מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחוצה מאדיפית06/01/2009
שלום, היום 14 יום אחרי החזרת עוברים והרופא אמר לי לגשת לבדיקת דם-הריון רק ביום ראשון 11/1.. החודש עשיתי טיפול החזרת 4 עוברים על ביוץ טבעי ללא זריקות חוץ מאוביטרל. מחזור אחרון ב 6/12 .. משלשום אני עם מגרנות חזקות שזה קורה הרבה אצלי אך בעיקר לפני מחזור. וההרגשה כמו לפני מחזור . ולא קיבלתי אך קודם היתה הפרשה חומה כמו לפני מחזור . שאלתי האם לגשת מחר לעשות בדיקת דם ולעת האם הבטא קיימת או שזה כבר אבוד ואין הריון ? בבקשה ענו לי בהקדם . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר דוד ישי07/01/2009שום דבר לא אבוד. לדעתי עבר מספיק זמן ואת יכולה כבר לעשות בדיקת דם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבהמאיה06/01/2009
מזריקה גונל ודקפפטיל 0.1 לקראת שאיבה. מחר יש לי מעקב זקיקים ואולטרסאונד ובהתאם לתוצאות יוחלט האם השאיבה תהיה ביום שישי. הסעיה היא שאת הדקפפטיל אני מזריקה בשעה מוקדמת בבוקר (ואת הגונל בערב), כך שאני אמורה להזריק עוד לפני הבדיקות. השאלה היא האם כדאי להימנע מזריקת הדקקפטיל מחר עד להחלטה מחר לגבי מועד השאיבה...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי07/01/2009את יכולה להזריק ללא חשש. הזריקה לא חשפיע על ההחלטה ולא תשנה את מועד השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFמיטל06/01/2009
שלום אני פוליציסטית והופניתי ע"י הרופא המטפל שלי לטיפולי IVF עברתי 2 הזרעות עם איקקלומין + 3 הזרעות עם פיוריגון וגונאל (112.5 יחידות כל יום למשך שבוע) ותמיד היה רק זקיק אחד מוביל ולא מספר זקיקים. האם הדבר יכול להעיד על חוסר בתגובה טובה להורמונים? הבנתי שב-IVF אם יש מעט זקיקים לא שואבים בכלל. אשמח לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי07/01/2009לא. את כנראה זקוקה למינון מעט גבוה יותר. אם את פוליציסטית אמיתית, הבעיה תהיה איך לא לקבל תגובה חזקה מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר ??לילך06/01/2009
מחזור ראשון על בסיס גונאל אף. מינון של 150 כל יום במשך 5 חמישה ימים . היום לאחר 5 ימים של הזרקה כאמור שחלה ימין - 13, 14, 14, 16, 16, 15, 16, 17 ומס' רב של זקיקים קטנים. שחלה שמאל - 13, 14, 15, 18 וקטנים . רירת = 10 מ"מ e2 - 4048 פרוגסטרון = 2.8 1. האם מדובר במצב של גירוי יתר ? 2. האם נכון כי תגובה כזו אופיינית לשחלות פוליציסטיות ? 2. מהי הדרך הנכונה לטיפול עפ"י הנתונים ? רופא המליץ להפסיק להזריק ולעשות שוב אולטראסאונד ובדיקות דם בעוד יומיים . 3. האם במצב בו מופסק הטיפול , הזקיקים ימשיכו לגדול ? 4. האם זהו מקרה בו נמנעים מהזרעה או מקיום יחסים ? ואם כן מדוע ? 5. הבנתי שאם מפסיקים את הטיפול ההורמונים יורדים בצורה חדה ואז יתכן כי כבר לא יהיה ביוץ החודש - האם נכון ? , ואם כן אז איך נתון זה מסתדר עם ההמלצה לא לקיים יחסים מחשש להריון ? 6. מהי השאיפה כשנותנים גונל אף - לכמה זקיקים רוצים להגיע ובאיזה גודל רצוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול07/01/20091. לא, יש סיכון לגירוי יתר. גירוי יתר יתקיים רק לאחר מתן אוביטרל.
2. לא רק. מטופלת עם שחלות תקינות לגמרי יכולה להגיב כך.
2.2. - אפשר לעבור ל - IVF או לבטל המחזור, ולנסות שוב במינון נמוך יותר.
3. יתכן, חלקם אולי, קשה לדעת מה יקרה.
4. כדי למנוע ריבוי עוברים ו/או גירוי יתר.
5. נכון
6. 2 - 3 זקיקים בגודל מתאים לביוץ (מעל 17 ממ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH גבוה + דיקור סיניnush06/01/2009
הי, גם אני חדשה פה.. בת 36, נשואה כ 10 חודשים, מנסים להכנס להריון וביצענו בדיקות פוריות לפני כחודשיים בהן גיליתי שה FSH שלי גבוה (21-24). בשבוע שעבר נפגשתי עם רופא במחלקת פוריות והוא נתן לי להבין שכמעט ואין סיכוי שאכנס להריון מביצית שלי. אני במעקב אחי ה FSH וכנראה יבצעו הזרעה אך ללא שום טיפול הורמונלי. אני מעוניינת לעשות הכל כדי לנסות להכנס להריון ובכמה מקומות שמעתי / קראתי על דיקור ורפואה אלטרנטיבית והעזרה שלהם בהורדת ה FSH אני גרה בחיפה ורציתי לדעת האם יש המלצה על מדקר / מטפל כלשהו בנושא ה FSH. תודה ובהצלחה לכולנו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום nush
ד''ר דוד ישי06/01/2009ה FSH אינו הגורם לבעיה אלא ביטוי ל "רזרבה שחלתית נמוכה " . יש כל מיני דרכים להוריד את רמת ה FSH ויתכן שגם בדיקור סיני . אבל זה קרוב לודאי לא יפתור את הבעיה הבסיסית. אבל שוה לנסות.
אתן לך טלפון של מטפלת ברפואה סינית מומחית לתחום של גינקולוגיה ופוריות.
רוית סלע 0523957073* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ- דחוף בבקשהדנה06/01/2009
שלום ד"ר מתי בד"כ מגיע ביוץ עם איקקלומין כשיש שחלות פוליציסטיות? מתי בד"כ יכול להופיע ביוץ? האם חודש אחד הוא יכול להיות ביום 12 וחודש אחר ב יום 17?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי06/01/2009הביוץ לאחר איקקלומין שונה מאישה לאישה וממחזור למחזור ובלי מעקב לא ניתן לצפות אותו. בד"כ הטווח הוא בין יום יומיים לאחר סיום האיקקלומין ובין שבוע אח"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהחסוי06/01/2009
ווסת אחרונה ב14/11 מתי הכי הכי מוקדם שאפשר לבצע בדיקת דם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טליה
ד''ר דוד ישי06/01/2009זה תלוי ביום הביוץ ובאורך המחזורים שלך. אם המחזורים שלך סדירים, הזמן המוקדם ביותר הוא יום יומיים לאחר הביוץ הצפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?DANA06/01/2009
קיבלתי מחזור ב-12.12 לאחר פרוטןקול ארוך ב-IVF ראשון. גם החודש אנחנו רוצים לעשות פרוטןקול ארוך, ולכן מנסים לאתר את הביוץ, והנה תוצאות בדיקות הדם: בתאריך 28.12 : LH - 5.41U/I E2 - 58.20PG/ML PROG. - 0.35 NG/ML בתאריך 04.01 : LH - 17.6U/I E2 - 66.50PG/ML PROG. - 1.44 NG/ML הרופא אמר לעשות עוד פעם בדיקת דם ב-11.01. האם יש עוד סיכוי לביוץ החודש?מתי אני אמורה להתחיל להזריק דקאפפטיל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום DANA
ד''ר דוד ישי06/01/2009עושה רושם שהביוץ הוא סביב ה 5 לחודש. אם כך התחלת הדקפפטיל צריכה להיות סביב ה 11 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה06/01/2009
אני נצאת ביום ה 10 למחזור לאחר 5 ימי טיפול בגונל 75 אין זקיקים( רק קטנים). אסטרוגן קטן מ 60 הרופא המליץ להמשיך עד 8 ימים עם הגונל 75 . שאלתי אם לאחר 8 ימים לא יהיה שינוי האם אפשר לעלות מינון או שכבר מאוחר מידי ? כמה ימים אפשר לקחת גונל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי06/01/2009אין הגבלת זמן ידועה למשך השימוש בגונל F . אבל סביר שאם אחרי 8 ימים אין כל תגובה , לא תהיה תגובה בהמשך גם אם תעלי את המינון. הרבה יותר הגיוני להפסיק ולהתחיל מחדש עם מינון גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלנ נוספת בבקשה
חסויה09/01/2009מה הכוונה להפסיק ולהתחיל מחדש? האם לאתחיל מינון חדש לאחר המחזור הבא או לשנות את המינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גלי
ד''ר דוד ישי11/01/2009הכוונה להפסיק , לקבל וסת ואח"כ להתחיל הכל מחדש עם מינון גבוה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעירית
מחדון חגית11/01/2009שלום לך עירית בהריוני הראשון , הרגשתי קצת כאבי בטן ואפלו קצת צינון עם זה אבל הרגשתי כי משקלי יורד וגודש בחזה והוא הסתיים בתינוק שכיום הוא בן 13 . אך בהריון הקצר שלצערי הרב הסתיים בהפלה היתה לי הרגשתי חיוניות , ירידה במשקל קצת גודש בחזה, לא הרגשתי רגישות בשיניים כאבי בטן לא כל כך מורגשים , לפני וסת בדרך כלל הבטן מתנפחת קצת , אבל כאן לא היה לי זאת בדיוק הפוך , הרגתי כי רזיתי (ואני שוקלת לפחות 100 ק"ג) לא איכפת לי באמת , טוב לדבר עם אנשים. בברכה חגית מחדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש-מיגרנהטלי06/01/2009
דר' שלום אתמול בדיקת בטא ביום ה-12 לאחר החזרת עוברים . תוצאת בדיקת בטא 32 מחר אמורה לעשות בדיקת בטא נוספת. מהבוקר סובלת מכאבי ראש-מיגרנה (בדרך כלל אין לי כאבי ראש) האם זה הורמונלי (עלי לציין שלפעמים במחזור יש לי גם כאבי ראש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלי
ד''ר דוד ישי06/01/2009יכול להיות שזה הורמונלי , יכול להיות שזה משני למתח. כך או כך את יכולה לקחת אקמול או אופתלגין ללא כל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת פרוסטרוןmimi106/01/2009
אצל רופאי על החשד שיש לי שחלות פוליצסטיות מתוך עיון בבדיקת אנדרוגנים חשוב לי לציין שיש לי מחזור מסודר מאד היום התוצאה של פרוגסטרון 45 ואסטרידיול 576 חודש שעבר היה פרוגסטרון 75 ואסטרידיול 740 האם זה אומר שיש ביוץ טיבעי והאם אני עדיין פוליצסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
mimi106/01/2009האם אפשר לדעת דרך התוצאה באיזה יום של המחזור היה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום mimi 1
ד''ר דוד ישי06/01/2009לפי הבדיקות את מבייצת. לכן המשמעות של פרופיל שמתאים לשחלות פוליציסטיות היא קטנה ביותר. לא ניתן להגיד לפי הבדיקות שציינת מתי היה הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניים אשמח לחוות דעתתודהמרי06/01/2009
pmol/L 246 ESTRADIOL (E2) SENS. <4000- pmol/L <350 ESTRADIOL (E-2) 4.20- 0.35 mIU/L 1.81 TSH 6.5- 3.5 pmol/L 5.2 T3- FREE 20.0- 10.0 pmol/L 14.0 T4- FREE - IU/L 3.4 LH - IU/L 6.3 FSH 619.0- 59.0 mIU/L 177.5 PROLACTIN - nmol/L 1.4 PROGESTERONE 291.0- 10.0 ng/ml 21.0 FERRITIN נעשו כתוצאה מאי קבלת מחזור תקין אחרי הפסקת גלולות שנלקחו 10 שנים ברציפות ולפני המחזור היה תקין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה נעשתה ביום השלישי למחזור אחר
מרי06/01/2009הבדיקה נעשתה ביום השלישי למחזור אחרי 2התעורורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ' שחר קול06/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפאיריס06/01/2009
ברוצני לדעת שמי שנמצאת בטיפול פיריון כל כמה זמן צריך לבצע את הבידקה אניבת 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שנים
פרופ' שחר קול06/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בהריוןrami06/01/2009
אשתי עברה הזרעה, ואיה עכשיו בשבוע שישי להריונה האם קיום יחסים מיניים מפריע והווה סיכון להריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ההריון תקין - אין סיכון.
פרופ' שחר קול06/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר אוביטרלמיכל06/01/2009
שלום, קיבלתי זריקת אוביטרל כשהיו זקיקים בגודל 18,2X17 24 שעות אחרי עברתי הזרעה וטרם בייצתי אז. בינתיים, 36 שעות אחרי הזריקה ויש לי עדין הפרשות כמו לפני ביוץ. האם יכול להיות שהביוץ יגיע מאוחר יותר מ36 שעות ומהו מספר השעות המקסימלי? האם יכול להיות שלא אבייץ כלל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול06/01/2009הביוץ קורה כ - 40 שעות לאחר אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה נעשתה ביום השלישי למחזור אחר
מרי06/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)