מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העברת תרופותישראל02/07/2008
היי לכולם - צוות הרופאים ובנות הפורום קודם כל תודה על התייחסותכם הרופאים על כל מתן תשובה בה הייתי בספק ולכל בנות הפורום מאחלת הריון כמה שיותר מהר. אני אחרי IVF אני בהריון עם תאומים בשבוע השביעי. נותרו לי חבילה שלמה של דקפפטיל 0.1 + חבילה וחצי של מונוגון. אם מישהי רוצה שאני אעביר לה אז בשמחה אני מהמרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
DANA02/07/2008מאחךת לך המשך ארןך, ותקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמאיה02/07/2008
האם נכון שזריקת אוביטרל לתזמון ביוץ כדאי לקחת 36 שעות לפני הזרעה, כאשר יש זקיק בגודל 18 מ"מ ובתנאי שהפרוגסרון מעל 500?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול02/07/2008זקיק בקוטר 18 מוכן לביוץ ע"י אוביטרל.
ההזרעה יכולה להתבצע 36 שעות לאחר מכן.
לגבי רמת ה"פרוגסרון" - יתכן ויש בלבול עם אסטרדיול???
יש גם לשים לב ליחידות המדידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמאיה02/07/2008
לקראת הזרעה עם תזמון אוביטרל על בסיס מחזור טבעי. במעקב זקיקים היום - זקיק בגודל 12 וזקיק בגודל 10 (כאשר לפני יומיים הגדלים שלהם היו 10 ו- 11 - איך גדל רק במ"מ אחד ביומיים?) עובי רירית - 7.5 E2 פחות מ - 250, פרוגסטרון = 2.5. האם הנתונים הנ"ל מעידים שהביוץ רחוק? האם המשך מעקב זקיקים ביום א' לא עלול להיות מאוחר מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול02/07/2008סביר שיום א יהיה מתאים, אך אין לשלול הפתעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוטרוגסטןד02/07/2008
שלום רב. לאחר טיפול IVF ראשון במסגרתו הוחזרו לפני ארבעה ימים שני עוברים. לתמיכה, אני משתמשת באוטרוגסטן 200 שלוש פעמים ביום (שימוש וגינאלי). שאלותיי הן: 1. האם חשוב לקפיד להכניס את הנרות כל שמונה שעות בדיוק, או שהבדלים של שעה אחורה או קדימה אינם מפריעים לאפקטיביות של השימוש ? 2. האם יש חשיבות כלשהי לשכיבה לאחר הכנסת הנר או שניתן מייד לאחר הכנסתו לחזור לפעילות? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד שלום
פרופ' שחר קול02/07/20081. הבדלים של שעה שעתיים - לא עקרוניים.
2. אין חשיבות לשכיבה. אפשר לחזור לפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF (חסימה דו צדדית)TOOTI02/07/2008
שלום דר' קול ותודה על ההסבר קודם. רופאת הנשים שלי נתנה לי מסמכים לIVF ומס' בדיקות דם נוספות שעלינו לבצע. (בעלי ואני) רציתי לשאול כמה זמן מרגע מסירת המסמכים לרופאה מקבלים את האישור? הבנתי שבמקרה שלי (חסימה פרוקסימלית דו צדדית) נקבל את האישור ללא בעיות מיוחדות..?? ומרגע שהתקבל אישור כמה זמן לוקח להתחיל טיפול?? אגב, מה המשמעות של פרולקטין גבוה והאם יכול להפריע בתהליך IVF ?? תודה וסליחה על כמות השאלות.... שאלה אחרונה.. הדר' שביצע את הצילום רחם אמר לי שהרחם נקי לחלוטין מה שנותן לי 40% סיכויי הצלחה כבר בהפריה הראשונה?? האמנם? שוב תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה
פרופ' שחר קול02/07/2008תלוי בתהליכי האישור בקופ"ח שלך. לוח הזמנים לא תמיד קבוע.
עם קבלת האישור אפשר להתחיל בטיפול.
פרולקטין גבוה במידה ניכרת מחייב ברור.
הסיכוי להצלחה תלוי במשתנים רבים, ובעיקר בגיל המטופלת.
כפי שנאמר - חסימה פרוקסימאלית ניתן לפתור בתוך 5 דקות ע"י צנתור, ולאפשר למטופלת להרות ספונטאנית באופן מיידי, ושוב אחרי שנתיים, ושוב אחרי שנתיים וכו'...בלי צורך ב - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון לאחר החזרת עובריםחפ02/07/2008
שלום, ב- 11/6/2008 החזירו לי עוברים מוקפאים, לשמחתי הרבה , קיים כבר שק הריון. רציתי לדעת באיזה שבוע אני ומתי ניתן לראות דופק? שאלה נוספת : נאמר לי להמשיך לקחת כדורים+נרות+זריקות עד 13/7 האם לטעמך ניתן להפסיק לאחר מכן?.. לאיזו מטרה כדורי הפרגינובה? זריקות ג'סטין זה לחיזוק ההשרשה , האם הפרגינובה זה לשמירה על הרירית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפ שלום
פרופ' שחר קול02/07/2008גיל ההריון בשבועות: (מספר הימים מיום ההחזרה + גיל העוברים ביום הקפאתם+ 14) לחלק בשבע.
דופק צפוי סביב שב' 6.
יש להתמיד בטיפול עד שבוע 9 או בערך 7 שבועות מיום ההחזרה.
רירית הריונית מחייבת אסטרדיול (פרוגינובה) ופרוגסטרון (גסטון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין גבוה
TOOTI03/07/2008שוב קודם כל תודה. קראתי שרמת הפרולקטין בדם יכולה להיות מושפעת משינה ושצריך לעשות את הבדיקה אחרי לפחות שעתיים יקיצה.. האם יתכן שמכיוון שהייתי ערה רק שעה לפני הבדיקה התוצאה היא רמה גבוה של פרולקטין??( ישנתי משהו כמו 4 ש') ולגבי השאלה על סיכויי הצלחת IVF . אמרת שתלוי בעיקר בגיל... אני בת 30 (יש לי ילד בן 10 הריון ספונטני)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרול
פרופ' שחר קול03/07/2008השאלה כמה גבוה.
רצוי תמיד לחזור על הבדיקה לפני שמתחילים ברור או טיפול תרופתי.
בגיל 30 ועם הריון מוצלח בעבר סיכויי ה - IVF מצויינים. סביב 50% למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א מבינה את הבדיקותאור02/07/2008
את הבדיקות עשיהערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 1 3- 2 0.9 PT-INR - Sec 9.5 PT-SEC 2 - % 100 PT % 39- 25 Sec 32.7 APTT-sec פירוט הערות תי אחרי כשלון בהפריה שלישית ולא מבינה מה זה אומר בבקשה עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם תקינה
פרופ' שחר קול02/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול טיפולעדי02/07/2008
שלום, לפי מה נקבע פרוטוקול הטיפול (ארוך או קצר)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול02/07/2008לרוב לפי מידת קוצר הרוח של המטופלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לסוג הדםדליה02/07/2008
האם יש צורך לבדוק את סוג הדם של שני בני הזוג לפני IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול02/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 ימים לאחר החזרהורד02/07/2008
שלום, לאחר ששאבו לי 7 ביציות הצליחו להפרות את כולם החזירו לי 2 עוברים יפים והקפיאו 5 עוברים יש לי אנדומטריוזיס מה הסיכויים להשרשת העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות
ורד02/07/2008היום זה היום הרבעי לאחר ההחזרה , באיזה יום ההשרשה של העוברים? .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטובים מאוד.
פרופ' שחר קול02/07/2008ההשרשה סביב יום 6 לאחר השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב - ביוץ...ים02/07/2008
האם קיום יחסי מין בבוקר הביוץ (ככל הנראה היה זה הביוץ כי יום לפני זקיק בגודל 18X18 ויומיים לאחר מכן הוא כבר לא היה - לפי בדיקת מ.זקיקים..) ויום לפני כן - מספיקים כדי להיכנס להריון או שמא בימי הביוץ מומלץ לקיים יותר יחסי מין מאשר פעם ביום? ושאלה נוספת- האם ביוץ שמתאחר בשבוע מעיד על בעיה כלשהי? רוב תודות ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים שלום
פרופ' שחר קול02/07/2008אם הזרע תקין - פעם ביום זה מספיק.
אם יש ביוץ יש סיכוי להריון.
לא ממש חשוב אם זה ביום 9 למחזור או 14 למחזור או 20 למחזור וכו'.
העיקר שיש ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלאה02/07/2008
שלום ד"ר יקר, מהו התזמון האידאלי להזרעה אחרי זריקת אוביטרל (24 שעות? 36 שעות? 48 שעות?). יש לציין שבמקום שאני מטופלת עושים רק הזרעה אחת ולא שתיים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול02/07/200824-40 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCTDANA01/07/2008
שלום דר', ברצוני לדעת אם אפשר לוותר על הזרעה כאשר אין בעית זרע, ונעשתה בדיקת PCT ויצאה תקינה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול01/07/2008כן, אם הריר הצווארי תקין (עלול להיות בעייתי בטיפול עם איקקלומין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ביוץדנה01/07/2008
המחזור האחרון שלי היה ב - 19.6.08, ביום ראשון 29.6 עשיתי אולטרסאונד ונראה זקיק בגודל 16.5 בתוצאת בדיקת דם מהיום 1.7 :E2 - 472, פרוגרסטרון - 1.9, LH - 4.1 מתי עלי לקחת אוביטרול? מתי אדע זמן ביוץ מושלםםם? האם נכון גם מחר לעשות בדיקת דם? ובעצם לוותר על האוביטרול תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלית שלום
פרופ' שחר קול01/07/2008מציעבדיקת דם ובדיקת א.ס. מחר.
החלטה לפי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהענת01/07/2008
שלום עברתי גרידה ב- 4.6.08 נשארה שארית קטנה. נשלח חומר לבדיקה מהרחם תאור מאקרוסקופי: קטעים מרקמה אפורה, ספוגית, בנפח כולל של 20 סמ"ק אבחנה: לפ בדיקה היסטופתולוגית ENDOMETRIUM - CURETTAGE: - Decidua and placental villi רציתי לדעת מה אומרת הבדיקה ההיסטופתולוגית?אנא פרט........... היש ממה לחשוש? בתודה לתשובה מהירה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול01/07/2008הבדיקה תקינה, אין לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)