מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי גב עזים- דחוףטל21/03/2008
היום בבוקר נתפש לי הגב כתוצאה מהתעטשות לאחר כמה ימים של כאבי גב נסבלים. כרגע אני סובלת מכאבים עזים בעיקר בתנועה ובמצב שכיבה. חזרתי עכשיו ממוקד חרום ושם ייעצו לי לקחת 2 כדורי אופטלגין כל 5-6 שעות ולמרוח משחת בנגיי בטענה שאין הדבר מסוכן להריון. אני בשבוע 29 להריון עם תאומים לאחר טיפולי IVF. האם אתה ממליץ למרוח את המשחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד''ר דוד ישי21/03/2008את יכולה למרוחאת המשחה ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וגדילת הזקיקיםד21/03/2008
שלום רב. ברצוני לדעת האם לאחר הזרקת אוביטרל ובמהלך 36 השעות שלאחר מכן (עד שאמור להתרחש הביוץ) אמור הזקיק המבייץ לבוסיף ולגדול בקצב הרגיל שלו (של 1-2 מ"מ ביום), או שההזרקה עוצרת את גדילת הזקיק ומה שקיים בעת ההזרקה הוא מה שמבייץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד
ד''ר דוד ישי21/03/2008ברגע שמגיעה רמת ההורמון לשיא, נעצרת ההתפתחות של הזקיקים ורק אלה שהגיעו להבשלה יניבו בייצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם?פוריה21/03/2008
שלום ד"ר,
אני כותבת שוב בהמשך למסר האחרון שלי -
12 יום לאחר זריקת אוביטרל אחת שנעשתה ב - 10 בבוקר, בטא יצאה 65.
היום - יום 13 בדיקת הריון ביתית - שני פסים,אחד כהה והשני בהיר אך ברור.
האם יש סיכוי שזה באמת ההריון המיוחל או שאריות הזריקה? האם 13 יום אחרי הזריקה עוד עלולים להיות שאריות של החומר? כ"כ צריכה עידוד
תודה ושבת שלום
פוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריה שלום
פרופ' שחר קול21/03/2008מדובר בהריון, לא בשיירי אוביטרל.
מציע המשך מעקב בטא בדם. אין טעם בבדיקות שתן. לא יתרמו להבהרת המצב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVFמיכל20/03/2008
שלום ,
אני מטופלת IVF לאחר שגילו אצל בעלי בעיית אוליגוספרמיה חמורה .
עברתי הפרייה ראשונה .ב-29.2 עברתי שאיבה . נשאבו לי 13 ביציות 11 מתוכן הופרו . ב-3.3 עברתי החזרה , הוחזרו לי שני עוברים. ב-16.3 עברתי בדיקת הריון והתשובה היתה חיובית .
ערכי הבטא שלי -
ב 16.3 הבטא היה 150
ב-18.3 הבטא היה 259
ב-20.3 הבטא היה 445
לפי מה שהבנתי וקראתי ערכי הבטא אמורים להכפיל או לשלש את עצמם כל יומיים , ולפי ערכי הבטא ניתן ללמוד על תקינות העובר/ים .
ביום א' אני צריכה לעבור שוב בדיקת דם לבדיקת ערכי הבטא .
האם ההריון הזה תקין ? האם ישנה בעיה ? מה צפוי בהמשך ?
תודה על תשובתכם
חג שמח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול21/03/2008קצב העליה של הבטא אינו "לפי הספר".
יש אפשרות שמדובר בהריון רחמי שאינו תקין.
קיימת גם אפשרות (נדירה יותר) להריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הריון לאחר IVF
מיכל21/03/2008
שלום ,
ד"ר שחר קול תודה על תשובתך
יש לי עוד כמה שאלות-
1.מה המשמעות של הריון לא תקין ? זה אומר שהעובר לא השתרש בצורה נכונה ? לא התפתח ?
2.מה עושים כשההריון אינו תקין ? גרידה ? או כדורים שיגרמו להפלה ? תוך כמה זמן אפשר לחזור להפריות אחרי תהליך כזה ?
3.ביום א' אני צריכה לעשות בדיקת דם נוספת שלאחריה הרופא שלי יקבע מתי אני צריכה ללכת לעשות אולטרסאונד . מה האולטר' בודק ? במקרה שלי לא יהיה שק הריון או שיראו שק הריון ?
( אני מנסה להבין מה מצפה לי לפני הבדיקה כדי לעכל לאט את הדברים האלו )
4. הרופא שלי הסביר לי שבהפרייה סופרים את השבוע של ההריון שבועיים לפניי השאיבה ,מדוע ?אני מנסה להבין באיזה שבוע אני נמצאת כדי לדעת מה ערכי הבטא שצריכים להיות לי....
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול22/03/20081. העובר השתרש, אך יתכן והמבנה הגנטי שלו אינו תקין, ולכן לא יהיה הריון תקין.
2. קשה לתת תחזית כעת, יש צורך לעקוב, ולהחליט באופן ספציפי לפי המהלך.
3. האולטרסאונד מוודא הימצאות שק הריון ברחם. מבנה השק ותכותו יכולים אף הם להוסיף מידע חשוב.
4. הרופא צודק שכן גיל ההריון מחושב באופן מסורתי לפי הווסת האחרון. בממוצע מדובר על 14 יום לפני הביוץ (=שאיבת ביציות במקרה של IVF). ערכי הבטא כשלעצמם אינם חשובים. קצב העליה הוא החשוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
מיכל22/03/2008ד"ר שחר קול,
תודה רבה על התשובות המהירות ,המפורטות והברורות !!!!
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-הריון לאחר IVF
מיכל23/03/2008ד"ר שחר שלום ,
בהמשך לתוצאות הבטא שרשמתי לך , היום עשיתי בדיקת דם והבטא שלי 1,397 , האם זה אומר שההריון תקין או שעדיין ההריון בסיכון ?
אודה לך על תשובתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר - מחכה לתשובתך , תודה
מיכל24/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול24/03/2008בערכים אלו ניתן לראות משהו באולטרסאונד.
זה עשוי לשפוך אור על תקינות הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל24/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר שלום
מיכל30/03/2008ד"ר שלום ,
בהמשך להתכתבויות שלי למעלה ....
בקצרה - ב-29.2 עברתי שאיבה וב-3.3 הוחזרו לי שני עוברים . לפי החישוב אני כרגע בשבוע שישי
ערכי הבטא שלי -
ב 16.3 הבטא היה 150
ב-18.3 הבטא היה 259
ב-20.3 הבטא היה 445
ב- 23.3 הבטא היה 1359
ב- 3.4 אני צריכה לעבור אולטרה סאונד לבדיקה ראשונית . מאחר ולא הייתי רגועה בגלל ערכי הבטא שלא גדלו "לפי הספר" עשיתי היום בדיקה נוספת שהבטא בה יצא 7130 .
האם לדעתך לפי ערכי הבטא ההריון תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול30/03/2008בערכי בטא כאלה אין טעם לעסוק בספקולציות, כאשר ניתן פשוט לבצע אולטרסאונד ולקבל את מלוא המידע בתוך 30 שניות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בהריון IVFדנה20/03/2008
שלום,
אני אחרי 5 טיפולי IVF כושלים, טיפול שישי עם עובר ללא דופק (שבוע 7, ובעקבותיו הפלה), והיום נודע לי שבנסיון השביעי יש לי שני עוברים עם דופק (5w+6). מקבלת עדיין קרינון ואסטרופם*2 ליום.
בנוסף גילו לי 3 ציסטות בכל צד. חלק קטנות וחלק גדולות. לפני כן לא היו לי אף פעם ציסטות (גם לא אחרי ההפלה). מה המשמעות של זה? האם זה מסוכן להיריון או מסוכן לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול21/03/2008כנראה מדובר בשאריות של הזקיקים שנשאבו, והפכו לג"ופים צהובים".
מדובר בממצא מאוד שכיח בשלב הזה של ההריון שאינו מסכן אותך או את ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנוני20/03/2008
שאיבה 24.2
החזרת עוברים 26.2
בטא ביום 9.3 - 63
בטא מיום 13.3 - 219.9
פרוגסטרון 217
ביצעתי היום (20.3) אולטרסאונד אך לא ניצפה שק הריון.
הרופא טוען כי אולי עוד מוקדם לראות והמליץ על בדיקת בטא חוזרת ביום א' ואולטרסאונד נוסף.
מה דעתך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוני שלום
פרופ' שחר קול21/03/2008מעט חריג, שכן 25 ימים לאחר השאיבה יש לראות שק הריון ברחם.
יש לוודא שלא מדובר בהריון מחוץ לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלדנית20/03/2008
שלום,
היום יום 11 למחזור(מחזור מסודר כל 28 יום),ביצית 16מ"מ
אסטרוגן 680 ופרוגסטרון 2.1.
נאמר לי ביום שבת להזריק אוביטרל(אני ללא טיפול הורמונלי נוסף).
אני מתלבטת האם להזריק בבוקר או בערב, כי במכון מזריעים בצהריים כך שהכי טוב להזריק בערב המאוחר,כדי שיצא 36 שעות לפני ההזרעה ביום שני. האם יש סיכויי שאבייץ במהלך יום שבת?אני חושבת שאני מבייצת באופן טבעי ביום ראשון ,שני לפי המחזור שתמיד מגיע בסביבות שני,מה דעתכם?
דבר נוסף במעקב הפעם דרך הקופה אומרים לעשות הזרעה אחת לפי תזמון האוביטרל, אני רגילה מהמכון של בנק הזרע לשתי הזרעות,אחת לפני ואחת 36 שעות מהאוביטרל, יש טעם לעשות הזרעה מוקדמת גם ביום ראשון?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי20/03/2008קשה לי להניח שעם זקיק של 16 היום, תבייצי ביום שבת. הרעיון של הזרעה ביום ראשון והזרעה ביום שני הוא טוב למקרה שתבייצי ביום ראשון . אם זה לא ניתן, הזרעה ביום שני לדעתי תספק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ישי
דנית20/03/2008אבל אם אני מזריקה אוביטרל בשבת אז איך יכול להיות שאבייץ בראשון
זה מתזמן ביוץ בוודאות לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שדלגתם עלי
דנית21/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנית
ד''ר דוד ישי21/03/2008מה שאת אומרת נכון בתנאי שלא התחיל הפיק הטבעי של LH . אם הוא התחיל לפני האוביטרל והגיע לפיק ביום שבת, לאוביטרל אין משמעות והביוץ יהיה ביום ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנית21/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעירון20/03/2008
לפני שנתיים עשיתי בדיקת זרע בה היו התוצאות הבאות:
נפח 4
זרעונים במיל 32 מליון
תנועתיות 95 אחוז
אופי תנועתיות טובה מאוד
צורות תקינות 90 אחוז
צורות בלתי תקינות : בהכל סומן רק התו פלוס
מאז הבדיקה ההיא אשתי היתה כבר בהריון פעם אחת.
לפני חודש הרגשתי כאבים חזקים באשכים וביצעתי בדיקת זרע נוספת עם התוצאות הבאות:
נפח 3.2
זרעונים במיל 83 מיליון
תנועה 76 אחוז
בדיקה לפי קרוגר : תאים תקינים 6 אחוז, פתולוגית ראש 86 אחוז, פתולוגית זנב 8 אחוז
שאלה:
האם משהו השתנה לרעה בין שתי הבדיקות? (בראשונה לא כתוב שום דבר על שיטת קרוגר)
האם בדיקת המבנה יכולה להשתנות מבדיקה לבדיקה?
מה הפענוח של שתי הבדיקות שביצעתי והאם יש סיבה לדאגה?
כתוב בשיטת קרוגר שצריך יותר מ 14 אחוז, האם ה 6 אחוז שלי בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ירון
ד''ר דוד ישי20/03/2008בשתי הבדיקות הריכוז טוב מאד. התנועה טובה מאד גם היא. בשתי הבדיקות אחוז התאים התקינים נמוך מהנורמה. אבל הריכוז המצויין מפצה על כך. בסה"כ הזרע טוב ויכול להפרות מצויין באופן טבעי.
בכללי הזרע בהחלט יכול להשתנות עם הזמן בכל המדדים. חלק מהשינויים הם שינויים זמניים עם עליות וירידות וחלק קבועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה!!!
ירון20/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואוביטרלחסוי20/03/2008
לקחתי גונל אף שישה ימים במינון של 75 יח'. היום נצפה זקיק מוביל בגודל 19 מ"מ. אם אני מעוניינת לדחות את הביוץ מעט, עדיף לקחת אוביטרל או לא לקחת בכלל ואז ייתכן שהביוץ יתעכב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי20/03/2008אם תקחי אוביטרל, הביוץ יהיה תוך 36 שעות. אם לא תקחי, קשה לדעת אם הביוץ יהיה מוקדם יותר או מאוחר יותר. אני מניח שהסיכוי שזה יהיה יותר מאוחר גבוה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסוי20/03/2008מתי לפי הנתון של הזקיק המוביל צפוי להיות הביוץ? האם לא חשוב מתי אזריק את האוביטרל, בטוח הביוץ יהיה רק לאחר 36 שעות ולא לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי21/03/2008זקיק של 19 הוא זקיק בשל. מרגע זה הביוץ צפוי בכל זמן נתון. בלי לדעת את רמת ההורמונים קשה לצפות מתי הוא יתרחש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיבת פוריםחסוי20/03/2008
חג שמח.....
ביצעתי היום הזרעה.
מוזמנת למסיבת פורים בערב.
אפשר לרקוד על רחבת הריקודים? (קפיצות ותזוזות יכולות להזיק?)
אפשר לשתות אלכוהול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי20/03/2008את יכולה לרקוד. אפשר לשתות מעט אלכוהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר אוביטרלפוריה20/03/2008
שלום ד"ר
עשיתי בדיקת דם היום- 12 יום לאחר זריקת אוביטרל ויצא -
HCG-B Qualitative (B) 65 mIU/ml
מה דעתך? הריון צעיר או שאריות הזריקה.
הזריקה בוצעה ביום שבת ה - 8.13.08 בשעה 10 בבוקר.
מקווה שזה זה...
תודה
פוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריה שלום
פרופ' שחר קול20/03/2008סביר להניח שמדובר בהריון.
מציע המשך מעקב בטא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןלולי20/03/2008
שלום אני בת 32 IVF ראשון ב-26/2 שאיבה ב-29/2 החזרה של עובר אחד עקב גירוי שחלתי מאז השאיבה כאבים איומים בשחלות בדיקות דם וUS כל יומיים עדיין מעט נוזל בחלל הבטן ב13/3 ביתא 182 ב17/3 930 ןב19/3 2700 הרופא אומר שיכול להיות שהכאבים הם בגלל הריון מחוץ לרחם אבל בUS נצפא שק הריון יכול להיות שיש לי שק אחד ברחם ואחד מחוץ לרחם כשהכניסו רק עובר אחד והאם עליית הביתא טובה
סליחה על אורך השאלה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולי שלום
פרופ' שחר קול20/03/2008אם הוחזר לרחם עובר אחד הסיכון להריון חוץ רחמי, נוסף על ההריון שנראה ברחם, הוא אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ בזמן הריוןטלי20/03/2008
לרופאים היקרים שלום רב,
לפני שנה עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת פוליפ מהרחם. אחרי שלושה ניסיונות IVF אני בהריון שבוע 11. כעת באולטרה-סאונד שוב נראה פוליפ גדול. הרופא שהוא מומחה אולטרה-סאונד אמר לי שאינו יכול להביע דעה שכן עלי לדבר עם הרופא שלי, אך הוא נמצא בחו"ל עד שבוע הבא. האם פוליפ "גדול" מסוכן להריון? האם יש דרך לטפל בו בעודי בהריון? מה הסיכוי שלי לעבור את ההיריון בשלום אם לא יעשה כלום? ברצוני להוסיף כי עם או בלי קשר לכך, יש לי דימומים והכתמות לסירוגין מאז שבוע 6 ועד עתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
פרופ' שחר קול20/03/2008חייבים לוודא מיקום ומרקם מדויקים של הממצא.
לא ברור על סמך מה נקבע שמדובר ב"פוליפ".
אם מדובר בממצא תוך רחמי (שטיבו אינו ברור) אין מקום להתערבות כירורגית תוך רחמית בשלב זה.
מציע מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתיחסותך
טלי21/03/2008תודה לך. כתוב: ממצא היפראקוגני 64X38 מ"מ בעל דחיסות גבוהה וגבולות בלתי סדירים בחלל הרחם... (שתי מילים בלועזית שאיני מבינה את הכתב) ...שינויים מטפלסטיים. דוחק את שק ההריון לכוון הדורסלי. חשד לפוליפ אמצומריאלי או גוש בהליך תופס מקום. עולה חשד לרקמה בעלת קצב התחלקות מואץ שכן לא נראה בסריקה האחרונה מתאריך 3/3/08 (הוסתר ע"י השק?).
אשמח להתיחסותך! הרופא שלי חוזר בסוף השבוע הבא. האם לחכות לו? האם יש מקום לדאגה לגבי ההריון? האם עלול לגורם לי להפלה חס וחלילה? תודה לך על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא
פרופ' שחר קול21/03/2008הממצא המתואר הינו חריג בהריון, ודורש המשך ברור.
אפשר להמתין שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
טלי21/03/2008סליחה על הבורות אבל אם הרופא שלי יחשוב שצריך להוציא את הפוליפ, האם יש אפשרות לעשות זאת ועדיין לשמור על ההריון? ועוד שאלה קטנה: האם הרופא שלי, שהוא רופא פוריות הוא בכלל המומחה הנכון לעסוק בענין? תודה רבה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול22/03/2008כריתת פוליפ רחמי עלולה לסכן את ההריון.
אני משוכנע שרופאך יידע להחליט ההחלטות הנכונות, וכן להתייעץ עם מומחים אחרים אם מדובר בממצאים חריגים או נדירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' קול תודה רבה! עוד 2 שאלת בבקשה
טלי24/03/2008תודה רבה לך על תשובותיך. בגלל שהדימום התגבר הלכנו ביום שישי לרופא הנשים הישן שלי והוא אמר שהפוליפ גדל מאז הבדיקה הקודמת והוא ממליץ לעשות היום או מחר ביופסיה ולשלוח למעבדה ומציע לא לחכות לרופא הפוריות שלי. הוא הסביר לנו שאפשר לעשות זאת על ידי אנדוסקופיה או היסטרוסקופיה ושניהם יסכנו את ההריון במידה זו או אחרת. השאלות שלי: האם גם אתה סבור שכדאי בכלל לעשות את הבדיקות האלה ולסכן את ההריון? הבנתי ממך שלדעתך מספיק מעקב בשלב זה, וכמובן שהיינו מעדיפים את האפשרות הזו. שאלה שנייה: אם צריך בכל זאת את הבדיקה מה עדיף: אנדוסקופיה או היסטרוסקופיה? אנחנו מאד לחוצים בגלל שהיה קשה מאד להשיג את ההריון הזה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול24/03/2008אנדוסקופיה והיסטרוסקופיה - אחד הם.
המקרה חריג, מציע התייעצות נוספת, עדיף במסגרת בי"ח ציבורי גדול.
קשה מאוד לייעץ בלי לראות "בעיניים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסליחה על הנדנוד
טלי24/03/2008סליחה שמדנדנדת אבל אנחנו קצת מבולבלים. אתה מתכוון שעכשיו נלך לבית חולים גדול? אתה מציע שנלך פשוט לאיכילוב למשל? למיון? האם יש מומחה שמתעסק עם פוליפים או פוליפים בהריון? לטענת רופא הנשים שלנו הפוליפ כבר לוחץ על העובר ומסכן אותו. האם ידוע לך על מישהו שמתמחה בדברים האלה ויכול לראות אותנו בבית חולים גדול באיזור תל אביב או דרומה? תודה רבה.
פרופ' שחר קול24/03/2008בדיוק.
על פניו מדובר במקרה חריג, לכן אני סבור שדיון ע"י הרופאים המומחים במח' נשים באיכילוב עשוי להביא להחלטה הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' קול: תודה רבה על העזרה והיעוץ!
טלי24/03/2008תודה רבה על הסבלנות הרבה והייעוץ. נפעל בעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תקינות הורמונליתקרן20/03/2008
שלום,
עשיתי בדיקת דם(לתקינות הורמונלית) ואלה התוצאות שנתקבלו:
TSH-1.440
LH-5.2
FSH-6.7
PROLACTIN-251
ESTRADIOL (E-2)ׁ- 213
OH-PROGESTERONE- 2.4
TESTOSTERONE- TOTAL - 2.3
האם התוצאות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול20/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבאבועות רוח והריוןשסק20/03/2008
שלום,
רציתי לדעת האם יש סכנה לשהות במחיצתו של ילד
החולה באבאבועות רוח בשלבים מאוד מוקדמים להריון (שבוע 6)
תודה, שסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שסק שלום
פרופ' שחר קול20/03/2008בוודאי, בעיקר אם אין לך חיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחליתי במחלה בילדותי
שסק20/03/2008
זה אומר שאני מחוסנת נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול21/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)