מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכת אוביטרלשלי13/03/2008
שלום רב
החודש אני טופלתי בגונאל במשך 7 ימים. ביום השמיני ה-8.3 אוביטרל. הזרעות ב-9-10.03 בשני ימים הזרקתי אוביטרל כתמינה.
ב-16 וב-18 אני אמורה להזריק 1/2 אוביטרל לתמיכה, שאלותיי הן:
1. היום החל דם בניגוב, האם עליי להקדים את התמיכה?האם עליי לגשת לרופא? דברתי עם האחות במרפאה והיא לא התרגשה מזה.
2. בהתאמה, מתי אוכל לעשות בדיקת דם?
תודה רבה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008מציע להמשיך בתכנית הטיפול.
בדיקת דם מציע לבצע 7 - 8 ימים לאחר האוביטרל האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימהרונית13/03/2008
ד"ר קול שלום, בבדיקת צילום רחם התגלה אצלי חסימה בחצצורה שמאלית, קיבלתי הפניה מרופא הנשים שלי אליך, הבנתי שאצטרך כנראה לעבור צינטור, האם ישנה אפשרות לעבור זאת בהרדמה חלקית/ מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008אין צורך בהרדמה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה רביעית שכשלהמירי13/03/2008
שלום ! אחרי שתי הזרעות שהיו על גונל אף ושתים על המחזור החודשי ,הרופא הסביר לי שבגלל האנדומטריוזיס שיש לי [3 ס"מ] הוא המליץ על הפריות.מה שכן הוא ראה שאני מגיבה יפה להורמנים ,אנין גירוי בשחלה לאחר נטילת גונל אף.שאלותי הן : מצד אחד הרופא אומר שאני סובלת מאנדומטריומה קלה ,אבל שקראתי על האנדומטריומה ,הבנתי שזה כבר קשה .אז מה נכון? האם ההפריה יכולה להגדיל את הסיכוים להריון? האם אפסו הסיכוים להריון טבעי? הרופא אמר לי שאני מגיבה יופי להורמנים ולפני הזרעות היו לי בין שלושה לארבעה זקיקים בגדלים 18.17.18.18 ,הוא המליץ להגדיל את המינון בהפריה לגונל אף 150 ואז לעבור שאיבת ביציות .האם התהליך של הפריות ארוך ומתיש כמו ההזרעות שכשלו? אני אעבור בעוד כשבועים הזרעה שלישית ואחרונה ,אם הזרעה הזו לא תצליח אעבור להפריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום:
פרופ' שחר קול13/03/2008אם ההזרעה הקרובה תיכשל בהחלט יש מקום לעבור ל - IVF.
התהליך אינו ארוך או מתיש.
IVF יגדיל משמעותית הסיכוי להריון.
כמובן שלא אפסו הסיכויים להריון טבעי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיראלון13/03/2008
שלום,
ההמלצה לדיקור מי שפיר היא בין שבוע 16 ל-20
זהו טווח ימים מאוד גדול , מהו באמת השבוע הממומלץ לבצע את הבדיקה?
אנו בני 37 ועושים את הבדיקה מחמת הגיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
פרופ' שחר קול13/03/2008מציע להעביר השאלה לפורום הריון בסיכון.
פורום פוריות פריון והפריה חוץ גופית עוסק בפוריות פריון והפריה חוץ גופית .
תודה, וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הביוץ?לילוש13/03/2008
שלום ד"ר,
הטיפול: פיוריגון 100 יח'.
בבדיקה שלשום:
E2 448 פרוגסטרון 1.6
שחלנה ימנית זקיקים 9,10 מ"מ ועוד קטנים.
בבדיקות היום :
E2 1015
פרוגסטרון 1.6
שחלה ימנית: זקיקים 16,15,12,10,9 מ"מ
שחלה שמאלית :זקיק 10 מ"מ
מתי לדעתך יתרחש הביוץ??
מתי להערכתך אוביטרל ו-IUI?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
לילוש13/03/2008האם עפ"י הבדיקות יש סבירות גבוהה שהביוץ יתרחש בשישי-שבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, שכחת אותי???
טלטל15/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילוש
ד''ר דוד ישי16/03/2008אני מניח שהזקיקים של ה 15 16 יגיעו להבשלה תוך כ 3 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהרוני13/03/2008
שלום ד"ר
ביום ריאשון מבצעת הזרעה.
האם אפשר לקיים יחסי מין שישי שבת?
איכות הזרע מעולה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008אפשר ורצוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל אףחסוי13/03/2008
רציתי לשאול האם זה ממש קריטי להתחיל את ההזרקות של גונל אף מהיום השלישי? פשוט ביום הזה אני נמצאת בארוע מסוים עם המון אנשים מסביביי ואני בלחץ נוראי מאיך אצליח למצוא את הזמן והמקום להזריק בלי שישימו לב (ואני צריכה את בעלי לזה) וגם נראה לי שתהיה לי בעיה עם קירור לזריקה, חוצמזה שאני עוד צריך לסחוב אותה איתה לנסיעה מחוץ לעיר. האם אפשר להתחיל להזריק ביום הרביעי למחזור או שזה יכול לשבש את כל הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
חסוי13/03/2008מתי בערך צפוי להיות הביוץ מסיום ההזרקות בד"כ? האם זה יוצא מוקדם יותר מאשר בשימוש באיקקלומין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוע
פרופ' שחר קול13/03/2008אין מניעה לקבל הזריקה הראשונה מוקדם יחסית ביום, לפני הארוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!!שגית13/03/2008
שלום ד"ר. עברתי שאיבה ביום שני.היום אני אמורה לבצע החזרה.. אבל שכחתי מיום השאיבה לקחת את הורמוני התמיכה כמו פרוגינובה ואנדומטרין בכל שנות הטיפולים לא קרה לי כדבר הזה. האם פגמתי בסיכוי השרשת העוברים ??? באמצע הלילה שנזכרתי התחלתי ליטול את התרופות. בבקשה תחזור אלי אני בלחץ נוראי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008לא נגרם נזק!
אפשר להירגע.
לרוב, ניתן להתחיל טיפול התמיכה רק לאחר החזרת העוברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת זרעדנה13/03/2008
לד"ר שלום,
אני ובעלי נמצאים בטיפולי IVF עקב בעיה של זרע אצל בעלי. גם כמות מועטה וגם איכות ירודה. (לרוב בבדיקות הזרע נרשם במורפולוגיה אפס תקינים, ובכמות בין 4-6). האם מומלץ להקפיא זרע לצורך טיפולים בעתיד? (ז"א האם יש סיכוי שהזרע ייעשה עוד יותר גרוע) ומה הן האפשרויות שלנו להקפאה במידה והבעיה בזרע היא כנראה על רקע אשכים תמירים שטופלו בגיל מבוגר (בערך גיל 10)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008בהחלט כן!
רצוי לנצל בדיקה טובה יחסית כדי שיתאפשר להקפיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שמירת זרע
דנה13/03/2008תודה על התשובה.
התחלנו קצת לברר וראינו שהשמירה מאוד יקרה ורצינו לשאול כמה מנות נראה לך שרצוי להקפיא (אנחנו כרגע אחרי 7 טיפולי IVF מתוכם שניים אחרונים יש הריון).ובאילו מקומות יש לנו אפשרות לעשות את זה בצורה יותר מסובסדת?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008מה העלויות שנמסרו לכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוקרינולוגיה בהיריוןדינה13/03/2008
שלום רב,
אני בהיריון בשבוע 11+. בתחילת ההיריון עשיתי בדיקת דם וקיבלתי תוצאת TSH גבוהה 10.1 כאשר T3 ו-T4 היו תקינים לחלוטין. לפני שבועיים ביקרתי אצל אנדוקרינולוג והרופא אמר שזה נראה לו ממש גבולי ולא כל כך רציני וקיבלתי הנחיה לקחת אלטרוקסין 50 מ"ג פעם ביומיים. בינתיים עשיתי בדיקה חוזרת ובהפתעה הכל יצא תקין - TSH ו-T3 ו-T4 בגבולות הנורמה. הביקור הבא שלי הוא בערך בעוד כחודש ואני קצת מבולבלת. האם למשיך עם התרופה או שלהפסיק בינתיים.
נראה לי שאני אמורה להמשיך לקחת תרופה , רק רציתי לשאול האם זה יכול איכשהו להשפיע לרעה ?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008דומני שהשאלה מתאימה יותר לפורום העוסק בהריון בסיכון, ולא לפורום זה, העוסק בפריון והפריה חוץ גופית.
מציע להעביר השאלה לפורום המתאים.
בטוחני ששאלתך תזכה למענה מספק.
במאמר מוסגר - בעת הריון יש לנסות ולשמור את רמת ה - TSH בתחום הנורמה, ואף מעט נמוך מהממוצע. יתכן והתרופה שאת נוטלת עושה את העבודה כהלכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשיאנונימית13/03/2008
לרופאים שלום,
האם אופי המחזור החודשי לאחר החזרה שנכשלה מצביע על איכות הרירית שהיתה?
סליחה על התיאור אבל אם יש הרבה גושים שנראים כמו חתיכות עור ומעט דימום מצביע על כך שהרירית לא היתה באיכות טובה בעת ההחזרה?
תודה, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיד שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008מאופי המחזור לא ניתן לקבוע את איכות הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברזוהר13/03/2008
שלום,
אני בהריון ולפי החישוב שלי אני בשבוע שביעי אבל אני לא בטוחה
ב11.03 הלכתי לעשות בדיקת אולטרסאונד ראשונה ושם אמרו לי שנצפה שק הריון בגודל
של 22 אבל ללא שק חלבון והשק מתאים לשבוע 5+6
וכתבו שיתכן הד עובר ללא דופק.
האם אני באמת צריכה לעשות גרידה או לחכות עוד שבוע לעוד בדיקת אולטרסאונד?
או האם יתכן שיש טעות בחישוב השבועות??????????
אשמח לקבל תשובה כי זה מאוד מטריד אותי וזה הריון ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהר שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008מציע לחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד כ - 5 ימים.
טעות בחישוב בהחלט תתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לדימוםאור13/03/2008
בוקר טוב ותודה לכם
ביום שני האחרון 10/3 זוהה ביוץ
היום בבוקר קמתי והיו לי מספר טיפות דם (אדום ממש ולא ורדרד כמו של תחילת מחזור)
האם יכול להיות מצב שזה חלק מתהליך ההשתרשות של העובר ? זה לא מוקדם מידי ?
יש לי קצת דמוי כאבי מחזור חלשים מאד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008תהליך ההשתרשות מתרחש 5 - 6 ימים לאחר הביוץ.
כנראה שהדימום הקל אינו נובע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלטלטל12/03/2008
שלום ד"ר יקר,
עד עכשיו עברתי 3 הזרעות עם איקאקלומין ועוד 2 הזרעות עם פיוריגון (בת 28-אי פריון לא מוסבר)
מה שממש מוזר לי זה שבהזרעה הראשונה (עם האיקאקלומין) הרגשתי ממש תחושות בבטן אחרי ההזרקה של האוביטרל (הרגשתי ממש שהחומר עובד) ובאותו החודש היה באמת היריון כימי (בטא 11), ובשאר ההזרעות כאשר הזרקתי את האוביטרל לא חשתי בשום כלום.
נראה לי נורא מוזר שאני לא מרגישה שום תחושה לאחר ההזרקה של האוביטרל...
האם יכול להיות מצב שהאוביטרל לא עובד עליי?
מה דעתך???
תדוה מראש,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי12/03/2008לא נראה לי שיש כזה מצב, אבל אפשר להוכיח שהיה ביוץ ע"י בדיקת רמת הפרוגסטרון כשבוע לאחר קבלת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובראיריס12/03/2008
אתמול החזירו לי עובר ברמה טובה והיום פעם אחת בעת ניגוב היה פס ורוד מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
ד''ר דוד ישי12/03/2008זה חסר משמעות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)