מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקיםדנה06/01/2009
שלום אני אחרי איקקלומין 2X5 היום יום 12 למחזור הייתי במעקב זקיקים ואמרו לי שיש זקיקים קטנין רק האם זה אומר שחודש הזה כבר אבוד? רם יום כבר יום 12 אז מה הסיכוי שהם יגדלו? ובאיזה יום בד"כ צריכים לגדול זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי!!
פרופ' שחר קול06/01/2009חיזקי ואימצי!
ואם לא - יגדלו עם מינון גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה06/01/2009תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש מחלהאירינה06/01/2009
שלום רב אני צריכה את עזרה דחופה בעבודה שלי לא רוצים לשלם חופש מחלה על טיפולייIVF אני יודעת שיש חוק לאישה עובדת ונימצאת בטיפול IVF תגידו לי בבקשה איפה נימצא החוק הזה כי עו"ד של מעסיק שלי לא יודע על מה מדובר ו לא רוצה לשלם לי את החופשת המחלה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירנה
אנדי06/01/2009קיים חוק בדיני עבודה בנושא ימי מחלה במקרה של היעדרות בשל טיפולי פוריות, סעיף 7(ג)(4) לחוק עבודת נשים קובע כי, עובדת רשאית להיעדר מעבודתה בתקופה שבה היא עוברת טיפולי פוריות, לרבות טיפול הפריה חוץ-גופית, אם אישר הרופא המטפל בכתב כי הטיפול מחייב זאת ובמידה שאישר, ובלבד שהודיעה על כך למעבידה מראש. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של 5 ימים - מגיעה 16 ימים לטיפול בכל אופן, לא יהיו יותר מ- 4 סדרות טיפוליות בשנה. דינה של היעדרות בשל טיפולי פוריות, לרבות טיפולי הפריה חוץ-גופית, כדין היעדרות מפאת מחלה, דהיינו עובדת תהיה זכאית לדמי מחלה בגין תקופת ההעדרות (במסגרת ימי המחלה שצברה עפ"י חוק דמי מחלה). את יכולה להפנות את המעסיק שלך לסעיף זה בחוק עבודת נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה אחרי גונלמיכל05/01/2009
חודש שעבר טופלתי בגונל ואוביטרל ו2 הזרעות שנכשלו באולטרסאונד שעשיתי החודש גילו אצלי 2 ציסטות והרופא אמר לעשות הפסקה של חודש ואז להמשיך מה דעתך האם נכון להפסיק לחודש ולהמשיך חודש הבא או כן אפשרי להזריק הורמונים חודש אחרי חודש ואין קשר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי05/01/2009אני בהחלט תומך במה שאמר הרופא שלך. למעשה אני תמיד עושה חודש הפסקה בין טיפול לטיפול גם אם אין ציסטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגןג.05/01/2009
אני מטופלת בפרוטוקול ארוך ולאחר דפירלין וחמישה ימים של גונל F עשיתי בדיקת דם ואולטא סאונד ונאמר לי שיש לי זקיקים אבל קטנים מידי ולכן עלי להתחיל בהזרקה של מנוגון, קראתי בהוראות שהתפקיד שלו הוא לעודד גדילה של זקיקים, מה תפקידו של הגונל F? האם מיד בטיפול זה לוקחים בשלב כלשהו מנוגון או שרק במקרה שהזקיקים לא מספיק גדולים? לא כדאי לחכות שיגדלו באופן טבעי? האם זה מעיד על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי05/01/2009המנוגון והגונל F הן תרופות השיכות לאותה משפחה של תרופות הורמונליות שמפעילות את השחלות וגורמות להן לייצר כמה זקיקים. לא אכנס להבדלים בנהן, אבל אני מניח שהרופא שלך חשב שהתגובה שלך למנוגון תהיה טובה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר ?חסויה05/01/2009
בדיקה ביום ה7 למחזור לאחר יומים גונל 75 ESTRADIOL (E2) SENS 110 ESTRADIOL (E-2)<350 PROGESTERONE 4.6 בדיקה ביום 10 למחזור לאחר 5 ימים גונל75 ESTRADIOL (E2) SENS<60 ESTRADIOL (E-2) <350 PROGESTERONE3.1 בדיקת זקיקים לא נראו (הרופא אמר שיש שניים קטנים בשחלה ימין) האם ירידה באסטרוגן מעידה על כך שהגונל לא עובד. או שזה צריך להיות ככה? הרופא נתן לי להמשיך עוד 3 ימים עם 75 ולהגיע לבדיקה בעוד 3 ימים. האם יש סיכוי להתפתחות זקיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי05/01/2009לבדיקה לאחר יומיים טיפול אין משמעות. זה טיפול קצר מדי מכדי לתת תוצאות . לדעתי גם אחרי 5 ימים זה זמן קצר מדי. בשלב הזה לא היתה עדיין תגובה של השחלות שלך. יתכן שגם בהמשך לא תהיה תגובה . המסקנה תהיה שהמינון הזה נמוך מדי בשבילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
חסויה06/01/2009אם אחרי 8 ימי טיפול (יום 13 למחזור) לא יהיו זקיקים האם אפשר להמשיך טיפול עם מינון גבוה יותר או שזה כבר מאוחר מידי לחודש זה?? האם כדאי כבר לעלות מינון ?( הזרקתי כבר 6 ימים גונל 75.) אשמח אם תוכל להסביר לי מה המשמעות של ערך האסטרוגן שירד?? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמאיה05/01/2009
בת 31, בירור הורמונלי תקין, לקראת IVF בגלל הזרע. 8 ימים לאחר גונל 150 ודקפפטיל 0.05 (הכמות ירדה מ - 0.1 לחצי כמות 0.05 לאחר שבוע בערך, החל מהיום הראשון למחזור). באולטרסאונד 10 זקיקים בגודל 14, 4 זקיקים בגודל 12. בבדיקת דם E2=1446 ופרוגסטרון 0.9. 1. האם בנתונים הנ"ל יתכן שהשאיבה תהיה ביום שישי? 2. האם אפשר לדעת בוודאות שאם השאיבה תידחה ליום ראשון - שני - לא יהיה ביוץ...? 3. האם אני בסיכון לגירוי יתר? כדאי להוריד מינונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול05/01/20091. כן
2. קרוב לוודאי
3. סיכון די קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivfלילך05/01/2009
שלום רב, אני אמורה להתחיל פרוטוקול קצר של ivf. כמו - כן אני צריכה להתחסן נגד אבעבועות רוח. קיבלתי וסת היום, ואני רוצה להתחסן בימים הקרובים, האם בווסת הבאה אוכל להתחיל טיפול ivf? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה. תודה
דנה05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילך
ד''ר דוד ישי05/01/2009ככל שידוע אין בעיה של חיסון נגד אבעבועות רוח בהריון. אם את בכ"ז לא שקטה, תדחי את הטיפול ב 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרוברהסמדר05/01/2009
קיבלתי כדורי פרוברה לקבלת מחזור למשך שבוע ימים שני כדורים אני סיימתי את הכדורים ביום שני 29.12.08 וטרם קיבלתי מה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר שלום
פרופ' שחר קול05/01/2009להתייעץ עם הרופא המטפל, שכן יש לכך השלכות לפי האבחנה שלך, ולפי תכנית הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתותית05/01/2009
מחזור ב- 11.12 ביוץ ב-25.12 בשבוע האחרון כאבים וקצת לחץ כמו כאבי מחזור בבטן התחתונה וכן בחילות רבות. על מה לדעתך זה יכול להעיד? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותית שלום
פרופ' שחר קול05/01/2009אלף אפשרויות.....
הריון?? - להמתין ל - 8.1 - אם לא יבוא מחזור - בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים עצתךתותית05/01/2009
היי בת 34 אחרי 2 טיפולי IVF בהצלחה ב-1 ילדתי בן וב-2 החזרת מוקפאים ילדתי בת ומאז נשארה מבחנה של 3 עוברים יפים מחולקים טוב רוצה לציין שהעוברים מוקפאים מ- 11/2002 . החלטנו לעבור את ה-3 אך בבואי לסרוק את ההתנהלות נראה לי שהיתה הפעם לקוייה אמרו לי לקחת אסטרופם 2 כדור ליום החל מהיום ה- 3 לוסת (נטלתי) ב- 18.12.08 חזרתי לאולטרסאונד ניצפו זקיקים רבים ורירית טובה,ובאותו יום התחלתי בנוסף גם אנדומטרין 2 נרות של 100 מ"ג כל אחד פעמיים ביום בוקר וערב . ב-22.12.08 החזירו 2 עוברים, ב- 03.01.08 הפרשות חומות וכאבי בטן עזים אשר נפסקו לאחר מנוחה אתמול ב- 04.01.08 ביצעתי ב דם E2-856 , פרוגסטרון-32.6 בטא-שלילי והחל מאתמול בערב דימום קל שנפסק לאחר שעה וכאבים בבטן התחתונה קרוב לרחם שאלותיי: 1. האם לא היו צריכים להכין את הגוף לכאילו "ביוץ" ואז להחזיר (כי כך ביצעו בקודם שהצליח) 2. האם ממליץ לבצע בד' דם חוזרת סליחה על האורך אני קצת מאוכזבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותית שלום
פרופ' שחר קול05/01/20091. ההכנה נראית לפי לוח זמנים תקין.
2. לצערי, כנראה שאין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאשיר05/01/2009
שלום מחזור ב24/11/08 לאחר השבחה והזרעה ב 14/12/08 אתמול לאחר אולטראסאונד , למעקב זקיקים התגלה שק הריון +שני מבנים אנאקונים בטא אתמול 1736 אני מניחה שיש הריון , תאומים וודאי? באיזה שבוע? מתי ניתן לבדוק אם ישנו דופק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול05/01/2009וסת אחרון מחושב לפי 1.12
תאומים? - יש להמתין לבדיקות חוזרות.
דופק - עוד כשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות
שיר08/01/2009תודה ד"ר שחר בטא 1736 יש לי הרגשה של התכווצויות ברחם , כמו בשעת מחזור האם זה נורמאלי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול09/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת בטאטלי05/01/2009
דר שלום שאיבה 21,12,08 החזרה 24.12.08 בדיקת דם היום 5.1.09 בטא 32 האם לדעתך הבטא תקינה או שזה נמוך? האם נולדו תינוקות מבטא כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
טלי05/01/2009לי יש תאומים מדהימים והבטא הראשון היה 32. אל ייאוש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיווו......איזה כיף, תגדלי אותם בנחת
טלי05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ' שחר קול05/01/2009נראה מצוין.
מציע לחזור על בטא עוד יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!מילקשייק05/01/2009
לפני 12 יום זריקת אוביטרל, לפני 10 ימים הזרעה . היום עשיתי בדיקת הריון ביתית והקו השני יצא חלש . האם יש סיכוי להריון או שישנה אפשרות שהקו המופיע בחלון הוא בעקבות הזריקה? תודה על העזרה, רויטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל שלום
פרופ' שחר קול05/01/2009יש סיכוי להריון.
בדיקת דם עוד 4 ימים תתן התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית בטיפול IVFהילה05/01/2009
לדר' שלום אני ביום 10 להחזרה עשיתי בדיקה ביתית יצאה שלילית, האם ייתכן עדיין הריון? תודה אלמוני פלוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר הצלחה
ליהיא05/01/2009ערב טוב ,מה יכולות להיות הסיבות לחוסר הצלחה בהזרעות כשלשנינו אין בעיה מוגדרת אי פוריות משנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר של הלא מוסבר...
פרופ' שחר קול06/01/2009בשלב הזה - קשה מאוד לנחש.
לפעמים בשלב ה - IVF (אם מגיעים לכך) מתקבלים נתונים נוספים השופכים אור על הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רשירה05/01/2009
שלום רב, פעם שלישית 3 כדורים ביום איאיקלומין בדיקת זקיקים ביום ה13. הרופא נתן לי הפנייה לרופא פוריות יכול להיות שהביוץ יהיה ביום ה20+ ולא ב13? האם לפנות אליו שוב או לחכות לתור לרופא פוריות בעוד שבועיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול05/01/2009כן, הביוץ יכול לאחר , גם ביום 20. אם יגיע מחזור - מציע לפנות לרופא פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)