מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא שלילי ואין וסתאנונימי28/04/2010
שלום
ביצעתי הזרעה ב13.4 בדיקת דם 26.4 בטא יצא שלילית
ועדיין אין לי מחזור מה הסיבות שיכולות להיות?
האם יש עוד סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא וסת עדיין
פרופ' אלכס סימון28/04/2010יתכן והביוץ דווקא מעט התאחר או ההורמונים ממנו עדיין מופרשים ביתר שאת ולכן הווסת לא הגיע. כדאי להמתין עוד מספר ימים ואם עדיין אין וסת, לחזור על בדיקה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום 6 להחזרהלי28/04/2010
בוקר טוב לכל הרופאים הנפלאים!!
אני ביום ה6 להחזרה עד אתמול היו לי כאבי בטן לסירוגין שלשום בלילה אפילו חשתי מעין צירים ודקירות התהפכתי כל הלילה מכאבים חזקים ואילו מאתמול אין לי בכלל תחושה של כאב לא בבטן וכאילו אין לי כלום שום הרגשה שום כאב ממש רגיל מה שכן הבטן נפוחה מאוד וגם קשה יש לי כמה שאלות.
1 האם היום אמורה להיות השרשה?
2 מזה בכלל השרשה?
3 מימה נובע חוסר הכאב הפתאומי כבר התחלתי לחשוב שכאב זה טוב?
4 היתה לי הבוקר הפרשה שקופה בניגוב מזה?
5 זה טיפול IVM והרופא נתן לי לשתות 4 כדורים של אסטרופן ו3 אסטרוגסטן ליום מדוע? חשוב לציין שזו הפרייה ראשונה
סליחה על כל השאלות ותודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
פרופ' אלכס סימון28/04/2010הכאבים היו תוצאה של הדיקור. עם ההתרחקות מהניתוח כאבי הבטן ירגעו וזה טוב.
לא ניתן לחוש את ההשרשה. אלו תהליכים מיקרוסקופיים בהם העובר מתחפר ברירית הרחם.
התרופות ניתנו על מנת לבנות רירית רחם בזמן קצר על מנת להכינה להשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד פרו' סימון
לי28/04/2010אתה נותן הרגשה טובה כל פעם מחדש ומחזק אותנו חזק ואמץ!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא27/04/2010
האם אחרי צנתור חצוצרות יש חשש להריון חוץ רחמי? כמה אחוזים סטטיסית? גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צינטור חצוצרות
פרופ' אלכס סימון28/04/2010הסיכוי להריון חוץ רחמי 1-2% . מעט גבוה יותר מהמקובל ובתנאי שהחסימה היתה רק באזור הכניסה לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה לאחר טיפול במתוטרקסטRONY4127/04/2010
שלום. בפברואר השנה עברתי 2 טיפולים ארוכים ברצף במתוטרקסט בעקבות הריון IVF שהשתרש בצלקת ניתוח קיסרי ובטא גבוהה (16 זריקות יומיות באשפוז). הבטא עתה מאופסת.
1. האם אני יכולה להתחיל טיפול חדש במאי?
2. יש לי מוקפאים ממחזור ה-IVF שממנו נכנסתי להריון, ביניהם כנראה בלסטוציסט אחד או יותר - האם יש סיכוי גבוה יותר להריון מעוברים אלה בגלל ההריון?
3. האם הסיכון להשרשה בצלקת ניתוחית גדל אצלי?
4. גילי 42.5. האם יכולה העובדה שהשתרש הריון לפני כחצי שנה להצביע על סיכוי גבוה יותר להשתרשות מוצלחת בגילי בטיפולים הקרובים?
מקוה לתשובות על כל שאלותיי. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר MTX
פרופ' אלכס סימון28/04/2010הדרך הטובה ביותר היא לקבוע תור ע הרופא המטפל ולברר עימו מתי היה מציע להתחיל טיפול.
בעיני ניתן להתחיל טיפול ברגע שרמת בטא שלילית.
הסיכוי גבוה רק בגלל שזה בלסטוציסטים ללא קשר להריון שהיה ובתנאי שהעוברים ישרדו את ההקפאה. סיכויי ההריון תלויים באיכות העוברים. ניתן לאמר באופן כללי כי אישה שהרתה בעבר בהפריה יש לה סיכוי גבו יותר מהממוצע להרות שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןאורית27/04/2010
שלום,
אני בת 31.5. ילדתי לפני 11 חודשים בניתוח קיסרי חירום עקב הפרדות שיליה. ההריון היה ספונטני. הנקתי עד גיל חודשיים וחצי. קבלתי וסת ראשונה חצי שנה בדיוק לאחר הלידה (ומאז אני מנסה להרות ללא הצלחה), כעבור חודשיים וחצי וסת נוספת, וכעת אני לאחר וסת נוספת לאחר שקבלתי כדורים מיוחדים לשם כך מהרופא.וכן, הופנתי לבדיקות דם ולמעקב זקיקים שיתבצע השבוע.
גם לפני הלידה ההפרשים בין הוסתות היו גדולים אך לא עד כדי כך.
אודה לכם אם תוכלו לענות על השאלות הבאות:
1. בגיל 26 עברתי לפרוסקופיה להוצאת דרמואיד מהשחלה. האם המשמעות היא בהכרח שאני סובלת מתסמונת השחלה הפוליציסטית? מה המשמעות של כך לגבי הפריון? האם ישנן בדיקות מיוחדות שעלי לעבור?
2. האם יתכן שהניתוח הקיסרי פגע ביכולתי להכנס להריון?
3. מה אוכל לעשות כדי להכנס להריון, היות והביוץ לא סדיר, וכנראה, לצערי , נדיר? האם צפויים לי טיפולי פוריות?
תודה רבה על עזרתכם,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרתכם
אורית28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי הולך רחוק מידי
פרופ' אלכס סימון28/04/2010כפי שזה ניראה עתה, מדובר במחזורים במרווח ארוך דבר המעיד על ביות לא סדיר וללא קשר ללפרוסקופיאה או הקיסרי. יש טיפול שיסייע להסדיר את הביוץ. קוראים לו כדורי איקקלומין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי החזרהרונה27/04/2010
שלום רב,
האם ניתן לשלב כתמיכה אחרי החזרה גם 2 ביום קרינון וגם 2 ביום אנדומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת טסיות דם בזמן טיפולי פוריותדנה27/04/2010
שלום,
מקווה שאני בפורום המתאים...
כבר מספר חודשים אני בטיפולי פוריות. החודש אני עושה הפסקה מהטיפולים בשל ציסטה בשחלה. ברצוני לדעת אם אני יכולה לתרום טסיות דם. השאלה מתייחסת גם אלי - האם אני עלולה להזיק לעצמי באיזושהיא דרך - הפחתת הסיכוי להריון או פגיעה הקשורה לציסטה. וגם מבחינת הנתרם - האם זה בסדר שהוא יקבל את תרומת טסיות הדם כשאני בטיפולי פוריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם
פרופ' שחר קול28/04/2010כיוון שאת לא מקבלת כל טיפול כעת, אין בעיה, אפשר לתרום דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקרים - שאלה חשובהג'סמין27/04/2010
אני ביום השלישי למחזור - הרופא שלי אמר לי לקחת אסטרופם 2מ"ג למשך 7 ימים - 3 פעמים ביום . הרופא של מאוד מאוד עסוק - הוא לא בדיוק הסביר לי מה בעצם זה עושה . האם מישהו יכול להסביר לי למה בעצם ניתנת התרופה הזו - האם המינון שלה לא גבוה מידי ?
ועוד שאלה: האם אפשר להמשיך לקחת את ה -DHEA , בזמן שאני לוקחת את האסטרופם????
רקע קצר: אני סובלת מרזרבה שחלתית נמוכה , FSH גבוה ( שהתאזן אחר כך - ל 8.3), היתה לי כבר שאיבה אחת ללא ביציות. עכשיו מתחילה טיפול אחר .
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביגיל שלום
פרופ' שחר קול28/04/2010אסטרופם מכיל אסטרדיול.
מינון של 6 מ"ג ביום - סביר.
לגבי הפרוטוקול ומטרת הטיפול - אין ברירה, אלא להתייעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהמיואשת27/04/2010
ביום השלישי למחזור התחלתי לקחת זריקות בירופין וביום החמישי לזריקות גודל זקיקים 16 ובדיקת דם של יסתראדיול 599 .ברוגסטרון 2.9. אמרו לי שהכל תקין .
לקחתי אוביטרל ביום שבת בחצות והייתה לי השבחה ביום שני בשעה 4 . היו לי כאבים משני צדדים
עכשיו אני אחרי השבחה ועדיין יש לי כאבים של ביוץ או שזה כאבים רגילים מהזריקות
וגם יש לי גירוד ברגליים האם זה מהזריקות או זה משהוי אחר ?מה אחוז ההצלחה להשבחה והאם עשיתי את ההשבחה בזמן הנכון בזמן ביוץ כי לא שאלתי וסמכתי על הרופא ?
תודה על היחס ותודה לכם על הסבלנות ואשמח אם אקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קבלתי תשובה
מיואשת28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין שלום
פרופ' שחר קול28/04/2010המהלך נראה טוב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ביוץ לא פוריותשירי27/04/2010
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר חצי שנה ולצערי ללא הצלחה.המחזור שלי סדיר ומופיע כל 30 יום והביוץ גם מופיע אחרי 15 יום פעם אחת הרופאה שלחה אותי לבדוק את רמת הפרוגסטרון והתוצאה היתה תקינה 61.7 .
בחודשים האחרונים שמתי לב להפרשות שיש לי בזמן הביוץ ולפי מה שקראתי באתרי הפוריות השונים מדובר בהפרשות לא פוריות .
הפרשות קרמיות לבנות ולא נמתחות (אין הבדל בהפרשות שבזמן הביוץ לאלו שאחרי).
רציתי לדעת אם יש טיפול בכדורים או זריקות שייגרמו להפרשות להיות פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי שלום
פרופ' שחר קול28/04/2010רצוי להיבדק ע"י רופא נשים, יתכן ויש בעיה בצוואר הרחם.
יתכן ויש מקום לבצע הזרעה כדי לעקוף בעיה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזרבלה27/04/2010
אני בת 27 בלי בעיות (בעיית זרע ) עברתי לפני 5 שנים 4 טיפולים מהטיפול האחרון נולדו לי תאומים מקסימים,
אנו מעוניינים בילד נוסף האם אותו טיפול שעברתי והצלחתי להיכנס להיריון יכול להיות מוצלח מפעם הראשונה גם עכשיו? או שהגוף השתנה ובעעית זרע החמירה מאז?
ויכול להיות שהטיפול הזה לא יהיה מוצלח?
שאלה נוספת: מתי עושים שאיבה -בערך שבועיים מתחילת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלה שלום
פרופ' שחר קול28/04/2010כיוון שאת צעירה הסיכוי מצוין להצלחה נוספת.
השאיבה היא בערך שבועיים מתחילת המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםטלי27/04/2010
שלום, אני אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים באיכות בינונית.
עד כמה איכות העוברים יכולה להשפיע על הסיכויי קליטה? (הוחזרו עוברים עם חלוקה של 5-6 תאים, הוקפאו ביום 3).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה. תודה רבה
טלי28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות עוברים
פרופ' אלכס סימון28/04/2010האיכות יכולה להשפיע על ההשרשה. סיכויי ההריון במוקפאים באיכות טובה הם כ- 30% , הבינוניים סיכוי 25%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 18??הילה27/04/2010
שלום,
לפני שבועיים בתאריך 13.04 עברתי הזרעה לאחר טיפול באיקקולומין ויום לפני ההזרעה זריקת אוביטרל.
היום ביצעתי בדיקת דם (14 יום מההזרעה ) והתוצאה היתה בטא 18
שזה מאוד נמוך מה זה אומר? האם מדובר בהריון??
אודה לעזרכתם..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 18- יש תקווה
יסמין28/04/2010או שזה שאריות של אוביטרל או אכן תחילת הריון. אצלי היה 14 יום אחרי זריקת אוביטרל בטא 12 ויומיים לאחר מכן 60, שזה היה 100% הריון, כעת אני כבר אחרי לידה עם תינוקת מדהימה.
שיהיה לך בהנצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין תודה !!
הילה28/04/2010הצלחת לעודד אותי תודה רבה !!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גבולית
פרופ' אלכס סימון28/04/2010מחייב המשך מעקב לוודא אם אומנם הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגוף בזמן הריוןאנה27/04/2010
שלום רב.
כרגע נמצאת בשבוע 11 להריון אחרי IVF.
מזה 2 לילות רצופים שאיני מצליחה לישון. כל גופי מגרד בעיקר באזור הידיים והרגליים.
במשך היום התופעה כמעט אינה מורגשת.
האם זוהי תופעה מוכרת בהריון?
מה ניתן לעשות כדי להפחית את הגירוד?
אשמח לעזרתכם.
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה אבל מניסיון
דורית27/04/2010זה סימפטום ידוע של רעלת הריון.
גשי לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה...
דורית27/04/2010לא קראתי טוב את השאלה... אצלי היה גרד כל הזמן ובשלב הרבה יותר מאוחר וזו הייתה רעלת. אני לא יודעת מה זה אומר גרד רק בלילה ובשבוע מוקדם. מצטערת שנחפזתי - מתוך דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית
אני27/04/2010נתת לי עוד כיוון לתשומת ליבי.
בכל מקרה נחכה לתשובת המומחים.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בשליש ראשון
מו27/04/2010בזמנו גם אני סבלתי מגירוד מטורף באזור הירכיים והזרועות. רופאת עור לא ייחסה לזה חשיבות רבה ולכן ביררתי בעצמי ומצאתי מספר כיוונים:
- תופעה רגילה כתוצאה מרגישות של העור לרמות הגבוהות של ההורמונים בהריון. אם יש לך עור קצת רגיש, אז זה אמור די להיעלם בסוף שליש ראשון, תחילת שני
- בעייה בנושא מלחי מרה שעלולה להתגבר בהריון. חשוב מאוד לבדוק זאת
- בעייה בתפקודי כבד שגם עלולה להחמיר בהריון - בדיקת דם פשוטה של תפקודי כבד תתן תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בעוברים קפואיםשרון27/04/2010
לפני 8 שנים ילדתי תאומים לאחר טיפולי IVF. בזמנו נותרו עוד 7 עוברים - ע"פ הרופא העוברים היו טובים מאוד. עברו מספר שנים ומכיוון שאף פעם לא זוהה אצלנו בעיה ידועה שוב ניסינו לבד להרות, אך ללא הצלחה.
שאלתי האם ניתן להשתמש בעוברים הקפואים לאחר מספר שנים כה גדול?
האם הסיכון לבעיות התפתחויות בעובר יותר גבוההים?
אציין שבעלי ואנכי נרטעים מכניסה לתהליך IVF חדש, רגשית ופיזית זה היה מאוד קשה ולא נראה נכון לעבור את זה שוב עם שני ילדים בריאים. אני בת 34 ומאוד רוצה ללדת עוד ילד אחד, אם זאת אינני רוצה לקחת סיכון להשתמש בעוברים קפואים אם הסיכוי לבעיות יותר גבוה (לדוגמא סיכויים להתפתחות של עובר עם בעיות פיזיולוגיות קשות).
בתודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להשתמש בעוברים מוקפאים
פרופ' אלכס סימון27/04/2010אילו חשבו שיש בעיה עם עוברים מוקפאים המושג של הקפאה לא היה קיים.
אין משמעות לתקופה של ההקפאה. אני פרסמנו לידת תאומים לאחר 13 שנות הקפאה של העוברים. צריך רק לזכור שסיכויי ההריון פוחתים לאחר החזרה של עוברים מוקפאים. כשמתקבל הריון הוא כמו כל הריון הפריה חוץ גופית אחרת. מתייחסים להריון מבחינת היעוץ הגנטי לפי גיל האישה בזמן ההקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)