מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יומיים אחרי ההחזרהשרון03/03/2009
אתמול הייתי בהופעה ו"נקרעתי מצחוק", הבטן ממש התהפכה, סוג של מאמץ בחלק התחתון של הגוף. כל היום אני חושבת איך לנסח את השאלה שלא תשמע טיפשית: האם זה יכול להזיק למהלך ההשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה. תודה :-)
שרון04/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהחסוי03/03/2009
שלום, אשתי סובלת כבר זמן רב מבעיות שינה (הירדמות ראשונית והתעוררויות תכופות בלילה). היא כנראה מושפעת גם מההורמונים של הטיפול (דקהפפטיל / גונל-אף) וגם מהמתח הכרוך בתהליך. מה היא או אני יכולים לעשות בכדי להקל עליה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי03/03/2009למיטב הבנתי המרכיב העקרי הוא מרכיב המתח ( בלי לשלול את האפשרות שגם להורמונים יש השפעה מסויימת ) . לכן מה שאני מציע לעשות הוא להשתמש בכל כלי אפשרי להפגת המתח. שיחות אישיות , תמיכה קבוצתית , שימוש ברפואה משלימה , ואפילו לפי הצורך שימוש בתרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה 3דפנה03/03/2009
שלום רב, התחלתי להזריק פיוריגון לפני 4 ימים בשעה 22:00, אמש הייתי באירוע שנמשך עד מאוחר ויצא לי להזריק אחרי חצות, האם זה בסדר? האם מומלץ בהכרח לדייק באותה שעה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינור שלום
פרופ' שחר קול03/03/2009סטיה של שעתיים באופן חד פעמי לא תשפיע על מהלך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך פרוגסטרוןעדי03/03/2009
שלום רב, אני בת 32 ומתקשה להרות, ואני וזוגי בשלב התחלתי של בירורים כשבוע לאחר הביוץ (נעשה מעקב זקיקים שיצא תקין) ללא לקיחת תרופות כלשהן עשיתי בדיקת פרוגסטרון. להלן התוצאות: PROGESTERONE 71.10 FOLLICULAR 0.5-4.6 LUTEAL 10.6-81.3 MIDLUTEAL 14.1-89.1 POSTMENOPAUSAL 0.0-2.3 האם ערך הפרוג' תקין אצלי ? האם לכך הכוונה כשמדברים במונחים של "ביוץ חזק" או "ביוץ חלש" ? האם זה נקרא ביוץ חזק? תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הביוץ תקין.
פרופ' שחר קול03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחסוי03/03/2009
אני אחרי הזרעה, 36 שעות לפני הזרקתי אוביטרל, נאמר לי בעוד 4 ימים להזריק שוב אוביטרל. 1 .ממתי עלי לספור ימים וכמה עד לקבל המחזור מיום מהאוביטרל הראשון יאו מהאוביטרל השני? 2. האם אחרי 14 יום ייתכן שאקבל מחזור ובכל זאת יהיה הריון? 3. איך ניתן להבדיל בין דמם של השרשה למחזור רגיל? 4. האם ייתכן דמם של השרשה 14 יום אחרי הזרעה? תודה על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול03/03/20091. סיפרי 20 יום מהראשון, אם לא יגיע מחזור - עשי בדיקת דם להריון.
2. די נדיר, אך יתכן דימום בנוכחות הריון.
3. השרשה - 5 -6 ימים לאחר ההזרעה. הדימום, אם בכלל יהיה, קל מאוד.
4. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר שלוםחסוייה03/03/2009
האם כאשר אני לוקחת תמיכה ואין הריון אפשר לקבל את המחזור עם תמיכה? או רק כשמפסיקים את התמיכה אז מקבלים מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי האפשרויות תתכנה.
פרופ' שחר קול03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמאי03/03/2009
שלום, אני חודשיים לאחר הפלה ומנסה להכנס להריון. ביצעתי היום (יום 6 למחזור) מעקב זקיקים ונמצא כי ישנה רירית בעובי 3.3 מ"מ וכן זקיק 13.1*11.6 ועוד זקיק 12.9*9.7. אציין כי בדיקות ביוץ לא מזהות אצלי ביוץ. מתי כדי להתחיל לקיים יחסי מין יום כן ויום לא? תודה, מאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד 4 ימים.
פרופ' שחר קול03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונאליותעדי03/03/2009
שלום רב, אני בת 34, מנסה להרות כ- 5 חודשים ללא הצלחה. קיבלתי מהרופאה שלי בדיקות דם הורמונאליות שאני אמורה לבצע ביום ה 3-4 למחזור. רציתי לשאול האם ניתן לבצע את הבדיקות הנ"ל גם ביום ה 6 למחזור מכיוון שלא תהיה לי אפשרות לבצע בימים ה 3-4 עקב נסיעה. ושאלה נוספת: הבנתי שעליי להיות בצום עבור הבדיקה. האם מותר לשתות מים במהלך הצום? בתודה מראש אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי משהו נוסף:
עדי03/03/2009אוכל לבצע את הבדיקה ביום ה 2 למחזור, האם זה עדיף מאשר היום ה 6 ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה שלום
פרופ' שחר קול03/03/2009אפשר ביום 2 עד יום 4 . יום 6 - מאוחר מידי. אפשר לשתות מים באופן חופשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד לפני הזרעהאילי03/03/2009
בוקר טוב היום יום 9 למחזור ( קיבלתי ב23.2 ) עד היום הוזרק 75 מגונל F זאת אומרת 4 פעמיים לא כולל היום. כנראה שאצטרך להמשיך ?? אולטרא סאונד מהבוקר - ימנית 13 שמאלי 15 רירית 5.7 עוד לא קיבלתי את בדיקות הדם אני מאמינה שזה יהיה לקראת 1 בצהריים כי ביצעתי ממש מוקדם בבוקר בכל מקרה, הטכנאית אמרה שנראה לה שההזרעה תתבצע ביום א הקרוב 8.3.09 ולא מוקדם יותר האם יש אמת בכך. אני אמורה לעבור לראשונה הזרעה! בנוסף, פי כמה גודלים הזקיקים כל יום תודה אילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילי שלום
פרופ' שחר קול03/03/2009יתכן, אולי יום שישי? שבת?
הזקיקים אינם גדלים באופן לינארי, אלא לקראת הביוץ באופן אקספוננציאלי.
בנוסף, קצב הגדילה תלוי בגיל האישה.
בנשים באותו גיל יש הבדלים ניכרים בקצב גדילת הזקיקים.
בוודאי שהזקיקים אינם גדלים "פי" כפי שכתבת, אלא "ב-".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אילי03/03/2009תוצאות בדיקות דם : E2 427 PRG 1.8 נראה מאוד מוזר ביום ה9 למחזור בדרך בהרבה יותר גבוהה ? אז אני מבינה ככל שאת צעירה( בת 29) זה עומד לצידי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוצאה סבירה ליום 9 .
פרופ' שחר קול03/03/2009סיכויי ההריון - לפי גיל האישה. ככל שצעירה יותר - סיכוי טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מרובה בהריוןנילי03/03/2009
אני בשבוע 4 + 2 עוברים קפואים אני מבינה שצריך לשתות הרבה בהריון, האם זה חשוב אם זה מים או תה ללא קפאין? אני לא מסוגלת לשתות הרבה מים בחורף. האם מים עדיף או שהעיקר לשתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נילי שלום
פרופ' שחר קול03/03/2009לא צריך להגזים...
שתי כשבא לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגרסטרון - דחוףלילך03/03/2009
שלום, נשלחתי לבדיקת ביוץ ע"י הרופא שלי ואלו ערכי הפרוגרסטרון שלי * 37.7 לפי הכתוב ערכי היחוס הם: FOLLICULAR 0.48 -4.45 LUTEAL 10.62-81.28 POSTMENOPAUSAL <2.32 PREGNANT FEMALES TRIMESTER 1 35.68-286.2 TRIMESTER 2 81.25-284.3 TRIMESTER 3 153.9 -1343 מה זה אומר, האם אני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול03/03/2009התוצאה אומרת שהיה ביוץ.
לא ניתן להעריך לגבי הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלטל03/03/2009
שלום, אני בת 36 פוליציסטית ללא הריונות בעבר. מנסה להרות מבנק הזרע בהזרעות מתוזמנות ע"י אוביטרל. במחזור טבעי ביום ה-11 יש זקיק אחד מעל 10 מ"מ (בד"כ בסביבות 16 מ"מ) ותמיד בשחלה שמאל. יום שמיני למחזור, פעם ראשונה עם גונל כבר 4 ימים (ופעם ראשונה בכלל עם הורמונים). יש שני זקיקים: אחד בשמאל ואחד בימין ושניהם 13 מ"מ. אסטרדיול 630 ופרוג 2.8 והשאלות המתבקשות: 1. האם אני מגיבה טוב לגונל? האם 2 זקיקים זה לא מעט? אם כבר לקחת הורמונים הייתי מצפה ל-3 זקיקים לפחות. לקחת הורמונים בשביל זקיק אחד נוסף בלבד? 2. האם יש מצב ששניהם יבייצו יחד מאחר וכרגע הם באותו גודל? 3. מתי צפוי הביוץ לאור הנתונים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
פרופ' שחר קול03/03/20091. כן, 2 זקיקים זה סביר.
2. כן
3. עוד 4 - 5 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתמיטל03/03/2009
בוקר טוב אני כרגע נמצאת בשבוע 10 הריון תאומים לאחר טיפול רציתי לשאל מתי נוכל לקיים יחסים ? כי יותר לא יצא לי להגיע לרופא המטפל שלי יש לי רק אולטרסאונד בקופת חולים אודה אם תוכלו לענות לי תודה והמשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ולא היתה מניעה לקיים יחסים
פרופ' שחר קול03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהשירה03/03/2009
1. האם זה נכון שבהריון מוקפאים הבטא בדרך כלל מתחילה מאוד נמוכה? שלי ביום ה- 12 מההחזרה יצאה 22. 2. האם אחרי יומיים הבטא אמורה להכפיל עצמה ממש פי 2 או כמו שראיתי בהרבה מקומות שזה פי 1.5?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול03/03/20091. לא בהכרח.
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינב03/03/2009
רירית ביום 19 בגודל 10 מ"מ בטיפול איקקלומין 1 ליום מה זה אומר? לפי מעקב היה כבר ביוץ מה הסיכוי שיש שם הריון בכלל או שאין קשר?והאם מאבחון יום הביוץ אם עוברים 18 שעות ננחי ואז מקיימים יחסים מה הסיכוי אז להיקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב שלום
פרופ' שחר קול03/03/2009הרירית בעובי תקין.
אם מקיימים יחסים סביב יום הביוץ (תמיד עדיף לפני הביוץ...) יש סיכוי להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)