מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלי חוםענת07/03/2008
שלום
1.. האם גלי חום באישה בגיל 39 וכן התקצרות משך ימי המחזור (מ- 5 ימים ל-יומיים) מעידים על
כניסה לגיל הבלות.?
2. האם גם מיעוט זקיקים מעידים על כניסה לגיל הבלות??
מודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
פרופ' שחר קול07/03/2008גלי חום בהחלט רומזים לכיוון של ירידה חדה בפעילות השחלתית.
מיעוט זקיקים - לא בהכרח.
מציע לבדוק הורמונים בדם: בעיקר FSH E2 LH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום - המשך
ענת07/03/2008שלום
הגלי חום קורים בד"כ כשבוע ימים לפני המחזור.
האם זה נורמלי למצב של תחילת גיל הבלות מבחינת הזמן שזה קורה??
אודה לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת07/03/2008
מתי לבדוק את ההורמונים שציינת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום
פרופ' שחר קול08/03/2008אם יש מחזור סדיר יש לשער שיש ביוץ סדיר, כך שגלי החום אינם נובעים ממצב של "בלות".
פרופיל הורמונאלי יש לקחת ביום 2 או 3 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגון ודקפפטילחסויה06/03/2008
ערב טוב,
לאחר 3 נסיונות כושלים של הזרעות במחזור טבעי, (אי פריון ראשוני מסיבה לא ידועה) החלטתי לעבור ל-I.V.F(בניגוד להמלצה להמשך הזרעות). בשל בעיות רפואיות נטילת הורמונים אינה מומלצת, ולכן על מנת להבטיח קיומה של ביצית אחת הומלץ לקבל מנוגון במינון נמוך בשילוב עם דקפפטיל.
שאלותי:
1. האם במצב כזה יש הכרח לקבל תרופה לדיכוי או שניתן להסתפק במנוגון?
2. אודה על פירוט תופעות הלוואי של 1. מנוגון 2. דקפפטיל.
3. האם שימוש בגונאל F אינו עדיף על שימוש במנוגון וכן האם ניתן לשלבו עם תרופה לדיכוי?
בתודה מראש,
ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצית אחת
פרופ' שחר קול07/03/2008מציע מעקב במחזור טבעי, וכאשר הזקיק המוביל מגיע ל- 14 ממ, להוסיף מנוגון ואנטגוניסט (לא אגוניסט כמו הדקפפטיל).
יש 2 אנטגוניסטים: ציטרוטייד ואורגלוטרן.
להמשיך עוד 2 - 3 ימים בטיפול, עד השגת זקיק של 17 - 18 ואז לתת אוביטרל.
בשיטה זו לא צפויות תופעות לוואי כלשהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצית אחת-המשך שאלה
חסויה07/03/2008שלום ד"ר קול,
ראשית, תודות על המענה המפורט.
שנית, לפי הבנתי דקפפטיל גורם לדיכוי ביוץ(אני תוהה מדוע הומלץ לי עליו כלל ), אך אינני יודעת מהו תפקידו של אנטגוניסט.
לאחר כמה זמן ממתן האוביטרל אמורה להתבצע שאיבת הביצית?
לבסוף, האם ניתן לבצע שאיבה במחזור טבעי ללא מתן הורמונים כלל אלא מתן אוביטרל בלבד- ובאמצעותו תובטח ביצית בשלה?
תודה מקרב לב,
ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה...
חסויה07/03/2008שלום שוב ד"ר קול,
האם גונאל F אינה עדיפה על מנוגון בשל מיעוט תופעות לוואי מעצם היותה תרופה סינטטית?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול07/03/2008תפקיד האנטגוניסט למנוע ביוץ מוקדם.
השאיבה מתוזמנת ל - 35 שעות לאחר האוביטרל.
ללא מתן הורמונים בכלל יש סיכון לביוץ מוקדם וביטול הטיפול עקב כך.
אין הבדל משמעותי בתופעות הלוואי של גונל או מנוגון (אין כלל תופעות לוואי במינונים המדוברים).
אם משמתמשים באנטגוניסט יש עדיפות למנוגון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצית אחת-המשך
חסויה08/03/2008בוקר טוב ד"ר קול,
ברצוני לדעת מהם סיכויי ההצלחה של כל מחזור טיפול שכזה וכן כמה מחזורים ניתן לבצע ברצף?
תודות על כל התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
פרופ' שחר קול08/03/2008הסיכויים תלויים בגיל האישה. עד 25% בקרב מטופלות צעירות.
עקרונית ניתן לבצע מידי חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור בביולוגיהחסוי06/03/2008
אני קצת מבולבלת.....אשמח אם תוכלו להסביר ב"שפת העם":
להבנתי-אחרי נטילת אקיקלומין אמורים להיות מספר זקיקים "מובילים" (2-4).
האם הכמות של הזקיקים שציינתי היא בסך הכל או בכל שחלה?
האם כל זקיק יכול להיות הזקיק שבסופו של דבר ממנו תהיה הביצית?
מה הוא בעצם הביוץ? כאשר הזקיק "משחרר/הופך" לביצית????
ואיך כל זה משתלב עם מה שלמדנו בשיעור ביולוגיה...שכל חודש משתחררת רק ביצית אחת?
מה קורה ליתר הזקיקים המובילים? מתמוססים?
סליחה אם השאלה נשמעת עם נימה של בורות...אך אני מנסה לעשות קצת סדר בבלאגן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור בביולוגיה
פרופ' שחר קול06/03/2008[a href='http://www.ivf.co.il/hbefore.htm' id='link']מעט חומר רקע.[/a]
הכוונה לזקיקים מובילים בשתי השחלות.
כל זקיק עשוי להניב ביצית.
הזקיק הוא בית הגידול של הביצית.
הזקיק הוא כמו כדור גדול, והביצית זעירה לעומתו.
קוטר זקיק 20 ממ, או 20,000 מיקרון. קוטר ביצית 150 מיקרון.
בתהליך הביוץ הביצית עוזבת את הזקיק ואמורה להגיע לחצוצרה.
זקיקים שאינם מגיעים לביוץ נעלמים או "מתמוססים".
בגיל תחילת הווסת יש לאישה כחצי מיון זקיקים, רק פרומיל מהם יגיעו לביוץ, כל השאר - "יתמוססו".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נפלא!
חסוי06/03/2008ת ו ד ה ענקית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםחסוי06/03/2008
א. הרופא שלי עורך מעקב זקיקים, ולא שולח אותי לבדיקת דם למעקב אחר התפתחות ההורמונים. אני יודעת שבבנק הזרע מעקב זקיקים כולל בדיקת דם. האם מספיק המעקב אחר הזקיקים? או שיש מצב לפספס כיון שזה נותן רק חלק מהתמונה?
ב.האם ערכת ביוץ במקביל למעקב זקיקים יכולה להשלים את הפזל ולהוות תחליף לבדיקת הדם?
וכיצד "קוראים" את ערכת הביוץ - היא מראה כמה קרוב הביוץ....יש סקאלה שמתזמנת כמה זמן עד שיגיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים
פרופ' שחר קול06/03/2008מעקב מסודר כולל בדיקות אולטרסאונד ובדיקות דם.
לפעמים רק בדיקת דם, לפעמים אולטרסאונד, לפעמים - שילוב של 2 הבדיקות באותו יום.
הכל לפי אופי התגובה והטיפול הניתן.
ערכת ביוץ אינה יכולה להחליף את המעקב הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
חסוי06/03/2008קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.
האם מעקב זקיקים ללא בדיקת דם - יכול להיות שזה לא מספיק ויכולים לפספס???
האם בדיקת הדם יכולה לשפוך אור שמתפספס אם יש רק מעקב זקיקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול07/03/2008בוודאי שיכול להיות.
בוודאי שיכולים לפספס גם אם עושים בדיקות דם ואולטרסאונד.
אין וודאות בתחום רפואת הפריון.
הכל יכול להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותחסוי06/03/2008
חודש שעבר לקחת אקיקלומין ביום ה-5 של המחזור.
החודש בהמלצת הרופא-ביום ה-3.
א. האם משמעות הדבר היא שמועד הביוץ יחול מוקדם יותר? והאם עקב כך נדרש להתחיל את מעקב הזקיקים קודם (ביומיים?)?
ב. האם עצם נטילת האקיקלומין משמעו שלא יהיה ביוץ טבעי ומועד הביוץ בהכרח יוכתב
מהכדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול06/03/2008הביוץ יכול להקדים ביומיים, אך לא בהכרח.
נטילת איקקלומין אינה בולמת את מנגנון הביוץ הספונטאני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' קולענת06/03/2008
שלום
1. האם ריבוי זקיקים שלא בהכרח מפותחים מעיד על שחלות פוליציסטיות גם בגיל 39? או תסמונת X?
2. באיזה זריקות מומלץ להשתמש עם ידוע על שחלות פוליציסטיות?
3. האם גונל F לצורך הענין הוא עדיף למי שסובלת משחלות פוליציסטיות על מונוגן כי ידוע שיש בו פחות הורמונים מסוג (FSH ???) שלא מתאימות לבעלות שחלות פוליציסטיות שיש להן מספיק מההורמון הזה(?)?????
4. האם יש השתתפות של קופ"ח כללית לזריקות הגונל F?
מודה לתשובה מהירה.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול06/03/2008לא ברור למה הכוונה ב"שחל[a href='http://www.ivf.co.il/hbiutz.htm' id='link']ות פוליציסטיות[/a]". למה הכוונה בתסמונת X?
פרוטוקול הטיפול נקבע לפי שיקולים רבים. בעיקר - האם הטיפול הוא לקראת IVF או לא?
[a href='http://www.ivf.co.il/hprocess.htm' id='link']גונל [/a]כ מכיל FSH המיוצר ב"הנדסה גנטית", מנוגון מכיל FSH ו- LH ומיוצר משתן של נשים בבלות.
יש השתתפות של הכללית בגונל F.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השרשה - קרישי דם?הילה06/03/2008
10 ימים אחרי הזרעה. הבוקר התחיל דימומון מלווה בקרישי דם יש תקווה שמדובר בדימום השרשה? האם דימום השרשה יכול להכיל קרישי דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול06/03/2008לצערי, כנראה מדובר במחזור לאחר טיפול שניכשל, ולא דימום של השרשה.
הלואי ואני טועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בנושא הוסתדנה06/03/2008
תודה דר על התשובה המפורטת. חודש שעבר היה לי שיבוש בביוץ עם התפתחות של ציסטה שיחד איתה הופיע דימום ליומיים, הופסק הדימום ל4 ימים ואז קיבלתי את הוסת לשבוע נוסף. האם יש אפשרות שבגלל הציסטה אין וסת? ציסטה לרוב גורמת לדימומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
פרופ' שחר קול06/03/2008כן, ציסטה יכולה לגרום לשיבוש הדימום הסדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פוריותלילי06/03/2008
שלום
אחרי בדיקות מעבדה נמצא אצלי הכל תקין אך יש בעיות פוריות "סבירה"אצל בעלי
אנחנו נשואים שנתיים וחצי אני בת 23 ועוד לא הריתי למרות שניסינו פעם הזרעה תוך רחמית בעזרת קטטר אצל רופאה ,אני רוצה לנסות את זה שוב אך מפחדת שבסוף אצטרך לעבור הפריה חוץ רחמית,"שכן הרופאה אמרה שאולי נצטרך" אם אצטרך, אני אעבור את זה גם אבל אני צריכה להיות בטוחה קודם שניסיתי את הכל ולא הצלחתי ורק אז לעבור להפריה-שאלתי היא חוץ מהזרעות מה אפשר לעשות? האם יש טיפולי תרופות לי או/ו לבעלי או משהו אחר שיכול לסייע בהגדלת הסיכויים להריון טבעי או מקסימום הזרעה???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי שלום
פרופ' שחר קול06/03/2008רצוי להשלים את הברור, ולכלול צילום רחם (אם לא בוצע).
מקובל לתת תרופות לגירוי השחלות בשילוב עם הזרעה תוך רחמית.
יש סיכוי טוב להשיג הריון בלי הפריה חוץ גופית.
אבל, גם אם יהיה בכך צורך - זה לא סוף העולם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גןנל אפ וזקיקיםפוריה06/03/2008
טופלתי החודש בפעם הראשונה בגונל F ובהמשך גם אוביטרל.
מעקב זקיקים אחרי 6 ימים של הזרקת גונל אפ. (י"מ עשירי) הראה -
שחלה ימנית 2 זקיקים 13.5 מ"מ כל אחד + זקיקים קטנים
שחלה שמאלית זקיקים קטנים. פרוגסטרון - 1.5 608 - E2
הרופא שלי ביקש שאזריק גונל אפ עוד פעמיים ואז שוב לעשות בדיקות ולהתקשר אליו לקבלת הנחיות.
שאלותי - 1. האם יש סיכוי שהזקיקים יגדלו עוד בהשפעת הזריקות או שיהיו עוד זקיקים גדולים?
2. האם לפי תוצאות הבדיקות, לדעתכם הייתה תגובה טובה לטיפול בגונל?
3. האם יש סיכוי שיתפתחו מהזקיקים הקטנים שבשתי השחלות (בשלב זה) עוד זקיקים יפים?
אשמח לשמוע דעתכם. המון תודה מראש ויום נעים.
פוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול06/03/2008סביר כי שני הזקיקים המובילים ימשיכו לגדול.
התגובה סבירה. יש כמובן להתחשב במינון.
הזקיקים הקטנים לא יתפתחו במחזור זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי IVFדורית06/03/2008
לרופאים שלום, החזרת עוברים בתאריך 28.1 ב-16 לפברואר נצפו שני שקים עם דופק. אתמול בלילה התחיל דימום כבד עם כאבי בטן כמו כאבי מחזור אבל קצת יותר כואבים. הבדיקה הבאה בעוד שישה ימים. האם צריך לעשות משהו? האם יתכן שזו התחלה של הפלה, חס וחלילה? חוץ מזה אין שום בעיה או כאב אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
דורית06/03/2008בתאריך 16 לפברואר בטא ראשונה, בתאריך 27 נצפו שקים עם דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דורית
ד''ר דוד ישי06/03/2008אם הדימום "כבד" כמו שאת מתארת, כדאי לעשות אולטרסאונד כדי לאשר שההריון ממשיך להתפתח כראוי למרות הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית שלום
פרופ' שחר קול06/03/2008דימום כבד מעלה החשש שמדובר בהפלה.
רצוי לבצע אולטרסאונד בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' שחר קול - שאלהאביטל06/03/2008
שלום דר' שחר, רציתי בבקשה לשאול האם אתה עובד גם דרך קופת חולים מאוחדת? ואם כן האם צריך להביא קודם התחיבות והפניה מהרופא המטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול06/03/2008כן.
רצוי לבוא בתחילת רבעון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסתדנה05/03/2008
שלום, אני מנסה להרות כ 10 חודשים ללא הצלחה, וסת לרוב בין 23 - 25 יום היום אני ביום ה 30 ולאחר בדיקת דם להריון אינני בהריון.
אנא חווה דעתך, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירי
ד''ר דוד ישי06/03/2008יתכן שהחודש היה איחור משמעותי בביוץ, מה שמשאיר את הסיכוי להריון עדיין אפשרי וכמובן , אם אין הריון לוסת רגיל שיופיע באיחור. וכמובן יתכן שיבוש בביוץ עם או בלי התפתחות של ציסטה. ולכן אני ממליץ שאם בעוד כמה ימים לא יופיע וסת ובדיקת הריון תהיה עדיין שלילית, תפני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זקיקים?חסוי05/03/2008
מהי תוצאה טוב מבחינת כמות זקיקים לאחר טיפול באקיקלומין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי05/03/20082 - 4 זקיקים בשלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםחסוי05/03/2008
ביצעתי הזרעה ראשונה, וקיבלתי מחזור.
היתה לי תחושה של מחזור (התחושות הרגילות שבבטן...) לפני שקיבלתי וגם ולפי הדימום - זה מחזור. אני בטוחה.
יחד עם זאת-
יש צורך בכל זאת בבדיקת דם? יש סיכוי שזה לא מחזור ?
(מציינת שוב-תחושתי - אני בטוחה בטוחה שזה מחזור-אך מרוב שאני קוראת על סיפורי בנות בפורומים אני חוששת שאולי אולי אולי סיכוי שזה דימום שאינו מחזור?????....).
האם אפשר לוותר על בדיקת הדם (התשובה קריטית כי אני אמורה להתחיל נטילת אקיקלומין).
אולי בשביל התחושה אעשה בדיקה ביתית.האם היא מספיק טובה כדי להפיג החשש?
תודה מראש על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי05/03/2008רוב הסיכויים הם שאת צודקת בתחושות שלך. אבל במקרים נדירים מופיע דימום כזה למרות שיש הריון - תקין או לא תקין. למען הסדר הטוב כדאי לעשות בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)