מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לקראת שאיבההללויה17/04/2010
שלום לרופאים,
לקראת שאיבה השבוע בע"ה.
ביום שלישי זקיקים- 13,11,10 +קטנים, רירית- 7.7 אסטרדיול -2006 , פרוגסטרון-4
ביום שישי זקיקים- 17,15,15,12,12,10 רירית - 8.5 אסטרדיול - 4870, פרוגסטרון - 5.6
מזריקה 6 מנוגון + חצי דקאפפטיל כבר 10 ימים וצריכה להמשיך גם היום.
מחר בע"ה צריכה להגיע שוב לבדיקות.
האם הפרוגסטרון לא אמור להיות נמוך יותר? למה הוא עולה?
תודה רבה ושבוע טוב ומבורך לכולנו.
אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה....
הללויה17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' סימון שכחת אותי....
הללויה18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ' אלכס סימון18/04/2010עם התקדמות גרימת הביוץ יכול לעלות מעט. מעיד על תגובה של מספר זקיקים שכל אחד תורם מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאיריס17/04/2010
שלום רב,
לפני 13 יום ביצעתי הזרעה.
בבדיקת דם ביום השניים עשר נתונים:
בטא-151.7
פרוגסטרון-62
E2-880.
האם הערכים תקינים. ?ני עם תמיכת קרינון האם ערך הפרוגסטרון בסדר?
האם מחשבים את שבוע ההיריון מיום הוסת או מיום ההזרעה? כי זה ממש שונה.
האם ניתן עדיין לבצע בדיקות גנטיות?
מתי צפוי לראות שק עובר ודופק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב ההריון
פרופ' אלכס סימון17/04/2010החשוב יעשה החל משבועיים לפני ההזרעה. מיום זה סופרים 40 שבועות הריון. ביום בו ביצעת את הבדיקה (13 יום לאחר ההזרעה) את בשבוע 4.
הבדיקות טובות.
סקר גנטי כדאי לבצע וניתן לבצע גם בהריון
שק הריון רואים בעל קול וגינאלי בשבוע 5 להריון. דהיינו אצלך, עוד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת 3 עוברים טרייםליאת17/04/2010
שלום אני לאחר החזרת 3 עוברים טריים. בעל חלוקה של 8 7 תאים . האם החלוקה של עוברים אלו יש סיכוי להריון אני לאחר 10 טיפולים שכשלו שאיני יודעת מה הסיבה עשיתי בדיקת רחם וגם פיבל ונמצא הכול תקין . אינני ההיתי אפילו בכול המשך הטיפולים פעם אחת בהריון ואני כל כך כבר מחכה שזה יקרה . איכות העוברים של בעלי דרגה A אז מה יכולה להיות הסיבה? והאם סוף סןף יכול להיות הריון? יש לי לציין ששאבו לי 23 ביציות שמתוכן הפרו 12 האם יש סיכוי לגרוי יתר למרות שאם אהיה הריון הוא שלא בהכרח ויכול להיות הריון בלי גירוי יתר עשיתי את השאיבה 13.4 וההחזרה היתה 16.4 והאם אני צריכה להרגיש איזה תופעות הריון לפני תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפים לתשובה חיובית
פרופ' אלכס סימון18/04/2010אם חס וחלילה לא תהרי הפעם, בררי עם הרופא שלך מה הבדיקות שהוא מבצע לכשלון השרשה חוזר. השלימי את הבדיקות אם לא בוצעו עדיין.
בוודאי שיתכן שיתקבל הריון. צריך את העובר הנכון בזמן הנכון תחת הטיפול הנכון (שאת ניראה לי מקבלת). יכול להיות הריון ללא גירוי שחלתי. התגובה אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פוריותדנה17/04/2010
שלום רב.
אני בת 30 בעלי בן 33. יש לנו ילדה בת שנתיים וארבעה חודשים (לפניה הפלה ספונטנית בשבוע 6). ההריון שלה בא לנו יחסית בקלות אחרי ההפלה, ילדתי בקיסרי עקב מצג עכוז.
כבר שנה מנסים להרות ללא הצלחה. מחזור סדיר של 28 יום. אני כמעט בטוחה שהביוץ שלי הוא ב- 14 יום. מאוד משתדלים לקיים יחסים כל יום סביב הביוץ.
עברתי צילום רחם לפני 3 חודשים שיצא תקין.
מה השלב הבא? אילו בדיקות אני אמורה לעבור עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עכשיו
ד''ר דוד ישי17/04/2010שלום
אם גם הזע תקין , צריך להתחיל בטיפולי פוריות מהקל אל הכבד - מעקב , גורמי ביוץ , הזרעה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצה דחוףיפעת17/04/2010
שלום רב
ב 19.03 הוחזרו עוברים בני יום ויומיים
ב 29.03 התחלת דימומים שנמשכו שבוע
ב 31.03 בטא 46 וקבלת תמיכה נוספת של זריקות גסטון פעם ביומיים בנוסף לג'ל קרינון פעמיים ביום , ב 2/4 בטא 124 ב 8/4 בטא 624 ב 11/4 בטא1600
ב 14/4 שוב התחלת דימומים לכמה שעות -בטא 2700
אולם באולטראסאונד לא נצפה שק הריון ....
האם ייתכן שבשלב כזה של ההריון לא רואים שום סימן להריון באולטראסאונד
זומנתי לבדיקת דם ואולט' חוזרת מחר ...ואני מאוד מודאגת
אודה לחווד דעתך ...תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון
ד''ר דוד ישי17/04/2010בשלב כזה צריך לראות שק. אם לא רואים , צריך לחשוב על הריון לא תקין שנספג והכי חשוב , לשלול הריון מחוץ לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר החזרהמונה17/04/2010
לרופאים שלום, חברה שלי עשתיה החזרה ביום שיש היום יום שבת ראיתה שהיה קצת הפרשה צהובה ממש טיפה מה זה אומר , מטופלת 3 אסטרופים 3 אנדמטרין 100 ג'ר ,אם זה מדאיג ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין משמעות להפרשה
פרופ' אלכס סימון17/04/2010המשך טיפול כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירעות17/04/2010
אני ובעלי מנסים להרות לאחר שנה הגענו לרופא לוודא שהכל תקין
הביוץ תקין הזרע תקין ,בצילום רחם נאמר ששתי החצוצרות פתוחות (מלבד מעט הצרויות בצד שמאל ) שלפי מיטב הבנתי הביוץ משתנה בכל פעם בצד אחר אז זה בסדר ...
ביצעתי 2 הזרעות עם איקקלומין ואוביטרל שנכשלו
שאלתי היא מתי במצבי מפסיקים עם ההזרעות ומתקדמים שלב...
יש לציין שאני נחשבת בחורה לחוצה מאוד ויש הטוענים שגם זה קשור ,למרות שאם יש קשר בין לחץ להריון אז איך נשים שנאנסות ומפעילות מנגנוני הגנה נקלטות להריון .???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
פרופ' אלכס סימון17/04/2010ההחלטה על התקדמות בטיפול נתונה בידי הרופא ובידכם. בדרך כלל של 3 מחזורים של טיפול צריך לשבת עם הרופא , לסכם מה היה ולתכנן מה יהיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בביוץ שמאוד מדאיגה אותיאמלי17/04/2010
פניתי לרופא נשים בעקבות הופעה של דימומים כשבועיים לאחר שהיסתיים המחזור . הוא הפנה אותי לבדיקת דם בכדי לקבוע פרופיל הורמונלי ובעקבות הבדיקה הוא הודיעה לי שאני לא מבייצת בכלל! מאז אני מאוד חוששת הוא נתן לי טיפול תרופתי ikaclomin מהיום החמישי של המחזור וestrofem מהיום ה9 של המחזור, וביום ה- 12 לחזור אליו ולקבל זריקה.
האם זה שאנני מבייצת אומר שאני עקרה? האם הטיפול יעזור? והאם ייתכן שזה היה קיים אצלי כל השנים או בגלל סיבה מיוחדת צץ עכשיו?
במשך השנים הייתי לוקחת גלולות ומדממת איתם ולכן הפסקתי האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול17/04/2010לרוב, יש טיפול פשוט ויעיל לבעיות ביוץ.
שימוש בגלולות בעבר אינו גורם לבעיות ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט אחרי החזרת מוקפאיםענ17/04/2010
שלום רב,
אני שלושה ימים אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים.
רציתי לשאול אם ניתן לחזור לעשות ספורט (הליכה של 45 דק').
אחרי השאיבה נאמר לי לנוח לפחות עד אחרי בדיקת ההריון אבל בשל נפיחות שנבעה מהשאיבה.
האם היום כשאין נפיחות או תחושות לא נעימות, ניתן לחזור לשגרת ספורט אליה אני רגילה (4 עד 5 פעמים בשבוע הליכה)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בדרך כלל ממליץ
פרופ' אלכס סימון17/04/2010שלא לאתדר את החזרת העוברים או את ההריון אם התקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום?לילך17/04/2010
אני לאחר גרידה לפני כ-11 ימים, ואתמול היה לי כאבי מחזור ואחכן ראיתי דימום שפסק למחרת.
האם זה מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניראה לי
פרופ' אלכס סימון17/04/2010לאחר גרדה - בעיקבות הפלה, מחזור מגיע 4-6 שבועות לאחר מכן. ממליץ רק להמתין לוסת נורמאלי הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונאליות- דחוףהילי17/04/2010
שלום,
עשיתי בדיקות הורמונאליות ביום ה- 3 למחזור (לאחר שלא קיבלתי כחודשיים והמחזור הושג עם פרימולוט- נור):
?
202 pmol/L
? ?
ESTRADIOL (E-2)
??
2.19 mIU/L
? ?
TSH
?
?
11.30 IU/L
? ?
LH
?
?
5.50 IU/L
? ?
FSH
?
?
190.3 mIU/L
? ?
PROLACTIN
?
?
2.00 nmol/L
? ?
TESTOSTERONE- TOTAL
?
?
3.45 µmol/L
? ?
DHEA SULPHATE
?
אודה לתשובה בהקדם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ' אלכס סימון17/04/2010רמת LH יחסית גבוה. בדרך כלל ממצא זה משתלב עם אי סדירות במחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןגלי17/04/2010
שלום,
אני מנסה להכנס להריון, הרופא נתן לי איקקלומן, אך כיוון שלא הבנתי את הוראתיו לקחתי את הכדורים החל מהיום הראשון למחזור במקום החל מהיום החמישי.
שאלת היא- האם צפוי להיות שינוי כלשהו במועד הגעת המחזור או שהוא אמור להגיע כרגיל (לרוב הוא מאד מדוייק אצלי)?
בנוסף, לרוב כשבוע לפני המחזור מתחילות לי הפרשות חומות, האם האיקקלומן עוזר להפחתת ההפרשות היוצאות לפני המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' אלכס סימון17/04/2010יתכן והביוץ יקדים. לכן המעקב שהורו לך צריך להתבצע מוקדם יותר. איקקלומין יכול לפתור בעיית ההכתמות אך לא בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוד כמה ימיםרחל17/04/2010
שלום,
שבוע הבא אמורה לעבור החזרה של מוקפאים.
השבוע הייתי בחתונה - שתיתי אלכוהול (בערך 4-5 כוסות) ועישנתי חשיש. אני יודעת שלא מומלץ בכלל, אבל בד"כ אני לא מעשנת ושותה בערך 2 כוסות יין בשבוע. האם בכול זאת יכולה להיות השפעה לרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול17/04/2010לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות הורמוניםמעיין16/04/2010
היום יום 2 למחזור ביצעתי בדיקות הורמונים וUS לקראת התחלת טיפול.
רירית 3.6, E2- פחות מ200 ופרוגסטרון 5.1.
אומנם קיבלתי הנחיה להתחיל להזריק היום גונל, אבל האם הפרוגסטרון לא גבוה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול17/04/2010מעט גבוה, אך מציע להתחיל כפי שהורו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרבתאל16/04/2010
הייתי אצל רופאת נשים חדשה לאחר תסכול ממושך של טיפולי פוריות ארוכים כשהכל תקין אצלי ואצל בעלי, שתי הריונות כימיים אחד מהפריה אחד ספונטני, והרופאה הפנתה את תשומת ליבי על בדיקות מטולגויות שלי מהעבר מלפני שנתיים שהצביעו על בעיית קרישיות יתר גבולית, שאף רופא בכלל לא נתן את דעתו עליהם, היא שלחה מכתב בהול להמטולוג הקופה שיאשר לי את הבדיקות הרלוונטיות, בינתיים ם באופן ספונטני בבדיקה ביתית התגלה אצלי הריון וזה ניראה לי מאוד בהתחלה, כי עדיין אין לי איחור אפילו שאלותי
1. האם במידה ואבצע הבדיקה בזמן הקרוב אוכל לקבל טיפול מהיר שישפיע כבר על ההריון הנוכחי?
2. מה הטיפול שניתן לקרישיות יתר ולטווח של כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
בתאל16/04/2010האם כשיש בעיית קרישיות היא גםעלולה לגרום לעוברים מהפריה לא להשתרש ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת אל שלום
פרופ' שחר קול17/04/2010יש לדעת יותר פרטים.
בכל אופן - קרישיות יתר משפיעה לרעה לקראת סוף השליש הראשון של ההריון.
לכן יש זמן רב להתייעץ עם ההמטולוג לגבי טיפול.
הטיפול המקובל - זריקות קלקסן.
אין הוכחה ברורה לכך שקרישיות יתר משפיעה לרעה על תהליך ההשרשה, אך אם מאבחנים מצב מובהק של קרישיות לרוב נותנים טיפול מונע בשלב ההשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע דווקא לקראת סוף השליש ה-1?
לימונית17/04/2010לרופאים שלום,,
קראתי את התשובה לבת-אל, והייתי רוצה להבין, מכיוון שאני מאובחנת בעצמי עם קרישיות יתר, מדוע הסיכון בקרישיות משפיע דווקא לקראת סוף השליש הראשון?
אודה לתשובתך
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לתגובת רופא אחר
לימונית17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מצפה לתשובה. תודה.
לימונית18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתו של ד"ר קול מלאה
פרופ' אלכס סימון18/04/2010ההחלטה על טיפול בקלקסאן צריכה להיות ממש מבוססת. לכן בדיקת המטולוג הכרחית.
בינתיים אם קיים הריון ניתן להתחיל בטיפול עם קרטיה (אספירין) שהוא מדלל דם קל. לא בטוח שהוא ממש יעזור אולם הוא לא יזיק עד קבלת החלטה על ידי המטולוג.
כל זמן שלא נוצרה שליה עם כלי דם מזינים אותה הרי אין מה לדבר על בעיית קישה הסותמת כלי דם. לכן השפעתו המטיבה של קלקסאן היא לאחר יצירת שליה עם כלי דם. אין לו לקלקסאן ככל הנראה השפעה על תהליך ההשרשה עצמו שהוא התחפרות העובר ברירית הרחם. בכל זאת נוטים הרופאים לטפל בקלקסאן עוד טרם ההשרשה. כאמור אין לכך עדות ברורה שזה עוזר לשפר השרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
לימונית18/04/2010תודה על התשובה.
אני אכן מקבלת קלקסאן, והחלק השני בתשובתך ענה לי על השאלה שעניינה אותי.
"כל זמן שלא נוצרה שליה עם כלי דם מזינים אותה הרי אין מה לדבר על בעיית קישה הסותמת כלי דם. לכן השפעתו המטיבה של קלקסאן היא לאחר יצירת שליה עם כלי דם. אין לו לקלקסאן ככל הנראה השפעה על תהליך ההשרשה עצמו שהוא התחפרות העובר ברירית הרחם. בכל זאת נוטים הרופאים לטפל בקלקסאן עוד טרם ההשרשה. כאמור אין לכך עדות ברורה שזה עוזר לשפר השרשה"
ובהזמדנות זו - כשאתם אומרים שאתם רואים שק היריון, זו לא השילייה?
כי שק היריון רואים כבר בשבוע 6, 7.
או שבעצם ממנו נבנית אחר כך השילייה, ולכן המשמעות של זרימת הדם היא לקראת סוף השליש הראשון?
בתודה על תשובתך המפורטת,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)