מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנוחה בשאיבה והחזרה - IVF ראשוןפאי31/12/2008
בשבוע הבא אני צפויה לעבור שאיבה ולאחר מספר ימים החזרה. 1. באיזה יום של המחזור מקובל לבצע את השאיבה? 2. כמה ימי מנוחה נדרשים לאחר השאיבה ולאחר ההחזרה? חשוב לציין כי אני לא עובדת בעבודה פיזית אולם יחסית הרבה שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאי שלום
פרופ' שחר קול31/12/20081. נקבע לפי התגובה השחלתית, לא לפי יום המחזור.
2. ימי מנוחה אינם נדרשים כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהטלי31/12/2008
12 יום אחרי החזרה של עוברים בני 3 ימים - בטא 31. מה הסיכוי שמדובר בהריון תקין ולא כימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול31/12/2008אין טעם לנחש.
רמות E2 ו - P יכולות לסייע, אך עדיף לחזור עוד יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותשריתוש31/12/2008
ד"ר שלום רב, היום ביצעתי בדיקת דם (14 יום לאחר הזרעה) התוצאות: אסטרדיול - 1932 פרוגסטרון - 161.8 ובטא - 89 IU/L מבקשת מאוד פענוח של הבדיקות - לחוצה מאוד. האם רמת הבטא מתאימה? (מחזור אחרון 9.12.08) מודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ' שחר קול31/12/2008תוצאות טובות!!!
הכל טוב!!!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שריתוש31/12/2008תודה רבה!!! נאמר לי ללכת ביום רראשון ולבצע בדיקת דם על מנת לראות שהבטא מכפילה את עצמה. מה הרמה שצריכה להיות ביום א'? בערך 360? תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה מעל 400...
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שריתוש31/12/2008תודה רבה על העידו והמענה המהיר... יישר כוח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשרמןרינת31/12/2008
לאחר גרידה + היסטרו להוצאת שארית שיליה שפוספסה, די מהר אובחנתי כסובלת מאשרמן מה שאומת בהיסטרו נוסף שהיה גם טיפולי. לאחר מכן אין שינוי במידת הדימום והרירית בUS נשארה דקה. ולדברי רופא האי סדירות שנראת בUS ברירית קלה ורק בצד שמאל ולא אמורה להפריע לי להיכנס להריון אלא פשוט צריך לטפל ברירית. החודש נטלתי פרוג'ילוטון כדור 1 ליום ורירית רק 5 ממ. יש לי 2 שאלות: האם מספיק לעשות US כידי לקבוע שאין יותר אשרמן או לפי מה שקראתי צריך לעשות היסטרו' אבחנתי ? והאם נטילת מינון יותר גבוה של הורמונים יכול לעזור בלי התערבות כירורגית? מצטערת על שאלה ארוכה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
פרופ' שחר קול31/12/20081. היסטרו אבחנתית - פעולה פשוטה ומהירה. מציע לבצע.
2. לצערי, לא ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
רינת31/12/2008תודה על התשובה המאוד מהירה. אני פשוט חייבת לוודא שאני מבינה עד הסוף: כשאומרים לי שיש אי סדירות קלה ברירית רק בחלק מהרחם בצד שמאל ושההריון יכול להיקלט בחלקים הבריאים - הסדירים אלא שפשוט הרירית דקה וצריכה עזרה הורמונלית - זה בעצם לא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת שלום
פרופ' שחר קול31/12/2008לאחר הפרדת ההידבקויות הרירית עשויה להחלים ולעבור רגנרציה מסויימת ולתקופה מוגבלת עם טיפול הורמונאלי.
לאחר שתקופה זו הסתיימה, שימוש באסטרוגן לא ממש עוזר לעבות את הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהטל30/12/2008
שלום ד"ר יקר, האם זרע קפוא לאחר הפשרה (בנק הזרע טוען שמשביחים אותו) הוא זרע פחות איכותי, פחות עמיד...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן שלום
פרופ' שחר קול31/12/2008זרע קפוא-מופשר - תמיד פחות איכותי בהשוואה לטרי (מאותו גבר).
"השבחה" - מיתוס. סתם מילה. אין דבר כזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת יתר שחלתיתחסויה30/12/2008
האם יש סיכוי לתגובת יתר של השחלה בשימוש בגונל f במינון 75 למשל 5 ימים? גיל 38 fsh 12 שאלה נוספת מטרת הגונל לעלות fsh האם זה נכון לתת כאשר יש fsh גבוה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
חסויה31/12/2008יש לי ביוץ טבעי כל חודש שמבשיל מהר. על פי אולטרסאונד ביום 9 גודל 16-17 שוב האם גונל F יגרום לתגובת יתר בשחלה ?? אם ניתן ביום ה5 למחזורגונל 75 ביום זה אני מניחה מניחה שהזקיק כבר לא מאוד קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה שלום
פרופ' שחר קול31/12/20081. סיכוי אפסי.
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי30/12/2008
אם מינון של 50 (פיוריגון) לא השפיעה מה הטעם להשמיך באותו מינון האם יש סיכוי שזה יזיז משהו? או שזה חסר טעם?(אני לא פוליציסטית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקום להעלות המינון.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסויה30/12/2008
שלום רב, לאחר זריקות של כשלושה וחצי שבועות נקבעה לי שאיבת ביציות למחר, כבר אתמול הרגשתי שאני לא מרגישה טוב ונראה לי שאני מתחילה לפתח שפעת. כרגע אין לי חום אבל כואב לי הראש וכל הגוף כואב לי... האם אסור לבצע הרדמה במצב כזה או במצב שיהיה לי חום? האם אני צריכה להודיע לרופא שלי? אני פוחדת שיאמר לי שהשאיבה תדחה ואז כל הזמן הזה הזריקות שהחדרתי לגופי היו לשווא ואצטרך לבצע אותם שוב... אודה לתשובתך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע להתייעץ עם המרדים.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...חסויה30/12/2008
בת 38 ביוצים בין היום 9 -11 לאחר ביוץ דימום עד המחזור קרינון עזר לדמומים אך לא להריון . fsh - 12 רופא אחד המליץ איקקלומין כדור למשך חמישה ימים רופא שני גונל f 75 למשך 5 ימים מיום חמישי למחזור איזה טיפול נכון יותר? אני לא יודעת להחליט. מה לעשות? לאור העובדה שאני מבייצת מוקדם ומדממת לאחר מכן מה היא המלצתך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל, תמיכה עם אוביטרל.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושה גונלחסויה30/12/2008
האם גונל 75 מחיש את הביוץ ? אם בדר"כ הביוץ שלי ביום 10 האם הביוץ עם גונל יהיה ביום 10 אחרי או לפני? אודה לך מאוד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי30/12/2008הגונל F גורם לכך שבשחלה יבשילו כמה זקיקים ולא רק זקיק אחד כמו במחזור רגיל. אין לגונל קשר למועד הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונל
חסויה30/12/2008ואם המטרה היא לא הריון מרובה אז הטיפול לא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בניתוח תוצאות בטא ופרוג'מיה30/12/2008
שבוע 6 הפרשה דמית. ב-US נצפה שק. דופק עדיין לא. בטא-774 iu/l פרוגסטרון 24.7 nmol/l עוד יומיים אמורה לעשות בטא עוקבת, אבל מבקשת עזרה בניתוח התוצאות נכון להיום למרות הבעיתיות... עכשיו התחיל דימום נוסף-הפעם כבר לא חום אלא אדום... האם להספיד את ההיריון או שיש עוד שביב תקווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה שלום
פרופ' שחר קול30/12/2008לא נראה מבטיח: בטא ופרוג - נמוכים מאוד מהצפוי בשב' 6 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכת פרוג' בשלב כזה יכולה להציל???
מיה30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי לא.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לקראת הזרעהלי30/12/2008
שלום לרופאים היקרים, אני לקראת הזרעה, התחלתי ביום חמישי שעבר Gonal F 75 והיום עשיתי בדיקות דם, אשמח לדעת את דעתכם על התוצאות ומתי להערכתכם תיערך ההזרעה: Estradiol 298.0 pmol/L Progesterone 0.3nmol/L LH 3.9 mIU/mL (קיבלתי מחזור בתאריך 22.12.08) תודה רבה לעבודת הקודש שאתם עושים. לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול30/12/2008כנראה רק בשבוע הבא. המידע חלקי שכן יש לדעת גודל זקיקים במקביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף בבקשה
לי31/12/2008תודה רבה על התגובה המהירה. בהמשך לתגובתך, נראה זקיק בצד שמאל בגודל 12. בנוסף שאלה דחופה, מיום חמישי שעבר אני מזריקה GF75 כולל את היום, ממחר הרופא ביקש שאזריק במשך 3 ימים כמות של 112. בדקתי מספר פעמים את המזרק והחיבור היחידי שיכולתי לעשות בכדי להגיע לכמות הזו - 75 + סימון של 37.5. האם ה- 0.5 הנוספים מהווים "סיכון" בהזרקה או "יותר מדי" למשך השלושה ימים הקורבים, שכן אין לי סימון אחר על המזרק המראה 112 בדיוק? תודה, לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לעזור
רחלי31/12/2008את צריכה לכון את הקו השחור בין 75 ל150 ואז זה נותן לך 112.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רחלי, יש קו אמצעי ללא מספר בין
לי31/12/2008ה- 75 ל- 150, האם את מתכוונת אליו? זה כנראה החצי מ-75 שזה - 37.5, נשמע הגיוני אבל האם זה לא משמעותי להזריק 0.5 יותר במשך 3 ימים? (איזה כיף שהפורום הזה קיים, תודה...:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
לי31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף להיום בבקשה
לי01/01/2009ד"ר שלום, אני אודה לך על תשובה דחופה ביותר (כיון שההזרקה היא היום) לגבי המינון כפי שכתבתי בהודעה הקודמת. האם 0.5 מעל המינון המבוקש במשך 3 ימים הוא "מסוכן" או לא משמעותי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסימון של 112 הוא בין 75 ל150
פרופ' שחר קול01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל f או איקקלומיןחסויה30/12/2008
איזה משניהם גורם להפרשה מרובה יותר של אסטרוגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במינון, תלוי במטופלת
פרופ' שחר קול30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונל/איקקלומין
חסויה30/12/2008כדור אחד של איקקלומין לעומת 75 גונל בת 38
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות לאחר ריבוי כשלונות?חסויה30/12/2008
שלום דוקטור ראשית עלי להודות לך על הפורום הנפלא! שאלה - אני כבר אחרי ivf שישי + 2 טיפולי מוקפאים, על רקע בעיית זרע. יש לציין כי תמיד יש עוברים אחרי icsi אך עדיין אין הריון כלל. תמיד בטא שלילית ולפעמים מחזור שמגיע לפני הזמן... יש לציין כי הפרוטוקול הוא תמיד גונל f ודקפפטיל 0.1 ולאחר ההחזרה נרות אוטרוגונטאן. אחרי ששיגעתי את הרופא שלי עשיתי היסטרוסקופיה ועשינו גם קריוטיפ, הכל יצא תקין. מה היית ממליץ לעשות בשלב זה? האם להמשיך לנסות כרגיל את אותו הטיפול? האם יש משמעות להחלפת רופא? האם יש בדיקות נוספות שמומלץ לעשות ? האם כדאי לנסות ברטוב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול30/12/2008יש מקום ליעוץ פרטני ומקיף על סמך כל המידע הקיים, ובעיקר המידע המעבדתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!tooti30/12/2008
לרופאים שלום! 13 יום אחרי החזרה, תמיכה 2 אנדומטרין +2 פרוגינובה (מחר בטא..) היום הופיעה הפרשה ורודה דמית בניגוב... זהו? הטיפול נכשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדע עד בדיקת בטא.
פרופ' שחר קול30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
tooti30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבב מוקפאים....?
tooti31/12/2008לרופאים שלום, אז התשובה של הבטא (ivf ראשון).. כמו שחשבתי לצערי שלילית.. נאמר לי לחכות לווסת ולהגיע ליח' להתחלת סבב מוקפאים..(ראשון..) האם תוכל להסביר לי איך מתנהל סבב מוקפאים? אני מניחה שלא צריך גירוי שחלתי (פיורגון) כי אין שאיבה אבל מה כן עושים? הטיפול שנכשל היה פרוט' ארוך (דקא 1.87 + פיורגון 150 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהמון תודה מראש!!!
tooti31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפשרה
פרופ' שחר קול31/12/2008הנטייה היום היא להחזיר לרחם מספר קטן של עוברים. מספר הביציות הממוצע במחזור שאיבה עומד כיום על 10 – 12. שיעור ההפריה הממוצע עומד על 60%-70% , כך שיש לצפות לכ – 7 עוברים ממחזור "טרי". אם מחזירים לרחם עובר או שניים נותרים עוברים לא מעטים להקפאה. תהליך ההקפאה מבוצע ע"י מכשיר מיוחד, מבוקר מחשב, המוריד את הטמפרטורה באופן הדרגתי, עד לטמפרטורה של C196 - . בתנאים אלו העוברים יכולים להישמר לעד. יכולתם ליצור הריון אינה נפגעת לאורך זמן, כך שעוברים שהיו קפואים לחודש או ל – 20 שנה הם בעלי פוטנציאל דומה ליצירת הריון. במחזור הפשרה "איבר המטרה" מבחינת הטיפול הוא הרחם, אין צורך בזריקות לגירוי השחלות, כך שהטיפול הופך לקל ופשוט יותר. אם המטופלת מבייצת באופן ספונטאני, ניתן לתזמן את החזרת העוברים לפי מועד הביוץ, ולהימנע ממתן תרופות כלשהן. החיסרון בגישה זו: חוסר שליטה על מועד ההחזרה, העלול ליפול דווקא על שבת או חג. בגישה אחרת מכינים את רירית הרחם לקליטת עוברים ע"י תרופות המכילות אסטרוגן (כגון: אסטרופם, פרוגינובה), ובהמשך מוסיפים תרופות המכילות פרוגסטרון (כגון: אוטרוגסטן, קרינון, אנדומטרין, גסטון) תוך שליטה מדויקת על המועד שיתאים לגיל העוברים ביום ההקפאה. גישה זו מאפשרת שליטה מלאה תוך גמישות מרבית על מועד החזרת העוברים, ללא פגיעה בסיכוי להשיג הריון. ביום שנקבע להחזרה מופשרים העוברים בתהליך די מהיר, עוברים הערכה מיקרוסקופית לגבי איכותם, ומוחזרים לרחם. לעיתים לא כל העוברים שהוקפאו שורדים את התהליך, ונמצאים ראויים להחזרה לרחם. לאחר ההחזרה יש להתמיד וליטול התרופות לפי ההוראות, שכן המקור היחיד לאסטרוגן ולפרוגסטרון (החיוניים להשתרשות העוברים, ולקיום ההיריון) הוא התרופות הניתנות. חוסר הקפדה על נטילת התרופות במינון ובמועדים הנדרשים עלול לחבל בסיכוי להשיג הריון. אם מושג הריון יש להתמיד בנטילת התרופות למשך 7 שבועות מיום החזרת העוברים, תוך ביצוע מעקב של בדיקות דם ואולטרסאונד כמקובל. בשנים האחרונות חל שיפור ממשי באיכות התהליך, תוך עליה באחוזי ההיריון המושגים לאחר מחזורי הפשרה. תהליכי ההקפאה וההפשרה אומנם פוגמים באיכות העוברים, אך פגיעה זו היא מזערית, ולכן הסיכוי הטוב להשיג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מספיק מילים לומר... תודה!!!
tooti31/12/2008לד"ר קול היקר! לא פעם כתבתי שאתם עושים עבודת קודש, וזו האמת! תודה רבה על הסבלנות וההשקעה בתשובות, היום ובכלל... יישר כח!! ושוב המון תודה!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)