מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה עם שני זקיקיםדוגרת02/01/2009
שלום ד"ר, בת 34, פרופיל הורמונלי תקין. אחרי טיפול באיקקלומין, אוביטרל. הזרעות בימים 29,30/12 עם שני זקיקים גדולים מ-20 מ"מ. שאלתי היא: כשידוע על שני זקיקים גדולים ורירית 8.5 מ"מ, בנתונים שציינתי- מה הסיכוי להשגת הריון בכלל בתנאים אלה, ומה הסיכוי להריון תאומים? תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול02/01/2009כדי להעריך הסיכוי יש לדעת את מלוא המידע הרפואי הרלוונטי.
באופן מאוד כללי: 15% סיכוי להריון. אם יש הריון - כ - 25% סיכוי לתאומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
דוגרת02/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורביטרלטל01/01/2009
שלום ד"ר, 1. די מתקשה לקבל החלטה בתזמון ביוץ ע"י אורביטרל. האם כדאי להזריק ולגשת להזרעה 25-27 שעות אחרי הזריקה והזרעה נוספת יום למחרת (37-39 שעות מהזריקה). או שמספיק הזרעה אחת 36 שעות אחרי הזריקה? מדובר בהזרעה מבנק הזרע, נתוני הזרע לא ידועים לי ומרגע הזריקה לא נעשה שוב מעקב זקיקים . 2. האם נחוץ אחרי 30 שעות מקבלת הזריקה מעקב זקיקים לפני ההזרעה? תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה שלום
פרופ' שחר קול02/01/20091. אפשר להסתפק בהזרעה אחת.
2. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך לנוח?מאיה01/01/2009
האם לאחר טיפול שאיבה צריך לנוח כמה ימים? האם מספיק לקחת יום חופש ביום השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול02/01/2009מספיק לקחת יום חופש ביום השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי שאיבהחסויה01/01/2009
ד"ר שלום, אתמול עשו לי שאיבת ביציות (מעל 10), יש לי עדיין כאבים בבטן התחתונה והעליונה, אני מתקשה ללכת רגיל או להתרומם מישיבה במהרה כמו שאנ י רגילה, האם זה נורמלי? מחרתיים נקבע לי החזרת עובר/ים, אם במידה והכאבים הללו יימשכו האם זה בסדר להמשיך עם ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול02/01/2009כאב קל לאחר שאיבה הוא נורמלי.
אין בו כדי לדחות החזרת עוברים.
אם הכאב חזק - יש להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ואולטרסאונדחסויה01/01/2009
האם בדיקת דם ואולטרסאונד לאחר יומים של הזרקות גונל 75 יכולה לתת תמונת מצב? או שזה מוקדם מידי. היום השלישי יוצא שבת ולכן אני שואלת. ובדיקה בראשון בבוקר תהיה אחרי 4 ימי הזרקה. סה"כ קיבלתי 5 ימי הזרקה מיום החמישי למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן שלום
פרופ' שחר קול02/01/2009עדיף לבדוק ביום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה01/01/2009
אני מטופלת ivf בשל בעיית זרע הטיפול הראשון הניב הריון שהסתיים בהפלה בשבוע 12 ( עובר ללא דופק) הטיפול השני ( מוקפאים) התחיל תהליך הריון ( בטא 22) אך הבטא לא הוכפלה וירדה. בטיפול השלישי ( שאיבה נוספת ) גם הוא הניב הריון ( בטא 99 ) ואני מחכה היום לראות האם יוכפל.אני קצת סקפטית כי התחיל לי דימום ( עוד לפני בדיקת הבטא התחיל דימום אז הייתי מופתעת מהתשובה..) שאלתי היא האם ההריונות הכיימים נחשבים כהפלות? האם אני אדרש עכשיו לעבור בדיקות מקיפות בשל 3 הפלות? מה הסיכוי שההריון הבא יהיה סוף סוף תקין? חשוב לציין שאני פוליציסטית אך מגיבה טוב לטיפול ולהורמונים תודה מראש אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית שלום
פרופ' שחר קול02/01/2009לגבי ברור הפלות חוזרות:
הריונות שהושגו מטיפולי פוריות (כולל IVF) אינם "מחוסנים" מפני הפלות. ניתן להבין את תחושת האכזבה המרה הכרוכה בידיעה שהריון כה רצוי, בו הושקע מאמץ נפשי ופיזי רב, מסתיים בהפלה. גם הפלה טבעית היא לרוב אירוע סטטיסטי עם הסתברות נתונה. חלק גדול מההריונות מפסיק להתפתח עוד לפני שיש עדות קלינית להריון ("הריון ביוכימי"). יחד עם ההריונות הקליניים הנופלים (כ- 25%), אחוז ההריונות המתחילים, אך לא מגיעים לסיום מוצלח עומד על כ - 50%. הסיבה העיקרית להפלות מוקדמות נעוצה בליקוי גנטי, לרוב כרומוזומלי, בעובר שנוצר. הטבע העמיד מערכת מורכבת הבאה לסנן החוצה הריונות לא תקינים. רק בחלק קטן מהמקרים ניתן לזהות סיבה להפלה. מכיוון שרוב ההריונות הנופלים אינם תקינים, ניתן לראות בהפלות ביטוי לכישלון מערכת "בקרת האיכות" של הרחם, שאמורה להכיר בכך שההריון אינו תקין, עוד לפני השרשתו ברחם. פעולה תקינה של מערכת בקרת האיכות תגרום לדחיית העובר המגיע לרחם. במצב זה מגיע וסת בזמן, והאישה אינה מודעת כלל שנוצר עובר. מערכת בקרת האיכות יכולה להתערב בשלב מאוחר מעט יותר, סמוך לתחילת השרשת העובר ברחם, ולגרום לדחייתו. במצב זה האישה חווה איחור קל בוסת, ועדיין לא יודעת שהחל תהליך של הריון. בהפרייה חוץ גופית הריונות מסוג כזה נקראים "כימיים" שכן יש עדות להופעת הורמון ההריון (בטא HCG) למשך מספר ימים עד לירידתו. כמובן שבמצב הטיבעי האישה לא שולחת בדיקת דם, ולכן אין כל תיעוד מעבדתי של תחילת הריון. מדוע נשים מסויימות "מייצרות" יותר עוברים לא תקינים לעומת נשים אחרות? אין תשובה ברורה לכך, אך ניתן לשייך זאת לליקויים באיכות הביציות, המובילים ליצירת עוברים שאינם תקינים. משום כך, ברוב המקרים אין לכך טיפול. עדיין אין בידנו כלים טכנולוגיים להעריך באופן מלא את איכות הביציות, ולזהות בצורה מדוייקת פגמים מבניים וגנטיים בביציות. מטבע הדברים, מטופלים אינם שבעי רצון מהסבר כזה, וקיימת כמיהה ל"כדור פלא" שיפתור את בעיית ההפלות החוזרות. כמובן שתרופת פלא אינה בנמצא, אך ה"ביקוש" מעורר "היצע" של טיפולים שונים, מקובלים פחות ומקובלים יותר, כולל מתחום הרפואה האלטרנטיבי. טיפולים אלו אינם מועילים, מן הסתם, ויש רק לשאוף לכך שלא יזיקו...אין פתרון קסמים, אלא להתמיד ולנסות להשיג הריון, בתקווה שהסיכוי הסטטיסטי יפעל לטובת הזוג ויווצר הריון תקין (עם או בלי טיפול כזה או אחר).
מתי לפנות לברור רפואי? מקובל שלאחר 3 הפלות טבעיות רצופות רצוי להתחיל בברור רפואי. אם נעריך את הסיכון להפלה מוקדמת ב- 25% הרי ההסתברות הסטטיסטית לשתי הפלות רצופות היא כ- 6% ולשלוש הפלות רצופות היא כ- 1%. כלומר, זוג אחד ממאה יעבור 3 הפלות רצופות רק בגלל מזלו הרע. כמובן שהסיכוי של זוג כזה להשיג הריון תקין בפעם הרביעית, וללא כל טיפול, הוא גבוה מאוד (מערך ב - 60% - 70%).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אילנה02/01/2009ראשית, תודה על התשובה המורחבת. שנית, כנגד כל הסיכויים ולמרות הדימום הבטא הוכפלה ( מ- 99 עלתה ל- 236) אני עדיין עם דימום( עוד מלפני הבטא הראשונה) אז אולי בכל זאת יש תקווה להריון תקין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגוף יכול לדחות את העוברים?ד``ר אליעזר גירש01/01/2009
השאלה אולי תישמע קצת הזויה - אבל האם הגוף יכול לדחות את העוברים? עברתי שלשום שאיבת ביציות (22 ביציות - אני פוליציסטית) והיום החזירו לי שני עוברים. לאחר כשלוש שעות מההחזרה ראיתי על התחתונית הפרשה גושית-רירית-נמתחת (סליחה מראש...) בצבע חום-צהוב, וזה לא נראה לי משהו שצריך להיות שם, לא בשלב הזה. אני יודעת שצוואר הרחם אמור להיות סגור ושהעוברים אמורים להישאר ברחם, אבל צריכה לקבל חיזוק מקצועי - כי ממש לא ברור לי מה זה היה - זה נראה כמו משהו שלא מצביע על משהו חיובי... אשמח לשמוע את דעתך - האם יכול בכל זאת להיות שאלה העוברים שלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת שלום
פרופ' שחר קול02/01/2009העוברים לא ניפלטים מהרחם.
יתכן וההפרשה על רקע קושי טכני לעבור את צוואר הרחם בזמן החזרת העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתותית01/01/2009
ביום חמישי שעבר התקיים ביוץ(על פי מעקב זקיקים). מתי לדעתך יש לבצע בדיקת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8.1.09
פרופ' שחר קול01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עוברחסויה01/01/2009
שלום ד"ר, איך יודעים אם איכות עובר טובה לפני החזרת עובר לרחם האישה? האם לפי מס' תאים? שאלה נוספת, מה זה בלסטואיצסטיק? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
פרופ' שחר קול01/01/2009האיכות נקבעת לפי שורה של פרמטרים מורפולוגיים. מס' התאים הוא רק פרמטר אחד מתוך רבים.
בלסטוציסט: כינוי לעובר בגיל 5 -6 ימים לאחר ההפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר אחד או שניים?חסויה01/01/2009
שלום רב, אני בת 30 ועברתי אתמול שאיבת ביציות, מה המלצתך להחזרת עובר אחד או שניים? ברור לי שהחזרת שני עוברים מגדילה את הסיכוי להכנס להריון אבל גם מגדילה את הסיכוי להריון עם תאומים. האמת שאני חוששת להריון עם תאומים... מה היית ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר אחד.
פרופ' שחר קול01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמיטל01/01/2009
שלום ד"ר שמי מעיין ואני מתחילה טיפולים של פריה חוץ עופית ברצוני לדעת מהם הסיכויים להתחלת הטיפול ,כי הזקיקים שלי גדולים וכואב לי הבטן ונאי רוצה לדעת מהי הגודל הרצוי שיהיה הזקיקים? לפני השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול01/01/2009מקובל שזקיקים מעל 17 ממ מוכנים לשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץליה01/01/2009
שלום! חודש שעבר ביצעתי הזרעה שלא הצליחה.(אוביטרל איקקלומין והזרעה) אחר כך ווסת במשך 9 ימים. החודש ביצעתי צילום רחם תקין, והפסקה מהטיפול. החודש ביצעתי בדיקות ביוץ ביתיות התחלתי ביום ה13 למחזור, היו בערכה 5 מקלונים ובכולם היו 2 פסים בכל חמשת הימים. אני כבר התבלבלתי מהבדיקות. אבל ביום ה 18 למחזור הרגשתי תחושות כמו אחרי אוביטרל (כאבים ברחם ). (חודש שעבר ביוץ עם אוביטרל ביום ה 17 ) מתי יכול להיות שביצתי ? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לין שלום
פרופ' שחר קול01/01/2009לצערי, אמינות המקלונים אינה שלמה.
לא ניתן להסיק מסקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםחסויה01/01/2009
שלום דוקטור קול, פרוטוקול ארוך, בת 30, פרופיל הורמונאלי תקין. IVF בעקבות בעית זרע. נמצאת היום ביום השמיני למנופור (2 אמפולות ביום +דקפפטיל 0.1 ) היום הייתי במעקב זקיקים וטרם קיבלתי תוצאת בדיקת הדם. בכל שחלה 7 זקיקים, רובם 12X11 + קטנים. רמת ה E2 לפני י3 ימים 205. גם אז 7 זקיקים בכל שחלה... עובי רירית מהיום 10 מ"מ. האם התגובה השחלתית טובה? האם עצם העובדה שיש לי 14 זקיקים בגודל זהה + קטנים מעידה על גירוי יתר או שגירוי יתר נקבע רק על סמך רמות E2? אם לפני 3 ימים E2 200 עם זקיקים עד 9 מ"מ מה לצפות בבדיקות הדם של היום? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול01/01/2009נראה תקין וסביר.
המינון מתון, התגובה לא סוערת. אין בסיס לחששות.
יש לזכור - אין גירוי יתר לפני מתן אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
חסויה01/01/2009הודיעו לי עכשיו ש ה E2 854...אז אני מאמינה שזה בסדר. תוגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון ובדיקת הריוןטלטלטל01/01/2009
נאמר לי לעשות בדיקת הריון ביתית לפני שאני מתחילה טיפול באיקוקלומין. האם לדופסטון יש השפעה על בדיקת השתן הביתית לגילוי הריון???? שוב תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי המדהים!!לימונית31/12/2008
ד"ר ישי שלום רב, בהמשך לשיחה הטלפונית היום, רציתי להתייעץ לגביי השאלות הבאות: אתמול התבשרתי שלא נקלט ההיריון. מדובר על IVF שני מאז שעברתי גרידה. רציתי לדעת : 1) האם לא כדאי בשלב זה לעבור היסטרוסקופיה או בדיקה אבחנתית אחרת? 2) במידה ועוברים בדיקה כזאת, האם ניתן תוך כדי הבדיקה, במידת הצורך, לבצע גם את הטיפול הכירורגי הנחוץ? 3) במידה ועוברים בדיקה כזאת, אבחנתית או ניתוחית, האם זה יכול לעכב את הטיפול הבא? בתודה מראש, ובאיחולי שנה טובה לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי31/12/2008אני חושב שאין הצדקה להסטרוסקופיה. בד"כ ניתן לטפל בממצאים פתולוגיים במהלך הבדיקה. בכל מקרה הסטרוסקופיה עלולה לעכב את הטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לימונית31/12/2008תודה על תשובתך המהירה. להית' לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)