מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוטרוגסטן מעכב/מונע וסת?מיכל14/02/2010
לפני 12 ימים עשיתי החזרה, ומאז לוקחת אוטרוגסטן. האם עצם נטילת ההורמונים מונע את הוסת, או שהוסת תגיע בכל מקרה, אם אני לא בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ' מרתה דירנפלד14/02/2010אם הבדיקה להריון שלילית אין טעם להמשיך את האוטרוגסטן
אם את לא בהריון אוטרוגסטן יכול לדחות הוסת רק למספר ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה היא כן
פרופ' אלכס סימון14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF לעומת הזרעותאושרת14/02/2010
שלום,
בת 43. כמעט שנתיים בIVF לאחר 2 הזרעות ע"ב הורמונלי.
בהזרעות היה כימי אחד, בIVF היה כימי והריון (פסק הדופק).
מעוניינת לחזור להזרעות מפאת הקושי בטיפולים והסטטיסטיקה של הגיל.
מה אחוזי הצלחה בגילי בהזרעות לעומת IVF ?
לציין שאני מגיבה טוב ובשליש מהסבבים אפילו היו מוקפאים (אולם רוב העוברים בדרגה בינונית).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 43 - הזרעות או IVF?
פרופ' אלכס סימון14/02/2010סטטיסטית כפי שנבדק בהדסה, יש יתרון קל ל IVF בטיפול. ההמלצה בהדסה לבצע IVF בגיל 43. כפי שאת יודעת הטיפול מורכב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה רצינית?!אבי13/02/2010
שלום רב ד"ר
אני בן 34 ואשתי 26 יש לנו 3 בנות .
האמת אנחנו מאוד רוצים בן .
האם יש דרכים או המלצות לעשות בן .
בקשר לזרע אצלי הכול תקין ואכן כול דבר אצל אשתי תקין .
אפילו אם זה דרך השתלה והרבה כסף . אנחנו מאוד רוצים שיהייה לנו בן
מבקש המלצות ועזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן או בת
פרופ' אלכס סימון14/02/2010אין דרך בדוקה ויעילה לקביעת מין העובר אלא בהפריה חוץ גופית בה נבחר להחזרה העובר מהמין הרצוי. זה מבוצע מסיבות רפואיות. משרד הבריאות מתיר לבצע את השיטה מסיבות שאינן רפואיות רק אם לבני הזוג 4 ילידים מאותו מין והוועדה שתדון בבקשה השתכנעה שמוצדק לבצע את הפעולה.
בחו"ל תמורת תשלום ניתן לבצע את הבחירה שאתם מבקשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ופרוגינובהלילך13/02/2010
ביום 21.1 קיבלתי וסת והתחלתי פרוגינובה כדי שהביוץ יהיה אחרי הטבילה .
ב 28.1 התחלתי פוריגון 75 ועדין המשכתי עם הפרוגינובה עד ליום 29.1 כולל .
ב 2.2 בדיקת אי2 1949 , פרוג' 1.5 , הרירת 9 מ"מ והיו כבר זקיקים בגודל 18 , 16, 12 , 10 .
ב 3.2 לקחתי אוביטרל ב 8 בבוקר
וב 4.2 היתה הזרעה - כשבאותו הבוקר בבדיקת דם פרו' 2.7 ואי2 1986 . הרירת 9.5 .
שאלתי -
1. מדוע 24 שעות אחרי האוביטרל הפרוגו' רק 2.7 ? לא אמור להיות גבוה יותר ולהעיד על תחילת ביוץ?
2. האם יתכן שבגלל הפרוגינובה לא היה ביוץ ?
3. מדוע האי 2 לא עלה בין ה 2.2 לבין ה 4.2 והאם יש לכך משמעות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
פרופ' אלכס סימון14/02/2010הפרוגסטרון כן בעליה והבעוץ ממשמש ובא בעקבות האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק אחדאפרת13/02/2010
שלום,
אני לקראת IVF ראשון, לאחר 6 ימים של גונל F (יום שביעי למחזור) נצפה זקיק אחד, E2 186 , הרופא אמר לי להדגיל את מינון הזריקה ,האם יש סיכוי שיתפתחו עוד זקיקים במחזור זה ?
תודה
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים קטנים
פרופ' שחר קול13/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק אחד
אפרת13/02/2010האם יש סיכוי להצלחת הIVF עם זקיק אחד בלבד ?
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול13/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר קול שלום
אפרת16/02/2010רציתי לעדכן, ביום ה 10 למחזור התווספו עוד 5 זקיקים יפים, סה"כ
יש 6 זקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןמיכל13/02/2010
שלום
בכל חודש מתחילות לי הפרשות חומות 4 - 3 ימים לפני קבלת המחזור. כרגע מטופלת באיקקלומין + אוביטרול + קרינון.
רציתי לדעת אם לקיחת הקרינון תמנע את ההפרשות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
פרופ' שחר קול13/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF לאחר הפסקת הריוןדלית13/02/2010
שלום רב,
בת 42 וחצי, הריון ראשון לאחר IVF ראשון (נשאבו 8 ביציות הופרו 7 והוחזרו 3. נקלט עובר אחד)
שבוע 6 עברתי לפרוסקופיה עקב תסביב של שחלה ימין) , נצפה דופק.
שבוע 11 נצפה עובר ללא דופק ועברתי שאיבה ולא גרידה.
מהי ההפסקה המומלצת עד לתחילת מחזור טיפולים נוסף? האם ניתן כבר במחזור הבא ?בהתחשב ברקע של ההתערבויות הרפואיות שעברתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר גרידה
פרופ' שחר קול13/02/2010אפשר לחדש הטיפולים לאחר המחזור הספונטני הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהקדיםשרון13/02/2010
בת 41 מחזורים סדירים כל 28 יום. באוגוסט האחרון, הריון ספונטני שנפל באופן טבעי בשבוע 6.
28 יום לאחר ההפלה, מחזור רגיל ומאז מחזורים סדירים ורגילים כל 28 יום.
החודש הוסת הגיעה 19 יום אחרי הוסת הקודמת, דהיינו הקדמה של כ 10 ימים...
האם זה מעיד על משהו? על בעיה כלשהי? ממה זה נובע? אף פעם לא הקדים לי המחזור. לעיתים רחוקות היה מחזור של 29, 30 יום אבל אף פעם לא פחות מ 28 יום ובטח לא וסת אחרי 19 יום...
אני מאד מודאגת. ממה זה נובע?
אני מעוניינת להחזיר החודש עוברים מוקפאים. האם בגלל ההקדמה כדאי לחכות ולא להחזיר החודש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקדים
פרופ' שחר קול13/02/2010מציע לפנות לרופא הנשים המטפל בך לצורך בדיקה גינקולוגית, בדיקות דם לפי הצורך ובדיקת א.ס.
בדיקות אלו יוכלו גם לקבוע האם ניתן לבצע מחזור הפשרה החודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ריקיםדנה13/02/2010
שלום רב,
בת 38. עברתי טיפול הקפאת ביציות בחו"ל.
יומיים לפני השאיבה נצפו 9 זקיקים גדולים אולם בפועל נשאבו רק 6 ביציות.
האם למיומנות הרופא המבצע את הדיקור יש השפעה על כמות הביציות שנשאבו?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6 ביציות
פרופ' אלכס סימון13/02/20101. למיומנות תמיד יש מקום
2. עיקר הסיפור הוא, שלא מכל זקיק שרואים ניתן להפיק ביצית. וזה תמיד קורה.
על מנת להשיג 12 ביציות בממוצע דוקרים 15-18 זקיקים בגדלים שונים
כך שהתוצאה שקיבלת מקובלת ובממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים מוביליםנס13/02/2010
שלום לכם,
עברתי השבוע הזרעה הרופא שעשה אולטראסאונד זקיקים התייחס רק לזקיקים המובילים(19 ו21). למרות שראיתי באולטראסאונד עוד זקיקים (שלדעתי לא היו קטנים בגודלם)
למה בהזרעה אין חשיבות לגודל הזקיקים אלא רק למובילים? האם אין סיכוי שאלה שהיו קטניםיותר יופרו? (גודל 16 למשל?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק המובילים יבייצו
פרופ' אלכס סימון13/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נס13/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית תלת פאזיתבתאל13/02/2010
בבדיקת זקיקים רירית 8.5 ותלת פאזית מה אומר המונח הזה ומהן השלכותיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול13/02/2010מראה הרירית בא.ס.
תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל13/02/2010
שלום,
עוד חודש אהיה בת 45 ואני הולכת לנסות IVF שישי ואחרון בפרוטוקול ארוך ומנופור ללא פרדניזון, הפרוטוקול השלישי היה ארוך והניב הכי הרבה זקיקים ללא פרדניזון, פרוטוקולים רביעי וחמישי היו קצרים עם פרדניזון, אין לי ביציות מוקפאות, האם כדאי להוסיף פרדניזון יחד עם המונופור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון
פרופ' אלכס סימון13/02/2010אני לא מכיר בכך שפרדניזון משפר תדגובה שחלתית. אני מניח שזה הפרוטוקול בו הרופא שלך משתמש מתוך כוונה אולי לשפר את ההשרשה. למה לך התבלבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמיטל12/02/2010
שבת שלום דר'
רציתי לדעת על טיפולים בזריקות מה זה אומר ?מה
אחוזי ההצלחה של טיפול כזה?
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
שירה13/02/2010איך יענה לך הרופא עם כל הרצון הטוב
על שאלה כ"כ כללית??
עליך לפרט על מנת לקבל תשובה הולמת.
לקרוא, להתעניין ולשאול את הרופא המתמחה שבחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אלכס סימוןמישהי12/02/2010
7.מספר שאלות:
1. האם שימוש מידי ערב בסדין חשמלי לאורך כל הלילה עלול לפגוע בפוריות או בשלב כלשהו בטיפול (שאיבה, השרשה...)?
2. מה זה טיפול "חצי איקסי חצי טבעי"?
3. צילום רחם תקין. למי ממליצים לעשות הסטרוסקופיה? האם נכון שזה עשוי לעזור בקליטה גם אם אין הדבקויות ?
4. האם פיפל מספיק רק לחודש או שאפשרי עד 3 חודשים?
5. כל מי שאני מכירה שהשתמשה בטיפות נקלטה . האם הטיפות עדיפות?
6. האם נכון ששאיבת ביציות תלויה במקצועיות הרופא בזמן השאיבה ובדקירות אותן הוא מבצע? כלומר, האם מקצועיות הרופא קובעת אם בזקיק שנשאב תהיה גם ביצית או שאין קשר בכלל?
7. נשים רבות (גם צעירות) מספרות שבמהלך הטיפולים ההורמונליים כמות הביציות ואיכות העוברים נעשית גרועה מפעם לפעם. האם יתכן שהורמונים גם משבשים משהו בגוף שגורם לירידה באיכות הביציות והעוברים?? מה דעתך הכנה?
8. האם יש בדיקה או טיפול מיוחד שיכול לעזור לנשים להיקלט (בעיקר מבוגרות) אך לא מוצע כי הוא מאוד מאוד יקר או מסובך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי עם הרבה שאלות
פרופ' אלכס סימון13/02/20101.סדין לא מפריע
2. חצי ביציות יופרו במיקרומניפולציה (תא זרע יוזרק לביצית) וחצי שני תשהנה הסביבה של אלפי תאים
3. צילום או היסטרו - לפי החלטת הרופא ומה היה רוצה לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלות
פרופ' אלכס סימון13/02/20104. פיפל לחודש אחד יעזור.
5. לא מכיא טיפול כזה
6. כמו כל דבר אחר . מקצועיות חשובה. כך בבחירת עורך דין או שרברב
7. גיל האישה בעיקר קובע איכות. כשהזמן עובר האיכות יורדת
8. אילו היה טיפול מיוחד, אני מניח שלא היו מסתירים אותו גם אם הוא יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוניתקרן12/02/2010
שלום ד"ר
אני נשואה שנה וחצי .. ללא הריון . ( בת 25 ובן 26 ). כל הבדיקות תקינות . התחלתי טיפולים לפני חודש לקחתי פעם אחד אקוקלומיין כדור אחד ביום משך 5 ימים לפניי 6 חודשיים ללא הצלחה .
עכשיו פניתי לרופאת נשים פוריות בסורוקה ומהמפגש השני הציעה לי הזרעה זריקות גונל אפ בכמות 150 . למשך 4 ימים ביום חמישי של המחזור . אני מאוד מודאגת ומפחדת מהכמות שאני צריכה לקבל כי אומרים לי זהה הרבהה וכולן התחילו בכמות 75 .
האם הכמות הזאת היא יותר מדיי או זה בסדר ??
והאם בכמות כזו יש סיכויי לתופעות לווי יותר ??
מה אתה ממליץ האם לקבל או לא .. ותזכור שאני אף פעם לא לקחי טיפול לפוריות או להירמוניים ..והאם זה מזיק ליי ..
בבקשהה תענה ליי .. הטיפול שלי מתחיל ביום ראשון ב 14/2
תודהה רבהה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 150
פרופ' אלכס סימון12/02/2010אני אומנם נוהג להתחיל עם 75 יח' . אם יש לך חששות, מדוע שלא תתיעצי עם הרופא ביום א?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
קרן12/02/2010תודה לעזרתך ..ברשותך ..
.אבל טיפול זה מסוכן או לא ?? אני מתחילה בזריקות ביום א . והאם אתה ממליץ לי לקחת 150 לפי נסיון שלך והמומחיות שלך .. . רק רציתי לדעת האם זה מסוכן ומזיק לי ..ווגורם לתופעות לוןיי יותר מסובכות או לא ??? תודהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)