מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרהגלית13/04/2010
שלום רב,
אני בת 38 לפני החזרת מוקפאים במחזור טבעי, כרגע אני לפני ביוץ ויש לי 2 זקיקים לקראת הבשלה, שאלתי היא האם מומלץ בנוסף להחזרה גם לנסות באופן טבעי ע"י קיום יחסי מין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' אלכס סימון13/04/2010אם כבר אזי לקיים יחסים בביוץ. ההחזרה תמיד 2-3-4 ימים לאחר הביוץ. קיום יחסים לאחר ההחזרה יהי מאוחר בהתייחס לביוץ. הלא כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד שחלותרחלי13/04/2010
האם לקיחת כדור סרוקסט לאורך שנים מעלה את רמת הFSH דהיינו מקרב את גיל הבלות של האישה ומוריד את תיפקוד השחלות או שאין לכדור כל השפעה
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לכדור השפעה
פרופ' אלכס סימון13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימירוני13/04/2010
שלום רב,
מטופלת פריון כבר כמעט שנתיים ( הזרעות IVF ) , כרגע לאחר הזרעה בביוץ טבעי , כנראה הריון כימי.
ביום ה- 16 בדיקת דם - בטא 9 ( בימים ה- 13 14 ) היה קצת הפרשה דמית , לקחתי לחיזוק יומיים אוטרגיסטן.
1. עדיין לא הגיע מחזור ( הפסקתי אוטרגיסטן אתמול) , האם יש מקום לדאגה?
בשנה האחרונה עברתי כבר שתי גרידות ( הפלה בשבוע 7 והפלה בשבוע 11 ).
2. בכל הטיפולים , (עם כמויות הורמונים עצומה - 450 ליום)- הצלחנו להשיג שלושה הריונות , רק בהזרעות על ביוץ טבעי.(שלושת ההריונות לא תקינים , בדיקות קריוטייפ וקרישתיות תקינות)
האם יכול להיות שההורמונים "רק" מפריעים לי?
אודה לתגובה ,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כימי?
פרופ' אלכס סימון13/04/2010וסת אמור להגיע שבועיים לאחר ההזרעה אם אין הריון.
מנין לך ההגדרה הריון כימי? הבדיקה שאת מציגה היא שלילית ובוצעה בכלל ביום ה-16 (למחזור? לא ציינת מה 16 הזה, 16 למחזור? 16 לאוביטרל? 16 להזרעה? 16 לאחר )
ההרומונים לא מפריעים סתם כך קרה באופן סטטיסטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להריון כימי
רוני13/04/2010וסת לא הגיע עד היום - יום 17 ,
ביום ה- 14 להזרעה בוצעה בדיקת הריון ביתית שהראתה חיובי באופן מובהק.
היום בצעתי שוב בדיקה ביתית שמראה שלילי...
אך הווסת עדיין לא הגיע...
הרופא המטפל טוען שמדובר בהריון כימי , ולבטח אקבל מחזור בקרוב...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצעי בדם את הבדיקה
פרופ' אלכס סימון13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית מתכווצת - מודאגת מאודמיכל13/04/2010
הי,
אני מטופלת עם זריקות פיוריגון 75, והזרעות.
לפני הביוץ - רירית 8.3
מיד לאחר הביוץ הרירית מתכווצת אצלי ל - 7.5 מ"מ
עכשיו בדקתי ביום מחזור 15, לפני קבלת המחזור (עוד לא היה שום דימום), הרירית רק 4 מ"מ!
האם זה תקין שהרירית מתכווצת ככה בשלב הלוטאלי?
על מה זה מעיד ומה אפשר לעשות נגד זה? (אני כבר מקבלת תמיכה של פרוגסטרון, פרוברה ואוביטרל לאחר הביוץ)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
מיכל13/04/2010זאת פעם שנייה ברציפות שזה קורה, כך שזו לא תקלת מדידה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
מיכל13/04/2010זאת פעם שנייה ברציפות שזה קורה, כך שזו לא תקלת מדידה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעו בעל קול
פרופ' אלכס סימון13/04/2010האם זו אותה טכנאית? האם באותו מכון? בין בודקים שונים יש שונות גבוהה.
רירית לאחר ביוץ יכולה לקטון מעט אבל לא להגיע ל 4 ממ מ-7 ממ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו מקום בדיוק ופעם שנייה שזה קורה
מיכל13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בתחילת הריוןרננה13/04/2010
שלום רב,
לאחר IVF והחזרת עובר טרי, אני בהריון שבוע 5+6 (מחר מתחילה שבוע 6). נוטלת פרוברה וקרינון פעמיים ביום. החל מאתמול יש לי כמויות אדירות של הפרשה שקופה מהנרתיק שממש זולגת החוצה. מדובר בכמויות ממש גדולות שאינן מוכרות לי משום מצב. האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם על קול תקין אין מה לדאוג
פרופ' אלכס סימון13/04/2010אנא פני לפורום המתאים למעקב הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אדע? עדיין לא היה על קול
רננה13/04/2010יש לי תור רק לעוד שבוע. האם עלי לדאוג לגבי ההפרשות? ממה הן יכולות לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה על השאלה השניה
רננה13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה על השאלה השניה
רננה13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט מאוד
פרופ' אלכס סימון13/04/2010בצעי בדיקת על קול. ניתן להמתין שבוע. ההפרשות יכולות להיות תקינות להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל על מה זה יכול להעיד?
רננה13/04/2010יש לי תור רק בעוד שבוע. אפשר בינתיים לשאול מה יכול להיות מקור ההפרשות? זה מאוד מלחיץ
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, ראיתי עכשיו שענית לי. תודה!
רננה13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה עזרה:) 5 ימים אחרי הזרעהשלומית13/04/2010
דחוף בבקשה עזרה:)
אני אחרי הזרעה 5 ימים והייתי אמורה לקחת פרוגרסטרון הרופאה אמרה לי לקחת את זה דרך הפה , אבל זה נראה כמו נר אני לא יודעת מה לעשות לקחתי אחד בינתיים כי כבר לילה ואין את מי לשאול
1. האם יכול להיות לי נזק מזה?
2. זה הגיוני?
בבקשה תענו לי תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קרה נזק
פרופ' אלכס סימון13/04/2010השאלה מה שם הכדור.
אוטרוגסטאן אומנם דרך הפה. אנדומטרין הוא נר וגינאלי שאם בולעים אותו לא קרה דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות דיפרליןענת12/04/2010
עישון יכול לפגוע בטיפול של זריקות דיפרלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
פרופ' אלכס סימון13/04/2010עישון פוגע בהרבה מקומות אחרים אבל לא יפריע לטיפול בדפרילין.
דרך אגב, יש לא מעט עבודות מחקר הטוענות כי לעישון תתכן השפעה מזיקה על ביציות ועל זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי יום 4 בת 39galitit112/04/2010
שלום לרופאים
להלן תוצאות בדיקת פרופיל הורמונלי ביום ה-4 למחזור:
TSH - 1.58 micIU/ml
Prolactine- 200 mlu/l
LH - 2.7 IU/l
FSH - 6.7 IU/l
Estradiol - 234
Progesterone - 2.1 nmol/l
Testosterone total - less than 1.5 nmol/L
האם הנ"ל תקינות והאם האסטרדיול לא מעט גבוה?
תודה מראש על תשובתכם
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת שוב התייחסות ותשובה
galitit113/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרופיל תקין לחלוטין
פרופ' אלכס סימון13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאטלי12/04/2010
שלום!
מחזור אחרון ב-09.03.10
ב-07.04.10 בטא 100
12.04.10 בטא 782 (לפי מחשבון ההריון באינטרנט זה 4 שבועות+ 6 ימים)
האים רמות בטא תקינות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי12/04/2010עלית הבטא טובה. את ההתאמה של גודל העובר לגילו רואים בהמשך באולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה כימית בשיער וטיפולי פוריותאילנה12/04/2010
שלום רב
האם במהלך טיפולי פוריות (גונלF והזרעה) מותר לעשות החלקה כימית בשיער.
חשוב לציין כי במהלך ההחלקה אני יושבת עם חומר כימי בעל ריח חריף במשך שעה בערך
ומה לגבי החלקה כימית בתחילת הריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
אילנה13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לבצע
פרופ' אלכס סימון13/04/2010החומרים לא נספגים לדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותחסויה12/04/2010
שלום רב!!!
אני מטופלת ב-IVF ובשני סבבים נקלט היריון אך לצערי הרב לא התפתחו ,אני מטופלת ב-IV F כי כביכול יש לבעלי בעעית זרע. אך עקב שני הפלות רצופות אנחנו מתלבטים אם לעשות בירור טרומבופילי או להמשיך לסבב שלישי??? אנחנו מאוד מתלבטים ומפחדים מהפלה שלישית
תודה לעצה, ואם מישהי עברה את זה אשמח לעצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
פרופ' אלכס סימון12/04/2010מציע לבצע ברור למרות שמדובר בשתי הפלות שעדיין יכולות להיות לגמרי מקריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי zift ויש לי שאלה על קלקסןרז12/04/2010
שלום רב
עברתי היום החזרת 5 עוברים בZIFT
אני אמורה לפי המלצת הרופא להתחיל קלקסן 60 מ"ג מיום החזרת עוברים
מתי אוכל להזריק את הקלקסן? האם לאחר zift יש מינימום זמן שעליי לחכות עם הקלקסן?
אשמח לשתובה מהירה מאחר ואני אמורה להזריק היום
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז תזריקי היום
פרופ' אלכס סימון12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאפרת12/04/2010
שלום,
איך נראה ביוץ ה US ? האם רואים שהביצית "השתחררה" מהזקיק ?
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' אלכס סימון12/04/2010לעיתים הזקיק נעלם, לעיתים הוא נראה ממוטט, לעיתים הוא נראה לא צלול, לעיתים הוא קטן בגודל ולעיתים הוא הופך לציסטה.
כל הדברים יכולים להתרחש ולהעיד על ביוץ. אההה .. שכחתי .... והופעה של נוזל בדוגלאס (זה האזור בחלל הבטן שנמצא מאחורי הרחם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר ביציות שוהפרודוד12/04/2010
שלום
אני ואישתי בני 26 אתמול אישתי עשתה שאיבה של 16 ביציות. 10 היו טובות ורק שבע הופרו
שאלתי היא האם 7 זה נחשב יפה והאם זה מספיק? ולמה רק שבע הופרו (בגלל הזרע שלי?)
נ.ב האם מותר לקיים יחסי מין לפני ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 זה טב
פרופ' אלכס סימון12/04/2010רק 10 היו בשלות. האחרות קטנות ולא בשלות. 70% הפריה נחשב גבוה.
בהצלחה.
יחסים? לא מפריע אם לאשה אין כאבי בטן המונעים קיום יחסים ובעיקר אם השחלות מוגדלות לאחר הוצאת 20 ביציות. תתיעץ גם עם אשתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתקאר12/04/2010
האם כשיש לאשה אנדומטריוזיס היא צריכה רופא פיריון מיוחד שמטפל בכך או שכל רופא פיריון יכול ויודע לטפל בivf באנדומטריוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' אלכס סימון12/04/2010מי שמטפל ב IVF יודע לטפל גם באנדומטריוזיז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)