מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקאפפטילקאר12/04/2010
האם אחרי טיפול שנכשל עדיין כשיש בגוף את הדקאפפטיל ניתן להכנס להריון באופן ספונטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' אלכס סימון12/04/2010הזריקה 3.75 משפיעה למשך 6 שבועות. אז עשי את החשבון
זריקות יומיומ משפיעות ליום יומיים והשפעתן חולפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסוף פרוטוקול כאבי גרון + שעולמודגת12/04/2010
אני בלחץ, פרוטוקול הזה גם כך היה לי לא קל + יש לי בעיות גם כך, כל כך הרבה הכנות .. לפני כמה ימים היה קצת כאבי גרון, היתבסף שיעול, אתמול הייתי אצל רופא משפחה , הוא אמר שסביר לניח שזה וירלי, אין חום.
1.פוחדת לקחת משהוא חוץ מכדורי מציצה + שתיה חמה.
2.עם מצב הזה יכול להשפיע על פרוטוקול? נכון להיום אני עם מונוגון+ציטוטייד,
3.עם יהיה שעיבה בעוד 3-4 יום, ניתן לעשות ללא הרדמה?
בספק אם יתנו לי הרדמה במצב כזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויראלי
פרופ' אלכס סימון12/04/2010בדרך כלל מוצאים את הפיתרון גם אם יש שיעול. הרדמה מקומית, הרדמה אזורית (אפידוראל). נרראה לי שלא תבוטל השאיבה. ועד אז אולי בכלל תבריאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US רחם ושחלותגל12/04/2010
שלום
להלן תוצאות של בדיקה מלפני 4 שנים (גיל 19). רציתי לדעת האם תקין, הא העובדה שמדובר בשחלות פוליציסטיות יקשה עליי להיכנס להריון בעתיד והאם בUS נוסף יהיו תוצאות שונות לאחר הזמן שעבר מאז...?
רחם בגודל ובמרקם תקינים
עובי רירית רחם- 6 מ"מ
שחלה ימנית במימדים 41X20X47 מ"מ
שחלה שמאלית במימדים 36X22X41 מ"מ
הודגמו מספר רב של זקיקים זעירים בדופן השחלות.
האם העובדה שהייתי במחזור באותו זמן שינתה את התוצאות?
אשמח לתשובה!
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
פרופ' אלכס סימון12/04/2010ךא נראה הגיוני שנחליט על מצבך היום על פי בדיקה מלפני 4 שנים. בכל מקרה אם הוסת עתה סדיר קרוב לוודאי שיש ביוץ סדיר ולא תהיה הפרעה בלהרות. אם הוסת לא סדיר, אזי יתכן שיש אומנם שחלות פוליציסטיות. מצב שניתן לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה על שחלות פוליציסטיות
אסתי12/04/2010בס"ד
היי מאמי
גם לי יש שחלות פוליציסטיות. בגדול זה לא משהו שעובר אחרי כמה שנים . יכול להיות שגודל השחלות משתנה קצת אבל המצב הפוליציסטי לא . בעיקרון בכדי להיקלט להריון את צריכה לבדוק ביוץ . יכול להיות שיש לך ביוץ לא סדיר - זה תלוי במחזור שלך וגם לא תמיד. אני אישית בדרך להפרייה שלישית ומתפללת שגם האחרונה ותצליח- וזה בגלל שאני בכלל לא מבייצת. המצב בשחלות פוליציסטיות הוא לא כוללני אלא אינדיבידואלי - המון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביוץנורית12/04/2010
שלום רב
בבדיקת דם, כמה ימים לאחר ביוץ, קיבלתי התוצאות הבאות :
E2 385 pmol
פרוגסטרון 30 nmol
האם ערכי ההורמונים תקינים לשלב זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. היה ביוץ
פרופ' אלכס סימון12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות פרוגסטרוןרונית12/04/2010
שלום האם לאחר לקיחת פרוגינובה לעיבוי הרירית
ועם פרוגסטרון של 6.9 - 7.4
ביום 12 של המחזור
יש מניעה להחזרה של עוברים טריים או מוקפאים?
האם ברמות פרוגסטרון כאלה זו בעייה להחזרה מוצלחת?
תודה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות גבוהות לטעמי
פרופ' אלכס סימון12/04/2010תלוי איך נראית הרירית. אם הפרוגסטרון הגבוה השפיע עליה כדאי להתייעץ עם הרופא אם להחזיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמירה12/04/2010
שלום , רציתי לדעת כמה זמן אחרי לידה מותר להיכנס שוב להריון..כלומר אין סיכון לאם ולעובר הבא..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמה ששאלה מתי מותר להיכנס ל
אסתי12/04/2010בס"ד
נעמה שלום לפי ההלכה מותר לעשות הפסק טהרה לאחר כ-30 יום לבן ולאחר 80 יום לבת -כמובן אם אין דימומים כך שבטוח שלאחר זמן זה אין סכנה להיכנס להריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לאחר לידה
פרופ' אלכס סימון12/04/2010באופן עקרוני לאחר לידה תקינה שלא היתה מסובכת ניתן להרות לאחר 8 שבועות.
ההחלטה היא אינדיבידואלית אם להמתין 3 ח, 6 ח או שנה ויותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין עם תמיכהחסויה12/04/2010
שלום רב,
האם ניתן לקיים יחסי מין לאחר החזרת מוקפאים, עם תמיכה של טבליות אנדומטרין ?
אני נוטלת טבליה אחת בבוקר ושתיים בערב.
ובהזדמנות זו תודה לכם על היחס החם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לקיים יחסים
פרופ' אלכס סימון12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאושש ללא סיבה ברורהמיכל12/04/2010
בת 40, לאחר מחזור IVF שלישי שלא הצליח
קיבלתי מחזור ב 6/3 + ביצעתי בדיקת דם ב 7/3
ביצעתי בדיקת פיפל ע"פ הנחית רופא ב 28/3
בדר"כ מחזור סדיר והייתי אמורה לקבל סביב 7/4
ב 6/4 ביצעתי אולטרסאונד + בדיקת דם.
באולטרסאונד רירית 6 מ"מ
עד היום טרם קיבלתי המחזור
מה יכולה להיות הסיבה לעיכוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
פרופ' אלכס סימון12/04/2010בדרך כלל מדובר בביוץ שמתאחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור במחזור
מיכל12/04/2010שכחתי לציין שאני מטופלת בסינרל (פעמיים ביום)
למיטב הבנתי זה אמור לעכב את הביוץ
אבל הרופא אמר לי לחכות שהמחזור יגיע ואז להתחיל להזריק.
בינתיים אין מחזור ואני לא מזריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט שולי שנשכח
פרופ' אלכס סימון13/04/2010סינרל אמור להביא למחזור ובתנאי שהתחילו אותו אחרי הביוץ. אם זה מה שעשית, התחלת אותו אחרי ביוץ אז צריך להגיע וסת. אם לא הגיע כדאי שתבצעי בדיקות הורמונאליות כולל בדיקה להריון. וגם בדיקת על קול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות ביום רביעי למחזורנוי12/04/2010
האם תקינות?
ESTRADIOL (E-2) 206 pmol/L 206
LH 5.80 IU/L
FSH 7.70 IU/L
PROLACTIN 213.2 mIU/
תודה מראש!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות
פרופ' אלכס סימון12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שאני בת 23
נוי12/04/2010ולא מתכננת ילדים בקרוב..
האם התוצאה של הe2 לא גבולית לגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ראית את המשך השאלה?
נוי12/04/2010אשמח להתייחסות לעניין הגיל הצעיר. ושוב המון תודה!! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לגיל 23 זה תקין
פרופ' אלכס סימון13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! :)
נוי13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאביבה11/04/2010
השבוע קיבלתי בטא 107. יום 14 אחרי החזרה.
1 - יש לי כאבי בטן כמו כאבי מחזור עוד מאחרי החחזרה...מה זה אומר?
2 - האם בטא כזו מרמזת על תאומים או שהיא סבירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום כנרת
ד''ר דוד ישי12/04/2010כאבי מחזור הם תלונה שכיחה שאינה מעידה על כשלון הטיפול
רמת הבטא טובה . לא ניתן להסיק מרמת הבטא על מס' העוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףדנית11/04/2010
שאלה- אני לפני החזרת מוקפאים.
עובי הרירית שלי לםני 3 ימים 7
הרופא אמר לי להמשיך עם האסטרופם עד היום והיום בUS עובי רירית ירד ל 6
שאלותי-
1. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
2. חשוב מכך- האם יצכן שאני מבייצת באופן טבעי? אני לוקחת את הכדור במשך 12 ימים 3 פעמים ביום. האם אוכל להיכנס להריון בינתיים?
3. אני חוששת שאם קיימתי יחסים וההחזרה תהיה יומיים אחרי קיום יחסים, איך ניתן יהיה להבטיח שלא יקלטו כל ההריונות.?
אני אודה לתשובה דחופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה...
דנית12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ' אלכס סימון12/04/20101. טעות בבדיקת על קול. או באחרונה או בבדיקה לפניה.
2. לא תבייצי תחת טיפול של 3 כדורים אסטרופם. לכן גם לא תהרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהכרמית11/04/2010
שלום רב,
אני ובעלי אוטוטו מבצעים הזרעה שלישית.
הזרע של בעלי גבולי (רוב הערכים ממש בתחתית הסקלה), ואצלי יש בעיה של הורמון מסויים שעל מנת להסדיר אותו אני נאלצת לקחת גלולות כשבועיים בכל מחזור טיפול. יוצא מכך שכל מחזור טיפול יוצא מאוד ארוך, מייגע ומורט עצבים.
רציתי לשאול:
1. אחרי כמה הזרעות בדר"כ עוברים להפרייה חוץ גופית?
2. היכן מבצעים את שאיבת הביציות והחזרתן לרחם (לא באופן פרטי)? בבית חולים?
3. אם הזרע גם ככה אינו באיכות טובה, האם קיימת אפשרות שהוא לא יפרה כלל את הביציות גם בתהליך ההפרייה?
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום כרמית
ד''ר דוד ישי12/04/20101. אחרי 3 טיפולים של זריקות ( גונדוטרופינים ) + הזרעה
2. תמיד בבית חולים ( גם באופן פרטי )
3. יש אפשרות אבל הסבירות לכך נמוכה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעטל11/04/2010
היי,
שלום,
שמי דניאל , בת 29 , מנסה שנה וחצי להרות באופן טבעי.
היום הייתי אצל רופא הנשים עם התוצאות שלי ושל בעלי של בדיקת הזרע . הבדיקה ההורמלנית שלי הראתה םרופיל תקין אך הבעיה התגלתה בבדית הזרע של בעלי ואששמח לחוות דעת נוספת:
להלן התוצאות:
coaulum present= no
ph= 8.7
motile spermatoze 1 hr 50%
4 hr 30%
sperm agglluination = no
sperm concentration= 90 milion \ml
total sperm count 180 milion
normal forams= 2%
abnormal forms = 98%
ןעוד מספר פרמטים שהוא אמר שהם תקינים. בכל מקרה הבנתי שהערך היחידי הלא תקין בבדיקה זו הוא normal forms =2% . הוא נתן לי הפניה לרופא פריון והסביר שכנראה אצטרך השבחה .
מה זה אומר השבחה ? האם זה חוץ רחמי ? זה סוג של הפריה? האם זה אומר שסופית אני מתחילה בטיפולי פוריות וצריך להלשין עם זה ? מהו כל תהליך ההשבחה ובכלל האם בתוצאות כאלה ניתן להקלט באופן טבעי להריון ? כולי מוטרדת ושאמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאל
ד''ר דוד ישי11/04/2010האחוז של התאים הנורמליים אכן נמוך אבל הריכוז הגדול של התאים מפצה על חלק גדול מהבעיה. בהחלט ניתן להרות עם זרע כזה באופן טבעי. השבחה יכולה לשפר את הסיכויים
השבחה היא בעצם הכנה של הזרע כך שניתן יהיה להזריקו לרחם. במהלך ההכנה גם מעלים את הריכוז של התאים הטובים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבהה
דניאל12/04/2010תודה רבה על תשובתך המהירה והמרגיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדרך לivfרונה11/04/2010
שלום רב,
אני לקראת הפריה בפרוטוקול ארוך, כרגע בשלב הזריקות לביוץ, גונל אף, יחד עם אמפולה אחת של מנוגון, האם לא מעט מדי, אני שומעת על בנות שמקבלות 5 אמפולות?
כמו כן, האם תמיד אמורים להרגיש נפיחויות , כאבים או תחושות כלשהן או שיש מצבים שלמרות ההורמונים מרגישים טוב וללא תחושות מיוחדות לקראת הביוץ? האם בשעה שאין תחושות זה מסמן על כשלון של התרופות לביוץ? יש לציין גם שהזריקות אינן כואבות לי כפי שאחרות מציינות.
קצת מודאגת מהעניין,
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול11/04/2010התגובה של השחלות לגירוי היא מאוד אישית, לכן אין מקום לערוך השוואות למטופלות אחרות.
היעדר תופעות לוואי אינו מעיד על כישלון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכל רופאיםלימונית11/04/2010
לרופאים שלום ,
לפני מספר ימים, שאלה כאן בחורה מעל גיל 45 שטרם הרתה וטיפולי IVF כבר לא מאושרים לה, האם יש באפשרותה להמשיך לפחות בהזרעות על בסיס טבעי. ד"ר קול ענה לה שהיא יכולה לעשות זאת - במסגרת פרטית.
מכיוון שגילי מתקרב בצעדי ענק לגילה, והחששות גדולים, אני מעוניינת לדעת מדוע גם בטיפול הזרעות על בסיס טבעי בגיל מעל 45, אין אפשרות לעשות זאת במסגרת הציבורית?
הרי לא מדובר כאן בהוצאה כספית כבדה של השתתפות בתרופות, ולא בחדר ניתוח ובפעולות מעבדה. אז מדוע לא נותנים לנשים שלא הצליחו להרות עד גיל 45 להמשיך לנסות זאת בציבורי?
אודה מאוד לתשובה מושכלת.
בתודה,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול11/04/2010קיים מחזור כרוני במנות זרע במערכת הציבורית, לכן , יש להניח, הוגדר סדר עדיפות, במקביל להערכה של סיכויי ההצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לימונית11/04/2010כלומר, שהתייחסותך היתה למי שמשתמשת בבנק הזרע בלבד?
האם בחורה נשואה, למשל, המשתמשת בזרע בעלה, יכולה להמשיך ולקבל טיפולי הזרעה ברפואה הציבורית מעל גיל 45?
מה עלות זרע בבנק זרע בפרטי לעומת עלותו בציבורי? האם מדובר באלפי שקלים למנה לעומת מאות שקלים בציבורי?
בכל זאת, צריך לזכור שגם בציבורי משלמים על מנת זרע כמה מאות שקלים, ויש בכך קיפוח מפאת גיל, שעד כמה שידוע לי אסור שיתקיים בשירותים ציבוריים.
אודה לתשובת המשך,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)