מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הריוןדנה30/05/2010
שוטטתי באתרי אינרנט רבים ולא מצאתי תשובה אחת וודאית
מתי אפשר לעשות בדיקת דם להריון הכי מוקדם?
האם גם לפני האיחור במחזור יכולים לראות אם אני בהריון בבדיקת דם?
(אני יודעת שהכי וודאי זה לחכות....ובכל זאת....)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 יום מהביוץ
אפרת30/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאפרת30/05/2010
ללא הורמונים, היום יום 11 למחזור
E2 , 253
פרוגסטרון 3.90
זקיק אחד של 11
רירית 7.2
מתי לדעתך אני צריכה לקחת אורביטרל ומתי תהייה ההזרעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הזרעה
ד''ר דוד ישי30/05/2010קשה לדעת בשלב כזה מוקדם. בהערכה גסה בעוד י3-4 ימים אפשר יהיה לתת את האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הזרעה
אפרת30/05/20101 - האם עוד 3-4 ימים, הפרוגסטרון יהיה גבהה מדי ולא תקין לקליטת הריון?
2 - האם בגלל שהפרוגסטרון גבהה (3.90 ) יהיה ביוץ כשהזקיק לא בשל והE2 נמוך (253 )?
3- האם יש פה מקום לשיבוש בביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון גבהה?...
אפרת30/05/20101 - האם עוד 3-4 ימים, הפרוגסטרון יהיה גבהה מדי ולא תקין לקליטת הריון?
2 - האם בגלל שהפרוגסטרון גבהה (3.90 ) יהיה ביוץ כשהזקיק לא בשל והE2 נמוך (253 )?
3- האם יש פה מקום לשיבוש בביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקותדניאלה.ס30/05/2010
גרידה 19.3 פרוגינובא לשבוע שגרמה דימומים ישר אחרי הגרידה, לאחריה 3 שבועות גלולות, אחרי הגלולות נמצא דיכוי (פרו' 3 אסטר' קטן 200) לא קיבלתי מחזור ועבר חודש מהפסקתן
היום בבדיקת דם:
פרו' 87
אסטרידול 751
בטא שלילית
רירית 9 לא הומוגנית כע ממצא אקוגני (אין ציסטות)
האם הגיוני שהגוף חודש אחרי גלולות ודיכוי יגיע לרמות הורמונים כאלו? ומה זה אומר?
הרופא נתן לי פרימולוט נור לקבלת המחזור
האם יש סיבה לדאגה בגלל מימצאי ההורמונים?
תודה מראש על עזרתכם האדיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט ביוץ
פרופ' אלכס סימון30/05/2010מה שקרה הוא שפיתחת ביוץ ללא קבלת וסת לפני כן. לדעתי הפרימולוט לא יעזור עד אשר הביוץ העצמי ידעך. או לחילופין יהיה הריון. בקציור המתיני עוד שבוע לווסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה עוד שאלה....
דניאלה.ס31/05/2010אם אני בהריון, הפרימולוט יכול לפגוע בו????
האם הפרוגסטרון יכול לרמז על סיכוי להריון?
כי התחלטי לקחת אתמול את הכדורים
אודה לתשובה
כמו כן אם יש סיכוי להריון האם כדאי להפסיק עכשיו את נטילתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה בתקווה למענה
דניאלה.ס31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאושליהי30/05/2010
שלום לרופאים היקרים,
אני בת 37.5 מזה כ10חודשים נמצאת בטיפולים, כאשר בהתחלה הייתי במחזור של הזרעות. עשיתי ארבע הזרעות כאשר ברביעית העבירו אותי ל IVF בגלל תגובה עוצמתית של הטיפול,שהניב הרבה זקיקים.בהחזרה הראשונה לא יצא כלום אולי בגלל הפרוטוקל הבעייתי. (היה לי פרוגרסטרון גבוה וגם
קיבלתי שישה ימים ציטרוטייד). שני מוקפאים " מושלמים",כהגדרתם, נשארו וגם הם לא נקלטו. (17.05 ביצעו את ההחזרה והיום החלו לי לי טיפטופי מחזור) אני נוטלת כרגע קרינון פעמיים ביום ושלושה כדורי אסטרופם. הייאוש החל לתקוף, מה לעשות? למה לכאורה אם הכל תקין, עוברים מצוינים רירית רחם מעולה זה לא נקלט?!
האם יש טעם לבצע צילום רחם, למרות שלא עשיתי מעולם הפלות, לא עברתי הריונות ולא סבלתי מדלקות למינהן?
רציתי לציין שיש רק בעיית זרע קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפחות היסטרוסקופיאה
פרופ' אלכס סימון30/05/2010אין צורך ממש בצילום. צריך לבדוק שחלל הרחם תקין בהיסטרוסקופיאה ולהמשיך בנסיונות ההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמוניםלילי30/05/2010
שלום, אני מבקשת תשובות של הבדיקות דם הורמון-אנדו:
PROGESTERONE <0.5
OH-PROGESTERONE 0.55
DHEA SULPHATE 124.0
ESTRADIOL(E-2 184.8
LH 5.5
PROLACTIN 10.29
TESTOSTERO NE-TOTAL <0.2
תודה שאתם קיימים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות תקינות ככל הניראה
פרופ' אלכס סימון30/05/2010כדאי לצרף את היחידות ליד כל בדיקה. כי כל מעבדה משתמשת ביחידות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת ציסטה על תוצאות של בדיקותיעל30/05/2010
בתחילת המחזור ראו שיש לי ציסטה.
אני כעת ביום 11 למחזור והתוצאות קצת מבלבלות.
יש זקיק 13 מ"מ (ועוד קטנים).
E2 - 722
PROG - 1.4
LH - 16.1
האם יכול להיות שהזקיק שראו זה הציסטה?
- אם זה הציסטה - האם היא גורמת ל E2 להיות גבוה? האם יכול להיות מצב שאין אף זקיק מוביל אחר?
- אם זה לא הציסטה - האם יכול להיות שהציסטה נעלמה בין תחילת המחזור לעכשיו? האם ה E2 סביר לגודל זקיק 13 מ"מ?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
פרופ' אלכס סימון30/05/2010הציסטה נספגה ומדובר בזקיק חדש. צריך לעקוב אחריו עד לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל30/05/2010
שלום רב האם בתחילת ההריון שבוע 5 אפשר להשתמש בכמוסות כדורים נגד פטריות של : SUPHERB ביו פימייל פרוביוטיקה לנשים???????
האםחלילה זה יכול לגרום לביעה בהריון?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום השאלה בפורום הריון ולידה
פרופ' אלכס סימון30/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בטאלילך30/05/2010
ביום חמישי - אי2 11,643 פרוג' גדול מ 127 , ובטא 138 .
היום אחרי שלושה ימים אי2 12856 פרוג' גדול מ 127 ובטא 407 .
האם תקין ??? לפי חישוב שלי הבטא אחרי 3 ימים אמורה היתה להיות יותר גבוהה ???
הם תקין ???. והאם ניתן לדעת אם שני עוברים או אחד ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקות תקינות
פרופ' אלכס סימון30/05/2010לגבי מספר שקים המתיני שבוע לבדיקת על קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהבלה30/05/2010
שלום,
אני אמא לתאומים בני 3.5 (טיפול 4 שהצליח שמו 3 עוברים)
התחלתי עכשיו טיפולי הפרייה לילד שלישי
עשיתי שאיבה -16 ביציות מתוכן 6 הופרו כאשר הגעתי לעשות החזרה ביקשתי שישימו לי גם 3 אבל הרופא סירב ואמר שרק מגיל 30 (אני בת 27) מותר לשים 3 אך אמרתי ששמו לי ועובדה שזה הצליח
אך הוא סירב
האם אני יכולה לדרוש בפעם הבאה שישימו לי 3 על סמך ששמו לי כבר בעבר וזה שהטיפול מאוד יקר לי עכשיו לילד שלישי ,ההקופה לא מממנת ?
תודה מראש בלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנן הוראות ועמדות של האיגוד
פרופ' אלכס סימון30/05/2010תביני שהרופא צודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופוררונית30/05/2010
1. האם תרופת מנופור מגרה את השחלות לייצר זקיקים חדשים או גורמת לזקיקים הקטנים (והקיימים מלכתחילה )לגדול ?
2. מה צריכים להיות גודל הזקיקים לפני שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור
פרופ' אלכס סימון30/05/2010בשחלה תמיד יש זקיקים. המנופור מגייס מהמאגר מספר זקיקים ומאפשר להם לגדול.
בדרך כלל זקיק בשל הוא מ 17 ממ ומעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגוןלימור30/05/2010
שלום רב
אני מזריקה כבר כמה ימים מונוגון , 3 אמפולות , ויש לי באזור הזריקה כאבים חזקים והיום גם ראיתי שיש לי נפיחות ואודם באזור ההזרקה וגם קצת מעבר.
רציתי בבקשה לדעת האם זה מסוכן ? או שזה תופעה מוכרת? ואם כן, אז מה לעשות שלא התנפח ושלא יכאב כל כך?
בבקשה את עזרתכם.
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן אך לא נעים
פרופ' אלכס סימון30/05/2010לעיתים זו תגובה אלרגית. מציע לשנות מקום הזריקה, ולאחר הזריקה להניח שקית קרח על המקום ולעסות. אם לא יעזור פני לרופא מטפל לבדוק אפשרות של שינוי התרופה או לעבור ולהזריק אותה לשריר הישבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור אלכס סימון
לימור31/05/2010תודה רבה על תשובתך
אני ינסה היום לשים קרח באזור הכואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- assisted hatchingיעל30/05/2010
לאחר 2 טיפולי IVF כושלים.
ביררתי עם מנהל היחידה בבי"ח בו אני מטופלת על הנצה, אולם הוא מסר כי הם לא נוהגים לעשות זאת , מאחר שהתפרסמו מחקרים לפיהם אין כל שיפור באחוזי ההשתרשות של עוברים שעברו הנצה ביחס לעוברים בהם לא בוצעה הנצה.
למרות חיפוש שערכתי באינטרנט, לא מצאתי עד כה תימוכין לעמדתו.
האם ידוע לכם על כך? מדוע אם כן ישנן יחידות שמבצעות הנצה? האם לאחר 2 טיפולים כושלים (העוברים שהוחזרו לא השתרשו) אתם ממליצים כן לבצע הנצה?
תודה על תשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא צודק
פרופ' אלכס סימון30/05/2010בספרות יש דיעות לכאן ולכאן. אין עדות ברורה שזה אומנם עוזר. יחידות שיש להם המכשור לטיפול מבצעים אותו מתוך ההנחה, לא עוזר לפחות לא מזיק. מתבצע בעיקר בכשלונות חוזרים למרות עוברים באיכות טובה שהוחזרו או בגיל מתקדם של אישה בטיפול.
שני טיפולים כושלים לא מחייבים ביצוע פעולה שלא הוכחה כיעילה. אך כפי שהיבנת תלוי גם בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתאדווה30/05/2010
שלום רב אני אמא לארבע בנות בת 37 לאחר קבלת אישור מהוועדה לבחירת מין העובר התחלתי כל מיני בדיקות להפריה הכל היה תקין תודה לאל והתחלתי דיקפפתיל פלוס מנוגוןהכל הלך טוב ויפה בהתחלה לקחתי 3 זריקות ביום לאחר כמה ימים הרופא הוריד ל2 זריות בבדיקות הדם היה מ800 עד 3500 קבעו שאיבה ל15 ביציות ביום השאיבה לא הלך הרופא אמר שההורמון ירד באופן משמעותי ל1200 ושמבטלים את השאיבה ואולי הוא מחליף זריקות רציתי לדעת מה הולך פה אני מבחינתי חושבת שפספסנו והיה מאוחר מדי לשאיבה מה אתה אומר בענין קיבלתי ווסת לאחר שבוע מהמועד שהיה מתוכנן לשאיבה בתתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' אלכס סימון30/05/2010לעיתים שינוי במינון הטיפול עלול להביא לירידה ברמת האסטראדיול מה שמעיד על התנוונות הזקיקים. אני מניח שהיה קשה יותר אם היית מבצעת את הטיפול (והוא על חשבונך) אם היו משיגים רק 1-2 ביציות. טוב עשה שביטלץ הטיפול הזה שלא הצליח, יעזור לתכנן טוב יותר את הטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תוצאות מעבדהרחלי30/05/2010
החזרה ב-18.5
להלן תוצאות בדיקת דם היום-30.5
pmol/l 5301 Estradiol (E2) Urgent
Progesterone Urgent-גדול מ-127 nmol/L
HCG-B Quantitative (B)- 75
האם הערכים בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-מודאגת לגבי האסטרדיול-נא ענו
רחלי30/05/2010האם האסטרדיול בסדר?5301 ביום ה-12 להחזרה לא גבוה מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה-נא תשובתכם חוששת מגירוי יתר
רחלי30/05/2010החזרה ב-18.5
תוצאות בדיקת דם לאחר 12 יום -היום-30.5
pmol/l 5301 Estradiol (E2) Urgent
Progesterone Urgent-גדול מ-127 nmol/L
HCG-B Quantitative (B)- 75
האם הערכים בסדר? האם האסטרדיול לא גבוה מדי?מה הערכים התקינים של אסטרדיול בשבוע 4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר גמור
פרופ' אלכס סימון30/05/2010מזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תגובהrona30/05/2010
האם חוסר תגובה ביום השביעי למחזור ואחרי הזרקה חמישית עשוי להצביע על חוסר תגובה גם בהמשך? האם יש טעם להעלות מינון או להפסיק בכלל? מתי יודעים שכבר לא נזכה לתגובה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לקבל תשובה, המון תודה
rona31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תגובה
ד''ר דוד ישי01/06/2010לא בהכרח. שוה להעלות את המינון ולעקוב בעוד כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)