מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהחסוייה03/08/2008
רציתי לשאול אני עשיתי החזרה ב 21.7 היום זה יום ה 14 להחזרה ועשיתי בדיקת הריון בבית ויצא חיובי אבל שאלה אחרת אני ביום רביעי האחרון שהיה אני קיבלתי זריקה פרגניל השאלה האם הזריקה משפיעה על התוצאה של היום בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול03/08/2008יתכן, לכן רצוי לחזור על הבדיקה לאחר יומיים כדי לראות קצב העליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולגיה גרועהטל02/08/2008
האם תוכלו להסביר לי איך IVF יכול לעזור אם יש מורפולוגיה גרועה? הרי הבעיה היא של בעלי ואני זאת שעושה את ה-IVF. לא עדיף לטפל בו ולא בי? אני לא מבינה למה אני צריכה לקחת הורמונים בשביל שיפור של הזרע שלו? אשמח ואודה לכם מאד על תשובה. תודה ושבוע טוב לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד''ר דוד ישי02/08/2008אי אפשר לשנות את המורפולוגיה של הזרע. אם ההחלטה היא לעשות IVF , סימן שהסיכוי להפריה טבעית הוא נמוך. הטכניקה של IVF ( עם כל האי נוחות שלה ) מאפשרת לשפר את הסיכויים באופן מאד דרמאטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביום שלישי הזרעה, האם לא לקיים יחסיאורלי02/08/2008
האם לא לקיים יחסים עד אז כדי לשפר את האכיות של הזרע של בעלי? אין בעיות זרע וקיימנו היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורלי
ד''ר דוד ישי02/08/2008ההנחיה שלנו בד"כ היא להמנע מיחסי מין במשך 3 ימים לפני ההכנה של הזרע להזרעה. אני ממליץ שתקיימו אותה, למרות שאם הזרע מצויין, הזרע ישאר באיכות טובה גם אם תקיימו יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים היקרים, מה זה IUI?אביטל02/08/2008
הרופא אמר לי שנצטרך IUI ולא ממש הבנתי מה זה. האם תוכלו לההסביר לי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביטל
ד''ר דוד ישי02/08/2008IUI הוא ראשי תיבות של הזרעה תוך רחמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה תהליך של הפרייה חוץ גופית?
אביטל03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביטל
לולי03/08/2008IUI זה הזרעה , ולא הפריית מבחנה. בהפריית מבחנה (IVF) שואבים ממך את הביציות ומפרים אותם במעבדה עם הזרע של בן-זוגך. ב-IUI לא שואבים ממך את הביציות ,אלא מתזמנים את הביוץ שלך (ע"י זריקות הורמונים) , בעלך נותן זרע אשר עובר תהליך של השבחה (שטיפת הזרע) ומחזירים לך את הזרע לחלל הרחם. הפעולה ממש פשוטה, אורכת כמס' דקות ואינה כואבת כלל. מקווה שעזרתי לך, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אביטל
ד''ר דוד ישי03/08/2008לא . זה לא. בהפריה חוץ גופית מזריקים לרחם עוברים ולא זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחר החזרה ויש לי חוםדנה02/08/2008
שלום לרופאים, מחר החזרה (אתמול שאיבה) ויש לי היום חום וכאב גרון. האם להחזיר ככה או לבקש שיקפיאו לי? האם יש סיכוי שההריון לא יקלט בגלל הוירוס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי02/08/2008אם מדובר בהצטננות קלה, אפשר לחכות עוד יום או אפילו עד שלב הבלסטוציסט. אם מדובר במשהו יותר משמעותי, צריך לשקול את קפאת העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיך חום וכאב גרון
דנה03/08/2008החום ממשיך בסביבות 37.8 והגרון מאד כואב כשאני בולעת. לקחתי משטח גרון בבוקר. ההחזרה מיועדת להערב. האם היית ממליץ להחזיר או להקפיא? אם נחזיר האם יש השפעה לתרופה מוקסיפן שהרופאה אמרה לי להתחיל לקחת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות אחרי הזרעהטלי02/08/2008
אני שלושה ימים אחרי החזרת עוברים ויש לי הפרשות חומות צהובות. האם זה תקין? האם זה אומר שהעוברים נקלטו או לא? תודה רבה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי02/08/2008אם לא מדובר בדימום, אני לא רואה קשר לסיכויי ההצלחה של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טלי03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עוברים להחזיר?יעל02/08/2008
אני בת 32. IVF שלישי. תמיד אומרים לי להחזיר שניים אבל רציתי לשאול אחרי שני כשלונות טריים וכשלון קפואים האם לא כדאי להחזיר בפעם הזאת שלושה או ארבעה עוברים? האם זה ישפר את הסיכוי להריון? אני לא דתייה ואין לי בעיה לדלל עם יהיה צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי02/08/2008יש הוראות ברורות של משרד הבריאות, והן קובעות שאפשר להעלות את מס' העוברים המוחזרים ליותר מ 2, אם היו יותר מ 3 טיפולים ללא הריון. אני מניח שההוראות ידועות גם ביחידה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' ישי אבל שאלתי היא
יעל03/08/2008האם זה ישפר את הסיכוי להריון באופן כללי? האם לארבעה עובריםלמשל יש יותר סיכוי להשתרש מאשר לשניים או שלושה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרת עובריםטלי02/08/2008
שלום לכם, שבעה ימים אחרי החזרת 3 עוברים טריים התחיל דימום רציני וכבד וכאבי מחזור. האם זה מחזור? האם יש עוד סיכוי שזה הריון? אני ממש מיואשת ולחוצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי02/08/2008למרות הדימום החזק שאת מתארת, ולמרות שדימום כזה מוריד את הסיכויים להריון, יש בהחלט סיכוי שיהיה הריון והוא יהיה תקין. עשי ביום המתוכנן את בדיקת הדם להריון.
אגב. האם את נוטלת את התרופות בצורה מסודרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמעין02/08/2008
היי שלום בת 27 נשאית X שביר לאחר גרידה לפני 3 חודשים לאחר בדיקת סיסי שיליה.. לאחר טיפול פרוטוקול ארוךPGD לנשאות X שביר, נשאבו רק 3 ביציות רירית 11 ממ , הופרו 3 ושלושתם יצאו תקינות. שלושתם הוחזרו ביום חמישי (ביום רביעי נעשתה הביופסיה של העוברים) . אבל - הביולוגית אמרה בעת החזרת העוברים שהעוברים נראים מאוד מאוד יפים ללא שברים והראו חלוקה מאוד יפה עד ליום הדגימה. מיום הדגימה (יום רביעי) הם עדיין לא התחלקו חוץ מעובר אחד שהתחלק ממש קצת ונראה חיוני. אחרי קצת קריאה בנושא הבנתי שהדבר ממש לא טוב. שאלתי היא - האם יש סיכוי לקליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי02/08/2008יש סיכוי טוב להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
מעין02/08/2008שאלה קצת סתומה..אבל בכל זאת אני אשאל....האם אתה אומר שיש סיכוי טוב להריון כדי שמבחינה פסיכולוגית אני אהיה אופטימית או שמבחינה רפואית אתה חושב כך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאיה
ד''ר דוד ישי02/08/2008אני מתכוות לבחינה הרפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה..
מעין02/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF באינציקלופדיה של גוגלפרופ' שחר קול02/08/2008
לכל המשתתפות והמשתתפים:
כתבתי ערך בנושא IVF באינציקלופדיה של גוגל.
[a href='http://knol.google.com/k/shahar-kol/in-vitro-fertilization-ivf/3iydfls5dt36v/4#' id='link']בואו לבקר.[/a]אשמח אם תכתבו REVIEW
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש אפשרות לקרוא את הערך בעברית?
רמית03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, אנגלית לבד.
פרופ' שחר קול03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF אחרי לידהשירה02/08/2008
שלום רב רופאים יקרים! לאחר טיפול IVF שני הושג הריון ובו תינוקת יקרה העתידה להוולד באוקטובר. איני רוצה לרתום את הסוסים לפני העגלה אולם אני חושבת כבר על הריון נוסף מפאת גילי -40. תוך כמה זמן מהלידה אפשרי לבצע הפריה נוספת(לא נותרו מוקפאים) בהנחה שהלידה תהיה תקינה ורגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול02/08/2008תלוי בתקופת ההנקה. לא מבצעים טיפולי פריון או IVF בזמן הנקה.
באופן כללי - ניתן לחזור לטיפולים לאחר קבלת מחזור ספונטאני שלאחר ביוץ. זה הסימן הביולוגי שהגוף מוכן להריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לאוביטרל!!!!יעל02/08/2008
היום הייתי אמורה להזריק אוביטרל ומחר בבוקר לבצע הזרעה, אבל לא הצלחתי להזריק לעצמי, אבל בדיקת ביוץ ביתית היתה חיובית. האם בכל זאת לעשות מחר הזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן!
פרופ' שחר קול02/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מופשריםלולי02/08/2008
שלום רב, ב-23/7/08 הייתה לי החזרה של מופשרים, מתי הכי מוקדם אוכל לעשות ב. דם ואדע בוודאות אם אני בהיריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 יום לאחר ההחזרה
פרופ' שחר קול02/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטא אחרי הפריית מבחנהאפרת02/08/2008
דר' ישי בהמשך לשאלתי הקודמת על רמת הבטא שלא הכפילה את עצמה מהיום ה - 12 ועד היום ה - 18 רצתי לשאול משהו נוסף - האם מתח וחרדה יכולים להשפיע על קצב עליית הבטא???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת.
ד''ר דוד ישי02/08/2008אני מניח שיש השפעה מסויימת שאין שום דרך להעריך את מידתה. אבל, נראה לי שלא זה מה שיכריע את השאלה האם ההריון שלך יצליח או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהחסויה02/08/2008
האם לאחר 12 יום מההחזרה והבטא חיובית 64 זה אומר שהיתה כבר השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול02/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)