מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כדור לתמיכת הריון???רינת24/02/2010
שלום!
אני צריכה לקחת כדורי אסטרופם אחרי החזרת עוברים לתמיכת הריון.
שאלה: האם מקובל לקחת כדור זה לתמיכת הריון??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע לפעול לפי הוראת הרופא שלך
פרופ' שחר קול24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בדיקת דםנס24/02/2010
שלום רב,
בעלת שחלות פוליצסטיות בת 29 , לאחר סבב זריקות ראשון אובחן גירוי יתר והטיפול הופסק
עקב שחלות "לא נקיות" (לפי דברי הרופא) לא התחלתי טיפול חדש
אתמול הייתי בביקורת והרופא אמר שהוא רואה ספק זקיק ספק ציסטה
בדיקות דם מהיום:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | * 966
Progesterone Urgent | nmol/l | *13.9
LH Urgent | IU/l | *24.2
האם ייתכן שהיה ביוץ טבעי?
מה אומרות התוצאות הבאות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נס24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נס24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נס24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן שהיה ביוץ עצמוני.
פרופ' שחר קול24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
שאלתית24/02/2010יום רביעי 17/2 בטא 24
יום ראשון 21/2 בטא 279
האם העלייה תקינה? כל כמה זמן אמורה להיות קפיצה של בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהאם לשניים24/02/2010
היום ,היום ה- 14 להזרקת אוביטרל והיום ה- 13 מההזרעה (על בסיס טבעי ), בבדיקת דם התקבלו הערכים: E2 649 PRO 90.5 ,טרם עשיתי בדיקת בטא.... האם ניתן להסיק מתוצאות אלא על התפתחות הריון או שאין קשר.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קשר נסיבתי
פרופ' אלכס סימון24/02/2010הפרוגסטרון והסטרוגן עדיין גבוהים ולא ניראים כאילו לפני וסת.
אני מנחש שבדיקת ההריון תהיה חיובית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכהפרופ' שחר קול24/02/2010
לכל המעוניין: נותרו מספר מקומות בקבוצת תמיכה מטופלות פריון שתיפתח בתחילת חודש מארס, במרכז בריאות האישה, מכבי, חיפה. ההשתתפות למבוטחות של כל הקופות. פרטים בטלפון 8810777 שלוחה 1- 3- 1 , רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיימת גם באיזור המרכז?
עדי24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלצופית24/02/2010
שלום,
האם רלוונטי לבדוק ביוץ עם ערכת ביוץ לאחר זריקת אוביטרל? קיבלתי זריקה ביום שני בבוקר. שלישי בצהריים, היתה בדיקה חיובית- פס מאוד חזק בבדיקת ביוץ, יותר מפס הביקורת. היום (רביעי) בצהריים גם היתה תוצאה חיובית- פס בעוצמה של פס הביקורת.
האם יתכן שעדיין לא בייצתי? עברו כבר יותר מ-48 שעות מאז הזריקה..
את ההזרעות עשיתי בשני ושלישי אחהצ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אוביטרל יכולה לשבש
פרופ' אלכס סימון24/02/2010אין טעם לבדוק בערכה לאחר קבלת אוביטרל. לעיתים הערכה עלולה לבדוק את מה שהזרקת כי הורמון הביוץ - LH והאוביטרל - HCG דומים במבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןקאר24/02/2010
שאיבה של 15 ביציות מהן הופרו 8 הוחזרו 2 שהתפתחו ב 3 ימים ל 8 תאים וכל השאר לא התפתחו מה הסיכוי של ה שתיים שהוחזרו להתפתח אם כל השאר לא התפתחו האם יכול להיות מצב כזה יש לציין אני בת 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי כרגיל
פרופ' אלכס סימון24/02/2010אני מניח שבחרו את המתקדמים והטובים ביותר ולכן הסיכוי רגיל ללא קשר שלא היה מה להקפיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בשחלות???עדי24/02/2010
אני ביום ה-11 של המחזור בעוד כמה ימים אמורה לעבור שאיבה, מזריקה כל יום דקפפטיל וגונל,, האם אופייני שיש דקירות בשלב זה בצדדים מתחת להטן בתחתונה קרוב למפשעות, אני מניחה שזה מהשחלות המוגדלות אבל האם זה תקין שיש מידי פעם דקירות שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחושות הללו סבירות
פרופ' אלכס סימון24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתאנונימית24/02/2010
הזרקתי אוביטרל ב-12.2 בשעה 14:30 בלילה ונשאבתי ב-14.2 בצהריים.
ב-17.2 הוחזרו 2 עוברים יפים, 7 ו-8 תאים.
היום (24.2) אחרי שבוע מההחזרה עשיתי בדיקה ביתית ויצא פס חלש בשתי ערכות שונות.
האם יכול להיות שזה הריון או שעדיין אוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות...
פרופ' שחר קול24/02/2010ראי "שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיויטמין במהלך IVFעדי24/02/2010
קראתי כמה תזונה נכונה חשובה לצורך הצלחה בטיפולי פוריות ובכלל על מנת להרות, אני אוכלת נכון אבל רוצה לדעת בוודאות שלא מחסירה דבר, האם נטילה של מולטיויטמין לנשים הרות יכול להואיל בכך? וכמובן רוצה לוודא שלא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מזיק, עשוי להועיל.
פרופ' שחר קול24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין - עוד שאלהחסויה24/02/2010
שלום לכולם
לפני חודש עברתי החזרה של מוקפאים.
ההריון אינו תקין. בהתחלה הבטא עלתה מעט, אח"כ ירדה, ובבדיקה האחרונה שוב עלתה.
מחר צריכה להמשיך מעקב אחרי הבטא.
אתמול התחיל דימום בפעם הראשונה מאז ההחזרה.
האם זה מחזור או שרק "ניקוי" של העובר מרחם?
ומתי אפשר להתחיל מחזור טיפולים נוסף?
תודה לכם על התשובות ועל היחס החם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תקין
פרופ' שחר קול24/02/2010יש לעקוב אחר הבטא עד שמגיעה לאפס!
רק לאחר מכן יש לתכנן מחזור טיפול חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית- מורפולוגיה ירודהליאת24/02/2010
שלום
בעלי ואני אמורים הופנינו לקבלת טיפולי IVF. לאחר כל הבדיקות נמצא כי אצלי הכל תקין ואצל בעלי קיימת בעיית מורפולוגיה - 0% (יש לציין כי כל שאר הפרמטרים- כמות, ריכוז, תנועה תקינים בהחלט).
האם יש לנו סיכוי להיקלט להריון באמצעות IVF למרות המורפולוגיה הירודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן!!!
פרופ' שחר קול24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלרינה24/02/2010
האים אוביטרל גורם לביוץ כעבור 36-40 שעות או במשך 36 שעות?
יכול להיות מצב כאשר מקבלים אוביטרל אך ביוץ קורה לבד, ללא השפעתו של הזריקה?
היו לי 2 זקיקים בזמן הזרקת אוביטרל: אחד בגודל 22 מ"מ והשני 12 מ"מ, השאלה איך אוביטרל משפיע על הזקיק של 12 מ"מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה שלום
פרופ' שחר קול24/02/20101. הביוץ קורה כ - 40 שעות לאחר האוביטרל.
2. כן
3. קשה לדעת בוודאות. יש סיכוי שיבייץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אוביטרל על רמת פרוגסטרוןרינה24/02/2010
שלום,השאלה האים היה ביוץ.
ביום 21 למחזור עשיתי בדיקת פרוגסטרון שיצאה 45, יש לציין שביום 16 למחזור הזרקתי אוביטרל בגודל הזקיק 22 מ"מ.
האים התוצאה של פרוגססטרון מראה על ביוץ או שאוביטרל מעלה את רמתו ואז אי אפשר להגיד על סמך הבדיקה האים היה ביוץ או לא???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה ביוץ.
פרופ' שחר קול24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על מה מעיד אסטרדיול גבוה במחזורשרון23/02/2010
שלום
אני חושבת שאני במחזור- אך התוצאות קצת מבלבלות אותי. בשל אי סדירות במחזור אחרי לידה. חצי שנה אחרי לידה ללא הנקה.
ביום ראשון בערב היה לי דימום חום קל .
ביום שני - דימום מלא
יום שלישי בבוקר עשיתי בדיקה של ההורמונים הבאים עקב בדיקה קודמת של FSH 24.3
האם זה נחשב יום שלישי לבדיקת ההורמונים?
על מה מעידות התוצאות של האסטרדיול הגבוה. הבנתי שאמור להיות קטן מ 200.
אנדוקרינולוגיה
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
1.7
FSH | IU/l | *
3.3
Estradiol (E2) | pmol/l | *
745
תודה
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול24/02/2010מבחינה הורמונלית המצב מתאים לתקופה שלפני הביוץ, לא יום 3 של המחזור.
לגבי הבדיקה הראשונה - אין טעם לבדוק FSH אלא אם בודקים במקביל את רמת ה - E2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון24/02/2010שלום
\תודה על תשובתך
אני במחזור אז איך יתכן שה E2 גבוה כ"כ?
הבידקה הראשונה שלי נבדקה במקביל לאסטרדיול שהיה קטן מ 200 במחזור הקודם
מה זה אומר תוצאת האסטרדיול..
כדאי לעשות את הבדיקה שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/02/2010הדימום אינו מחזור תקין במובן ההורמונלי.
רצוי לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרון24/02/2010שאלה נוספת
איך יודעים אם מדובר בכשל שחלתי
כיוון שבבדיקה הקודמת האסטרדיול היה תקין מתחת ל 200 אולם FSH גבוה
עכשיו FSH נמוך ואסטרדיול גבוה?
יתכן שיש כשל שחלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר IVF נראה שבהריון אבל....קשתולי23/02/2010
שלום רב, יש לי שתי שאלות מעט מסובכות:
אני לאחר IVF הוחזרו שני עוברים. יום 13 בטא 175 כך שנראה שבהריון...
שאלותיי- 1-יצאה בדיקה לא תקינה של ESR 1 HOUR - הערך הוא 34 בעוד טווח הנורמה הינו עד 20- מה התוצאה הזו אומרת? האם זה יכול להיות דלקת בשל דיקור השחלות ב IVF? יש לציין כי לפני 8 שנים הייתי חולה בנון הודג'קים לימפומה כך שחוששת נכל בדיקה שלא מכירה... (בקיקת לימפוציטים וכן LDH תקינות)
2- ביום ה-10 להחזרה הייתה לי טיפת דם אדום בניגוב- מה זה אומר כעת שאני יודעת שהרה? האם כדאי לשכב?
תודה מראש על התשובה, זה חשוב לי מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי לעזאזל בודק ESR בהפריה?
פרופ' אלכס סימון23/02/2010ESR = שקיעת דם. שקיעה מוחשת מלווה מצב של הריון, טיפול הורמונאלי, גירוי יתר שחלתי וגם דלקת. אין לרמה זו משמעות ולא ברור לי מדוע בכלל נבדק. מרבה בדיקות מרבה דאגה.
רמות הבטא תקינות. להמשיך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)