מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הידבקות ברחםאלמוג18/03/2008
אני בת-34 , לא מתגוררת בארץ. זה למעלה מ-6 חודשים שאני נמצאת בטיפול פוריות. אני אנסה לתמצת את הבעיה שלי בכמה נקודות:
- קיבלתי מחזור באופן טבעי בחיי אולי 4 פעמים כל השאר זה עם גלולות
- לפני כ-6 שנים עברתי גרידה (הריון לא רצוי) בשבוע ה-12 להריון
במסגרת טיפולי הפוריות עברתי את כל הבדיקות האפשריות, והתחלתי בטיפול הורמונלי לסידור המחזור ולעיבוי רירית הרחם שלי שהייתה מאוד דקה, לאחר תקופה של 3 חודשים בה לא נקלט הריון הוחלט לבצע צילום רחם, ומהצילום התברר כי אני סובלת מהידבקות ברחם (אני מניחה שזה תוצאה של ההפלה שעברתי כאמור). נידרשתי לעשות מקרוסקופיה ע"מ להסיר את ההדבקות. ולאחר כחודש חזרתי שוב לטיפולי הפוריות שלא העלו דבר אבל רירית הרחם התעבתה משמעותית למה שהייתה בהתחלה (אני מצטערת שאין ברשותי נתונים מדוייקים על עובי הרירית, אבל תגובת הרופאה שלי הייתה נלהבת במיוחד והיא טענה שזה חדשות מאוד טובות) לאחר שלושה חודשים נוספים נתבקשתי לעבור שוב מקרוסקופיה בטענה כי ההדבקות ברחם חזרה... בפעם השניה של הסרת ההידבקות נשארתי עם טבעת למשך חודש וחצי. בטענה שזה אולי ימנע הידבקות חוזרת.
שאלותי הם: (אני מצטערת על ריבוי הטקסט)
1. האם כל הידבקות ברחם הינה "תסמונת אשרמן"?
2. האם זה שהרירית שלי התעבתה זה אומר שכל טיפול היא חוזרת למצב הקודם שלה וצריך שוב לעבוד על העובי שלה או שברגע שהיא מתעבה זה מצב שנשאר?
3. האם יש לי סיכוי להרות, על אף הידבקות ברחם.
אני מודה לך מראש על תשובתך בעניין.
כמו שכבר אמרתי אני שוהה בחול ומקבלת טיפול רפואי מקומי, אין לי את השפה להבין כאן את הכל, והכלי היחיד שאני יכולה להיעזר בו מכאן זה האינטרנט!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמוג שלום
פרופ' שחר קול19/03/2008הידבקויות ברחם - מקובל להשתמש במונח "אשרמן".
השם עצמו - לא ממש חשוב.
מטרת הטיפול היא לנקות הרחם מהידבקויות, עד כמה שניתן, ולהשיג חלל רחם תקין.
אם תושג מטרה זו יש סיכוי טוב להשיג הריון.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ומחזורחסוי18/03/2008
שלום ד"ר
האם בחודש בו לא הופיע ביוץ לא יופיע מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/03/2008בסופו של דבר מופיע דימום. בד"כ הוא מאחר להופיע והוא ארוך וחזק מהרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעאשכנהוד18/03/2008
שלום ד"ר,
אני עוד גבר שקבל את תוצאות הבדיקה ומפחד פחד מוות.
אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון. מנסים בערך חצי שנה. לא מעשן מזה 5 שנים לערך. אודה לפענוח תוצאות בדיקת הזרע שנערכה לי ב-9.3.08:
Coagulum present no
Complete liquification 30 minutes
Odor normal
Color normal
Viscosity normal
Volume 2.0 ml
pH 7.8
Motile spermatozoa 1 hr 50% 4 hrs 40%
Forward progression 1 hr II III (IV) 4 hrs I II III
Viable spermatozoa 1 hr 70% 4 hrs 60%
Sprem agglutination no
Sperm concentration 60 million/ml
Morphology
Normal forms 2%
Abnormal forms 98%
Tapered heads X Absent Head
Microcephalus Double
Macrocephalus Tail abnormality
Amorphous X Immature forms
Round head Leucocytes X RBC
Fructose mcgr/ml >1200
Zinc mcgr/ml 25-424* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי18/03/2008הזרע שלך תקין בכל הפרמטרים למעט אחד. אחוז התאים התקינים נמוך. ישנו פיצוי מסויים בגלל הריכוז הגבוה.
בסה"כ הייתי אומר שיש ירידה קטנה - בינונית באיכות הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלחסוי18/03/2008
האם צד ההזרקה של גונל אף משנה, במצב של חצוצרה אחת סתומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירי
ד''ר דוד ישי18/03/2008אין למיקום ההזרקה שום משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויים להפלהחסוי18/03/2008
ערב טוב,
ברצוני לדעת באיזה שבוע של ההריון פוחתים הסיכויים להפלה (הריון לאחר ivf )?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/03/2008הסיכויים להפלה יורדים , בהריון IVF כמו בהריון אחר, כאשר רואים באולטרסאונד עובר תואם עם דופק.( בסביבות שבוע 7 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי הפלה לאחר
חסוי19/03/2008שבוע 8 שכבר ראו עובר עם דופק ולאחר מכן בשבוע 9 הפסיק,אז אולי כן יש שבוע מסוים שאחריו אפשר" לנשום אויר"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי ששכחו אותי....
חסוי20/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שיענו לך הרופאים...
טלי21/03/2008עד שהרופא יענה לך אני יכולה להגיד לך שגם לי היו שתי הפלות שליש ראשון בשבוע 8 וא"כ 9 וא"כ הרופא שלי אמר לי שאחרי שבוע 14-15 אפשר כבר להרגע. מאחלת לך הריון תקין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי21/03/2008לא אמרתי שאין הפלות מרגע שרואים עובר עם דופק. אמרתי שהסיכוי יורד. ירידה משמעותית נוספת יש לאחר סיום השליש הראשון של ההריון ( שבוע 12 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תוצאות בדיקהאנונימית18/03/2008
לרופאים שלום,
בתאריך 28/2 הוחזרו 2 עוברים. בתאריך 11/3 בצעתי בדיקת דם והבטא היתה 5.מאחר שגם קיבלתי מחזור באותו בוקר (לפני שהפסקתי את התמיכה) אני מניחה שהטיפול נכשל.
האם הייתי צריכה לעבור עוד בדיקת דם כדי לוודא שהבטא ירדה לחלוטין?
הספקות התעוררו אצלי לאחר שהתקשרו אליי ממחלקת ה IVF לשאול אם בצעתי עוד בדיקת דם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנונימית
ד''ר דוד ישי18/03/2008ברוב המעבדות בטא של 3 ומטה הוא בטא שלילי. 5 זה ספק חיובי. אם רוצים להיות סופר קפדניים, צריך לחזור על הבדיקה ולודא שהיא 3 ומטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וערכת ביוץחסוי18/03/2008
האם לאחר שהוזרק אוביטרל, ניתן לעשות בדיקת ביוץ ביתית (שתן) לקראת הזרעה (סתם בשביל הסקרנות...) או שהאוביטרל ישפיע על התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/03/2008שאלה מעניינת. לדעתי הערכה לא תראה בדיקה חיובית. האוביטרל וא הורמון אחר מזה הנבדק ע"י הערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
חסוי18/03/2008האם התכוונת שהאוביטרל לא ישפיע על הערכה לכל כיוון?
אם יש ביוץ-ערכת הביוץ תראה תוצאות אמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמימי18/03/2008
להלן נתוני בדיקת הזרע של בעלי:
coagulum present: no
complete liquification: 60 minuts
odor: normal
color: normal
viscocity: high
volume: 1 ml
ph: 8.7
motile spermarozoa: 1 hr 55%
hr 4: 50%
forward progression 1 hr: (1) 2 3
hr 4: 1-3
viable spermatozoa: 1 hr: 90%
hr 4: 85%
sperm agglutination: no
sperm concentration: 65 milion
morphology:
normal forms: 4%
abnormal forms: 96%
tapered heads: absent head
microcephalus: double
macrocephalus: immature forms
amorphous: leucocytes
round head: rbc
fructose: גדול מ1200
zinc: 25-424
1. האם סיכויי הזרעה פחותים מסיכויי הפריה? היינו, אני יודעת כי סיכויי הפריה הם כ-30%, מהם הסיכויים בהשבחה והזרעה במצב הזרע של בעלי?
2. כמה השבחות היית מציע לעבור בטרם נזדקק להפרית מבחנה?
המון תודה!
בשמחות...
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מימי
ד''ר דוד ישי18/03/2008הזרע בסה"כ תקין. יש אחוז פתולוגיה גבוה אבל הריכוז הטוב מפצה על כך.
הסיכוי להריון במחזור הזרעה הוא כ 20-25 אחוז. לפי הנוהל המקובל צריך לעשות לפחות שלוש הזרעות לאחר זריקות הורמונליות לאישה ( HMG+IUI ) לפני מעבר ל IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מימי19/03/2008לאחר שעה לבעלי יש 65 מיליון זרעים כפול 55% (motile) כפול 90% (viable) כפול 4% (מורפולוגיה) , מה שאומר שיש לו 1,170,000 זרעים תקינים בשפיכה אחת.
הנתונים ה"תקינים" שצריכים להיות הם 20 מיליון זרעים כפול 50% (motile) כפול 70% (viable) כפול 14% (מורפולוגיה), מה שאומר שמספר הזרעים בשפיכה תקינה אחת הוא 980,000.
האם זהו החישוב שהרופאים עושים במטרה לדעת האם בדיקת הזרע מאפשרת הריון?
האם נתוני הזרע של בעלי מאפשרים גם הריון טבעי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאיריס א18/03/2008
כמה זמן לאחר החזרת עוברים ניתן לערוך בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס
ד''ר דוד ישי18/03/2008ביו ה 12 מיו החזרת העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטאשלומית18/03/2008
שלום ד"ר,
רציתי לוודא שבדיקות הבטא מראות עלייה תקינה:
ווסת אחרונה ב- 9.2.08
6.3.08 - בטא שלילית, פרוגסטרון 68.39, E2 = 455.74
13.3.08 - בדיקה ביתית חיובית
16.3.08 - בטא - 865.5
18.3.08 - בטא 2319, פרוגסטרון 122.47, E2 = 842.93
תודה רבה,
שסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שסק
ד''ר דוד ישי18/03/2008רמת ההורמונים טובה לכשעצמה וכך גם העליה בבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחסוי18/03/2008
שלום אם קיימתי יחסים 5 ימים לפני המחזור
האם יש מצב להיריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/03/2008אני מניח שהכוונה היא 5 ימים לפני הוסת הצפוי. התשובה היא שיש סיכוי, אבל אם הוסת שלך סדיר, הסיכוי מאד נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמאושרת18/03/2008
שלום לכם, אני רוצה להגיד קודם כל שאתם נהדרים ותמיד עונים לכל השאלות וזה מדהים לראות את הרצון שלכם לעזור.
ושאלתי, אני שבוע ויום אחרי ביוץ ומאתמול יש לי כאבי בטן והיא נפוחה (אנחנו בחודש ללא הורמונים)
אני יודעת שיכול להיות כאבים בתחילת הריון אבל מדובר בכאבים שנמצאים כמעט כל הזמן
לפני 10 חודשים היה לי הריון כימי והיו לי כאבים דומים עם דימומים שהגיעו, אז לא לקחתי תמיכה.
ואני חושבת האם כדאי לקחת תמיכה, האם זה יכול לעזור ?
אני כל כך רוצה שזה יקרה (אנחנו מנסים כבר כמעט 3 שנים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקי שלום
פרופ' שחר קול18/03/2008במחזור טבעי, ללא הורמונים, הערך המוסף של תמיכה אינו ברור.
תמיכה לוטאלית לא תיגרום לנזק, אך חייבים לוודא שאומנם את לאחר ביוץ לפני שמתחילים בטיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא מצליח?!לאה18/03/2008
שלום ד"ר,
לפי כל הבדיקות היה הכול - ביוץ, עובי ררית תקין, קיימנו יחסים סביב ימי הביוץ וגם עשיתי הזרעה (שתתי איקקלומין+זריקת אוביטרול).
אז למה לא נקלטתי? לגוף היה את כל הדברים שהוא צריך....
אני ממש מתוסכלת. הכי קשה לי לחשוב שאני ינסה בחודש הבא ואז גם הכל יהיה "בסדר" ושוב לא יהיה הריון!
למה אם לגוף יש את כל המרכיבים שהוא צריך - הוא לא נקלט?!
אשמח לתשובתך
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול18/03/2008לצערנו, גם כאשר כל הנתונים נראים מבטיחים הסיכוי להריון ממחזור טיפול כמו שעברת הוא לא יותר מ - 15%. פרט למרכיבים בפרטת, יש עוד שורה ארוכה של תנאים שצריכים להתמלא עליהם אין לנו שליטה.
אין טעם להיכנס ללחץ, תסכול או כעס.
מציע להתחזק ולהמשיך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיזמוניםחסוי17/03/2008
האם אתה יכול לשפוך אור על לוחות הזמנים החל מהזרקת אוביטרל ועד ביצוע שתי הזרעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיזמונים
פרופ' שחר קול18/03/2008הביוץ בפועל מתרחש כ- 40 שעות לאחר האוביטרל.
הביצית שומרת על יכולת ההפריה שלה למשך 12 - 24 שעות.
זרע תקין יכול לשרוד בגוף האישה עד 3 ימים.
מנתונים אלו מגיעים לפרקטיקה המקובלת של 2 הזרעות:
הראשונה כ- 24 שעות לאחר האוביטרל, השניה 40+ שעות.
אם עושים 2 הזרעות אין חשיבות גדולה לתזמונן המדויק.
זה לא מה שמשפיע על הסיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי18/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקהחסוי17/03/2008
זריקת אוביטרל - האם חברה לעבודה יכולה להזריק לי ולחסוך ממני לצאת מהעבודה לאחות?
האם יש סכנה כלשהי במזריק שאינו איש מקצוע?
יש משהו שצריך להקפיד עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול17/03/2008התכשיר מתוכנן להזרקה עצמית.
בקשי וקבלי דף עם הוראות מדוייקות כיצד להזריק.
ההזרקה פשוטה, מהירה ונטולת סיכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי17/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)