מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא נמוכהרחל27/05/2010
ב 11.05.10 הוחזרו שני עוברים מוקפאים , ב 23.05.10 בדיקת דם בטא 30 ב 27.05.10 בטא 76 . לפי כל הכתבות לא נישמע תקין. מה זה אומר? הריון לא תקין? הריון מחוץ לרחם?
ביום ראשון אעשה שוב בדיקת דם מה התוצאה צריכ להיות ע"מ שיהיה תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל האפשרויות ייתכנו.
פרופ' שחר קול27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע- שאלה דחופהמור27/05/2010
שלום רב,
בעלי ואני מנסים להרות מזה כחצי שנה ללא הצלחה.
ביום שלישי הוא אמור למסור בדיקת זרע לספירה.
ראיתי באתר באינטרנט שצריך להימנע מיחסין מין 3 ימים אך לא יותר מ 7 ימים. הבעיה היא שאנחנו לא שכבנו קרוב לשבועיים כי אני סובלת מדלקת שתן וקיבלתי מחזור, האם זה יכול לפגוע בתוצאות הבדיקה?...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
פרופ' שחר קול27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ההורמונים ל-ctsחסוי27/05/2010
בוקר טוב
אני בטיפולי IVF כמעט שנתיים, כ- 9 שאיבות.
לאחרונה הובחנתי ב- CTS בעיה בכפות הידיים שנרדמות לי לאחר שינת הלילה אמורה בשבוע הבא לבצע את הבדיקה ברמבם במכון נירולוגי.
.1. רציתי לשאול האם יש קשה להורמונים שאני נוטלת?
2. האם צריכה לידע את הרופא המטפל, אורטופד כף היד בנטילת הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובתם רופאים יקרים
חסוי27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה זו מוכרת לי גם- למה לא עונים
גלי27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcarpal tunnel syndrome
פרופ' אלכס סימון27/05/2010איני משוכנע שבעייתך היא אומנם CTS . התופעות לאחר שינת לילה ולא תמידיים. בכל מקרה, אם אומנם יש CTS אזי טיפול הורמונאלי שלעיתים גורם לבצקות בגוף (אחרים אומרים עליה במשקל) יכול להחמיר את התופעה. כי הרי מדובר בעצבים העוברים בתעלה, ואם יש בצקת, הלחץ עליהם עולה. בכל מקרה בודאי שיש לדווח לרופא על כל טיפול שאת מקבלת.
המלצתי שיבדקו נוכחות "צלע צוארית" וצילום עמוד שדרה צוארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCTS
ד''ר דוד ישי27/05/2010לא ידוע לי על קשר בין טיפולי פוריות או IVF ל CTS . אבל אני מציע שבכל זאת תידעי את האורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ עם איקאקלומיןאסתי27/05/2010
אני מתחילה קורס שלישי באיקאקלומין, לאחר שבשניים ראשונים (פעם עם כדור אחד ביום ופעם עם שניים) נראה שלא היה ביוץ- במעקב זקיקים לא נצפה דבר. לא הגיע מחזור טבעי וכל קורס מתחיל בנטילת פרימולוט נור כדי להביא מחזור.
שאלתי- מה הסיכוי שבהמשך כן יגיע ביוץ? האם ייתכן שלא הגבתי לכדור? ואם כן, מה עושים כדי לגרום לביוץ להתרחש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול27/05/2010אם לא תהיה תגובה למינון של 3 - 4 כדורים ליום - יש לשקול טיפול עם גונדוטרופינים, ו/או הוספת גלוקופאג'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אסתי27/05/2010האם אי הגעת הווסת באופן טבעי אומר שלא היה ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוב
פרופ' שחר קול27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר-בנות יקרות שנכנסו להריון נא ענורחלי27/05/2010
קודם כל מזל טוב בנות יקרות!
בשם הבנות שנמצאות בשלב המותח של 12-14 יום לאחר ההחזרה
הייתי רוצה לשאול אתכן מה הרגשתן בימים הללו לפני הבדיקה שלדעתכן ניבא הריון האם:
1.דקירות
2.דימום קל חד פעמי
3.הפרשות חומות למשך מספר ימים
4.התכווצויוית בבטן התחתונה
5.כאבים או רגישות בחזה
6.אנא כתבו על סימנים נוספים אם היו
תודה לכן יקרות,שיהיה הריון קל ויעבור בשקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דורית27/05/2010אני נכנסתי פעמיים להריון ואצלי היו תחושות בדיוק, אבל בדיוק כמו לפני מחזור.
רק יותר מאוחר (אחרי שקיבלתי בטא חיובית) התחיל הגודש בחזה וכל השאר....
אז לא באמת אפשר לדעת לצערי (לפחות לא אצלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית-מי שנכנסה להריון נא כנסי
רחלי27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסימנים שלי
דנה27/05/2010אני יכולה לומר שאני נמצאת 11 יום לאחר הזרעה ראשונה ועוקבת אחרי כל סימן וסימן בגוף - ובטח חצי מהם לא מעידים על כלום
בינתיים אין לי ילדים (לצערי) אבל מקווה שזה ישתנה בקרוב
אני מרגישה כבר שבוע גודש מטורף בחזה - בעיקר בצדדים מתחת לידיים
בהתחלה עצירות ועכשיו שלשולים
דקירות בצד ימין של הבטן
גב תחתון רגיש וכואב לעיתים
וזהו בעצם....מחכה לעוד סימנים ולהכי חשוב - שהמחזור לא יגיע בעזרת השם!!!!!!!!!!!!!!!!
בהצלחה לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסימנים שלי
רחלי28/05/2010הסימנים שלי היו:
3 ימים לאחר החזרה הפרשות חומות כהות שנמשכו שבוע -השתמשתי באנדומטרין 3 פעמים ביום אמרו לי שזה נבע מהשימוש במוליך.
דקירות באזור השחלות החל מהיום החמישי להחזרה בערך פעם פעמיים ביום כמה דקות שפסקו לאחר 6 ימים.
כאבים בחזה החל מהיום הרביעי להחזרה.
אני מניחה שהסימנים מאוד אינדיבידואליים-שמעתי על המון בנות ללא סימנים כלל.
בהצלחה לכולן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסימנים שלי
מיכל29/05/20101. שלושה ימים אחרי ההחזרה היו לי הפרשות ורודות.
2. 5 ימים אחרי ההחזרה ההפרשות היו כבר אדומות...
3. שבוע אחרי ההחזרה היה לי דימום יחסית כבד ואחרי שבכיתי כמה שעות רצוף, הרופא נתן לי זריקות גסטון.
4. יום לפני בדיקת בטא היתה לי הפרשה וכבר הספדתי את ההצלחה (למרות שבתוכי היה איזה קול שאמר "יהיה בסדר בבדיקה").
למחרת אכן היה בסדר- בטא 147.5...
לאורך כל ההמתנה היו לי כאבי מחזור.
בהצלחה לכולן, והכי חשוב- לא לאבד את האמונה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה CT ונקודות אדומות.שלמה (בדוי)27/05/2010
עשיתי בדיקת CT אתמול ורציתי לדעת אם זה פגע לי בפוריות באיזשהו אופן ויעבור?
וגם יש לי נקודות אדומות על האשכים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד שלום
פרופ' שחר קול27/05/20101. לא
2. רצוי בדיקה ע"י רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת זרעבחור מודאג26/05/2010
שלום ד"ר - האם תוכל לחוות דעתך על כל אחת מהשאלות הבאות בהינתן הרקע ובדיקת הזרע האחרונה - תודה רבה. בלי קשר יש לי תור לאורולוג לעוד מספר שבועות כך שזה לא במקום אלא "עד" למען אהיה קצת פחות מודאג :) - תודה!
ברקע, בן 33, רווק, מעשן. וריקוצלה באשך שמאל - תוצאת בדיקת US אשכים מלפני שנה - "מודגמים ורידים ספרמטים מורחבים ברוחב עד 0.25 ס"מ ו-0.31 ס"מ, ובמבחן מאמץ - עד 0.34 ס"מ".
צמיגות - תקינה
צבע - צהב
PH 8.0
נפח - 1.5 ml
ריכוז תאי זרע - 72 mil/ml
ריכוז תאי זרע בזרימה - 108 mil
אחוז תנועה כללית - 40%
מהירה - 20%
בינונית - 20%
סה"כ תאי זרע בתנועה - 43 mil
חיות 50%<
אגלוטינציה - יש
מורפולוגיה % - 97
צורות תקינות % - 3
צורות פתולוגיות % - 97
ראש % - 56
צוואר % - 32
זנב % - 9
לאוקוציטים - 0.1> (mil\ml)
1. האם המצב תקין או לא?
2. מהי הסבירות ללא טיפול הפרייתי כלשהו להיכנס להריון
3. האם היית ממליץ על בדיקות נוספות ואם כן מהן? (ברקע - בשלוש השנים האחרונות המורפולוגיה 7%, 7% ו- 3% בהתאמה). זו השנה הראשונה בה אחוז תנועתיות מתחת לנורמה והשנה השנייה ברציפות בה האגלוטינציה חיובית.
4. שקלתי להקפיא זרע, משום שלא הייתי רוצה חלילה לפספס את הרכבת (אם עדיין לא פיספסתי אותה, בע"ה) וכרגע אני לא בזוגיות בה יש פוטנציאל לילד בשנתיים הקרובות. מה דעתך בעניין? אם אחליט להקפיא כיום, האם ללא ספק הזרע יוכל לשמש להפרייה בעוד מספר שנים? לכמה שנים טובה הקפאה?
5. האם לדעתך יש קשר בין תוצאות בדיקת הזרע והוריקוצלה? אם לא - מה יכול להיות הרקע לכך?
6. מדוע מידי שנה איכות הזרע מתדרדרת באופן שכזה?
7. איזה תחום התמחות ברפואה עלי לחפש? האם אורולוג? גניקולוג? אחר?
בשל המתח מהתשובה "הלא מושלמת?" שקיבלתי - אודה לך מאוד על תשובה מהירה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול27/05/2010בולט ריבוי הצורות הפתולוגיות.
יש מקום ליעוץ מסודר ע"י אורולוג או גינקולוגהעוסקים בנושא פריון הגבר.
השורה התחתונה - יהיה היריון, בעיקר אם בת הזוג צעירה.
איך? קשה להעריך. הרבה פעמים עניין של מזל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לא ענית לי
בחור מודאג03/06/2010ד"ר קול - תודה על שענית אבל מאוד הייתי רוצה את תשובתך לכל אחד מ-6 השאלות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לא ענית לי
בחור מודאג03/06/2010ד"ר קול - תודה על שענית אבל מאוד הייתי רוצה את תשובתך לכל אחד מ-6 השאלות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםא.26/05/2010
אני בשבוע 6+0 ומקבלת אסטרופם לתמיכה על פי המלצת הרופא המטפל. בספח המצורף לקופסת התרופה כתוב ש"יש להפסיק את התרופה מייד כשידוע שנכנסים להריון". איך זה מסתדר עם הנוהג לרשום את התרופה בשבועות הראשונות כתמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנסיון מלמד
פרופ' אלכס סימון26/05/2010חברת התרופות מבקשת להגן על עצמה שמא תתקבל תלונה כי בגלל התרופה קרה משהו לעובר או לאם בהריון. הנסיון מלמד שהתרופה כתוסף או כתחליף להורמונים של השחלה אינה מפריעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח צילום רחםאורחת26/05/2010
תוצאות הבדיקה :
הודגם חלל הרחם בצורה תקינה עם מעבר חופשי של חומר הניגוד לשתי החצוצרות.
קיים פיזור דו צדדי , קלוש משמאל .
מה זאת אומרת קלוש משמאל ?? האם תקין ?
מדוע הרופא רשם שהבדיקה תקינה אם הפיזור קלוש ?
האם יכול להצביע על הדבקויות ? כיוון שבעבר היה חשש לדלקת באגן
בנוסף ניתנה לי אנטיביטיקה לאחר הצילום רחם אופלודקס שגורמת לי לקוצר נשימה .. האם להפסיק ? כיון שאני רגישה גם לפניצילין ( לפני 10 נשנים פריחה בעקבות מוקסיפן)
וגם לדוקסילין או לפלאג'יל ( לא ידוע לאיזה מהם כיוון שנטלתי אותם יחד וגרמו לפריחה לפני 4 חודשים כשהייתה הדלקת )
האם אריתרומצין יכולה לסייע ?
מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' אלכס סימון26/05/2010הצילום תקין. המשמעות קלוש הוא שבלחץ שהפעילו בהזרקת החומר, באופן טכני מעט חומר רק עבר דרך החצוצרה. החצוצרה אולם פתוחה.
לגבי אנטיביטיקה, הפסיקי טיפול שגורם לקוצר נשימה והתייעצי עם הרופא המטפל באם לקחת טיפול אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון לאחר אוביטרלנסיה26/05/2010
שלום רב,
בתאריך ה- 14.4.2010 הזרקתי אוביטרל
בתאריך ה- 25.5.2010 הרופא במרפאת פריון מצא הריון תקין עובר עם דופק
בגודל 11 מ"מ (אולטראסאונד וגינלי)
היום בתאריך ה- 26.5.2010 אצל הגניקולוג הקבוע, באולטראסאונד בטני
נמצא הריון תקין עובר עם דופק בגודל 8 מ"מ שמתאים לשבוע 6+6 , בעוד שבפועל אני אמורה להיות בסוף שבוע 7
האם למרות הפער בשבוע, ההריון יכול להיות תקין?
האם ייתכן שהעובר נהיה קטן יותר?
על סמך איזה שבוע לקבוע את שאר הבדיקות?
נאמר לי שיש לי רחם אחורי, האם משפיע על העניין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפורום הריון ולידה
פרופ' אלכס סימון26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' סימון ! ושאלה נוספת
שירי27/05/2010פרופ' סימון,
קודם כל חשוב לי מאוד לומר לך תודה רבה. ההסבר הפשוט, הענייני והבהיר שלך היה לי מאוד חשוב, סידר לי את העניינים והרגיע אותי. מדהים כמה הרופאים היו יכולים לעזור לנו (לפחות לחלקנו) להיות רגועות יותר, לו פשוט היו מסבירים את הדברים בצורה פשוטה ובגובה העיניים כפי שאתה עושה.
יש לי שאלה נוספת שאשמח להתייחסותך אליה - האם הפיוריגון אותו אני מזריקה אמור לעזור גם בעיבוי רירית הרחם? אם לא, האם יש משהו שניתן לעשות ע"מ לעזור לה להתעבות? כמו כן, האם ידועים הגורמים לרירית רחם דקה? (לא עברתי מעולם הריון/הפלה או התערבות כלשהי...)
ושוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה לעיל לא ממוקמת במקום - סליחה
שירי27/05/2010אנא התעלמו מהודעתי כאן, (בשרשור זה), היא מוקמה בטעות במקום הלא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולגלי26/05/2010
ערב טוב,
תרומת זרע..
לאחר פגישה שהייתה לי איתך אמרת לי
שתרומת זרע 600 ש"ח.
שוקלת כעת את נושא תרומת זרע מארה"ב, רציתי לדעת מה העלות, כי לא שוחחנו על הנושא בפגישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארה"ב
פרופ' שחר קול27/05/2010תלוי מהיכן, אך המחיר גבוה פי כמה בהשוואה לזרע מבנק ישראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון ו-PCOתמר26/05/2010
שלום- אני מאובחנת כבעלת PCO, כבר שנה וחצי ללא מחזור (ומכאן ללא ביוץ). כבר מספר פעמים ניתן לי דופסטון על מנת להביא למחזור, גם כדי להתחיל לקחת איקאקלומין לאחריו. לאחר 5 הימים- יש רק מעט מאד הכתמות חומות ומעט אדומות כהות מאד, כלל לא נראה כמו מחזור . האם זה בגלל שאין ביוץ לפני לקיחת הכדורים? האם זה עדיין מאפשר לקחת איקאקלומין ופשוט להתייחס להכתמות כמחזור חלש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה לאחר דופסטון
פרופ' אלכס סימון26/05/2010להתייחס להכתמה כאל מחזור. ניתן לקחת איקקלומין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופסטון
תמר26/05/2010העודה שזו התגובה לדופסטון מעידה על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא.
פרופ' אלכס סימון26/05/2010זה היה קורה עם כל תרופה מסוג זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציסטית???שירי26/05/2010
שלום רב,
בת 27. התחלתי השבוע הזרקת פיוריגון, לאחר שלא נצפה ביוץ במעקבי זקיקים, והרירית שלי דקה (לא עלתה על 5.5 מ"מ), לכן הרופאה שלי החליטה לדלג על שלב האיקקלומין.
שאלתי:
אתמול אמרה לי האחות שאני פוליציסטית, וזאת כיוון שלא היה לי ביוץ ובפרופיל ההורמונלי שלי (ביום ה-3 למחזור)
ה-LH 13.9
ו ה- FSH 6.9.
(שאר התוצאות:
Estradiol 155'
Progesterone 1.7
17-oh-progestrone At Work!
testosterone-total 1.6
prolactin 218.7
DHEA SULPHATE 4.40
TSH 3.18
11-DEOXICORTOSOL (s) at work!
SHBG 51
FREE ANDROEN INDEX 3/.13
האם התוצאות מעידות על כך שיש לי שחלות פוליציסטיות, למרות שבאולטרה -סאונד מעולם לא נאמר לי שיש לי מראה שחלות פוליציסטיות? ולמרות שאין לי הרבה זקיקים שגדלים, אלא בדר"כ אחד, אך הוא לא מגיע לכדי ביוץ? (הגיע עד גודל 17 ואז כבר לא היה צלול ולא בייץ)
אם לא, מה פשר הLH הגבוה?
אשמח מאוד לחוות דעתכם. אני מבולבלת מהעניין.
תודה רבה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרה PCO
פרופ' אלכס סימון26/05/2010אישה תוגדר עם שחלות פוליצסטיות אם שניים מהבאים יתקיימו: המחזור לא סדיר(ביוץ לא סדיר), תופעות של תגובת הגוף להורמון זכרי (אקנה, שיעור) או רמות הורמונים גבריים גבוהות, בדיקת על קול במראה אופייני של השחלות. אם כן לך LH גבוה לעומת FSH וכן אי סדירות במחזור - הייתי אומר שאת יכולה להחשב כפוליציסטית למרות שאין לך את כל התסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון - תודה רבה! ושאלה נוספת
שירי27/05/2010פרופ' סימון,
קודם כל חשוב לי מאוד לומר לך תודה רבה. ההסבר הפשוט, הענייני והבהיר שלך היה לי מאוד חשוב, סידר לי את העניינים והרגיע אותי. מדהים כמה הרופאים היו יכולים לעזור לנו (לפחות לחלקנו) להיות רגועות יותר, לו פשוט היו מסבירים את הדברים בצורה פשוטה ובגובה העיניים כפי שאתה עושה.
יש לי שאלה נוספת שאשמח להתייחסותך אליה - האם הפיוריגון אותו אני מזריקה אמור לעזור גם בעיבוי רירית הרחם? אם לא, האם יש משהו שניתן לעשות ע"מ לעזור לה להתעבות? כמו כן, האם ידועים הגורמים לרירית רחם דקה? (לא עברתי מעולם הריון/הפלה או התערבות כלשהי...)
ושוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיורגון ורירית
פרופ' אלכס סימון27/05/2010פיורגון עצמו לא יעבה. מי שמעבה את הרירית הוא האסטרוגן. היות ובטיפול פיורגון האסטרוגן עולה בצורה משמעותית, נתן לאמר כי באופן עקיף הפיורגון עשוי לעבות את הרירית.
למה להתאמץ לעבות רירית? הרי לא עברת כל פעולה ולא נגרם כל נזק לרירית שלך. האם מדובר בתחרות עובי ריריות? חייבים שלא להסתפק ב - 7 ממ אלא רוצים 12 ממ? לא ברור לי מדוע את מוטרדת.אין מקום לזה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטולי26/05/2010
ערב טוב!!!
ב-25/5/10 עברתי החזרה של שלושה בלסטו מוקפאים.
1)מתי ההשרשה אמורה להיות?והאם צריך להרגיש משהו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי השרשה
ד''ר דוד ישי26/05/2010תוך יום - יומים . לא אמורים להרגיש כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרענועה26/05/2010
לרופאים שלום רב,
אני בת 28 ובעלי בן 29. אנחנו מנסים להכנס להריון חמישה חודשים ובעלי עבר לאחרונה בדיקת זרע. אשמח לעזרה בפענוח התשובות...האם ניתן להכנס להריון באופן טבעי? האם ניתן לעשות משהו בכדי לשפר את הזרע? מה הכוונה צמיגות אינה תקינה?
ימי המנעות: 4
נפח: 4 מ"ל
צמיגות: לא תקינה
אגלוטינציה: אין
PH: 7.6
דגימה: חלקית
צבע: תקין
ספירת זרע:
ריכוז" 6^10 *34
מספר זרעונים כללי: 6^10 * 136
תנועה: 37%
תנועה טובה: 23% תנועה בינונית: 14% תנועה איטית: 0
תאי דם לבנים: 6^10*5.2
תאי זרע לא בשלים: 0
מורפולוגיה:
זרעים תקינים: 2%
ראש: 50%
צוואר: %
זנב: %
MULTIPLE: 50%
סיכום:
ASTHENOZOOSPERMIA
TERATOZOOSPERMIN
תאי דם לבנים
צמיגות
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב הזרע
ד''ר דוד ישי26/05/2010יש אכן תנועתיות מעט נמוכה ואחוז פתולוגיה גבוה , אבל הנפח הגדול והריכוז הגבוה של הזרע מפצים. הצעתי , אל תעשו כלום. המשיכו לנסות. אם אתם חיבים לעשות משהו , הייתי הולך על מעקב ביוץ והזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)