מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגינובהקרן31/12/2008
שלום רני צריכה לקחת 3 פעמים ביום פרוגינובה לפני אובל או אחרי אוכל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עקרוני.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סונר אשכיםלירון31/12/2008
שלום, בת 25 מטופלת IVF בבי"ח כרמל. בעיה זכרית רק 100000 זרעונים אצלי הכל תקין. טיפול IVF ראשון נכשל לצערי. כעת אנו לקראת טיפול חדש הכולל שאיבה והחזרה כי בקודם הוציאו רק 2 ביציות ( חששו לתת לי כמות הורמונים גבוהה). היו התקבלו תוצאות סונר אשכים של הבעל והן:שני האשכים ושני האפידידימיסים במיקום, גודל, מרקם, זרימת דם תקינים. נצפתה ווריקוצלה מינימלי משמאל. אין לראות הצטברות נוזל בשל הסקרוטום. מה המשמעות של התוצאות והאם יש לכך השלכה מבחינת המשך ה IVF? האם יש מקום לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון שלום
פרופ' שחר קול31/12/2008הבדיקה תקינה.
אין צורך בניתוח.
אין השלכות לגבי המשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמוניל ואלכוהולמאיה31/12/2008
האם יש מניעה לשתות אלכוהול במהלך טיפול דקא+גונל F לקראת IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים!
פרופ' שחר קול31/12/2008כוסית יין לא תזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי צילום רחםקרן31/12/2008
שלום, בת 29, היום יום 11 למחזור (בדר"כ 29 ימים למחזור בחודש האחרון 32 ימים) כאשר לאחר מעקב זקיקים הביוץ היה ב8.12 - ביום ה20 למחזור) ביום 28.12 (יום א' האחרון- היום ה-8 למחזור) עברתי צילום רחם - והתוצאה שהכל תקין, מעבר תקין חצוצרות פתוחות. היום עשיתי בדיקת E2 LH פרוגסטרון:(ביום 11 למחזור) E2 284 LH 5.2 FSH 4.7 פרוגסטרון 2.8 בחודש הקודם ביום 11 למחזור הערכים היו: E2 129 LH 6.3 פרוגסטרון 3.4 האם המצב השתפר? הורע? האם הביוץ יהיה יותר מוקדם החודש? בנוסף, האם אפשר להמשיך ולנסות החודש על אף הצילום? (הכוונה לקרינה) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול31/12/20081. הביוץ לא ב - 3 ימים הקרובים. יש להמשיך ולעקוב.
2. מותר ואף רצוי לנסות להרות החודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהליהיא31/12/2008
רירית:11 שחלות-ימנית:63*97 מ"מ הערות-הרבה ממצאים צייסטים גדולים :הגדולים33-35 ו 31-36 ובתוכם אזור עכור שמאלית:73*69 הערות הרבה ממצאים ציסטיים גדולים הגדולים 33-35 ו37-32 דוגלס:נוזל בכמות בינוניית מסביב לרחם . ביום חמישי עברתי הזרעה לאחר טיפול בגונל 150 ובצטרוטייד מהיום ה5 לווסת מיום ראשון כאבי בטן חזקים היום הרופא אמר שהשחלות מוגדלות ומזה נובע הכאב עליי לנוח ולשתות הרבה,שאלותיי 1-האם זה אומר שההזרעה כשלה? 2-האם קיימת סכנה עם ממצאים כאלו? 3-הרופא אמר שיכול להיות שזה סימן שכן נקלט הריון האם זה נאמר רק כדי לתת לי תקווה אבל בעצם זה לא הגיוני? 4-כיצד ניתן לשכך כאבים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ' שחר קול31/12/20081. לא
2. כנראה מדובר בגירוי יתר שחלתי מתון. מציע המשך מעקב ע"י הרופא המטפל.
3. מציע להימנע מניחושים והשערות.
4. מנוחה, משככי כאבים רגילים (כגון אקמול ודומיו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה בשאיבה והחזרה - IVF ראשוןפאי31/12/2008
בשבוע הבא אני צפויה לעבור שאיבה ולאחר מספר ימים החזרה. 1. באיזה יום של המחזור מקובל לבצע את השאיבה? 2. כמה ימי מנוחה נדרשים לאחר השאיבה ולאחר ההחזרה? חשוב לציין כי אני לא עובדת בעבודה פיזית אולם יחסית הרבה שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאי שלום
פרופ' שחר קול31/12/20081. נקבע לפי התגובה השחלתית, לא לפי יום המחזור.
2. ימי מנוחה אינם נדרשים כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהטלי31/12/2008
12 יום אחרי החזרה של עוברים בני 3 ימים - בטא 31. מה הסיכוי שמדובר בהריון תקין ולא כימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול31/12/2008אין טעם לנחש.
רמות E2 ו - P יכולות לסייע, אך עדיף לחזור עוד יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותשריתוש31/12/2008
ד"ר שלום רב, היום ביצעתי בדיקת דם (14 יום לאחר הזרעה) התוצאות: אסטרדיול - 1932 פרוגסטרון - 161.8 ובטא - 89 IU/L מבקשת מאוד פענוח של הבדיקות - לחוצה מאוד. האם רמת הבטא מתאימה? (מחזור אחרון 9.12.08) מודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ' שחר קול31/12/2008תוצאות טובות!!!
הכל טוב!!!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שריתוש31/12/2008תודה רבה!!! נאמר לי ללכת ביום רראשון ולבצע בדיקת דם על מנת לראות שהבטא מכפילה את עצמה. מה הרמה שצריכה להיות ביום א'? בערך 360? תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה מעל 400...
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שריתוש31/12/2008תודה רבה על העידו והמענה המהיר... יישר כוח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשרמןרינת31/12/2008
לאחר גרידה + היסטרו להוצאת שארית שיליה שפוספסה, די מהר אובחנתי כסובלת מאשרמן מה שאומת בהיסטרו נוסף שהיה גם טיפולי. לאחר מכן אין שינוי במידת הדימום והרירית בUS נשארה דקה. ולדברי רופא האי סדירות שנראת בUS ברירית קלה ורק בצד שמאל ולא אמורה להפריע לי להיכנס להריון אלא פשוט צריך לטפל ברירית. החודש נטלתי פרוג'ילוטון כדור 1 ליום ורירית רק 5 ממ. יש לי 2 שאלות: האם מספיק לעשות US כידי לקבוע שאין יותר אשרמן או לפי מה שקראתי צריך לעשות היסטרו' אבחנתי ? והאם נטילת מינון יותר גבוה של הורמונים יכול לעזור בלי התערבות כירורגית? מצטערת על שאלה ארוכה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
פרופ' שחר קול31/12/20081. היסטרו אבחנתית - פעולה פשוטה ומהירה. מציע לבצע.
2. לצערי, לא ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
רינת31/12/2008תודה על התשובה המאוד מהירה. אני פשוט חייבת לוודא שאני מבינה עד הסוף: כשאומרים לי שיש אי סדירות קלה ברירית רק בחלק מהרחם בצד שמאל ושההריון יכול להיקלט בחלקים הבריאים - הסדירים אלא שפשוט הרירית דקה וצריכה עזרה הורמונלית - זה בעצם לא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת שלום
פרופ' שחר קול31/12/2008לאחר הפרדת ההידבקויות הרירית עשויה להחלים ולעבור רגנרציה מסויימת ולתקופה מוגבלת עם טיפול הורמונאלי.
לאחר שתקופה זו הסתיימה, שימוש באסטרוגן לא ממש עוזר לעבות את הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהטל30/12/2008
שלום ד"ר יקר, האם זרע קפוא לאחר הפשרה (בנק הזרע טוען שמשביחים אותו) הוא זרע פחות איכותי, פחות עמיד...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן שלום
פרופ' שחר קול31/12/2008זרע קפוא-מופשר - תמיד פחות איכותי בהשוואה לטרי (מאותו גבר).
"השבחה" - מיתוס. סתם מילה. אין דבר כזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת יתר שחלתיתחסויה30/12/2008
האם יש סיכוי לתגובת יתר של השחלה בשימוש בגונל f במינון 75 למשל 5 ימים? גיל 38 fsh 12 שאלה נוספת מטרת הגונל לעלות fsh האם זה נכון לתת כאשר יש fsh גבוה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
חסויה31/12/2008יש לי ביוץ טבעי כל חודש שמבשיל מהר. על פי אולטרסאונד ביום 9 גודל 16-17 שוב האם גונל F יגרום לתגובת יתר בשחלה ?? אם ניתן ביום ה5 למחזורגונל 75 ביום זה אני מניחה מניחה שהזקיק כבר לא מאוד קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה שלום
פרופ' שחר קול31/12/20081. סיכוי אפסי.
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי30/12/2008
אם מינון של 50 (פיוריגון) לא השפיעה מה הטעם להשמיך באותו מינון האם יש סיכוי שזה יזיז משהו? או שזה חסר טעם?(אני לא פוליציסטית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקום להעלות המינון.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסויה30/12/2008
שלום רב, לאחר זריקות של כשלושה וחצי שבועות נקבעה לי שאיבת ביציות למחר, כבר אתמול הרגשתי שאני לא מרגישה טוב ונראה לי שאני מתחילה לפתח שפעת. כרגע אין לי חום אבל כואב לי הראש וכל הגוף כואב לי... האם אסור לבצע הרדמה במצב כזה או במצב שיהיה לי חום? האם אני צריכה להודיע לרופא שלי? אני פוחדת שיאמר לי שהשאיבה תדחה ואז כל הזמן הזה הזריקות שהחדרתי לגופי היו לשווא ואצטרך לבצע אותם שוב... אודה לתשובתך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע להתייעץ עם המרדים.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...חסויה30/12/2008
בת 38 ביוצים בין היום 9 -11 לאחר ביוץ דימום עד המחזור קרינון עזר לדמומים אך לא להריון . fsh - 12 רופא אחד המליץ איקקלומין כדור למשך חמישה ימים רופא שני גונל f 75 למשך 5 ימים מיום חמישי למחזור איזה טיפול נכון יותר? אני לא יודעת להחליט. מה לעשות? לאור העובדה שאני מבייצת מוקדם ומדממת לאחר מכן מה היא המלצתך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל, תמיכה עם אוביטרל.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושה גונלחסויה30/12/2008
האם גונל 75 מחיש את הביוץ ? אם בדר"כ הביוץ שלי ביום 10 האם הביוץ עם גונל יהיה ביום 10 אחרי או לפני? אודה לך מאוד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי30/12/2008הגונל F גורם לכך שבשחלה יבשילו כמה זקיקים ולא רק זקיק אחד כמו במחזור רגיל. אין לגונל קשר למועד הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונל
חסויה30/12/2008ואם המטרה היא לא הריון מרובה אז הטיפול לא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)