מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעותלי29/04/2010
יום 7 להחזרה בלילה המהלך היום אני חשה בבטן נפוחה וקשה והחזה נפוח מאוד אבל בלילה ובבוקר הבטן יותר רכה והחזה לא קשה כמו במהלך היום:
1 מה הסיבה?
2 לפי בקשת הרופא אני נוטלת 4 פעמים ביום אסטרופם שעות8:00 בבוקר בארבע ובתשע בערב ואילו אוטרוגסטן ב 8 16 ו21:00 זה תקין?
3.ב ארבעת הימים הראשונים היו לי כאבי גב חזקים וכאבי בטן נוראים חלף הכאב כבר מיזה 3 ימים עדיף כך? כאבים מעידים על כישלון או נעצם זדה שהם נעלמו מעיד על הצלחה?
זאת אומרת שאין לי תחושות של כלום מה גם שחברה שלי עברה הפרייה ונקלטה ואמרה "תתפללי לדימום זה מעיד על השרשה" הגיוני? אני צריכה ממש לרצות דימום לא הגיוני בעייני.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
לי29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתחיל בסוף
פרופ' אלכס סימון29/04/2010תתפללי, אבל לא לדימום. ההשרשה לרוב לא מלווה בדימום. ולא חשים בה.
הכאבים חולפים ככל שמתרחקים מהניתוח. תחושות אחרות מופיעות לאחר הניתוח והם נובעים מהגדלת השחלות וההפרשה הורמונאלית מהן.
הרופאים בפורום לא נמצאים כדי לבקר טיפול זה או אחר, או לקבוע אם רופא זה או אחר נוהג כמותם. אם הרופא שלך החליט שזה מה שטוב לך, אזי האמיני לי, זה מה שטוב עבורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים קטנים..29/04/2010
שלום לרופאים,
היום עשיתי US , יום 7 למחזור
זקיק אחד מוביל של 10 מ"מ
ובשתי השחלות עוד קטנים.
האם הזקיקים הקטנים יתפתחו או שמה "יעלמו"
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
פרופ' שחר קול29/04/2010מדובר בהיריון "כימי".
הסיבה העיקרית - עובר שאינו תקין, לכן לא יוצר הריון תקין.
לכן, לרוב, אין אפשרות למנוע ארוע כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים
..29/04/2010זהו טיפול תרופתי GONAL F לפני IVF
האם יתפתחו הזקיקים הקטנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול29/04/2010יש לשער שהם ימשיכו לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אישי
מונה29/04/2010אני נכנסתי להיריון ספונטני בגיל 42 ולצערי בשבוע 34 לא היה דופק ,לא יודעים למה ,ניסיתי טיפולים 2 הזרעה 3 IVF שלא הצלחו ,הרופא המלץ על תרומת ביצית , ומנסיון אחד נקלט , אז אני חושבת אם זה דחןף לך אז לא לבזבז זמן ,תנסי כמה פעמים ותראה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון התשובה לורד
מונה29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עלי... הריון בגיל 40ורד29/04/2010
שלום רב ,אני בת 42 לאחר 3 טיפולי הפרייה שהצליחו
וכיום אם ל4 ילדים .
כבר 3 שנים אני מטופלת שוב על מנת להביא ילד נוסף ,כל 6 הטיפולים נכשלו .
שאלתי היא האם להמשיך ?
עד איזה גיל אפשר להמשיך ולנסות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
בלה29/04/2010אני יש לי תאומים מהפרייה לפני 5 שנים
היתי רוצה להתחיל לעשות הפרייה נוספת לילד נוסף
השאלה היא האם עשית כל פעם אותו טיפול מבחינת זריקות והצליח לך להיכנס להריון או כל הפרייה עשית טיפול שונה?
האם לבקש מהרופא להתחיל טיפול שהצליח בעבר?
ואיך ההרגשה לעשות טיפול כשיש לך כבר ילדים בבית?
תודה בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי בלה
ורד29/04/2010במידה ויש לך תמיכה מלאה מצד בעלך, ויש לו אפשרות להיות עם הילדים כשאת בטיפולים לכי על זה מיד .
אני עשיתי את אותו הטיפול 3 פעמים ,עדיף ללכת על בטוח .
בהצלחה ...
בקרוב אצל שתינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
בלה29/04/2010תודה , הטיפולים מאוד יקרים מכיוון שהקופה מממנת ילדים בלבד
הילדים שלי כבר עוד מאט בני 4 כך שזה יותר קל
יש לך תאומים או כל ילד בא מהפרייה בודדת?
בהצלחה בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד שלום
פרופ' שחר קול29/04/2010סל הבריאות מאפשר להמשיך טיפולי IVF עד גיל 45, אם הטיפולים מניבים עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרטוספרמיהחגית29/04/2010
שלום רב,
אני לאחר שנה של נסיונות להרות, אין לנו ילדים.
בבדיקת זרע:
נפח 2 מ"ל
צמיגות: תקינה
PH 7.7
ריכוז 20
תנועה 50
צורות פתולוגיות 90
תיאור : ראש זנב וצוואר, לא כתבו אחוזים.
אגלוטינציה לא
תנועה פרוגרסיבית 50
איטית 50
סיכום בדיקה: טרטוספרמיה.
אנא חוות דעתכם, אם ניתן להכנס להריון במצב זה?
יש לי שרירנים ברחם , קטנים , כמה בודדים.
מה הייתם ממליצים לבצע?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול29/04/2010אפשר להרות ספונטאנית עם זרע כזה.
אם יש קשיים - מציע להתחיל בהזרעות.
ההחלטה תלויה בגורמים רבים נוספים, ובראשם - גילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת שיעראיה29/04/2010
1.האם מותר לצבוע את השיער במהלך טיפולי הפוריות?כנ"ל לגבי לק בציפורניים?
2.כמה ימים אחרי החזרת עוברים טריים מתבצעת ההשרשה ברחם?
3.כמה ימים אחרי החזרת עוברים טריים מותר לנהוג ברכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול29/04/20101. כן
2. 5 - 6 ימים מהשאיבה.
3. אפשר לנהוג ביום החזרת העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון דיכוימאיה29/04/2010
מחר אני צריכה להתחיל בזריקות דיכוי לקראת IVF ראשון. שכחתי לשאול באיזה שעה עדיף להזריק? מדובר בזריקות דקפפטיל 0.1.
1. עדיף בוקר/אחה"צ/ערב או שאולי זה לא משנה ולכן לא ניתנו לי הנחיות בעניין?
2. כיצד זה משתלב מבחינת השעות אחר כך כשמוסיפים את הזריקות להשראה (במקרה שלי גונל)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכוי
פרופ' שחר קול29/04/20101. ערב
2. באותו הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות סוף שבוע 4נסיה נסיה29/04/2010
שלום רב,
בתאריך ה- 14.4 הזרקתי אוביטרל כלומר הביוץ היה בערך ב- 16.4
בתאריך ה- 28.4 עשיתי בדיקות דם:
בטא 16 פרוגסטרון 141
היום יש הכתמות בצבע חום כהה, האם להספיד או שעוד יכול לצאת מזה הריון תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 4
פרופ' שחר קול29/04/2010יש לבצע בטא 14 יום לאחר הביוץ (או הזרעה, או שאיבת ביציות).
לכן מציע לעקוב עוד יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם למישהי יש מנופיור עודף?עפרי29/04/2010
קופ"ח אינה מאפשרת לי לקנות דרכם את ההורמונים ואני זקוקה בדחיפות לכמות נוספת.לעומת זאת נותרו לי מהטיפול האחרוןהכ-10 אמפולות מנופור תאריך תפוגה אפריל 2010 למסירה במחיר עלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור
ענת29/04/2010לי יש עודף מנופור לא הרבה אבל אני אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרת בלסטוציסטיםליאת29/04/2010
שלום...
החזרת בלסטוציסטים בתאריך: 22/04 יום חמישי.
היום בבוקר -החלה הפרשה עם צבע.. היו כבר החזרות שלאחר הפרשות עם צבע - לא היה הריון.
אני יודעת שזה לאו דוקא מרמז על כישלון, אולם -
מתי הכי מוקדם אפשר לבצע בדיקת הריון (אפילו ביתית) כדי לוודא הריון??. אין לי יכולת כבר לחכות עד בדיקת הדם (05/05/2010)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עם זה יעזור
לי29/04/2010שאלתי את אותה השאלה השבוע לי יש ב6/5 יגידו לך שרק ביום ה14 זה הוודאי אבל חברה שלי עשתה ביום ה12 ואכן היא בהריון .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב. אשמח לתשובה.אני29/04/2010
שלום רב.
כרגע נמצאת בשבוע 11 להריון אחרי IVF.
מזה מס' לילות רצופים שאיני מצליחה לישון. כל גופי מגרד בעיקר באזור הידיים והרגליים.
במשך היום התופעה כמעט אינה מורגשת.
האם זוהי תופעה מוכרת בהריון?
מה ניתן לעשות כדי להפחית את הגירוד?
אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול29/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שאלה לכול הרופאיםליאת29/04/2010
אני 13 יום לאחר החזרה אתמול סוף סןף התבשר שאני בהריון לאחר 10 טיפולים כושלים בדיקת הבטא היא 31 רציתי לדעת האם תקין להתחלה? ובכמה הבטא צריכה להיות בבדיקה הבאה? יש לי להזכיר שהוחזרו לי 3 עוברים שחולקו ל8 7 תאים? אשמח לתשובה ברורה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול29/04/2010הערך הראשוני - פחות חשוב, חשוב מאוד קצב העליה, לכן מציע המשך מעקב, שכן הבטא אמורה להכפיל ערכה כל יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מרובה עוברים?קושקושונית29/04/2010
שלום,
בת 32 עם PCO, לאחר טיפול להשראת ביוץ עם גונל F + אוביטרל. לאחר הביוץ התפתח גירוי יתר (בדרגה קלה) של השחלות. 15 יום לאחר הביוץ ערכי HCG-B של 2302 mIU/ml. מהו טווח הערכים הנורמלי לשלב זה בהריון? האם עושה רושם שמדובר בהריון מרובה עוברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון
פרופ' שחר קול29/04/2010יתכן ויש ריבוי עוברים.
בדיקת א.ס. בשבוע הבא תוכיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע להחזרהלי29/04/2010
סוף סוף עבר שבוע ואני שמחה על כך יש לי כמה שאלות:
1 אני סובלת מגזים רבים מה ניתן לעשות?
2 החזה שלי נפוח מאוד והוא כואב ויש מן גודש שאני נוגעת מדוע?
3 אני מפחדת להחדיר עמוק את הכמוסה חצי אצבע זה בסדר?
מצטערת על כמות השאלות תודה רבה לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ליאת29/04/2010יקיריתי...
לגבי גזים - אולי פשוט תאכלי פחות מאכלים שגורמים לגזים, ממילא יש תחושת נפיחות בבטן בגלל ההורמונים..
בכל אופן, חשוב שתקפידי להחדיר את הנרות עמור באמצעות המוליך, רק כם הן יתמוססו ברחם ולא מחוצה לו. אין לך מה לדאוג, את לא תפגעי בשום דרך בעוברים אם תחדירי כמו שצריך. את ממילא לא מגיע לרחם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישלון הפריה?לילך28/04/2010
שלום לרופאים היקרים,
יום ראשון שעבר עברתי שאיבת ביציות אחרי שהייתי מיועדת בכלל להזרעה, באמצע הפרוטוקול החליטו להעבירבר בייצתי אותי ל IVF וזאת כיוון שהגוף שלי מגיב בצורה די "פרועה" להזרעה בכך שהוא מייצר הרבה זקיקים אפילו במינונים נמוכים מאוד, מה שמשמח אותי מאוד. בגלל כל מה שציינתי נשאבו סך הכל חמש ביציות שכולן הופרו ושתיים מהן הוחזרו ביום רביעי שעבר.
רציתי לציין שהפרוגרסטרון שלי מאוד עלה טרם השאיבה וקיבלתי ציטרוטייד במהלך חמישה ימים לפני השאיבה כדי למנוע ביוץ, והיה מאוד לא ברור אם אני ממשיכה להפרייה בגלל הרמות הגבוהות( בסביבות 9) וגם בגלל שהיתה ציסטה ונוזל מעט בדוגלס.
השאלה שלי היא אם הטיפול מראש עלול להיכשל בגלל תיזמון של הצוות, האם ייתכן שכבר בייצתי בשלה הזה, ובכל זאת המשיכו טיפול?
אני די מתוסכלת מזה, ולמרות שאני אופטימית אני חוששת שזה עלול להתפקשש בגלל זה.
האם אישה בגילי, 37, ללא כל בעיה מיוחדת(יש בעיית זרע קלה) יש סיכויים טובים להיקלט?
תודה על ההכוונה והסבלנות
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון
ד''ר דוד ישי28/04/2010שלום לילך
יש לך סיכויים טובים להצליח.
לגבי הטיפול. בגלל תגובה לא מתוכננת שלך לטיפול , הוחלט לעשות שינוי כדי למנוע ממך , מצד אחד , סיכון ומצד שני לנסות להשיג את המיטב מהמצב החדש . התנאים ל IVF במצב זה לא טובים ומה שיצא יצא. אם לא תהרי צריך יהיה לשקול איך להמשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהגל28/04/2010
לילה טוב
ביום ראשון הוחזרו לי 3 עוברים, כעת כל שיעול חזק שלי או התעטשות ובמיוחד בזמן שכיבה יש לי כאבים ולחצים בבטן התחתונה, יש לציין שבזמן הטיפול ההורמונים שלי היו מאוד גבוהיים.
האם זו תופעה רגילה? צריכה לעשות משהו בנדון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר דוד ישי28/04/2010מידה מסויימת של כאבי בטן יש לכל אישה. אם הכאב חזק , כדאי שתבדקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)