מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בנוגדי קרישה בהפלות חוזרות?פרופ' שחר קול30/04/2010
הפלות חוזרות אינן נדירות. לכ- 5% מהנשים המנסות להרות יהיו 2 או יותר הפלות. רוב ההפלות אינן מוסברות, ולכן אין טיפול יעיל לנושא. אין פלא שבמצב כזה הוצעו טיפולים שונים: הורמונליים, אימונולוגיים, ונוגדי קרישה.
במצבים מובהקים של קרישת יתר (כגון סינדרום APLA , פקטור 5 ליידן, מוטצית פרותרומבין) שימוש בנוגדי קרישה הוא אפקטיבי. עובדה זו הביאה למחשבה שניתן להעתיק טיפול זה גם למצבים אחרים, שאינם מוסברים. ואכן, רופאים רבים ממליצים על שימוש בתכשירים אלו (אספירין, קלקסאן) לנשים עם עבר של הפלות חוזרות (ללא סיבה), וכן באופן שיגרתי בעת החזרת עוברים ב - IVF כדי לשפר את סיכויי ההיריון.
מאמר שהופיע אתמול ( 29.4.10) בכתב העת New England Journal of Medicine מתאר מחקר בו נעשה שימוש באספירין ו/או הפרין במשקל מולקולרי נמוך (כמו הקלקסאן המשווק בארץ) בנשים עם 2 הפלות או יותר. המחקר נעצר במהלכו כיוון שלא הודגמה כל תועלת מהטיפול שהוצע. מתוך 299 נשים שהרו אחוז לידת חי היה 69% עם טיפול משולב (אספירין והפרין במשקל נמוך), 62% בקרב הנשים שקיבלו אספירין בלבד, ו - 67% בקרב הנשים שקיבלו פלצבו (אינבו).
תוצאות אלו עולות בקנה אחד עם מחקר קודם, שנערך בסקוטלנד ופורסם במארס 2010, שמצא ששימוש אמפירי באספירין וקלקסאן אינו מקטין הסיכון להפלות.
לסיכום - המחקרים מורים על כך שאין מקום להמליץ על שימוש בתכשירים נוגדי קרישה בנשים עם הפלות חוזרות בלתי מוסברות.
דר' שחר קול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר קול - תודה על המאמר
לימונית30/04/2010ד"ר קול,
תודה לך על הבאת המחקר והמאמר הזה לידיעתנו.
כל הכבוד העל היוזמה.
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול: ומה לגבי שימוש במדללים
עדי01/05/2010בקרב בנות שמתקשות להיקלט, גם ב-IVF וגם בתרומת ביציות (בלי הסטוריה של הפלות)?
אני בתרומה וכבר לא נכנסתי להריון שש פעמים (בתרומה) והרופא נותן לי קלקסן.
הבנתי שגם שימוש כזה ללא סיבה ידועה של אי הקליטה נפוץ בקרב חלק מהרופאים. האם גם לגביו אין תימוך מחקרי ליעילותו?
האם גם לגביו אולי יש מחקרים שמראים שאיננו יעיל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול01/05/2010נכון, אף פרקטיקה זו אינה נשענת על עובדות מדעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה את השאלה מדף מספר 2חגית30/04/2010
שלום רב
תודה לך על המענה המהיר
ביקשת גילאים שלנו, ובכן, אני בת 36 ובעלי 35
אמרו לנו שכדאי לבצע US אשכים ובדיקות דם לבעלי לאחר בדיקת הזרע.
כתבת שאפשר להרות באופן ספונטני מזרע זה, זה משמח אותנו כי אנחנו מנסים להרות , יש כבר 8 חודשים לנסיונות. ציינתי גם שיש לי שרירנים ברחם אם זו בעיה.
להלן השאלה כדי שתוכל להזכר בנתונים:
אני לאחר שנה של נסיונות להרות, אין לנו ילדים.
בבדיקת זרע:
נפח 2 מ"ל
צמיגות: תקינה
PH 7.7
ריכוז 20
תנועה 50
צורות פתולוגיות 90
תיאור : ראש זנב וצוואר, לא כתבו אחוזים.
אגלוטינציה לא
תנועה פרוגרסיבית 50
איטית 50
סיכום בדיקה: טרטוספרמיה.
אנא חוות דעתכם, אם ניתן להכנס להריון במצב זה?
יש לי שרירנים ברחם , קטנים , כמה בודדים.
מה הייתם ממליצים לבצע?
אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
פרופ' שחר קול30/04/2010ההמלצה לברור בן הזוג היא במקום.
לגבי השרירנים, יש לדעת את גודלם המדויק, ומיקומם. יש לשקול ביצוע צילום רחם.
מציע לפנות לרופא פריון שיגבש תוכנית לברור רפואי, ובהמשך - יקבע את הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הריון נוסףשרון30/04/2010
שלום,
אני בת 40 שני הריונות ולידות ספונטניות. לאחר 3 שנים בהם רצינו הריון נוסף נכנסנו להריון באמצעות טיפולים.
לפני יומיים עברתי גרידה מאוחרת בשבוע 20 לאחר שהתגלתה עוברית ללא דופק שכנראה הופסק בשבוע 16.
מתי אוכל לנסות להרות שוב?
מתי ספונטנית ומתי להתחיל מחזור דש של טיפול
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון נוסף
פרופ' שחר קול30/04/2010מיד לאחר הביוץ הטבעי הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חדש
שרון30/04/2010האם בביוץ הטבעי הראשון אפשר לנסות ספונטנית?
האם מיד לאחריו ניתן להתחיל טיפולים?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון חדש
שרון01/05/2010סליחה על הנונדניקיות- אני פשוט קצת מבולבלת.
עברתי גרידה ביום ד.
האם כשבועיים לאחר הגרידה עשוי להתרחש ביוץ טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול01/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליי-שואלת שובניב30/04/2010
שלום לרופאים המדהימים כאן,
לאחר שגילינו שאנחנו נשאים של מחלה גנטית אני מתלבטת אם ללכת ישר לטיפול או לנסות להרות לבד,בעלי יתמוך בכל החלטה שלי. נניח שאני נכנסת להריון ובראשון וחלילה נאלצת להפיל (25% נאמר לי) מה הסיכוי שזה יקרה גם בהריון השני וכן מה הסיכוי שהפלה תקשה עליי כניסה להריון שוב?
תוך כמה זמן בממוצע נכנסות נשים שמגיעות לטיפול pgd עקב בעיות גנטיות להריון האם יש סיכוי שבטיפול מסויים כל העוברים יהיו חולים?
מה אתם ממליצים לעשות?
המון תודה לכם ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' אלכס סימון30/04/2010הסיכוי בכל הריון הוא 75% שלא תצטרכי להפיל. דהיינו ילד בריא. אם עוברים הפלה, בדרך כלל אין לכך השפעה על היכולת להרות שוב. הפלות חוזרות לא רצויות.
הסיכוי להרות בטיפול PGD הוא 35% לניסיון טיפול. במקרים אלו אפשר להחזיר אם ניתן עוברים לא נשאים בכלל כך שזה פותר גם את הילד בעתיד להתעסק עם זה.
נותר לכם להחליט האם לקחת סיכון ולהפיל (25% סיכון) או ללכת על בטוח.
התייעצות עם גנטיקאי בוודאי תסייע לכם בהחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
ניב30/04/2010אתה אומר ללכת על בטוח אבל מה זה אומר מבחינת טיפול pgd ??הבנתי שיש סיכונים אחרים של מומים בעובר. ובכלל מדובר בתהליך ארוך ולא פשוט לא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצרפת שוב מכיוון שההודעה לא נענתהמאיה30/04/2010
אני אחרי טיפול הפריה נוטלת קרינון ואסטרופם אני בשבוע 4+4 ולאחרונה שאני מחדירה את הקרינון אני רואה מין גושים קטנים בצבע שחור האם הגיוני האם זה אומר שהתמיכה לא מספיקה?אין לי דימון או הפרשות \תודה.....כששאלתי את הבית חולים שבה ביצעתי בטא ובנוסף עשו פרוגסטרון אמרו שהכל בסדר אז למה זה
בנוסף כל כמה זמו הבטא מכפילה את עצמה ובכמה יש כאלו האומרים ש 1.5 נחשב תקין האם זה נכון.....
יום 12 אחרי החזרה 65
יום 14 102* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' אלכס סימון30/04/2010לעיתים התגובה של חומרים המחדירים לוגינה עם חומציות הוגינה גורמת להפרשה בצבעים כהים. לעיתים מדובר בהפרשה דמית ישנה. כל זמן שהעובר מתפתח אין לכך משמעות.
בשבוע 5 מלא - דביינו 3 שבועות לאחר ההחזרה צריך לראות שקית הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהטל30/04/2010
אני לוקחת אוטרוגסטן 3 פעמים ביום כל 7 או 8 שעות והיום פספסתי ולקחתי אחרי 10 שעות
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נגרם נזק
פרופ' אלכס סימון30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלותשיצליחעדהלידה30/04/2010
אני בשבוע 14 לאחר שקיפות עורפית ,תודה לאל הכל תקין,אך יש לי כאבי גב לרגעים ספורים, נעלם ליומיים וחוזר שוב,זה מאוד מטריד אותי האם זה שכיח לשבוע זה ,שאלה שנייה מידי פעם יוצא לי הפרשה שחורה נעלמת ושוב חוזרת אחת לכמה ימים ,אשמח לתשובות, יש לציין שאני לוקחת מדלל דם -קלסקן מתוך אמונה שיעזור מההחזרה ולא מימצא שמצאו חלילה, האם לדעתך הוא גורם לתופעות אלו,,,,,תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה שלי
שיצליחעדהלידה01/05/2010לאחד מן הרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול01/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהאדוה30/04/2010
שלום רב,
ותודה על תשובותיכם הסבלניות והמקצועיות.
היום הוחזרו לי 2 עוברים יפים מתוך 3 שהוקפאו.
הבוקר הזרקתי אוביטרל לפי הנחיית הרופא. הוא לא נתן לי תמיכה נוספת.
לאחר ההחזרה ביררו איתו ...ואז הוא החליט להוסיף לי עוד אוביטרל ביום ראשון.
1. למה נועד האוביטרל לאחר החזרת מוקפאים לפי מחזור טבעי?
2. רשמו לי בדיקת הריון ל- 11.5 והיום ה-30 .האם טעו ונתנו לי בדיקה יום מוקדם מדי?
תודה,
דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' אלכס סימון30/04/2010האוביטרל מעודד את השחלות לאחר הביוץ להפריש פרוגסטרון. זו התמיכה שלך. כמה נוח.
זה בסדר לבצע בדיקה ב- 11. יוצא 12 יום מההחזרה וזה מקובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות גסטוןאיה30/04/2010
אחרי החדרת העוברים קיבלתי זריקת גסטון ראשונה בסביבות השעה 10 בבוקר,האם אני חייבת להזריק כל יום באותה השעה בדיוק?האם אפשר להעביר את זמן ההזרקה לשעות אחר הצהריים באופן הדרגתי? ואיך כדאי לעשות זאת מבחינת טווח השעות בכל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להעביר בבת אחת ולא הדרגתי
פרופ' אלכס סימון30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתחוששת30/04/2010
שלום לרופאים בפורום,
אני 9 ימים לאחר החזרת עוברים, אני סובלת מכאבי בטן תחתונה מאין התכווצויות, ומעט בחילות. האם זה מעיד על ווסת שעומדת להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' אלכס סימון30/04/2010השחלות המגורות וההורמונים הגבוהים כולל התמיכה שאת מקבלת ן הסיבה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביום התשיעי להחזרההללויה30/04/2010
שלום לרופאים,
קיבלתי פרוטוקול שונה הפעם- נתנו לי 15 יום גינרה מהיום השני לוסת, לאחר 15 יום קבלת וסת שוב ואז להתחיל עם גונל +דקא. עד לביוץ.
ביום שלישי ה-20/4 עברתי שאיבה.
ביום חמישי ה-22/4 הוחזרו שלושה עוברים יפים.
לוקחת אנדומטרין כתמיכה.
הבוקר מתרחש דבר מוזר - היום הוא בסה"כ היום ה-9 להחזרה. החדרתי את האנדומטרין ועל המוליך - יש דם!!
יכול להיות שזה וסת? אולי בגלל הפרוטוקול השונה הכולל גלולות יש שינוי בכל המחזור? או האם יכולה להיות השרשה ביום התשיעי להחזרה?!
אנא עזרו לי השתגעתי כבר.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר ET
פרופ' אלכס סימון30/04/20101. יכול להיות השרשה
2. יכול להיות שהמוליך שישף את צואר הרחם וזה דימום משריטה של הצואר
בקיצור ממשיכים בטיפול ותוך מספר ימים נדע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןרחל30/04/2010
שלום,
האם סביב טיפולי פוריות עישון של סיגריה אחת - מקסימום 2 ליום גם כן עלול לפגום בסיכויים להרות (גם מתכוונת גם אחרי החזרה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' אלכס סימון30/04/2010ללא קשר - לא כדאי לעשן !!!! מי שצורך 2 סיגריות יוכל להסתדר עם 0 סיגריות.
האם רק הפוריות מדאיגה אותך? והעובר הגדל ברחם אפוף עשן סיגריות לא מדאיג? והריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםחוששת30/04/2010
שלום, לפני 10 ימים עברתי החזרת עובר אחד. היום התעוררתי עם כאבי בטן לא מוגדרים ותחושה כללית מוזרה, שאינני יודעת להגדירה האם נובצעת ממחזור שעומד וקרב???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לקבוע
פרופ' שחר קול30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותרונה30/04/2010
שלום רב,
הנני כרגע בivf ראשון שלי, החזרה של עובר אחד היתה לפני 10 ימים ואשמח לקבל מס' תשובות,
1. כמה ימים לאחר החזרה של עובר טרי ניתן לחזור לקיום יחסים? האם יש איזשהוא סיכוי שזה עלול לפגוע בהשתרשות של העובר?
2. האם תמיכה של שתי אמפולות של גסטון מדי יום יכולה לגרום לגלי חום( מהם אני סובלת)?
3. ההפריה היתה בicsi, למרות מס' התייחסויות לעניין אני עדין בחרדות של פגיעה בעובר והשיטה די מדאיגה אותי. האם יש איזשהו נתון שיכול להרגיע אותי מפני מומים בעובר?
4. הבנתי כי מומלצץ לבצע מי שפיר בגלל האיקסי. אני לאחר שני ניתוחים קיסריים, האם לפיכך עדיף לבצע סיסי שיליה? אם במידה ומתגלה מום בעובר ניתן להפילו יותר בקלות מאשר בשבוע 18-19שאז זו לידה מוקדמת שאולי תצריך מבחינתי נתוח קיסרי לאור ההיסטוריה של הניתוחים?
המון תודה על התשובות, אתם מאד עוזרים ומקלים על התהליך שאינו פשוט הן מהבחינה הפיזית והן הרגשית.
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה
רונה30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
פרופ' שחר קול30/04/20101. ראי שאלות נפוצות
2. לא
3. רפואת הפריון אינה תעודת ביטוח. תמיד יש סיכוי מול סיכון. הסיכון לפגיעה בעובר בגלל ICSI הוא קטן, אם בכלל קיים .
4. אין הסכמה כללית שיש לבצע מי שפיר או סיסי שיליה רק בגלל שבוצע ICSI. אם יושג הריון - מציע לפנות לייעוץ גנטי בשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת את עזרתכם-לא בטוחה לגבי הביוץרבקה30/04/2010
האם יכול להיות שפיספסתי אותו והוא התרחש כבר לפני הגעתו ל 18 מ"מ ?
תאריך אחרון לווסת 15/4 -ביום החמישי התחלתי לנטול 5 כדורי היקוקולמין למשך 5 ימים
בדיקת אולטראסאונד זקיקים ב25/4 הראתה 2 זקיקים בגודל 10 ו 11 מ"מ
בדיקת אולטראסאונד זקיקים ב27/4 הראתה 2 זקיקים בגודל 12 ו 17 מ"מ
אין היום בדיקות אלטרא סאונד כך שאני לא יודעת באיזה גודל הוא היום והבדיקות ביוץ הביתיות מתעקשות על להראות תוצאה שלילית
אשמח לעזרתכם
תודה רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי ,מודאגת!תודה
טל30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא התרחש ביוץ
פרופ' אלכס סימון30/04/2010הביות יתרחש אולי ביום שישי או שבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)