מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני IVF -אולטראסונד גניקולוגיגגלית14/04/2010
היום עשיתי אולטרסאונד גניקולוגי. אני לפני טיפולי IVF. רציתי לדעת אם התוצאות תקינות. אני כ- 3 שבועות לאחר קבלת המחזור.
התוצאות הם: רחם
אורך: 49 מ"מ
עובי: 35 מ"מ
רוחב: 43 מ"מ.
עובי רירית הרחם: 5.6 מ"מ.
שחלות:
ימנית: 35 מ"מ - 24 מ"מ . הערות: עם גופיף צהוב בקוטר 16 מ"מ + זקיק 11מ"מ.
שמאלית: 27 מ"מ - 14 מ"מ. הערות: זקיקים קטנים.
רציתי לדעת אם הגודל של הרחם והשחלות תקין.
בתודה
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' אלכס סימון14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן שנשכחדנה14/04/2010
שלום,
אני כרגע בטיפולי פוריות והרופא אמר לי להתחיל לקחת אוטרוגסטן לאחר ההזרעה. אני לוקחת אוטרוגסטן בצורה וגינאלית כבר במשך 9 ימים כל לילה לפני השינה ואתמול בלילה שכחתי לקחת, ובמקום זה לקחתי היום בבוקר. רציתי לדעת אם עשיתי נכון או שהייתי צריכה לדלג על היום הזה? האם להמשיך לקחת היום בלילה כרגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשית נכון
פרופ' אלכס סימון14/04/2010תוספת נר לאותו יום לא תזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רב תודהמונה14/04/2010
לד'ר קול שלום ,
רציתי להודות לך על הטיפול החזרת 2 עוברים , ורציתי לשאול לגבי התמיכה שאני מקבלת 3 פעמים אסטרופים ו3 פעמים אונדמטרין , אני משתמשית באונדמטרין 100 ג"ר חלק ממנו יוצא לאחר כמה שעות קצת בצורה נוזלית קצת אפאילו כמו מים , אם זה בסדר ? מחחשבות של אונדמטרין?אם התמיכה בסדר ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההודעה לד'ר קול
מונה14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונה שלום
פרופ' שחר קול14/04/2010זה בסדר. המשיכי הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישיהענת13/04/2010
אני בשבוע 8 מIVF עם שלישיה והתילו לי היום כאבים בבטן בקו הטבור מעין כאבים כמו שריר תפוס בבטן בעיקר כשאני נמתחת לאחור עם הגב, האם זה טבעי? ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופ' שחר קול14/04/2010סביר שמדובר בכאב על רקע גדילה מואצת של הרחם, אך רצוי להיוועץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול?ענת13/04/2010
שלום!
התחלתי טיפולי פוריות לפני כחודשיים,
והיום אני בשלב בטיפול של זריקות דיפרלין,
השאלה שלי בעצם היא שעוד לא הבנתי מה זה פרוטוקול קצר? ומה זה פרוטוקול ארוך?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר וארוך
פרופ' אלכס סימון13/04/2010קצר= דפרלין מיום 1 של וסת תוך שבועיים הוצאת ביציות.
ארוך= דפרלין מיום 21 לוסת (כשבוע אחרי ביוץ). הוצאת ביציות לאחר חודש מתחילת דפרלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםדלית13/04/2010
בת 43 (עוד מעט) באמצעות תורם.
לאחר 3 הזרעות
IVF ראשון שאבו 8 הופרו 7 הוחזרו 3 הוקפאו 3 ונקלט הריון .
שבוע 6 לפרוסקופיה תסביב שחלה ימין
שבוע 11 ללא דופק ו בוצעה שאיבה של שק ההריון.
מחזור הגיע לאחר 30 יום.
IVF שני , שאבו 7 הופרו 7 !! הוחזרו 3 הוקפאו 4, תשובה שלילית להריון.
בשני הטיפולים רירית 11 (ממש שמיכת פוך...)
האם נכון לתת 'מנוחה למערכת' לפני סבב החזרת מוקפאים, על מנת להגדיל את הסיכויים לקליטת הריון?.
תודה רבה על תשובתכם,
בברכה,
דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה למערכת
ד''ר דוד ישי13/04/2010שלום דלית
רצוי לתת מנוחה לשחלות בין שני מחזורים של שאיבה. כאשר מדובר בהכנת הרירית למופשרים , הדבר אינו הכרחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון בלי עוברסיגל13/04/2010
שלום,
אני בשבוע 6 (מחזור אחרון ב-3/3) ובבדיקת אולטרסאונד וגינלי שבוצעה היום ראו שק הריון ללא עובר (וללא דופק, כמובן). גודל השק כ-2.5.
רציתי לדעת אם צריכים כבר לראות עובר ודופק בשבוע זה והאם יש סיכוי להריון הזה להתפתח באופן תקין?
לפי הרופאה הבנתי שאם לא נראה עובר בשבוע 6 אז זה הריון לא תקין אבל בכל מקרה נקבע לי תור לעוד שבוע.
מודאגת מאוד. איך זה יכול לקרות דווקא לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק בלי עובר
ד''ר דוד ישי13/04/2010שלום סיגל
בשבוע 6 צריך לראות בתוך השק עובר עם דופק ושק חלמון. אם אין עובר , אין סיכוי להריון תקין , אבל לפעמים אפשר לפספס עובר שצמוד לדופן. לכן אם לא משוכנעים , כדאי לחזור על האולטרסאונדכעבור שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום שלישי לווסתחסוי13/04/2010
שלום,
אני צריכה לעשות בדיקת דם ואולטרסאונד ביום השלישי למחזור.
אתמול בערב וגם היום בצהרים ראיתי כתם חום על התחתונית.
האם יש להתייחס לכך כאילו קיבלתי מחזור היום או לחכות לדימום רציף ("ממש מחזור")?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי13/04/2010צריך להתחיל לספור מהיום הראשון של הדימום החזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזאחרי ZIFT13/04/2010
שלום רב
עברתי אתמול החזרה של חמישה עוברים בZIFT
מאתמול יש לי כאבי כתפיים (בייחוד כתף ימין) חזקים שבאים והולכים בעוצמות שונות
האם זה נורמאלי? (זה קשור להרדמה?)
ושאלה נוספת: עברתי שאיבה בראשון, אחרי פרוטוקול קצר עם צטרוטייד, מנוגון ופיוריגון
כבר שלושה ימים יש לי עצירות מוחלטת. האם זה נורמאלי? אני שותה ה-מ-ו-ן וכלום לא עוזר לי. מה ניתן לעשות במקרה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתפיים
ד''ר דוד ישי13/04/2010שלום רז
כאבי הכתפים אחרי לפרוסקופיה נובעים מד"כ משאריות הגז שמכניסים לחלל הבטן בזמן הפעולה .
הם נעלמים בד"כ כעבור כמה ימים.
לגבי העצירות. אחרי פעולה בבטן ( שאיבה , לפרוסקופיה וכו' ) המעיים יכולים להגיב בהאטה או עציה זמנית בפעילות ולעצירות. אם העצירות עקשנית כדאי שתבדקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק אחדגל13/04/2010
שאלתי היא האם אפשר לבצע שאיבה של זקיק אחד בלבד,בפעם הקודמת השאיבה בוטלה כי היה רק זקיק אחד מוביל ונעשתה הזרעה שלא הצליחה לצערי הרב,כי הרזרבה השחלתית אצלי נמוכה (לאחר 5 ימי הזרקה של 6 מנוגון) E2-248
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר גם אפשר
פרופ' אלכס סימון13/04/2010הבעיה היא שיש 50% סיכוי להשיג את אותה ביצית בזקיק. חלק מהמקרים למרות הדיקור לא מושגת ביצית וזה מאוד מתסכל את כולם. אם את מוכנה לכך, וניראה לי שאין בררה כל כך, אז צריך לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות hCGmay13/04/2010
שלום
וסת אחרונה 6.3.10
היום hCG 7500 ופרוגסטרון 73
הערכים נראים לי גבוהים לשבוע ההריון
מה יכולות להיות הסיבות, האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה בסדר
פרופ' אלכס סימון13/04/2010למה לא לבצע על קול ולדעת בדיוק מה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף זרעמיקי13/04/2010
ברצוני לשאול כמה זמן לאחר הפשרת זרע הוא תקף, כלומר כמה זמן לאחר הפשרתו ניתן לבצע הזרעה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרת זרע
פרופ' אלכס סימון13/04/2010לאחר הפשרה הוא עובר הכנה במעבדה. הוא מונח באינקובטור ותוך שעה לאחר שנמסר בידך כדאי להזריקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה קטנה
מיקי14/04/2010כמה זמן הזרע שורד בגוף האישה מרגע ההזרעה? כלומר, הוא יכול לחכות לביצית אם היא עדיין לא בשלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה היא : כן
פרופ' אלכס סימון14/04/2010זרע שורד עד 48 שעות לאחר ההזרקה. כמובן תלוי באיכות הראשונית שלו ומצבו לאחר ההקפאה. כך שניתן להזריקו בטווח של 24 שעות סביב הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר טיפוליםאור13/04/2010
אני רוצה לטוס בחודש הבא לאירופה, אהיה אז בשבוע 12, זהו הריון לאחר IVF.
רציתי לדעת האם טיסה מבחינת היבט ההריון, היא בטוחה?
האם זה משנה שהטיסה היא עדיין בתחום הטרימסטר הראשון להריון?
האם עמידה במטוס במהלך הטיסה מספקת?או שעליי להתהלך בנוסף?כמה פעמים במהלך טיסה של כמעט 5 שעות עליי לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ' אלכס סימון13/04/2010אם אין בעיות מיוחדות בהריונך אזי ניתן לטוס לאחר התייעצות עם רופאך. אין השפעה לטיסה על ההריון. ברור לך שאת לא הראשונה או האחרונה שטסה לחו"ל בהריון. כדאי אולם ביטוח רפואי טוב על כל צרה שלא תהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטיל 3.75 והכתמההילה13/04/2010
שלום רב ותודה מראש על העזרה.
ב17/12 קיבלתי דקאפפטיל 3.75 לפני טיפול תרומה. הטיפול נכשל וב 14/2/10 קיבלתי דימום לאחר הפסקת תמיכה.
ב1/3 בבדיקת דם נמצא שאני עדיין בדיכוי
LH - קטן מ 0.1
פרוגסטרון- 1
אסטרדיול -186
התבקשתי לקחת עוד זריקת דקא 3.75 ב 3/3 כדי לשמור על דיכוי לקראת טיפול נוסף. לצערי לפי תחילת הטיפול נצפו ציסטות האסטרדיול היה כ 700 והוחלט לדחות טיפול למאי.
אתמול עשיתי בדיקת דם נוספת והאסטריול ירד ל 90 ופרוגטרון 2.9 (40 יום לאחר הזריקה ) אבל היום הופיעה לי הכתמה קלה על התחתונית (כמו לפני מחזור) . אני נמצאת בחו"ל והרופא כאן אומר שזה בסדר אבל אני חוששת ששוב תהיה בעיה שתעכב טיפול. האם ההכתמה הזו נורמאלית ? או שהיא מעידה על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה באמת בסדר
פרופ' אלכס סימון13/04/2010את עדיין תחת דיכוי וכך זה ישאר עם הכתמות פה ושם עד שהטיפול יתחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא מגיע בעקבות טיפוליםרבקה13/04/2010
שלום עשינו טיפולי IVF ואני ביום ה72 למחזור ועדיין לא קיבלתי מחזור.
עשיתי 2 בדיקות הריון והתשובה שלילית
עשיתי בדיקות דם והערכים הם:
ESTRADIOL (E-2) - 684
PROGESTERONE -50.5
BETA-HCG<10
עשינו במהלך כל החודש בדיקת ביוץ ביתית ולא ראינו ביוץ.
מה הסיבה שהמחזור עדיין מתעכב כל כך הרבה זמן? זה לא קרה בעבר!
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין עוד דבר ששכחתי
רבקה13/04/2010אחרי הטיפול IVF עשינו בדיקת דם והתוצאה הייתה שלילית וכן הגיע המחזור לאחר הטיפול, אבל מאז בדקנו כל יום ביוץ כדי לנסות טבעי ולא ראינו ביוץ וגם לא מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציין עוד דבר ששכחתי
רבקה13/04/2010אחרי הטיפול IVF עשינו בדיקת דם והתוצאה הייתה שלילית וכן הגיע המחזור לאחר הטיפול, אבל מאז בדקנו כל יום ביוץ כדי לנסות טבעי ולא ראינו ביוץ וגם לא מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאציין עוד דבר ששכחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לא מגיע
פרופ' אלכס סימון13/04/2010את לאחר ביוץ כרגע או שאת ממשיכה ליטול פרוגסטרון או שאת בכל זאת בהריון.
כדאי לחזור על בטא. אם שלילית המתיני לוסת והוא אמור להגיע תוך 7-10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)