מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקראת IVF ראשון- שאלהמאיה26/05/2010
אם הבנתי נכון, בטיפול IVF ראשון יש מחלקות או רופאים שהמדיניות שלהם היא אוטומטית להפרות חלק מהביציות שנשאבו בהחדרה ישירה של זרע בודד לביצית.
אני מניחה שאם עושים זאת זה כדי להימנע מהמצב המאכזב בו אין בכלל הפריות כל עוד לא יודעים אם יש או אין הפריות "טבעיות".
רציתי לדעת האם אתם תומכים במדיניות זו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מאכזב
ד''ר דוד ישי26/05/2010אם הסיבה לאי הפוריות אינה ידועה , רצוי לחלק את הביציות ולהפרות כל אחת בשיטה אחרת כדי לדעת מה עדיף. אבל אם הזרע תקין והבעיה היא בעית ביוץ של האישה , אפשר ללכת בשקט על הפריה רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים להשגת הריון לאחר הפלה מאוחרתליהי26/05/2010
שלום רב
עברתי גרידה בשיטת למינריה בשבוע ה-23 להריוני עקב בעיה בעובר.
לאחר תקופת התאוששות של חודשיים התחלתי בנסיונות מחודשים להרות הכוללים בכל חודש הזרעה וקיום יחסי מין רגילים ,אולם ללא הצלחה במשך 5 חודשים.
כל הבדיקות שעשיתי (מעקב זקיקים ,צילום רחם) לא הצביעו על בעיה כלשהיא.
לבעלי היתה בעבר בעיית תנועה בזרע 20%-30% ,אולם כיום כל הבדיקות שערך (ב-3 מעבדות) מראות שהזרע תקין (45%-55% תנועתיות, 50-120 מליון זרעים בדגימה).
ראוי לציין שהמחזורים שלי היום ארוכים יותר ומתישים יותר מבעבר.
מה יכולים להיות הסיבות לקשיים בהשגת ההריון והאם זה מתקשר לגרידה שעברתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים לאחר גרידה
ד''ר דוד ישי26/05/2010לדעתי , לאחר 5 חודשים של נסיון להרות , ממש לא ניתן להגיד שיש בעיה. תמשיכי לנסות וקרוב לודאי שתצליחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות של גושהרז26/05/2010
שלום
בעלי נמצא נשא של גושה. שנינו בIVF כבר מספר שנים עקב בעיית זרע.
האם יש קשר בין הנשאות לבעיית זרע?
אני נשאית של BRCA1 (שאר הבדיקת תקינות). האם אי קליטה של הריון תתכן עקב עוברים לקויים גנטית של מחלות אלה?
האם במקרה שלנו מומלץ לעבור PGD? עד כה לא עברנו הליך זה מאחר ואיכות ואחוז העוברים שמתקבלים לא גבוה או אופטימלי במיוחד.
אשמח לחוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושה + BRCA
פרופ' אלכס סימון26/05/2010אף אחת מהמוטציות אינה קשורה לאיכות זרע לא תקינה או בעיות בהשרשה.
באם אינך נשאית גושה, אין מקום לביצוע PGD.
לגבי BRCA יש נשים המבקשות ללדות ילוד ללא המוטציה מפני שידוע שמוטציה זו קשורה גגיל מאוחר יותר לסכון להתפתחות סרטן שד או שחלה. לאלו ממליצים PGD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם אחורי???שירן26/05/2010
היי, היום עברתי הזרעה ראשונה שהייתה קצת לא נעימה.
נמשכה בערך 10 דקות משום שהרופאה נאלצה להחליף לקטטר אחר וניסתה הרבה זמן להכניס לרחם והיא אמרה שאו שהרחם שלי אחורי (שאלה אותי אך לא ידעתי לענות) או שהרחם מכופף.
מה זה אומר מבחינת סיכויי הזרעה?
האם זאת הסיבה שאולי לא נקלטתי עד היום?
בנוסף ראיתי שיש קשר רחם אחורי לכאבי מחזור וכאבים בקיום יחסי מין?
כי אני סובלת מאוד משניהם...
יש לי כאבי תופת בווסת וכואב לי בעת ביצוע חדירה כמעט תמיד!
אשמח לדעת אם יש לכם פתרון בנוגע ליחסי מין עם רחם אחורי אם באמת זה מה שגורם לכאבים?
תוודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה, היא דולגה
שירן26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם אחורי
ד''ר דוד ישי26/05/2010רחם אחורי אינו גורם לכאבים ואינו מקטין את הסיכויים להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטיידעינת26/05/2010
יש לי בעיה של פרוגסטרון שעולה לפני הזמן (בטיפולי IVF). האם צטרוטייד אמור , בין היתר, להוריד את רמת הפרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטיד
פרופ' שחר קול26/05/2010מונע עלית רמת ה - LH, ובכך מונע ביוץ מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל לא פותר את בעית פרוגסטרון?
עינת26/05/2010הביוץ שלי לא בורח, רק שהפרוגסטרון עולה לפני הרבה לפני הביוץ :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלינעמה26/05/2010
שלום רב,
אמורה לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור. זה יוצא יום שבת - האם עדיף לעבור את הבדיקה ביום השני או הרביעי? בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
פרופ' שחר קול26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב - תודהsu26/05/2010
שלום רב. לאחר 2 הפלות לפני כשנה וחצי, עכשו מנסים שוב 7 חודשים ללא הצלחה .
בבדיקות הורמונליות שבקש הרופא שבוע לאחר שקבלתי מחזור
פרולקטין 108 ml
lh 6.4iu
fsh 3.4 iu
estradiol 1046 pmol
progesteron 1.6 nmol
testosteron 1.9 nmol
האם אני צודקת שהאסטרדיול גבוהה מאוד והפרוגסטרון נמוך יחסית ? הרופא שלי כ"כ אדיש ואני לא מבינה ממנו כלום ממשי ומוצק, אשמח מאוד לשמוע דעתכם - הרי ממלא ברור שאנחנו הולכים לקראת טיפולי הפרייה. רוב תודות ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב
פרופ' שחר קול26/05/2010הפרופיל מתאים לשלב של ימים ספורים לפני הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןניצן25/05/2010
אחרי IVF ראשון שנכשל. מאחר שיש צורך באישור מחודש מקופת החולים שעשוי לקחת זמן, הרופא ביקש להתחיל גלולות למניעת הריון, וברגע שיתקבל האישור נפסיק אותם ונתחיל פרוטוקול קצר.
אתמול בבוקר התחילה הוסת ובערב כבר לקחתי ע"פ הוראותו גלולה ראשונה. היום אני מרגישה ירידה משמעותית במאסיביות של הדימום שלא כתמיד, כאילו שהוא אוטוטו הולך להיפסק.
האם הגלולות הן האחראיות לכך? אם כן, האם זה בריא שהגוף לא "מתרוקן" מכל התוצרים של הסבב הקודם (קיבלתי גם תמיכה מאסיבית של אסטרוגן ופרוג'). האם זה עלול לפגוע בסיכויי הסבב השני?
תודה על תשובתכם/ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי. אנא תשובתכם
יעל26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
פרופ' אלכס סימון26/05/2010גלולה אחת לא אמורה היתה להשפיע. אם הדימום נפסק או אינו כפי שאת רגילה, בצעי בדיקת אסטראדיול, פרוגסטרון,, ובטא
הגלולות לא יפריעו לסבב השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית מורפולוגיה, הזרעה...שירן25/05/2010
היי,
אני מקווה שאספיק לקבל תשובה היום שכן מחר בבוקר ההזרעה ואני קצת בלחץ.
יש לנו בעיית מורפולוגיה 4% כמות 65 מיליון ותנועה 52% אלו התוצאות אחרי 5 ימי הימנעות.
מחר יש לי הזרעה בבוקר רק אתמול הודיעו לי להזריק אוביטרל בערב... ואתמול טבלתי ולכן היינו חייבים לקיים יחסים אתמול מכיוון שזרע ששכב שבועיים גם לא תקין.
השאלה היא האם התוצאות של הזרע יהיו גרועות בגלל שנמנענו רק 30 שעות סה"כ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול26/05/2010בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קרישה ותת פוריותאיילת25/05/2010
אני יודעת זה זמן רב, ומנסיון (לצערי) כי בעיות של יתר קרישיות עלולות לגרום להפרעות בשרידות ההריון ויש לטפל בהן.
לאחרונה כתבתי מאמר המיועד לנשים החוות אי פריון ואובדני הריון. המאמר דן בנושא, וכתבתי בו גם על הקשר בין יתר קרישיות לתת פוריות. את הקשר מצאתי במאמרים שטענו כי כשלונות חוזרים ואי הצלחה להרות עשויים להיקשר להפרעות קרישה משום שאי השתרשות ההריון היא למעשה הפלה מוקדמת מאוד.
כתבתי שם בין היתר על הטיפול האמפירי בנשים עם כשלונות חוזרים בנוגדי קרישה.
רופאת פריון שביקשתיה לעבור על החומר טענה כי לא הוכח קשר ישיר בין בעיות קרישה לתת פוריות, כפי שהוכח הקשר בינן ובין אי שרידות ההריון. לשאלתי על הטיפול בנשים אלו, ענתה כי עדיין הטיפול הוא ברמת "יריות לכל כוון אפשרי" ולא ברמה של טיפול לבעיה מוכחת.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה רבה. איילת. אחות מוסמכת. עורכת מאמרים רפואיים בהתנדבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קרישה
פרופ' שחר קול26/05/2010ראי "שאלות נפוצות".
אי השתרשות אינה הפלה ואינה קשורה לבעיות קרישה.
"יריות" לכל כיוון אינן רפואה "מבוססת עובדות" אלא רפואה "מבוססת השערות".
העובר לא משתרש כי הוא אינו תקין. למרות שמתעלמים מכך - יש לזכור כי רוב מכריע של העוברים הנוצרים ( באופן טבעי או ב - IVF ) אינם תקינים. ולכן אינם משתרשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת - אנא תשובתכם המהירהרחלי25/05/2010
היתה לי החזרה ב-18.5.החל מה-21.5 ועד היום-25.5 יש לי דימום קל - ברוב המקרים חום כהה.
עד היום לקחתי 3 אנדומטרין,מהיום התחלתי לקחת 4 אנדומטרין,שתי שאלות:
1.מתי הדימום אמור להיפסק?
2.האם תופעה כזו יכולה להתרחש כאשר הריון אינו מושג?
3.אין לי כאבים - האם זו יכולה להיות הפלה?
אודה על תשובה מהירה,די לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - אנא ענו לי
רחלי26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ' שחר קול26/05/20101. תלוי במקורו וסיבתו.
2. בלי קשר.
3. לא, מוקדם מידי לדבר על "הפלה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצון בילד שלישיתמר ד25/05/2010
אני בת 38 ויש לי שני ילדים מהפריות. אני חולמת על ילד שלישי. ניסיתי כבר 7 הפריות במשך כשלוש שנים שנכשלו כולן. מעולם לא נכנסתי להריון באופן טבעי. האם יש למישהי רעיון איך אוכל להגשים את החלום מבלי לשלם עשרות אלפי שקלים לטיפולים באופן פרטי ולתרופות? אני מטופלת במכבי והקופה מכסה עד 7 מחזורים לילד שלישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק שתדעי
בלה25/05/2010גם אני התחלתי עכשיו טיפול לילד שלישי (יש לי תאומים) וזה באמת הון תואפות
האם את עשית את אותם טיפולים שהצליחו להשיג הריון בעבר?
אני יכולה רק להגיד לך שאם את רוצה ילד שלישי את חייבת להשיג מטרה זו בכל מקרה של מצב גם אם זה קשה כלכלית וכמובן נפשית תהיהי חזקה ותאמיני זה הכי חשוב
בהצלחה!!!
בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחת זרעגל25/05/2010
הי ,
בעלי חבר בשרותי בריאות כללית ואנו מחפשים מכון טוב להשבחת הזרע.
הבנתי שיש הבדלים בין המכונים השונים והייתי שמחה אם תסבירו לי איך זה בא לידי ביטוי.
הבנתי שיש מכונים שטוענים שהם אף משפרים את המורפולוגיה (האם זה אפשרי).
אשמח לקבל המלצות
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחות
פרופ' שחר קול26/05/2010הפורום נועד למידע רפואי, ולא להעביר המלצות. לכך יש פורומים רבים אחרים.
מבחינת מידע: השבחה היא מיתוס. אין דבר כזה! הפעולה מיועדת למצות מתוך כלל אוכלוסית תאי הזרע את הזרעים הנעים. כמובן שלא ניתן "לשפר" מורפולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכליםלי25/05/2010
האם לאחר החזרת עוברים יש סוגים של מאכלים שעדיף להמנע מלאכול ?
תודה מראש שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל
פרופ' שחר קול26/05/2010להימנע: מתוקים, משקאות מוגזים וממותקים, אלכוהול, מאכלים עם תכולת שומן גבוהה , מטוגנים, בשר אדום או מזון תעשייתי ומעובד.
מומלץ: שתיה רבה של מים פשוטים. מוצרים טריים ואיכותיים: ירקות פירות, דגנים מלאים, קטניות, אם בשר - עדיף עוף רזה, לא מטוגן, או דג. חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בהריון-אנא עזרתכםליליאן25/05/2010
היי, בשבוע 6+3 אתמול נצפה שק+דופק והכל נראה תקין, לאחר 7 מחזורי IVF הריון ראשון בת 43.
זהו היום השלישי ברציפות שהחום עולה לי לקראת הערב מגיע ל-38. כמו כן חולשה וחוסר תאבון. אין שום תסמינים של התקררות או שפעת.
מאוד מודאגת אנא עזרתכם
תודה לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול26/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)