מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקקלומין וסלו-פה פוליקגל29/06/2008
האם אפשר לקחת יחד או לקחת עם הפרשי זמן בניהם. אם כן - כמה זמן? תודה רבה על תשובתכם ויום נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר ביחד.
פרופ' שחר קול29/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 חצוצרות סתומותTOOTI29/06/2008
שלום, אני בת 30 אמא לילד בן 10 מבן זוג קודם. עד עכשיו שיכנעו אותנו להאמין כי הבעיה כפי הנראה אצל בעלי משום שאין לו ילדים עדיין. אולם אחרי שעשה בדיקות דם וזרע ונבדק אצל אורולוג התברר כי אצלו הכל תקין. הגניקולוגית שלי שלחה אותי לצילום רחם, שם התברר כי יש לי סתימה פרקסימלית דו צדדית שלא נפתחה במהלך הצילום. (הצילום גרם לי לכאבי תופת ודימום.) הדר' שביצע את הבדיקה הבהיר שיש לי 2 אופציות 1. לנסות לפתוח לפחות חצוצרה אחת בצינתור ואמר גם שלא בטוח שזה יהיה אפשרי. 2. הפריה חוץ גופית עם סיכויי הצלחה טובים כבר מהניסיון הראשון. שכחתי לציין שיש לי מחזור סדיר ושהביוץ שלי לעיתים גם גורם לי לכאבים עזים כך שאני יודעת שאני מבייצת. (הגעתי לרופא 3 פעמים בעבר בגלל כאבי ביוץ) הבנתי שהצינתור כואב לפחות כמו הצילום ושלא מבטיחים לי חצוצרות פתוחות לאחר מכן. מבולבלת וחוששת!!! הייתי רוצה את עצתכם במקרה כשלי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור
פרופ' שחר קול29/06/2008צנתור עשוי לפתור את בעיית הפריון מבסיסה, לכן זו הדרך העדיפה לדעתי. אם הצנתור ייכשל - ניתן להמשיך ל- IVF, אם כי יש לשקול גם אפשרות של לפרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
TOOTI29/06/2008א. תודה על התשובה המהירה. ב. חשבתי שצינתור נקרא לפרסקופיה ולפי תשובתך זה כנראה לא אותו הדבר... תוכל להסביר לי את ההבדל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/06/2008צנתור דומה מבחינתך לצילום רחם. ההבדל הוא שמחדירים צנורית מתכת גמישה דרך הרחם לחצוצרות ובכך מנסים לפתוח אותן. אין צורך באישפוז או הרדמה. הפעולה אורכת כ - 10 דקות, ומיד לאחריה הולכים הביתה.
לפרוסקופיה הוא ניתוח קטן בהרדמה כללית: דרך פתחים קטנים בעור הבטן מחדירים מיכשור המאפשר לראות את איברי האגן, ואף לבצע פעולות ניתוחיות. לרוב משתחררים הביתה באותו היום או למחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםמירי28/06/2008
שלום רב! עברתי שאיבה ביום רביעי בשבוע שעבר ויום שני עברתי החזרתי של עוברים בוליציסטים ,האם ההשרשה משתנה בין עובר שהוחזר אחרי יומים לבין בלוציסט,אני בת 30 ויש לי אנדומטריומה של 2 ס"מ,האם זה עדין יכול להפריע בקליטת העוברים? מתי אני אמורה לבצע בדיקת בטא ? קראתי בפורום שהרופאים מעדיפים שהעובר יגדל ברחם מאשר במעבדה ,אז למה בכל זאת משתמשים שיטה של בלוציסט? האם הסיכוים יותר גבוהים להיקלט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול29/06/2008ההשרשה היא סבב יום 6 שלאחר השאיבה.
אנדומטריומה לא תפריע.
בטא - 14 יום לאחר השאיבה.
סיכויי בלסט עדיפים, הבעייה היא שרק חלק מהעוברים מגיעים לשלב זה.
אם יש עוברים רבים - סביר. אם לא - אין טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמאיה28/06/2008
מנסים לתזמן ביוץ לצורך הזרעה על בסיס מחזור טבעי. האם זקיק בגודל 16 מ"מ מתאים לזריקת אוביטרל? האם חייבים לעשות גם בדיקת דם כדי לאתר את המועד המדויק לזריקת אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול29/06/2008עדיף להמתין עוד יום יומיים.
עדיף לבצע בדיקת דם במקביל ל-א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות גסטון ותחושת נימולטלי28/06/2008
ערב טוב, אני מקבלת זריקות גסטון (100 מ;ג ביום עקב חוסר ספיגה מספקת של אוטרגסטן) כתמיכה להריון לאחר החזרת עוברים מוקפאים. לאחר מתן הזריקה ואף יום אחריה יש לי תחושת נימול באיזור מתן הזריקה ואף מטה ממנו. אני אמורה להמשיך עם הזריקות עוד שבוע וחצי. שאלתי את האחות שמזריקה לי, היא טוענת כי ישנה רגישות יתר מסויימת : אני גם אלרגית לאלכוהול. תחילה היתה אדמומיות ונפיחות וכעת ישנם שטפי דם תת עוריים בגוון כחול-סגול. כמו כן היא טוענת כי עדיין ישנם גושים במקום ההזרקה אך היא חייבת להזריק במקום שבו מצוי הגוש. אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
פרופ' שחר קול28/06/2008זריקות גסטון גורמות לתופעות לוואי לא נעימות בשכיחות די גדולה.
אם התופעות קשות - אפשר לנסות חלופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקקלומיןאפרת28/06/2008
שלום בת 26 . ב30.5 קיבלתי מחזור וביום ה 5 של המחזור לקחתי אקקלומין 2 כדורים ביום ב26.6 יום ה הייתי צריכה לקבל מחזור ולא קיבלתי המחזור שלי כל 28 בדיוק או יום לפני בלילה .יום שישי 27.6 עשיתי בדיקת הריון ביתית והיה שלילי היום יום שבת ולא קיבלתי יש לי רגישות בחזה 3-4 ימים אני גם עושה דיקור סיני לשיפור הפוריות ביום ה 26.6 לא עשיתי בגלל שלא קיבלתי . רציתי לדעת האם זה מהאקקלומין? והאם בדיקת הריון אמינה מאוד? או אם זה מהדיקור סיני ? מה אני צריכה לעשות? בתודה אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרת שלום
פרופ' שחר קול28/06/2008טיפול באיקקלומין עשוי לדחות את הביוץ, לכן מציע להמתין עוד 4 - 5 ימים, ואם לא מגיע מחזור לבצע בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פליטת זרע תדירה על פריוןאמילי28/06/2008
שלום. השאלה שלי קצת מביכה, אך היא נובעת מחשש אמיתי. היא מבוססת על רמת הצורך הרב ב"פורקן" שקיים לבעלי. אנחנו מקיימים יחסי מין כמעט מידי יום, כאשר בכל קיום יחסי מין בעלי פולט זרע לפחות פעמיים, ובנוסף הוא "פורק" לבד לעיתים קרובות. אני רוצה לדעת האם זה מוביל למצב שאין לו מספיק זרעונים כדי להפרות הביצית בימי הביץ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמילי שלום
פרופ' שחר קול28/06/2008לא, אם בדיקת הזרע תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובאני28/06/2008
לאחר הפריה בטא תקינה ביום שני אמורה לעלות לביח' לדופק היום בבוקר דימום קל , שנפסק האם אלי לעלות לביח' \\\\? האם זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי28/06/2008אם הדימום קל ואם הוא פסק חכי עד יום שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיועד לד"ר ישיפרפר28/06/2008
האם אתה רופא של קופ"ח מכבי ואם כן באיזה מספר ניתן ליצור איתך קשר לקביעת תור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי28/06/2008לא. אני עובד בבי"ח כרמל , במרפאה גינקולוגית של שירותי בריאות כללית ויש לי מרפאה פרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםחסוי28/06/2008
לרופא שלום, האם לעוברים טריים - יום שני,חלוקה ל2,סימטריים וללא שברים ,רירית12,יש סיכויים להשתרש? למרות החלוקה רק ל2 ביום השני? מניסיונך האם נתקלת בעוברים עם נתונים אלו שהצליחו להשתרש והשיגו הריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי28/06/2008יש סיכוי ובהחלט ראיתי הריונות שהתפתחו מעוברים כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר שבועים של ההחזרהליאתוש28/06/2008
אני לאחר שבועיים של ההחזרה ובישרו לי שאני בהריון מחר יש לי אולטרסאונד ראשון מאז ההודעה על ההריון,וכעת אני מדממת קלות. האם עלי להיות מודאגת או שמה זה דבר שיגרתי בבקשה לכל הבנות שעברו דבר דומה עזרו לי.........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאתוש
ד''ר דוד ישי28/06/2008דימום בתחילת ההריון הוא דבר שכיח יחסית. הוא אינו אומר בשום פנים שההריון אינו תקין בל גם לא להיפך. תצטרכי לחכות להמשך כדי לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול...אלה28/06/2008
שלום לרופאים. על רגל אחת אני מסבירה את מצבי. אני הופניתי למרפאת פוריות היות ואני מאובחנת בשחלות פוליציסטיות וטיפול באיקקלומין לא עזר... בבדיקת אולטרסאונד (כשבוע לאחר בדיקת דם שהעידה שלא היה ביוץ) התגלה זקיק אחד גדול, והרופא אמר לי שכנראה היה לי ביוץ בימים האחרונים. חזרתי לביתי ועשיתי בדיקה לביוץ ביתית התוצאה יצאה חיובית. שאלתי היא האם לחכות למחזור טבעי? אם היה ביוץ טבעי בהכרח אמור להגיע מחזור? כמה זמן עליי לחכות? יש לציין כי הרופא נתן לי שלל של בדיקות דם לעשות ביום הראשון של הוסת, ואיני יודעת אם לקחת כדורים כדי לקדם את הוסת(פרימולט נור) או לחכות.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלה
ד''ר דוד ישי28/06/2008קשה לי להשיב . אם הרופא שלך צדק והחודש בייצת, הוסת יופיע ללא צורך בטיפול עם פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן 200 מ"גרמית28/06/2008
שלום ב 10.6 החזירו לי 3 עוברים מופשרים עד הבדיקת דם ב-24.6 הייתי צריכה לקחת 5 נרות ליום אכן לקחתי אך עד ה-19.6 מה-20.6 ועד ה-23.6 לקחתי רק 3 נרות ליום מכיוון שהייתי בחופשה ולא הספיקו לי הנרות.בבדיקת דם קיבלתי תשובה חיובית שיש הריון האם זה שלקחתי פחות נרות יכול להשפיע על מהלך ההריון.בנוסף גם קיימתי יחסים לפני הבדיקת דם האם זה משפיע?(מכיוון שבעברי 3 הפלות טבעיות בשליש הראשון והרופא אמר לא לקיים יחסים) בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אושרית
ד''ר דוד ישי28/06/2008אני חושב שהצלחת ההריון אינה קשורה ליחסי מין. לגבי הפרוגסטרון. נראה לי שלהורדת המינון במשך 3 ימים אין משמעות. בכל מקרה תעשי גם בדיקה לרמת פרוגסטרון ותדעי מה המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתשירי28/06/2008
לדר' שלום, בחודש אפריל התחלתי פרוטוקול ארוך שבוא הוזרק דקא 3.75 70% אמפ' לאחר ההחזרה ב- 14 יום קיבלתי מחזור (25.5.08) לצערי. בתאריך 23.6.08 הייתי אמורה לקבל מחזור (מחזור כל 29-30 יום) ועדיין לא קיבלתי (כנראה מהדיכוי) אני הייתי אמורה כבר להתחיל פרוטוקול חדש (קצר) מה עושים במצב כזה" האם צריך להמתין למחזור או שיש לידע את הרופא ולהתחיל טיפול ללא מחזור. תודה רבה... ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית שלום
פרופ' שחר קול28/06/2008יש לברר המצב ההורמונאלי ולקבוע המדיניות בהתאם.
מציע להתייעץ בהקדם עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשרית28/06/2008
שבת שלום! אני אחרי החזרה של שלושה עוברים טריים ,ביום העשירי(אתמול)לאחר ההחזרההיו לי כאבים קצת והרופאה לקחה לי בדיקת דם-בטא 300 האם בטא כזאת ביום העשירי לאחר ההחזרה מצביעה בוודאות על תאומים או יותר, האם בשלב כזה היא גם אמורה להכפיל את עצמה?כלומר שביום ה11 היא צריכה חלהיות 600? תודה על תשומת לבכם,שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול28/06/2008הבטא אמורה להכפיל עצמה כל יומיים.
רק בדיקת א.ס. בהמשך תיקבע את מספר שקי ההריון המתפתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)