מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יום ה5 להחזרהלי27/04/2010
כל הלילה היו לי כאבי מבטן ולחצים בבטן התחתונה והרבה גזים נכנסתי לשירותים הבוקר וזה נירגע האמת שהבטן היתה ממש קשה והיום היא פחות האם זה יכול להזיק לעוברים אם אכן הם נקלטו יש בי פחד שמשהו יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יזיק לעוברים
פרופ' אלכס סימון27/04/2010תופעות מקובלות לאחר החזרת עוברים ותמיכה הורמונאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ראשוןלילך27/04/2010
היי,
יש לי מספר שאלות. יום רביעי הוחזרו לי שני עוברים יפים (יום ראשון היתה שאיבה) וביום שישי באמצע הלילה תקפו אותי כאבים מאוד חזקים בבטן התחתונה, כאבים שהיו ממש מספר דקות ונעלמו. האם זה מצריך התייחסות מיוחדת? מייד יום למחרת היו שאריות/גללים של דם, כל זה קרה ממש יום למחרת.
שאלה שנייה - התחילו לי היום ממין כאבים עמומים בשיניים וזה קצת מדאיג אותי, בהנחה שאולי אני אקלט, האם אוכל לעבור טיפול שיניים?
בברכה והרבה תודות
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF ראשון
פרופ' אלכס סימון27/04/2010כאבי הבטן יכולים לנבוע מתופעת לואי מהדיקור והשאיבה. גם נוכחות ההפרשה הדמית בימים ראשונים יכולה להיות מהשאיבה.
אם תזדקקי לרופא שיניים תוכלי לטפל ללא בעיה. אם תצטרכי צילום לשיניים - מכסים את פלג הגוף עם סינר עופרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר אחד משלישיה ללא דופקענת26/04/2010
בהריון שלישיה מ-IVF, לפני 11 ימים ל-3 העוברים היה דופק ואחד היה קטן ב-3 ימים מהשבוע שהייתי בו והיום בשבוע 10 הוא קטן בשבוע ממה שאני נמצאת היום וללא דופק, לפני כמה ימים הפסקתי את התמיכה של אנדומטרין פעמיים ביום, האם יכול להיות שזה מזה? האם לא כדאי לוודא עוד כמה ימים שהם בסדר, מפחדת שעד השקיפות העורפית יקרה להם גם משהו.
2. לפני 11 ימים קיבלתי חיסון אנטי D כי היו לי הפרשות חומות 3 ימים ופסקו ביום של הUS שלכולם היה דופק ואז ליתר ביטחון עשו לי חיסון. האם גם עכשיו שאחד הפסיק להתפתח ואמור להספג ברחם ואז אני מניחה שיש סיכוי שיהיה מעבר של דם ביננו אז צריך לעשות שוב חיסון או שהחיסון ההוא מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ו...
ענת26/04/2010תודה על התשובה, בהחלט מרגיע, אשמח אם תענה לי גם על שאלה 2 שלא כתבתי מקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשלישיה לתאומים
פרופ' אלכס סימון27/04/2010אין קשר לאנדומטרין. הפסקות הדופק - למעשה ההפלות מתרחשות בעיקר שהגוף מזהה עובר בלתי תקין. אין צורך בחיסון נוסף. המנה שקיבלת די בה לכסות את "ההפלה" הזו.
יחד עימך נחזיק לך אצבעות שהמשך ההריון יהיה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהלי26/04/2010
מחר יהיה היום ה5 להחזרה מהצהריים מגרדת לי הבטן והטבור שורף קצת ממה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב זה אין לי מושג
פרופ' אלכס סימון27/04/2010נמשיך לעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהאני26/04/2010
שלום לרופאים,
אני לפני טיפול הפרייה ראשונה (לאחר 5 הזרעות שנכשלו),
היום קבלתי מחזור לאחר הזרעה שלישית עם גונל 75.
שאלותיי:
1. האם ניתן להמשיך ברצף לטיפול הפרייה או שרצוי לעשות הפסקה החודש? (לא היה גירוי יתר בטיפול הזרעה זה).
2. איזה פרוטוקול מתאים - קצר/ארוך, הבעיה היא בעית זרע, אני בת 33, מעולם לא הריתי?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
פרופ' אלכס סימון27/04/2010ניתן להמשיך בטיפול בתנאי שהרופא שלך חושב שאפשר
ההחלטה איזה פרוטוקול תקבלי - תהיה החלטת הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםדלית26/04/2010
שלום רב,
בת 43 IVF ראשון הריון (ללא דופק שבוע 11)
IVF שני לא נקלט הריון
כרגע לפני החזרת מוקפאים
לאור הגיל המתקדם.... וכן ההפלה האם נכון לקבל תמיכה לאחר החזרה?
אודה לכם על התשובה,
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' אלכס סימון27/04/2010בהחזרת מוקפאים קיימת ממלא תמיכה הורמונאלית המאפשרת את ההחזרה.
תמיכה אחרת אם קיימת ואם צריך - יקבע הרופא המטפל על פי המידע שיש בידו עלייך. בעיקרון אין צורך בתוספות מעבר למה שניתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאורית26/04/2010
שלום.
לאחר ivf ,ב28.2 שאיבה וב31.3 החזרה.שני בטא חיובי שהכפילו.לפני 5 ימים דימום קל נעשה א.ס שהראה שני שקים, והמטומה.לאחר יומיים דימום פסק.היום לאחר מאמץ קל לדעתי ,כאב חד עז ודימום חזק הרבה יותר שחזר.ניגשתי למיון.
בבדיקה וגינלית(עם ספוקלום, האם מותר בשלב זה?)נאמר שצוואר סגור.ובא.ס אותם 3 שקים מתוכם המטומה 18 מ"מ.עובר אחד לא הודגם דופק והשני הרופאה חושבת אך לא בטוחה שיש דופק. האם עדיין הגיוני שאין דופק? האם הדימום מההמטומה? במידה והיא לא נספגת האם היא מפריעה לעוברים?
סליחה שזה ארוך,פשוט מודאגת.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום בהריון
פרופ' אלכס סימון27/04/2010הדימום קשור להמטומה. זו האחרונה יכולה להספג. אין הרבה מה לעשות אלא להמשיך ולעקוב ולראות מי מבין העוברים ימשיך להתפתח.
כל בדיקה וגינאלית, ספקולום או מתמר על קול אינם מזיקים להריון.
אם ההשרשה לא בוצעה באותו יום אז השקיות מופיעות לא בבת אחת וכך גם הדופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ" סימון תודה על התשובה.
אורית27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול pgd -ללא בעיות פוריות-דחוףניב26/04/2010
שלום לכם,
אנו עתידים להתחיל תהליךivf ולאחריו pgd לאור בעיה גנטית ולא בגלל בעיות פוריות.מה הסיכוי שלנו לכניסה להריון במחזור הטיפול הראשון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון
ד''ר דוד ישי26/04/2010שלום מירית
בין 30 ל 40 אחוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - זמינות הטיפוליםיהל26/04/2010
האם מותר (בריא) לעבור טיפולים ברצף ללא הפסקה? (עם הווסת הראשונה מהשאיבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברצף
ד''ר דוד ישי26/04/2010שלום אילנה
לדעתי עדיף לעשות הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול כדי לתת הזדמנות לאישה , לגופה ולשחלותיה הזדמנות להתאושש. לעיתים , טיפול רצוף גורם לתגובה פחות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת דופק באחד משלישיהענת26/04/2010
הריון שלישיה מ-IVF, לפני 11 ימים בשבוע 8+3 ל-3 העוברים היה דופק ואחד היה קטן ב-3 ימים מהשבוע שהייתי בו והיום בשבוע 10 הוא קטן בשבוע וללא דופק, לפני כמה ימים הפסקתי את התמיכה של אנדומטרין פעמיים ביום, האם יכול להיות שזה מזה? האם לא כדאי לוודא עוד כמה ימים שהם בסדר, מפחדת שעד השקיפות העורפית בעוד שבועיים יקרה להם גם משהו וכבר יהיה מאוחר לעשות משהו.... לחוצה, מה לעשות? אולי בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלישיה
ד''ר דוד ישי26/04/2010שלום עדי
הפסקת הדופק אינה קשורה בהפסקת התמיכה. העובר הזה כנראה לא היה תקין. וטוב שהפסיק להתפתח . להריון של תאומים סיכוי הרבה יותר גדול להצליח ונחסכה לך ההתלבטות לגבי הפחתה. אם שני העוברים תקינים הם ימשיכו להתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השתרשות?סלונה26/04/2010
שלום אני בת 40 ופעם שניה שאני עושה הזרעה (תרומת זרע).
הבוקר, בדיוק 14 יום מההזרעה הראשונה (עשיתי שתיים ברצף), הופיע דימום חום, לא כמו מחזור רגיל שאני מקבלת, אלא ממש מעט שכמעט ולא מלכלך את הפד. בנוסף, במתן שתן ובכל ניגוב, ישנם גושי רירית שיוצאים, גם הם בצבע כהה מאוד.
בדרך כלל המחזור שלי הוא תקין, עם זרימה גדולה יותר ואדומה, כאן יש תחושה של דם לא טרי וגם עם ריריות לא ברורות (מעולם לא נתקלתי בזה). לא מרגיש כמו מחזור. שמעתי שיש דבר כזה שנקרא דימום השתרשות.
אני לא לוקחת שום הורמונים, ולפני ההזרעה הזו לקחתי זריקת אורביטרל.
האם אני במחזור או ש יש סיכוי שאני בהריון?
תודה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
ד''ר דוד ישי26/04/2010שלום סלונה
יש דימום שקשור בהשרשה. אבל למה לנחש. את יכולה כבר לעשות בדיקת דם ולדעם האם את בהריון או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםגל26/04/2010
אתמול יום ראשון 25/4 בוצעה שאיבה, 16 ביציות
היום אמרו לו שהופרו כ- 11 עוברים, שמתוכן ניראה שרק 5 יהיו בסדר וישרדו.
ביום ד' 28/4 מגיעה להחזרה (3 ימים אחרי שאיבה)
1. רציתי לדעת בזמן ההחזרה מה אמורה לשאול לגבי איכות העוברים?
2. ומה הקרטריונים של עוברים באיכות טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם זה יעזור
לי26/04/2010ב3 ימים הם אמורים להיות בחלוקה של 8 תאים לי הוחזרו אחרי יומיים של שאיבה עוברים שהתחלקו ל4 שזה נחשב מצויין אז 6-8 זה מה שצריך להיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכות עוברים
ד''ר דוד ישי26/04/2010שלום סיגל
לכל מעבדה שיטה קצת אחרת לציון איכות שמקבל כל עובר. אז תשאלי איך האיכות ויגידו לך. הקריטריונים קשורים במס' התאים , בסימטריה שלהם במראה הציטופלסמה שלהם ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןטל26/04/2010
אני לוקחת תמיכה של נרות אוטרוגסטן 3 פעמים ביום ויש לי קצת הפרשות עם החומר של הנר(מצטערת על התיאור) ורציתי לדעת אם זה נורמלי? יכול להיות שהנר לא נספג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר דוד ישי26/04/2010שלום טל
זה בהחלט נורמלי . החלק הלא פעיל של הטבליה הוגינלית אינו נספג ומופרש החוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזר...סלונה26/04/2010
שלום,
אני שבועיים אחרי הזרעה, ואתמול בערב קיבלתי מחזור, אבל יש משהו מאוד מוזר במחזור הזה, אין כמעט דימום ומה שיוצא הוא בעיקר גבישי. פחות מ-24 שעות מאז שהגיע המחזור וזה מרגיש כאילו הוא כבר נגמר...
שמעתי שיש תופעה של "מחזור מדומה", לפני הריון, האם זה המקרה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מוקדם
ד''ר דוד ישי26/04/2010שלום סלונה
יש אפשרות שמדובר בדימום שקשור להשרשת העובר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומה שהביוץ מתרחש בהמיכל26/04/2010
לכל הרופאים שלום,
נכתב כאן בפורום, שגם אם חצוצרה אחת חסומה השחלה יכולה להעביר את הביצית לצד שאינו חסום, האם תוכלו לפרט כיצד זה מתבצע, זה פשוט לא כל כך מסתדר לי מבחינה הגיונית, והייתי שמחה לדעת איך זה בדיוק קורה?
אני אציין שאצלי מצאו חסימה פרוקסימלית (קרובה לרחם) בצד ימין - האם גם במצב כזה יכולה להתבצע העברת הביצית מחצוצרה אחת לאחרת? הרי כל הצד חסום, אז איך הביצית עוברת?
אודה לתשובתכם המהירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרה חסומה
ד''ר דוד ישי26/04/2010שלום דפנה
העניין הוא שאין מחיצה בין שני הצדדים . למעשה , כשאישה שוכבת על גבה , שתי השחלות ושני קצוות החצוצרות נמצאים מאחורי הרחם במרחק קצר זה מזה. במצב כזה יש אולי אפילו עדיפות לחצוצרה תקינה ומתפקדת גם אם הביוץ התרחש בשחלה של הצד השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)