מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- FSH גבוההמה יהיה?03/01/2009
שלום רב, בת 39.5 מנסה להביא ילד באמצעות תרומת זרע. התחלתי את התהליך ב-3/08 שאז בבדיקת דם FSH=4 אך E2=500 ביום שלישי למחזור. הוסבר לי שאין התאמה בין שתי התוצאות ואולי התפספס היום הנכון לבדיקה. הומלץ לחזור על הבדיקה שיצאה FSH=3 E2=500 ביום השני למחזור. למרות אי ההתאמה – אף רופא לא חשב שקיימת בעייה. 5/08 - נסיון הזרעה ראשון, אך לא נצפו זקיקים ולכן נשלחתי לבדיקת דם נוספת. מאז, כל הבדיקות מראות FSHגבוה מאד (30,40) למעט בדיקת אחת שהראתה FSH=8 . היו חודשים שלא היו זקיקים, היו חודשים של זקיקים קטנים מידי, והיו פעמיים של זקיק יפה, ואז נעשה נסיון הזרעה שלא הצליח. טופלתי כחודשיים וחצי עם כדורי פרוגילוטון, ואף טיפולי דיקור, אך גם אחריהם לא היו החודש זקיקים, ובדיקת הדם שוב יצאה עם תוצאה גבוהה מאד. נאמר לי כי התוצאות מראות כי הסיכוי שלי להרות ללא תרומת ביצית שואפים לאפס, וגם אם יהיו זקיקים, הסיכוי לביצית טובה להריון הוא נמוך ביותר. הייתי אצל מספר רופאים ואף אחד לא הצליח להסביר איך יתכן שתוצאת הFSH השתנתה בצורה כה קיצונית במספר חודשים בודדים. לסיכום-נעשו 2 נסיונות הזרעה בלבד! אשמח מאד מאד לקבל רעיונות, עיצות, הסברים ואולי למצא מישהי עם סיפור דומה. אני לא יודעת מה עושים עכשיו? איך מתקדמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין זקיקים
מה יהיה?03/01/2009ד"ר יקר, הבעיה כרגע היא שאין לי זקיקים בכלל, אז לא ניתן אפילו לעבור הזרעה! האם להרים ידיים? כי "לאמץ ילד שיצא מרחמי" = תרומת זרע+תרומת ביצית נראה לי מוקדם עדיין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין זקיקים!!! תגובה בבקשה
מיואשת05/01/2009הבעיה כרגע היא שאין לי זקיקים בכלל, אז לא ניתן אפילו לעבור הזרעה! האם להרים ידיים? כי "לאמץ ילד שיצא מרחמי" = תרומת זרע+תרומת ביצית נראה לי מוקדם עדיין! אשמח מאד מאד לקבל: 1. תגובת הד"ר 2. מישהי ששמעה או היתה במצב דומה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לעזור
טלי05/01/2009אל תתיאשי !!!!! פרופסור אחד (שלא אזכיר את שמו, רק אומר שהוא מנהל מח' ivf בבית חולים גדול) הפנה אותי לפני שלושה חודשים לתרומת ביצית , טען שאין למצבי תקנה. (בכל ההפריות שעשיתי הנבתי בקושי 2 עוברים וגם הם היו על הפנים באיכותם -4 הפריות!!!)עקב ההודעה הדרמאטית הצעתי לבעלי להיפרד ושימשיך את חייו עם אישה פוריה- הנודניק לא הסכים ! בהתייעצות עם הרב פירר הוא הפנה אותי לפרופסור יהושע דור. הפלא ופלא ניסיון ראשון ויש הריון (טפו טפו..הבטחתי לא לספר ולא לדבר על זה , אבל אני חייבת לעזור לך ולשאר בנות הפורום !!!!!!!!!!!!!!!!) קשה להאמין כמה אופי הטיפול, אורך הפרוטוקול וסוג התרופות יכולים לעשות פלאים. אל תישברי , תגייסי כסף ולכי אליו פרטי , רק אם הוא ירים ידיים אז תחליטי מה את עושה. אני מברכת אותך ואת כל בנות הפורום וממליצה על פרופסור יהושע דור בחום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
דנה05/01/2009שלום, אני שמחה לשמוע שהצלחת. רציתי לשאול, איפה הוא מקבל פרטי? איך מגיעים אליו באופן פרטי לצורך ivf? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין זקיקים!!!
אני06/01/2009תודה על העידוד אבל הייתי שמחה להבין קצת יותר האם הבעיה שלך דומה שלי במשהו כי לפי מה שאני מבינה, אצלי אין בכלל יצור ביציות ואצלך יש ביציות אך לא איכותיות? אני ממש אשמח לשמוע מישהי עם סיפור דומה לשלי ולדעת מה עשתה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי. אנא תעני לי או כל מישהי שיכולה
מיואשת07/01/2009לעזור בעיצות, סיפורים דומים וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לעזור
טלי07/01/2009אני חושבת שכדאי ל להתייעץ באמת עם מישהו רציני ואני את המלצתי נתתי. שמעתי על כל מיני בנות שהיו במצב גרוע ובעקבות דיקור וצמחים , הופיעו להם זקיקים , על הזקיקים האלו עשו טיפולים עם רופא מומחה ונוצרו עוברים . אני מאמינה גם בכוח המחשבה, תגידי לעצמך "אני אצליח להרות ..אני פוריה" סוג של דימיו ןמודרך או איך שלא קוראים לזה . תקראי הרבה תהילים (דרך אגב אני לא דתייה) אומרים שתפילות עוזרות . אם יש מישהי בהריון , חברה , שכנה, מכרה, תבקשי ממנה שתברך אותך ותשים לך יד על הבטן שלך. אולי זה ישמע מגוחך....אבל לא יועיל לא יזיק. מה אני אגיד לך , אם היו אומרים לי לקפוץ 4 פעמים על רגל שמאל ולהגיד "דגן גידל דגן בגן....והיו מבטיחים לי שזה יעזור, הייתי עושה את זה . אבל עכשיו ברצינות , כל מה שכתבתי לך מלבד המשפט האחרון עזר. אני לא השתמשתי בדיקור וצמחי מרפא, אבל בכל השאר כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב ושאלהמירי03/01/2009
מקווה שלא תפנו אותי לפורום השני היות ושם לא עונים. מה הכוונה לרחם אחורית, השבוע ניתקלתי במושג????? והאם בגלל זה רואים שק הריון מאד קטן אבל עם דופק. (האמת שמשום מה היה קשה למצוא אותו). ניקלטתי אחרי הזרעה שלישית עם הורמונים ולכן קצת מודאגת. תודה מראש על המענה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול03/01/2009ברוב הנשים הרחם נוטה קדימה, לכיוון שלפוחית השתן.
בכרבע מהנשים הרחם נוטה אחורה, לכיוון המעי הגס. אין לכך משמעות, זה נורמלי, תקין, ובריא...
בגלל מיקום הרחם לפעמים קשה לראות בא.ס., אך מיקום הרחם אינו מסביר שק הריון קטן מאוד.
מציע להמשיך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה, שבת שלום
מירי03/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורחנה02/01/2009
שלום רב, בתאריך 21/11 קיבלתי מחזור. בתאריך 2/12 עברתי צילום רחם ויום למחרת קיימתי יחסים. עד עכשיו טרם קיבלתי מחזור !!! זאת אומרת 43 יום איחור!! (פעם ראשונה מאחר לי כה הרבה). יש לי בחילות רק בלילה עד כדי כך שאני לא יכולה לעשן. הבוקר ביצעתי בדיקת שתן (מקלון הזהב) ויצא שלילי (רק פס אחד). האם זה חד משמעי שאני לא בהריון? יש לי גם תחושות מוזרות בבטן התחתונה. *אין לי גודש בחזה. האם זה נורמלי איחור כזה ארוך לאחר צילום רחם או מה לדעתך הסיבה לאיחור?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
פרופ' שחר קול03/01/2009אפשרויות:
לא היה ביוץ בחודש שעבר.
היה ביוץ מאוחר מהרגיל.
יש הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםחסוייה02/01/2009
ברצוני לדעת אני אמורה להפסיק גלולות באמצע כמה זמן מגיע המחזור ברגע שאני מפסיקה את הגלולות באמצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3-4 ימים
פרופ' שחר קול03/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד על הקפאת זרעמאיה02/01/2009
האם בהקפאת מיליון זרעים בתנועה יש סיכוי שבהפשרה אף אחד מהם לא ישרוד....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי אפסי, אולי עקב תקלה?
פרופ' שחר קול03/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות שהופרוחסויה02/01/2009
הד"ר שלי אמר לי שאחרי שאיבת הביציות, 4 ביציות שלי הופרו, מה זה אומר? שיכול להיות לי 4 עוברים, יותר?פחות? מה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר כי יתפתחו 4 עוברים
פרופ' שחר קול03/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהחסוי02/01/2009
מחזור אחרון 11/12 22/12 הזרעה 1/1וכןב-2/1 הפרשות חומות ווקצת דם שאלתי:1. האם זה התחלה של מחזור ? 2. האם זה לא מוקדם מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי02/01/2009זו יכולה להיות התחלה של וסת או דוקא תוצאה של השרשה של העובר ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורביטרלטל02/01/2009
ד"ר תודה רבה על תשובתך . הרופא המטפל בדעה שלך , שמספיק הזרעה אחת אם היא מתזומנת עם אורביטרל. קראתי שעדיף שהזרע יחכה לביצית ולכן חשבתי שהזרעה אחת בטווח של 24 שעות מהזריקה מתאימה להנחה זו. מאחר והזרע מופשר, ייתכן והוא פחות איכותי מזרע טרי ולכן חשבתי על הזרעה נוספת למחרת. 1. במידה ואני עושה רק הזרעה אחת, האם טווח של 35-38 שעות מהזריקה הוא סביר או שחשוב להיות מדוייקים בזמן ההזרעה? מה הזמן האידיאלי להזרעה? 2. אני מבצעת מעקב זקיקים +בדיקת דם פרוג ואסטרדיול. האם משמעותי לבדוק גם LH ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה שלום
פרופ' שחר קול03/01/20091. הטווח תקין.
2. לדעתי כן, LH חשוב בעיקר ככל שמתקרבים למועד של ביוץ ספונטאני, שכן עלית LH היא אינדיקציה ראשונה לביוץ ספונטאני מתקרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת זרעמאיה02/01/2009
אני במהלך טיפול הורמונלי לקראת IVF ובגלל שלא בטוח שבעלי יהיה בארץ ביום השאיבה, הקפאנו זרע. הנתון המדאיג הוא שבהקפאה היו רק מליון זרעים בתנועה. האם יש סיכויי הצלחה גבוהים להפריה עם כמות כ"כ קטנה של זרעים? האם ההקפאה תפגע עוד יותר בסיכוי...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי
ד''ר דוד ישי02/01/2009תמיד עדיף זרע טרי, אבל עם מליון תאים בתנועה, אני מניח שיהיו מספיק תאים להפריה. אם הבייציות שלך טובות, הסיכויים מצויינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון ו-IVFעינת02/01/2009
שלום רב, אני בתהליך של פרוטוקול ארוך לקראת IVF ראשון כרגע אני ביום השלישי של גונל F במקביל לדפירלין ואתמול התחיל לי צינון חזק וכרגע אין לי חום וכאב הגרון נפסק, האם זה עשוי להשפיע על הצלחת ההפריה? האם ניתן לבצע את השאיבה במידה וזה יחמיר ויהיה לי חום? האם מותר לי לקחת כדורים כמו דקסמול לצינון וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול02/01/2009יש לשער כי עד מועד השאיבה תחזרי לאיתנך.
אפשר לקחת דקסמול ודומיו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםחסויה02/01/2009
תוצאות בדיקות הדם מהבוקר ESTRADIOL (E2) SENS 110 ESTRADIOL (E-2)<350 PROGESTERONE 4.6 בדיקת אולטרסאונד מהיום אין זקיקים. לקחתי במשך יומים גונל 75 מיום חמישי למחזור . בדר"כ ביוץ טבעי ביום 10 ולאחריו דימומים fsh 9-12.7 בת 38 לא מעוניינת בהריון מרובה עוברים. בדיקת אולטרסאונד מהיום אין זקיקים מה זה אומר? האם יתכן כי המינון של הגונל נמוך? האם יתכן כי הייתי צריכה לקבל את הגונל ביום השלישי למחזור? האם כבר היה ביוץ ? כי ביום החמישי היו לי כאבי ביוץ + עליה ב lh ? האם הערך של האיסטרדיול תואם ליום השביעי בבוקר ? רוב תודות על עזרתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן שלום
פרופ' שחר קול02/01/2009אם ערך האסטרדיול הוא 110 פיקומול לליטר, הרי שעדיין אין תגובה שחלתית לגונל.
יתכן בשל מינון נמוך מידי.
לדעתי, עדיף להתחיל ביום 3 למחזור.
לא היה ביוץ שכן הפרוגסטרון נמוך.
לא ציינת רמת LH.
רמת האסטרדיול יכולה להתאים ליום 7 , בעיקר אם מועד הביוץ מאוחר יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסויה02/01/2009האם יש סיכוי לביוץ החודש לאור הנתונים של מינון נמוך אולי או התחלה מאוחרת של הטיפול? מתי לדעתך אני צריכה לבצע שוב בדיקת דם ואולטרסאונד ביום ראשון אחרי ארבעה ימי טיפול או ביום שני אחרי 5 ימי טיפול. תודה מראש על עזרתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן שלום
פרופ' שחר קול03/01/2009אם כבר לוקחים בדיקת דם, עדיף למדוד LH בדם ולא לסמוך על בדיקת שתן ביתית.
לא ממש עקרוני אם הביקורת היא אחרי 4 או 5 ימים.
סביר כי יהיה ביוץ בשבוע הבא, אולי לקראת סופו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
חסויה02/01/2009lh בבדיקה ביתית קו אדום חזק - מקסימום . אני מאוד מבולבלת איך יכול להיות lh גבוה ואין זקיקים היתכן? כיצד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות אכותיותחסויה02/01/2009
שלום, שלשום עשו לי שאיבה, הד"ר אמר לי יום למחרת שחצי מה-17 בציות ששאבו לי היו באיכות ירודה. אני בת 30, האם זה אופייני לגילי? יש לציין כי יום לפני השאיבה לא הרגשתי טוב והיו לי כאבים בכל הגוף, יכול להיות שזה השפיע על איכות הביציות או שבכלל אין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות
פרופ' שחר קול02/01/2009איכות הביציות היא תכונה אישית, אך באופן כללי יש ירידה בבאיכות עם העליה בגיל.
הכאבים שהיו לא השפיעו על איכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםליה02/01/2009
החודש ביצעתי צילום רחם שתשובתו תקינה. ואני בהפסקה מאוביטרל, ואיקקלומין. היום אני ביום ה20 לווסת. ביום שבת הבא 10/1 אני אמורה לקבל ווסת. יש לי רגישות בחזה וכאבים ברחם.ממה יכולים לנבוע הכאבים? האם אפשרי שהכאבים בגלל שקיבלתי טיפול במשך 3 חודשים וכעת אני ללא טיפול? או הריון? ומתי אוכל לבצע בדיקת הריון הכי מוקדם? אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לין שלום
פרופ' שחר קול02/01/2009לטיפולים הקודמים אין קשר לכאב היום.
בדיקת הריון - 14.1.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לביוץ היוםמעיין02/01/2009
בבדיקת זקיקים שעשיתי היום 1.1.09, יום ה'. עולה כי: עובי רירית: 8.7 מ"מ שחלה ימנית: בתוכה זקיקים 16, 14.5, 12, 11 מ"מ + זקיקים קטנים שחלה שמאלית: בתוכנה מבנה ציסטי צלול 34*18 מ"מ + מבנה צלול בת 14 מ"מ + זקיקים 14.5, 10, 16, 14, 14.5 מ"מ + זקיקים קטנים. דוגלס: ללא נוזל חופשי אני לוקחת גונל F בכמות 75 פעם ביום. במשך 4 ימים. עכשיו (יום ה') אמר לי להפסיק. הרופא המטפל שלי (חדש - החלפתי רופא לבקשת הרופא הקודם) ביקש ממני להזריק ביום שישי בערב (ה 2.1.09) אובטרייל ולבוא ביום א' להזרעה +השבחה. (כנראה שאלך אליו גם באופן פרטי בשבת, עוד לא דיברתי (אדבר איתו מחר בבוקר ) אבל סביר להניח שאם נתן לי הזרעה ליום א', צריך גם ביום שבת - רק שהוא לא רצה למסור לי את זה דרך האחיות בקופת החולים. (שלא יצא שהוא משדל לפרטי...) בכל מקרה, האם זה אבחון נכון לדעתך שאני אקח אובטרייל בשישי בערב? כי בעייניי הזקיקים הם עדיין קטנים ועד היום הרופא הקודם לא נתן לי אוביטרייל לפני שהיה לי זקיק לפחות בגודל 18 מ"מ ואפילו מעל 20 מ"מ אודה על תשובתך. מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול02/01/2009יש לשער כי ביממה הנוספת עד האוביטרל הזקיקים המובילים יהיו מעל 17 ממ, כך שלוח הזמנים נראה סביר.
מקובל שזקיקים מעל 17 ממ מכילים ביצית בשלה.
אך, אין זה אומר שזקיק של 15 ממ או אפילו 14 ממ לא יכול להניב ביצית שתביא להריון.
מכיוון שיש כ - 6 זקיקים די בשלים יש סיכון מסוים לריבוי עוברים, או גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובשפרה02/01/2009
יש לי 2 שאלות: 1.אני היום ביום ה-14 להחזרה,לפני יומיים בטא 360.יום רביעי הקרוב,משמעו 21 יום מיום ההחזרה אני הולכת לעשות אלטראסאונד (להזכיר החזירו לי בלסטוציסטים בני 5 ימים) ,מה מצפים לראות? רק שקים או גם דופק? 2.כעת שאני בשלב כ"כ ראשוני,יש דברים שעלי לעשות כדי לשמור על זה? מנוחה? שתיה מרובה? משהו? איזשהי עיצה או הנחיה רפואית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפרה שלום
פרופ' שחר קול02/01/20091. שק הריון ושק חלמון (YS) . דופק - כנראה מוקדם מידי.
2. לקוות לטוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)