מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחזור חודשיאנונימית13/03/2008
לרופאים שלום,
האם אופי המחזור החודשי לאחר החזרה שנכשלה מצביע על איכות הרירית שהיתה?
סליחה על התיאור אבל אם יש הרבה גושים שנראים כמו חתיכות עור ומעט דימום מצביע על כך שהרירית לא היתה באיכות טובה בעת ההחזרה?
תודה, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיד שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008מאופי המחזור לא ניתן לקבוע את איכות הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברזוהר13/03/2008
שלום,
אני בהריון ולפי החישוב שלי אני בשבוע שביעי אבל אני לא בטוחה
ב11.03 הלכתי לעשות בדיקת אולטרסאונד ראשונה ושם אמרו לי שנצפה שק הריון בגודל
של 22 אבל ללא שק חלבון והשק מתאים לשבוע 5+6
וכתבו שיתכן הד עובר ללא דופק.
האם אני באמת צריכה לעשות גרידה או לחכות עוד שבוע לעוד בדיקת אולטרסאונד?
או האם יתכן שיש טעות בחישוב השבועות??????????
אשמח לקבל תשובה כי זה מאוד מטריד אותי וזה הריון ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהר שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008מציע לחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד כ - 5 ימים.
טעות בחישוב בהחלט תתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לדימוםאור13/03/2008
בוקר טוב ותודה לכם
ביום שני האחרון 10/3 זוהה ביוץ
היום בבוקר קמתי והיו לי מספר טיפות דם (אדום ממש ולא ורדרד כמו של תחילת מחזור)
האם יכול להיות מצב שזה חלק מתהליך ההשתרשות של העובר ? זה לא מוקדם מידי ?
יש לי קצת דמוי כאבי מחזור חלשים מאד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול13/03/2008תהליך ההשתרשות מתרחש 5 - 6 ימים לאחר הביוץ.
כנראה שהדימום הקל אינו נובע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלטלטל12/03/2008
שלום ד"ר יקר,
עד עכשיו עברתי 3 הזרעות עם איקאקלומין ועוד 2 הזרעות עם פיוריגון (בת 28-אי פריון לא מוסבר)
מה שממש מוזר לי זה שבהזרעה הראשונה (עם האיקאקלומין) הרגשתי ממש תחושות בבטן אחרי ההזרקה של האוביטרל (הרגשתי ממש שהחומר עובד) ובאותו החודש היה באמת היריון כימי (בטא 11), ובשאר ההזרעות כאשר הזרקתי את האוביטרל לא חשתי בשום כלום.
נראה לי נורא מוזר שאני לא מרגישה שום תחושה לאחר ההזרקה של האוביטרל...
האם יכול להיות מצב שהאוביטרל לא עובד עליי?
מה דעתך???
תדוה מראש,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי12/03/2008לא נראה לי שיש כזה מצב, אבל אפשר להוכיח שהיה ביוץ ע"י בדיקת רמת הפרוגסטרון כשבוע לאחר קבלת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובראיריס12/03/2008
אתמול החזירו לי עובר ברמה טובה והיום פעם אחת בעת ניגוב היה פס ורוד מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
ד''ר דוד ישי12/03/2008זה חסר משמעות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא נשיםחסוי12/03/2008
שלום רב.
אני בתחילתו של תהליך , לקראת הזרעה מתורם.
רופא הנשים שלי (שהחליט על טיפול באקיקלומין) הוא רופא "מומחה למחלות נשים לידה ואולטראסאונד" .רופא מוכר וטוב לכל הדיעות.
חברה שעברה תהליך דומה טוענת שצריך ללכת רק לרופא המומחה לפריון.
האם גם אתם חושבים וממליצים כך?
האם אכן רופא מומחה לפריון יתרום לי יותר?
אם תשובתכם היא שלילית - האם בשלב מסויים אם לא יילך בקלות - כן צריך יהיה לשקול מעבר למומחה פריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
טלטל12/03/2008שלום,
לעניות דעתי עדיף רופא נשים שהוא גם מומחה פריון.
תבדקי האם הרופא שלך מטפל בעוד נשים עם בעיות פריון והאם היו לו הצלחות.
שיהיה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובת הרופא. תודה
חסוי12/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי12/03/2008בלי לחוות דעה על הרופא שלך ( שיכול להיות שהוא מצויין גם בנושא הפוריות ) אני חושב שעקרונית, כמו שלא היית מעלה על דעתך לעשות סריקת מערכות בהריון אצל רופא שאינו מומחה לאולטרסאונד, את צריכה ללכת בענייני פוריות לרופא מומחה לפוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסוי12/03/2008
האם אני צריכה להתעקש מול הרופא שלי, שבעת ביצוע מעקב זקיקים ישלח אותי גם לבדיקת דם?
הנטיה שלו הינה רק אולטרסאונד לגודל הזקיקים.
מה הערכים בדם (פרוגסטרון ואסטרדיול?) אשר מעידים כי מגיע ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי12/03/2008אפשר לעשות מעקב זקיקים ללא בדיקות דם, אבל זה פחות מאופטימלי בחלק מהמצבים. את לא יכולה ללחוץ על רופא בענייני טיפול, אבל אם את לא מרוצה מהטיפול שאת מקבלת ממנו את יכולה ללכת לרופא אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומניעת בריחת סידןשירן12/03/2008
אני משתמשת מזה שנה וחצי בגלולות "פמינט" ורציתי לדעת האם גלולות יכולות גם לעזור במניעת בריחת סידן מהעצמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
ד''ר דוד ישי12/03/2008לא ממש. אם יש לך בריחת סידן היא אינה קשורה בחסר אסטרוגן וצריך לחפש סיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה וריקודיםחסוי12/03/2008
מסתמן כי ההזרעה הבאה שלי תהיה באזור ימים בהם מותכננת מסיבה
(כנראה ההזרעה תהיה יום לפני המסיבה...או יום אחרי, או גם וגם).
א. האם יש מניעה לריקודים בימים אלו? האם התנועעות יכולה להזיק?
ב. האם אפשר לשתות יין/אלכוהול???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי12/03/2008אין מניעה לרקוד או לשתות אלכוהול במידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםמאיה12/03/2008
שלום ד"ר,
אני ממש נואשת ואין לי אפשרות להשיג טלפונית את הרופא המטפל.
אני מצויה במצב של גירוי יתר מזה שבוע (כבר כתבתי לכם בעבר - לאחר שקיבלתי טיפול הורמונלי + אוביטרל לא נשאבו הביציות ביום חמישי האחרון עקב כשלון בניתוח הפקת זרע, E2 לפני הזקת האוביטרל עמד על כ - 13,000, 24 זקיקים).
אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בבטן תחתונה, כמעט ולא יכולה ללכת ישר. מהמידע שאספתי באינטרנט אני מבינה שמכיוון שאין לי בעיה בתכיפות ובצבע השתן (אם כי הדבר כואב לי), ככל הנראה מדובר על גירוי קל.
השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים? האם אני חייבת לפנות לבדיקה רפואית עוד טרם קבלת הוסת? מה יכול להשתבש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציעה לך ללכת להבדק בהקדם
טלי12/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי12/03/2008לדעתי את חייבת להבדק. אם את לא משיגה את הרופא שלך לכי למיון נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון להודעתי הקודמת לגבי פרוגסטרוןפוריה12/03/2008
8 ימים של גונל ולא 7 כמו שכתבתי.
תודה
פוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פוריה
ד''ר דוד ישי12/03/2008התשובה בעינה עומדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון וE 2פוריה12/03/2008
שלום רב ד"ר,
לאחר טיפול של 7 ימים גונל F
75 , הפרוגסטרון היה 1.1 וE 2 היה 2480. יום לאחר מכן אוביטרל ולמחרת ביוץ. קיימנו יחסים יום לפני האוביטרל, ביום האוביטרל ועוד יומיים לאחר מכן.
1.האם פעלנו נכון?
2.מתי עלי לעשות שוב מעקב של פרוגסטרון וE 2 ? לאילו ערכים (תקינים) יש לצפות.
3.היום אני חמישה ימים לאחר האוביטרל (כולל יום ההזרקה שנעשתה בעשר בבוקר) ואני חשה בכאבים בצידי הבטן למטה (התחושה היא בשחלות ,משהו פמימי) בשני הצדדים. האם אני צריכה לגשת לבדוק זאת? האם יש איזושהי סכנה?
אודה לשתובתכם.
תודה מראש
פוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פוריה
ד''ר דוד ישי12/03/2008פעלתם מצויין. אין צורך לבדוק שוב E2 ופרוגסטרון. הבדיקה הבאה היא הבדיקת הריון. אי נוחות באגן צפויה, אבל אם הכאבים חזקים את צריכה להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונאלילילוש12/03/2008
שלום ד"ר,
להלן תוצאות הפרופיל ביום ה-3 לווסת:
Progesteron 2 nmo/l
Deha sulphate 4.8 umo/l
Coristol blood 326 nmo/l
TSH 0.84 mu/l
T3-TOTAL 1.9 nmo/l
T4-FREE 16.9 pmo/l
LH 3.9 iu/l
FSH 6.3 iu/l
Prolactin 188 mu/l
E2 176 pmol/L
האם התוצאות טובות/תקינות?
תודה, נינה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נינה שלום
פרופ' שחר קול12/03/2008הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל אףחסוי12/03/2008
אתמול בערב התחילו לי הפרשות חומות קלות מאד. היום בשעות הבוקר המאוחרות קיבלתי מחזור. מתי בדיוק אני אמורה להזריק גונל (נאמר לי ביום השלישי למחזור) והאם זה קריטי שההזרקה תהיה תמיד בערך באותו הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל אף
פרופ' שחר קול12/03/2008להתחיל עוד יומיים, 14.3
מומלץ להקפיד על שעת הזרקה קבועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתייעצת....דג זהב12/03/2008
בקצרה....
מנסים שנה ושלושה חודשים... מחזור כל 30 יום כמו שעון שווצרי.
אחרי 3 חודשי איקקלומין אך ללא הצלחה.
החודש החלטנו שאנו נרגעים לא בודקים או מחפשים ביוץ פשוט עושים אהבה כשבא לנו.
הרופא גם המליץ לנו להירגע החודש ובמחזור הבא לעשות בדיקת זרע ואם הוא בסדר נעשה צילום רחם..
א ב ל ....
למרבה הפלא החודש המחזור מאחר מחזור אחרון ב 09.02.08
אני לא רוצה לפתח ציפיות או אשליות אבל זה ממש מוזר לי בד"כ שבוע לפני המחזור יש לי כאבי בטן, חזה נפוח וכואב והחודש כלום..
ממש כלום אני מרגישה רגיל אין לי שום תופעת מחזור או הריון...
עשיתי אתמול בערב בדיקה בייתית אך כמובן שהתוצאה היתה שלילית!!!
התור הפנוי היחיד שיש לרופא שלי זה בעוד שבוע וחצי.
מה אתם ממליצים לי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול12/03/2008מציע להמתין עוד כשבוע ולבצע בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)