מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופ" סמון ערב טובביבי10/02/2010
ובכן לאחר טיפול של 12 יום שנכשל ,היום יום ה 14 למחזור ושוב מחזור!
זה כמובן מההפסקה?!איך יתכן?אז היה ביוץ?או איך לחשוב ולחשב?
ומחר כנראה לפרוטוקול חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה או לא היה
פרופ' אלכס סימון10/02/2010רק מעקב על קול ובדיקות דם יכולים לספר אם היה או לא היה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים לאחר ביוץme10/02/2010
כמה ימים לאחר ביוץ כדאי לעשות בדיקת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום me
ד''ר דוד ישי10/02/2010שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי יסמין -תופעות לוואילילך10/02/2010
שלום. אני לוקחת 8 ימים כדורי יסמין. אני יודעת שיש תופעות לוואי של כאבי ראש. אבל הכאבי ראש לא עוברים לי ואני כל הזמן עם בחילות. זה נורמלי? לדבר עם האחיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילך
ד''ר דוד ישי10/02/2010זה לא נורמלי. דברי עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
lilach10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
lilach10/02/2010שלום. שמי לילך נגר אני מטופלת אצלכם. אני צריכה לקחת 14 יום כדורי יסמין . היום אני ביום 8. אני מבינה שהכאבי ראש והבחילות הם לא נורמלים. האם הטיפול יכשל? מה לעשות? זה לא הפעם הראשונה שאני לוקחת אותם אבל אני באמת לא מרגישה טוב ואני לא לוקחת שוב דבר אחר אז.. אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרי קשר עם היחידה לקבלת הוראות -
פרופ' אלכס סימון10/02/2010יתכן ויהיה צורך לשנות את הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
lilach13/02/2010פרופ' סימון תודה רבה על התשומת לב. מאז החלפת הכדורים כאבי הראש והבחילות פסקו. שבוע טוב וחודש טוב. לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל אףאני10/02/2010
נותרו לי מהחודש שעבר עוד 4 זריקות של גונל 75 (במקרר), האם ניתן להשתמש בהם גם במחזור טיפול זה או לקנות חדש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי10/02/2010אם מדובר בשארית חומר בעט שנפתח כבר , עדיף שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוגלסברנדה10/02/2010
מה זה נוזל דוגלס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ברנדה
ד''ר דוד ישי10/02/2010הדוגלאס הוא חלל שנמצא מאחורי הרחם בין הרחם והרקטום ( המעי )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המצאות נוזל בדוגלס מעיד בהכרח ע
ברנדה11/02/2010האם המצאות נוזל בדוגלס מעיד בהכרח על הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ברנדה
ד''ר דוד ישי11/02/2010לא . נוזל מופיע אחרי ביוץ , פקיעה של ציסטה ועוד מצבים רבים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעקב זקיקים +E2ברנדה10/02/2010
ביום 44 למחזור (מעקב ביוץ טבעי)\רירית 8 מ"מ
שחלה שמאלית זקיק 23 מ"מ
e2 1349
progesteron 5.6
ביום 52 למחזור / רירית 8.5 מ"מ
שחלה שמאלית וימנית עם מס זקיקים קטנים (עקב שחלות פוליציסטיות)
E2 - 440
P-30.6
רירית 8.5 מ"מ
נצפה מעט נזל בדוגלס
האם יש סימן להריון? ומדוע יש ירידה בערכי ה E2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן של ביוץ
פרופ' אלכס סימון10/02/2010כל שניתן לאמר שהיה ביוץ. אם אין וסת ביום 59 למחזור בצעי בדיקה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משמעות לירידה ב E2?
ברנדה10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ביוץ E2 יורד ופרוג' עולה...
me10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם E2 בהריון הE2 אמור לרדת (בתחילת
ברנדה11/02/2010האם E2 בהריון הE2 אמור לרדת (בתחילת הריון)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא ביום 56
ברנדה14/02/2010שלום ד"ר אלכס
ביצעת בדיקת בטא ביום 56 ולא ביום 59
(לא יכלתי לחכות! ואולי טעיתי)
התוצאות הן:
P -65
E2 - 501
ובטא - קטן מ-5
האם ביצעתי הבדיקה מוקדם מדי והאם הבדיקה משקפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא 5
פרופ' אלכס סימון14/02/2010הבדירות עדיין מעידות על פעילות של הורמון הפרוגסטרון שלאחר ביוץ. עדיין מומלץ להמתין ליום 59 ואז לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא 24
ברנדה17/02/2010בדיקה קודמת של בטא נעשתה ביום 56 למחזור - פחות מ-5
ובדיקה חוזרת נעשתה היום - יום 59, לפי המלצתך - בטא 24.
הריון?
הקפיצה של הבטא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומנם הריון בתחילתו - למעקב
פרופ' אלכס סימון17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולאני10/02/2010
עברתי 3 הזרעות שלא הצליחו (בעקבות בעיית זרע של בעלי) : 2 - על בסיס ביוץ טבעי, 1- עם גונל אף 75, חושבת שהיו 2-3 זקיקים.
הרופא המטפל אמר לי לבצע מחר בדיקות דם ואז יחליט לגבי מינון הגונל (היום קבלתי מחזור).
שאלתי - הוא לא מבצע בדיקת US האם זה לא מסוכן? אולי יש ציסטות?
בפורום זה ממליצים הרופאים לעשות הפסקה של חודש בין הטיפולים, מה הסיכון אם לא אעשה הפסקה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
פרופ' אלכס סימון10/02/2010כדאי לבצע על קול לפני תחילת טיפול אם כי התפתחות של 2 זקיקים בלבד בטיפול קודם היא בעלת סיכוי נמוך להתפתחות ציסטות. אם אין ציסטות ניתן לטפל כל חודש ללא הפסקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם -עזרה בבקשהטל10/02/2010
שלום
בתאריך 29.1 ביצעתי את ההחזרה של העוברים והיום עשיתי בדיקת דם קיבלתי תשובה עכשיו ונודע לי שמשהו לא ברור והרמה של הבטא היא 20 והיא מבקשת שאני יעשה שוב בדיקת דם כי לא רוצה לשלול את כלום
מה זה אומר? יש הריון או לא? או זו התחלה של משהו?
בבקשה אשמח לתשובה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהרופאים יענו
תותית10/02/2010היי
קודם כל אומר שמתחיל משהו....
שנית הרמה של הבטא קצת נמוכה לכן ייבקשו שתבצעי ב.דם כל יומיים על מנת לראות הכפלה של הבטא פי 2 (הכפלה מלאה)
ועצה ממני: ל-ה-ר-ג-ע
אז בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תותית
טל10/02/2010תודה רבה , האמת יום ראשון אני אמורה לעשות שוב בדיקה אבל השאלה שלי היא במידה ואין משהו אני לא אמורה לקבל מחזור? או שיש משהו ויכול להיות שזה השתנה , האמת היא אמרה לי שיכול להיות שבגלל שלקחת אוביטרל לפי הזאיבה לא רואים כל כך לא הבנתי למה . יש מצב שאת יודעת משהו כז?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לקחת אוביטרל
תותית10/02/2010אז את בד' ההריון צריך לעשות 16 יום לאחר מכן מכיוון שהוא משבש את בד' ה-בטא ולכן חכי עוד 2 לראות הכפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה16 יום מהאוביטרל
תותית10/02/2010בד' הדם הראשונה הייתה צריכה להעשות ביום א' 14.02.10 למה ביצע לפניי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה בבית חולים
טל10/02/2010ככה אמרו לי בבית חולים
השאיבה היתה ב- 27.1
ההחזרה ב- 29.1
והם לקחו בערך שבועיים מההחזרה בערך . יש משמעות לימים האלו??
ולמה נראה ב- 14.2 בגלל האובטרול??
את מקסימה ומרגיעה אותי . תודה תודה תודה מאמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמה נמוכה ומחייבת מעקב
פרופ' אלכס סימון10/02/2010כפי שתותית הציעה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו פר' סימון
טל10/02/2010אבל יש משהו ? או שיכולה להיות גם אכזבה? זה מאוד מלחיץ אותי . יש סיכוי שרק השבוע זה התחיל להתפתח בגלל זה הרמה נמוכה? האחות אמרה לי שיכול להיות בגלל האוביטרל זה המצב ובשביל להיות בטחוים לעשות יוןם א' שוב בדיקת דם יש קשר???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא צודקת
פרופ' אלכס סימון10/02/2010לדעתי רמה נמוכה מידי ולא מדובר בהריון תקין אלא אם תפתיעי והרמה תתחיל לעלות בצורה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת בטא 20
ליאת11/02/2010לי היתה בטא 22 מהחזרת מוקפאים וגם אני הונחתי לבצע בטא אחרי יומיים ואכן אחרי יומיים, לא רק שהיא הכפילה את עצמה אז היא אפילו שילשה את עצמה ל-60 ומשהו כך שאני מציעה לך לבצע את הבדיקה ולא לשלול הריון תקין עד שלא תעשי אותה ותראי אם יש הכפלה או ירידה.
מאחלת לך הכפלה כפולה ומכופלת :-) בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהורד10/02/2010
שאלה קצת מטומטמת....
אני שבועיים לאחר הזרעה עם זריקות (גונל), היום התחילה הכתמה, סביר להניח שזה מחזור,
אני שואלת כי קראתי שיש נשים שיש אצלן הכתמה גם בתחילת הריון, (למרות שאצלי היום זה בדיוק 14 יום אחרי ביוץ), האם לאור הנתונים סביר שההכתמה היא מחזור ולא הריון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא מטומטמת בכלל
פרופ' אלכס סימון10/02/2010המתיני עוד יומיים, אם הדמום התגבר זה המחזור אם נותרה הכתמה או אף פסקה, בצעי בדיקה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בבקשהורד10/02/2010
בוקר טוב
בת 38 רווקה לאחר שתי הזרעות מבנק הזרע שלא צלחו עם איקקלומין ולאחריו טיפול בגונל אף שלא התאים.
אתמול היתי אצל הרופא שהחליט כי הטיפול הפעם יהיה עם 3 אמפולות כל יום של מנופור.
1. האם טיפול במנופור מעיד כי קיימת בעיית פיריון ?
2.האם טיפול זה נחשב טיפול יותר "אגרסיבי" מהאיקקלומין או הגונל אף לדוגמא?
3.הרופא עשה לי פרופיל הורמונלי ואמר כי אמנם אני בת 38 אך השחלות שלי הם כמו של בת 40
אבקש אם תוכל להסביר לי האם זה תופעה נדירה, שלילית, מה הכוונה שורה תחתונה של משפט זה?
אודה לתשובתך בהקדם
יום טוב
ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 38
פרופ' אלכס סימון10/02/2010הטיפול במנוגון יעיל יותר מאיקקלומין ועל כן נבחר להינתן על ידי הרופא. הרופא חש שהיה רוצה להתקדם מהר בטיפול ועל כן עבר למנוגון. אחת הסיבות לכך היא בדיקת הפרופיל ההורמונאלי שאת מדווחת עליו המעיד כנראה על רזרבה שחלתית של ביציות הנמוכה יותר ממה שצפוי להיות בגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול במנופור
ורד11/02/2010בוקר טוב דוקטור
אודה לך אם תוכל להבהיר לי את הנקודות הבאות-
1.הטיפול כעת הוא עם 3 אמפולות של מנופור ליום ולא מנוגון.
האם זה אותו דבר ותשובתך רלוונטית גם למנופור?
2. אבקשך להסביר לי למה התכוונת כשהגבת ,אני מצטטת אותך, "רזרבה שחלתית של ביציות
הנמוכה יותר ממה שצפוי להיות בגילך"
3. האם במהלך הטיפול באמפולות או בכלל יש איסורים מסויימים שעליי להקפיד עליהם?
4. מה זה פרוטוקול?
תודה ויום טוב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות הבהרה
פרופ' אלכס סימון11/02/20101.מנופור דומה למנוגון. חד הם.
2. רזרבה = כמה ביציות נותרו בשחלה. ככל שמספרם פוחת רמת FSH עולה. הרופא התכוון לאמר לך שבשחלה שלך מספר הביציות שנותר הוא כמו זה של אישה בת 40 . (איני יודע אם הוא צודק , אני רק מפרש את דבריו).
3. פרוטוקול= תוכנית טיפול
מציע שתכיני לך דף שאלות וכשאת יושבת מול הרופא אל תתבישי לשאול אותן. בשביל זה הוא שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ המשך
ורד15/02/2010בוקר טוב דוקטור
להלן הנתונים של הפרופיל ההורמונלי שלי ביום הרביעי למחזור של חודש קודם.
TSH - 1.67
ESTRADIOL - 161
PROGESTERONE - 1.2
FSH-20.1
LH-8.9
PROLACTIN - 259.1
1. אודה לך אם תחווה את דעתך אם גם אתה חושב כמו הרופא שלי שאמנם אני בת 38 אך השחלות
שלי הם כמו של אישה בגיל 40 ?
2. היום, היום ה 12 למחזור לאחר טיפול של 3 אמפולות מנופור ביום ולאחר בדיקת דם ואולטרסאונד אתמול הרופא אמר לי לקחת 2 זריקות אוביטרל בשעה שבע בערב וביום רביעי ,היום ה- 14 למחזור לעשות בצהריים הזרעה.
א. האם התיזמון נכון והפרש הזמן בין האוביטרל להזרעה סביר?
ב. האם נהוג לתת 2 זריקות אוביטרל? ומה הסיבה לכך?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה
ורד15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ivfמרים10/02/2010
אני לפני טיפולי ivf הן אני והן בעלי נשאים ל cf האם לאור הבדיקות טיפולי הפרייה אפשריים (לא מתרומת ביצית.
תודה
Prolactine 237
FSH Urgent 72.2
Estradiol (E2) Urgent
200 pmol/L - מ ןטק
(Days in cycle relative to
LH peak)
Follicular (-12) 40-253pmol/L
(-4 ) 231-606
Midcycle (-1 ) 536-1930
Luteal (+2 ) 181-551
(+6 ) 250-719
(+12) 132-488
Progesterone Urgent 3.3
LH Urgent 55.8
Testosterone Total 1.5 nmol/L -קטן מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivf המשך
מרים10/02/2010שכחתי להוסיף קבלתי וסת ביום שבת וערכתי את הבדיקות ביום שני בבוקר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה ivf
מרים10/02/2010שכחתי לציין שאני בת 39 לפני כשנה ערכו לי בדיקה ה fsh היה 6.1 מה קרה מאז?
האם ניתן להשתמש בתרופות כדי לשנות ערכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מרים
ג'סמין10/02/2010גם לי היתה בעיה דומה - FSH מאוד גבוה - כ - 28 , הבנתי שמעל 20 - אין רופאים שמטפלים , אבל ניתן לטפל בערך - ואני ממליצה על דיקור סיני - בכלל דיקור הוא טוב לטיפולי פוריות.
אחרי כחודש טיפול + הרופא שלי המליץ לי גם לקחת גלולות , ה FSH שלי ירד לערך תקין 8.3
בכל אופן לגבי הגלולות - זה כבר תשאלי את הרופא - אבל אני ממליצה בחום על שילוב בטיפול אלטרנטיבי.
תודה והמון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH 72
פרופ' אלכס סימון10/02/2010FSH גבוה בדרך כלל מלוווה באי סדירות מחזור ובחסר ביוץ. אם זה המצב, תרומת ביציות היא הפתרון היעיל ביותר. נסיונות טיפול אחרים אפשריים אם כי מדובר בהשגת ביצית בודדת מה שלא יאפשר לבצע איבחון של עובר ללא CF לפני החזרה לרחם.
עליך לפנות לרופא מטפל ולראות אם התוצאה מוטעית, מקרית או זמנית ולקבל ייעוץ הולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה ב fsh
מרים12/02/2010רציתי לברר מדוע רמת ה FSH. עלתה באופן כו משמעותי? האם ישנם טיפולים ללהורדת ההורמון????????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור ה FSH
פרופ' אלכס סימון12/02/2010עליה של FSH היא תוצאה ולא סיבה!!! זו תוצאה של ירידה במאגר הביציות ותפקוד השחלה. כשתפקוד שחלה יורד, ובשלב זה אין טיפולים להצערת השחלה, הביטוי הוא עליה ב FSH. ניתן להוריד FSH באופן מלאכותי, זה לא משנה את תיפקוד השחלה. גלולות מורידות רמת FSH, דקפפטיל מוריד רמת FSH, בדומה סינארל.
פני לייעוץ מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהדלית10/02/2010
שלום רב,
לפני יומיים החזירו לי 3 עוברים טריים, ביום הראשון והשני היו לי "לכלוכים קלים" הבנתי שזה כתוצאה מהקטטר.. הבוקר ראיתי נקודה אדומה זעירה ובמקביל מאוד כואבת לי הבטן ובמשך הלילה מהרתי לשירותים (פיפי) לפחות 4 פעמים, יש הסבר לכל אלה?
מצטערת על הפאניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצריך בדיקה
פרופ' אלכס סימון10/02/2010מציע לבצע תרבית שתן
שתיה מרובה להגברת מתן שתן
אם כאבים יתמידו לפנות ליחדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש המלצה על ניתוח וריקוצלה עם דר'ערן09/02/2010
אני סובל מוריקוצלה דרגה 1 בשני הצדדים.
דר' שפי מבצע ניתוח וריקוצלה תחת מיקרוסקופ וכן ניתוח רגיל.
אשמח לקבל המלצה על דר' שפי ועל ניתוח במיקרוסקופ או ולחלופין על הניתוח הרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבל ממש המלצה
פרופ' אלכס סימון10/02/2010פנה לרופא העוסק בפוריות הגבר לברר נחיצות הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול ופרוגסטרון גבוהיםקארין09/02/2010
שלום, בבדיקה ביום ה-3 למחזור התקבל אסטרדיול 394 וביום ה-21 למחזור התקבל פרוגסטרון 87.8, בנוסף, הרופא ציין בפני (טרם הבדיקות) שהשחלות שלי פוליצסטיות. האם מעיד על קושי בכניסה להריון בכלל או על קושי לכניסה להריון באופן טבעי? אשמח לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון גבוה
פרופ' אלכס סימון10/02/2010הפרוגסטרון מעיד שהיה ביוץ. נשים עם שחלות פוליצסטיות יכולות בהחלט לבייץ אולם בדרך כלל באופן לא סדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לגונל אף 900מיכל09/02/2010
שלום לכם ,
התחלתי טיפולים השבוע אני מזריכה 150יח' בכל יום , כמה יח' יש במזרק ואיך יודעים מתי זה נגמר ? נשאר לי מעט חומר במזרק ואני לא יודעת לאמוד את הכמות ...........האם להתחיל מזרק חדש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 150 ל-6 ימים = 900
פרופ' אלכס סימון09/02/2010אם משתמשים 150 ליום למשך 6 ימים משתמשים ב - 900 יח'. תמיד נותר עודף קטן. מציע לא להשתמש בו.
לחברה יש גם קו חם לענות על השאלות וגם אתר לשאלות ותשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)