטרון :2.6 ואמורה לעשות החזרה ראשונה ב 28.5 שזה היום ה18 למחזור והחזרה שניה ב 31.5 שזה יום ה 21 למחזור יש לציין שאני נוטלת פרוגינובה X3 ואוטרגוסטן מהיום בערב3X ועובי הרירית שלי בבדיקה מאתמול היא 8 מ"מ
שאלתי היא האם המועדים להחזרות הם לא מאוחרים ?
והאם ב21.5 שאני אמורה לעשות החזרה כפולה אני לא אמורה לבייץ בשביל ההחזרה בקיצוא אני די מבולבלת אשמח להסבר קצר על התהליך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מרב24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפולה
פרופ' שחר קול24/05/2010השליטה ההורמונלית נתונה בידי התרופות ולא בידי הביוץ הטבעי שלך (שנמנע ע"י הטיפול בפרוגינובה).ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותמיכל24/05/2010
שלום,
בעקבות כאבים חזקים במחזור פניתי לרופא נשים שאבחן אצלי אנדומטריוזיס-ממצא אנדרומטלי בגודל של 4-5ס"מ.האם ממצא בגודל שכזה יכול להקשות על כניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדנה שלום
פרופ' שחר קול24/05/2010אולי הכוונה לאנדומטריומה בשחלה.
הממצא כשלעצמו לא מונע היריון, אך עשוי לרמז על מחלה מפושטת יותר, הכוללת מעורבות של החצוצרות וקרום הבטן (פריטונאום) עם חסימה של מעבר חופשי באגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גלי24/05/2010תודה על התשובה, האם הזרעה נחשבת לטיפול יעיל במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול25/05/2010אם הזרע מתאים לכך, ואם צילום הרחם תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותמיכל24/05/2010
שלום,
בעקבות כאבים חזקים במחזור פניתי לרופא נשים שאבחן אצלי אנדומטריוזיס-ממצא אנדרומטלי בגודל של 4-5ס"מ.האם ממצא בגודל שכזה יכול להקשות על כניסה להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד''ר דוד ישי24/05/2010אנדומטריוזיס ( שאנדומטריומה היא אחד הביטויים שלה ) יכולה להשפיע על הפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםא.24/05/2010
אני בשבוע 5+5)וטרם עשיתי us ראשון, כמעט מרגע שגיליתי שאני בהריון יש לי כאבים (חלשים ועמומים) בצדדים , באים ונעלמים . עליית בטא נראת תקינה. האם אני אמורה להתעלם מזה? האם זה שכיח? נראה כי הכאבים מתגברים כשיש נפיחות בבטן ובכל זאת: משהו כואב שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול24/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוג'סטרוןמאיה24/05/2010
בשל הפלות חוזרות הורה לי הרופא שאם יהיה איחור במחזור, אז לעשות בדיקה ביתית להריון, ואם היא חיובית אז ליטול פרוג'סטרון וואגינאלי פעמיים ביום למשך 10 שבועות. אני מודאגת מאד כי מאחר ואני יודעת שאני מבייצת מאוחר עם איקקלומין (יום 18-19), ומאחר שלא הרגשתי כל תחושות הריון (להבדיל מבכל 5 הריונותיי בעבר), לא מיהרתי לבדוק הריון בשתן...והיום- יום 34 (!!!)- בדיקה ביתית חיובית!!! האם זה מאוחר מדי לקחת פרוג'סטרון למניעת הפלה שוב??? או אולי (הלוואי) האיקקלומין מבטיח מספיק פרוג'סטרון עד יום זה?!! מאד מאד מפחדת ש"דפקתי" את ההריון הזה במו ידיי!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול24/05/2010לא קרה שום אסון. לא נגרם נזק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיותיעל23/05/2010
ב- 9 בחודש עברתי שאיבה, ב- 11 החזרה. מאז אנדומטרין 3 פעמים ביום.
ביומיים האחרונים יש לי הפרשות דמיות (לפעמים בכמות) וגם כאבי בטן פה ושם.
האם התופעה מוכרת?
האם זה המחזור?
ללכת מחר לעשות בדיקת דם ואולטראסאונד לקראת מחזור חדש של טיפול או לחכות ליום ג' לבדיקת בטא (יש טעם?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר דוד ישי24/05/2010הפרשה דמית ואפילו דימום ממש אינם הוכחה לכשלון הטיפול. לכן חשוב מאד לעשות בדיקת הריון ביום מתאים לפני שמחליטים על המשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)