מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף בבקשהדנה30/12/2008
שלום אני בעלת שחלות פוליציסטיות לקחתי עכשיו אוטרוגסטן כדי להתחיל טיפול עם איקקלומין לקחתי 5 ימים אוטרוגסטן והופיע לי אחרי יומיים מחזור עכשיו יום חמישי למחזור ויש לי בחילות נוראיות אני מקיאה כל הזמן הבעיה שאני צריכה היום להתחיל לקחת איקקלומין האם בטוח אם מחזור היה אחרי אוטרוגסטן אז אני לא בהריון? מחזור נמשך 3 כמעט ימים והיה דימום רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש ספק - רצוי לבדוק בטא בדם.
פרופ' שחר קול30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדיםליהיא30/12/2008
ביום 24\12 עברתי הזרעה ראשונה מאז יש לי כאבים חדים מאוד בבטן התחתונה והמון פיפי האם זה טבעי אחרי הזרעה היו לי מספר רב של זקיקים ואני מנסה להבין ממה הכאבים והאם ניתן לשכך אותם ללא אקמול כי במידה שההזרעה נקלטה אני לא רוצה תרופות .מתי מרגע ההזרעה אמורה להופיע ווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהיא שלום
פרופ' שחר קול30/12/2008נוכח כאבים כה עזים - מציע לשוחח עם הרופא המטפל, ואף להגיע לבדיקה.
מותר לקחת אקמול.
אם אין הריון הווסת יגיע עד 14 יום לאחר ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים פרוגסטרוןטל30/12/2008
צהריים טובים לפני חודשיים פרוגסטרון בים השלישי למחזור 3.8 NMOL/L לפני שבועיים ביום ה-16 למחזור לפני הביוץ היה 1.7(יומיים אח"כ התרחש ביוץ מתוזמן). והיום ביום הראשון למחזור היה 6.5 האם אלו ערכים תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוהרחלי30/12/2008
כבר שאלתי פה על זה, אבל עכשיו אחרי חודש מעקבים, אני רוצה תשובה שתספק אותי פרוטוקול ארוך דקא 3.75 גונל 75 ו 112 במטרה להזרעה. יו"מ 4 pr:4.6 \ זקיקים קטנים רירית 2.5 יו"מ 9 \ זקיקים קטנים רירית 3.9 יו"מ 14 pr:2.3 \ זקיקים קטנים רירית 3.1 יו"מ 18 pr:5.3 \ זקיקים קטנים רירית 5.2 יו"מ 21 pr:3.5 \ זקיקים קטנים רירית 2.6 יו"מ 25 pr:4.5 \ ימין 10 מ"מ. שמאל קטנים רירית 5.2 ללא נוזל יו"מ 28 pr:5.7 \ ימין 10,10,11,13 מ"מ. שמאל קטנים רירית 7.9 ללא נוזל יו"מ 30 pr:5.5\ ימין 13,13,17 מ"מ. שמאל 9,11,16 מ"מ רירית 9.4 ללא נוזל 1]למה הפרוגסטרון כ"כ גבוה? 2]יש איך לטפל בזה, אם בכלל צריך? יש לציין שאני ובעלי צעירים מאוד ומנסים 3 שנים בעיית זרע עם מורפולוגיה 4% כל השאר תקין תודה מראש על המענה!! וסליחה על הבילבול מוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחידות P???
פרופ' שחר קול30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחלי30/12/2008nmol/L PROGESTERONE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר משמעות
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ספונטני לאחר דקאמעיין30/12/2008
שלום רב. בת 27. בסוף יוני קיבלתי דקא ארוך 3.75 - ושלושה טיפולים של ivf pgd בעקבות נשאות של איקס שביר. הטיפולים לא צלחו. נכנסתי לדיכוי עמוק ולא הגעתי למספר רב של ביציות - 5 ביציות בטיפול האחרון.כרגע אני רוצה לנסות להיכנס טבעי. לכן על מנת לבדוק אם כבר יצאתי מדיכוי , קיבלתי ווסת (לאחר סיום הטיפול האחרון) ובצעתי בדיקות דם ביום ה3 למחזור. האם לדעתך יצאתי מדיכוי???? האם יש סיכוי לביוץ ספונטני החודש? אסטרוגן - 48 בפיקוגרם fsh - 8 lh-1 prog -1.2 אשמח לתשובה ...תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול30/12/2008כנראה שכן, אך יש צורך בהמשך מעקב ותיעוד של עליה באסטרוגן, ובהמשך הופעת פרוג' ביוצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץשירי30/12/2008
שלום דר' אתמול במשך מספר שעות הרגשתי כאבים והתכווצויות בבטן התחתונה, אני מניחה שאלו הם כאבי ביוץ, כיוון שמחזור קיבלתי לפני 16 יום. כמה זמן לוקח מרגע הכאבים ועד שמתרחש הביוץ עצמו? אני חייבת לציין שהפעם הכאבים היו יותר חזקים מאשר חודשים קודמים, האם זה מעיד על משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרמית שלום
פרופ' שחר קול30/12/2008קשה מאוד לתזמן הביוץ על סמך הכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבטאתמי30/12/2008
ד"ר שלום :ב11.20 היתה וסת אחרונה ב-12.7.08 הזרעה ונקלט הזרע איך אפשר לדעת מתי מתחילים בחודש הריון חדש איך אפשר לדעת ? והשאלה השניה כמה הביטא מכפילה את עצמה בכל יום . תודה לכם על הפורם הנפלא הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
פרופ' שחר קול30/12/2008חישוב ההריון : מיום ההזרעה + שבועיים.
הבטא מכפילה עצמה כל יומיים (באופן כללי, יש אפשרות לסטיות).
התאריכים שאת נוקבת אינם ברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לעבות רירית !!!עינת29/12/2008
שלום לך עברתי מספר טיפולים בבית חולים ציבורי, כשטופלתי על ידי צוות שלם של רופאים, כל אחד מהם אמר שאין מה לעשות עם הרירית הדקה שלי... אפילו נשלחתי לעשות 'פיפל'. 5.5 עד 6 מ"מ.... ואז פניתי לרופא פרטי, מומחה, אדיב ומקסים... וישר בפעם הראשונה במחזור של החזרת מוקפאים בנה לי רירית של 8-9 מ"מ, הוא אמר שבטח שאפשר לעבות רירית, עם טיפול מתאים. אז דעי שזה אפשרי. פשוט תמצאי את הרופא המתאים ושיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה!
פרופ' שחר קול30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ומקווה שיענומירי29/12/2008
(ניסיתי בפורום הריון ולידה אבל לא עונים שם) כיצד אני מחשבת שבועות של הריון האם לפי היום של המחזור האחרון או לפי יום ההזרעה, באיזה שבוע אני נמצאת בו כרגע, המחזור היה ב-17.11 וההזרעה היתה ב-27.11 ????????? מקווה לקבל תשובה ומודה עלכך מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהרופאים יענו..
tooti30/12/2008ממה שאני יודעת מחשבים מיום ההזרעה פחות 14 יום זאת אומרת שאת בשבוע 7 +5 ימים .. המשך קל ותקין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות ..
tooti30/12/2008שבוע 6 +5 ימים.. סורי ובהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ' שחר קול30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכם
מירי30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחהחסויה29/12/2008
סליחה על הבורות, אבל איך אפשר לדעת שאכן הזרע של בעלי יעבר אלי ולא של מישהו אחר . כיצד מתבצע התהליך ואיך אפשר לאמת שאכן מדובר בזרע של בעלי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות
פרופ' שחר קול30/12/2008כל העשיה בתחום בנויה על אמון ואמינות.
אם לא קיים - מציע להחליף המערכת המטפלת.
ניתן להזמין "השגחה" הלכתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתית/הידבקויותלני29/12/2008
שלום רב, לאחר שתי הפלות רצופות ו-3 גרידות ( השלישית בשל שארית ריקמה )וניסיונות כושלים להרות לאחר הפלות אלו , נשלחתי להיסטרוסקופיה אבחנתית. הממצא היה: בכניסה לחלל הידבקויות קשות. הרופא לא הצליח לחדור לחלל הרחם עקב הידבקויות קשות בחלל צוואר הרחם. נאמר לי כי עליי לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית ואף יכול להיות כי אצטרך לעבור מס' ניתוחים על מנת להסיר את ההידבקויות. שאלותי הן: 1. מהם הסיכויים להסרת ההידבקויות וכניסה להיריון? 2. האם עובי הרירית דק עקב הדבקויות אלו? 3. כמה זמן לוקח לרירית לחדש את עצמה לאחר פעולה זו? 4.כמה זמן מתום הפרוצדורה ניתן לנסות ולהרות? תודה לני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקויות
פרופ' שחר קול30/12/20081. טובים
2. כן
3. כמה חודשים
4. עקרונית מיד. לרוב נותנים תכשירים אסטרוגניים המונעים ביוץ לכמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים....מאיה29/12/2008
אני מטופלת בדקא ובגונל, ואין לי מושג אם זה קשור לטיפול... ולא כל כך נעים לי להגיד.... אבל אני סובלת קשות מגזים (בעיקר גרפסים), המלווים בוכאבי בטן מציקים ביותר. האם יש תרופה כלשהי שאוכל להשתמש בה במהלך הטיפול על מנת להקל על התופעה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול30/12/2008ניתן להשתמש בכל תרופה להקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץסיון29/12/2008
דר' שלום רב , שמי סיון בת 27 בתהליך של שנה להכנס להריון התחלתי טיפול של GF 75 IU/d ב 18.12 במשך 4 ימים רצופים הזרקתי עשיתי הפסקה ליום אחד ואז הזרקתי את הזריקה ה5 ב24.12 עברתי בדיקת דם תוצאות: ESTRADIOL (E-2) = 3720 pmol/L PROGESTERONE= 3.8 nmol/L LH = 5.6 IU/L והתבקשתי מהרופא לקחת זריקת אוביטרול ב 24.12 הזרקתי בשעה 18:30 בערב ד"ר אשמח מאוד לדעת מתי יתרחש הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ - 40 שעות לאחר האוביטרל.
פרופ' שחר קול30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
סיון30/12/2008יכול להיות שהביוץ לאחר אוביטרול יותר מ40 שעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי 41 , 42 - לא ממש חשוב.
פרופ' שחר קול31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלחסויה29/12/2008
האם מינון של 75 הוא הנמוך ביותר? האם מינון כזה למשך כ 5 ימים כאשר קיים ביוץ טבעי יכול להביא להריון מרובה עוברים אני בת 38 , fsh -12.7-9?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי29/12/2008לא סביר, אבל תלוי איך תגיבי. אם תייצרי יותר מזקיק אחד יש סיכוי ליותר מעובר אחד. יש מינון נמוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפול בגונלמאיה29/12/2008
לקראת IVF מטופלת מזה 10 ימים בדקפפטיל 0.1. ממחר אמורה להתחיל להזריק גונל F (ביום השלישי למחזור). בבדיקות דם מהיום E2 קטן מ - 20 ופרוגסטרון = 0.3. האם מתאים לתחילת טיפול בגונל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי29/12/2008כן. מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)