מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גודל עוברמימי04/03/2008
עשו לי החזרה ב-04.02.08 (שאיבה ב-01.02.08) היום בוצע אולטראסאונד שהדגים עובר עם דופק בגודל 36 מ"מ. האם זהו גודל תקין? לא קטן מדי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין לגמרי
פרופ' שחר קול04/03/2008בהצלחה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לקוות?אפ04/03/2008
שלום רב, אחרי טיפול באיאקלומין (עקב חוסר ביוץ) ופרוגינובה לרירית דקה, ביוץ משוער היה ביום ה-16 (עקב מעקב זקיקים ביום ה 13). בדיקת דם ביום ה 22 הראתה:
ESTRADIOL(E2) 2305.00 PMOL/L
LH 2.70 MIU/ML
PROGESTERONE 105.50 NMOL/L
מערכי הפרוגסטרון אני מבינה כי לפחות היה ביוץ, טווח הנרמה לאסטרדיול הוא
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
ממה יכולים לנבוע הערך הגבוה של האסטרדיול?
תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקוות.
פרופ' שחר קול04/03/2008רמת האסטרדיול הגבוהה נובעת מגירוי השחלות שגרם האיקקלומין.
זה צפוי ותקין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון בשלישיהסמר04/03/2008
שלום ד"ר
היום עשיתי אולטראסונד ראשוני והרופא אמר שאני בהיריון בשלישיה וכולם עם דופק.
האמת הוא הפחיד אותי קצת בזה שיש סיכונים בשלישיה והם מעדיפים לעשות דילול, אבל אני יודעת שבדילול גם יש סכנה לאבד את שאר העוברים. אני בדילמה ולא יודעת מה לעשות.
נא עזרתך.
סמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון בשלישיה
פרופ' שחר קול04/03/2008לאחר שיקלול כל הנתונים בעד ונגד, אנו סבורים שיש מקום להפחתה משלישיה לתאומים.
כלומר, הסיכון של הריון עם שלישיה גדול יותר מהסיכון הכרוך בהפחתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויהאור04/03/2008
בוקר טוב
לפני כמה ימים נכוותי ביד (דרגה 2). מאז אני חובשת ומורחת כל יום את הכוויה עם משחת סילברול.
כמו כן לפני שבוע הוזרק לי אוביטרל כחלק מטיפול להשגת הריון.
האם משחת הסילברול יכולה להזיק במידה ונוצר הריון?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול04/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותשחר04/03/2008
לאחר חודשיים עם איקקלומין ומחזור שהגיע ביום הארבעים, עם ציסטות גדולות ומרובות בשחלות, עשיתי בדיקות הורמונליות ביום ה-3 למחזור: progesterone 2.30: ca-125 - 14.5
200> estradiol 283; postmenopausal
מה פשר התוצאות? והאם עלי לבצע שוב את הבדיקות הנ"ל מפני שהאיקקלומין והורמונליות היתר שלי השפיעו על התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות
פרופ' שחר קול04/03/2008התוצאות מתאימות ליום 3 למחזור.
כדי ליעץ לגבי ההמשך יש לדעת מיכלול המידע הרפואי הרלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון להרותלימור04/03/2008
בוקר טוב,
גיל 31+1 הריון ספונטני לאחר כחודש הריתי, מדוע עכשיו זה מתעכב האם יכולה להיות בעיה פתאום?
בתודה מראש,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
פרופ' שחר קול04/03/2008בעיית פריון תמיד יכולה לצוץ, אם כי מירב הסיכויים שיושג הריון במהרה.
מציע להתחיל ברור רפואי אם תחלוף שנה של ניסיונות ללא תוצאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהדנה03/03/2008
שלום, בבדיקת אולטרסאונד נראה כי הרירית שלי בעובי 2.9 סדירה. האם היא דקה מדי בשביל להחזיק הריון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
דנה03/03/2008האם יכול להיות שזאת אחת הסיבות לאי כניסת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשגית
ד''ר דוד ישי03/03/2008כמו שאמרתי, אם זה עובי הרירית בזמן הנכון למדידה, זה בהחלט יכול להיות הסבר לקושי שלך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שגית
ד''ר דוד ישי03/03/2008הרירית התקינה ( כאשר המדידה נעשת לקראת הביוץ ) אמורה להיות מעל 6 מ"מ . אם הרירית שלך נמדדה בשלב הנכון, היא בהחלט דקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםחסוי03/03/2008
בת 37.
מנסה להיכנס להריון מבנק הזרע.
מחזור רגיל כל 35-40 יום (לפעמים יותר) - לא סדיר.
הוחלט על שימוש באקיקלומין.
שאלתי-
מתי נדרש להתחיל לבצע מעקב זקיקים? באיזה יום?
אני קוראת בפורומים על בנות שהחל מהיום ה-12 מתחילות. האם זה לא מוקדם מדי?
וגם....
מה קצב הגידול של זקיק לקראת ביוץ בממוצע?
כלומר-אם למשל ביום ה-14 נצפה זקיק 15.....כמה יהיה ביום ה15....וכך הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי03/03/2008האיקקלומין נלקח מיום 5 עד יום 9 כולל. קצב גדילת הזקיקים והבשלתם משתנה מאישה לאישה ואצל חלק הם מגיעים להבשלה כבר כמה ימים אח"כ. לכן, לפחות עד שלומדים את תגובת האישה, נראה לי נכון והגיוני להתחיל במעקב ביום 12. קצב גדילת הזקיקים כאמור משתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי03/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה וגודל זקיקחסוי03/03/2008
אחרי טיפול באקיקלומין נצפה זקיק 27, רירית 7.
נעשתה גם בדיקת דם, והרופא החליט יום למחרת להזריק אוביטרל
וביומיים הבאים לבצע הזרעות, יום אחרי יום.
האם זקיק 27 הוא חריג?
האם יכול להיות שעד ההזרעה הוא גדל יותר מדי?
(אגב בשחלה השניה נצפה במקביל זקיק 16, האם יכול להיות השטיפול כפי שהוצג יהיה מתאים לזקיק זה, אם הזקיק הגדול לא טוב?)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי03/03/2008זקיק של 27 הוא גדול וקצת חריג. אבל, הוא יכול בהחלט להניב ביצית בשלה. גם הזקיקי של ה 16 שבטח גדל עד הזרקת האוביטרל יום אחרי, יכול להניב ביצית בשלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחהלאלי03/03/2008
היי ד"ר אני עברתי השבחה בתאריך . 22/02/08 כמה זמן אני צריכה לחכות לבדיקת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאלי
ד''ר דוד ישי03/03/2008את הבדיקה צריך לעשות 14 יום לאחר ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי אוביטרלחסוי03/03/2008
כמה זמן אחרי אוביטרל אפשר לעשות בדיקת שתן(בדיקה ביתית)כדי לדעת אם אניב בהריון?
כמה זמן אחרי אוביטרל אפשר לעשות בדיקת דם כדי לדעת אם יש הריון? ולאיזה תוצאה יש לצפות בבדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי03/03/2008הבטא הופך לחיובי כ 15 יום מהזרקת האוביטרל. קודם בדם וכעבור יום יומיים גם בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת לגבי ערכי בטאחסוי03/03/2008
בבדיקת דם להריון:
כיצד יודעים בוודאות שזה הריון -
האם יש ערך בטא חיובי ובטא שלילי?
או
יש ערך מספרי לבטא שממנו ומעלה זה הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי03/03/2008בטא מעל 3-5 ( תלוי במעבדה ) הוא בטא חיובי . פרט למצבים נדירים וחריגים ביותר, בטא חיובי הוא מילה נרדפת להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעדנה03/03/2008
שלום רב,
רציתי לדעת אם תוכלו בבקשה לעזור לי ולבעלי בפענוח בדיקת הזרע, הנתונים הם:
בדיקת זרע:
צבע: צהבהב
צמיגות : 1
נפח: 3.6
ph: 7.4
ריכוז: 10 בחזקת 6 * 15
תנועה 80 %
סוג תנועה: -אין נתונים-a- 73%, b-7%, c
לויקוציטים : 10 בחזקת 6 *0
אגלוטינציה: שלילית
TOTAL MOTILE COUNT:
10 בחזקת 6* 43
SWIM UP TEST:
10 בחזקת 6* (משבת ריקה)
תאים תקינים 3 %
פתולוגית ראש: 86%
פולוגית זנב: 11%
אבחנה: oligoteratozoospermia
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שגית
ד''ר דוד ישי03/03/2008הזרע הוא בנפח תקין ואחוז התנועה של התאים תקין. אבל, שניים מהמדדים החשובים נמוכים. ריכוז הזרע נמוך ( 15 מליון כאשר המינימום הנדרש הוא 20% ) ואחוז התאים התקינים נמוך גם הוא.
זאת המשמעות של המילה הארוכה והמסובכת באנגלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה
דנה04/03/2008האם יש בעייתיות להכנס להריון באופן טבעי והאופציה במקרה כזאת לרוב הינה הפריה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה תודה
דנה05/03/2008האם אפשרי להיכנס להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שגית
ד''ר דוד ישי05/03/2008בהחלט אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיה ניתוחיתסלבה03/03/2008
אני בת 30.5 אחרי הריון ספונטני ב 2003 . בעקבות הלידה הקיסרית שהייתה
מבנה רחם הישתנה ורחם נימצאת ב180 מעלות ביחס לצוואר ומהווה בעיה להגיעה לרחם בהחזרת עוברים.
אני אחרי שתי החזרות עוברים .
הראשונה ב 29/12/07 עוברים טריים אז הייתה בטא 32 ונפל מייד ביום ה 10 לאחר ההחזרה
בהחזרת העוברים השניה 30/01/08 מוקפאים היה הריון בטא עלתה יפה עד 1300
ביום ה 18 לאחר ההחזרה ושוב נפל .
הרופא שלי שוקל לבצעה הסטרוסקופיה ניתוחית במטרה לנסות ולשנות את מבנה של הרחם
האם הסטרוסקופיה ניתוחית יכולה לתרום במקרה זה ?
האם מבנה הרחם כזה בעיתי להתפתחות העובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלבה שלום:
פרופ' שחר קול03/03/2008הרחם שלך "הוכיח" עצמו שכן את לאחר לידה קיסרית.
ניתוח קיסרי עלול לעוות את המבנה האנטומי של צוואר הרחם באזור המעבר בינו לחלל הרחם, ובהמשך לקשיים בהחזרת עוברים.
ניתוח קיסרי אינו מעוות את הרחם עצמו.
למרות הקשיים בהחזרת עוברים, בשתי הפעמים העוברים הועברו לרחם, החלה השרשה, ולצערנו, היתה הפלה מוקדמת.
היסטרוסקופיה עשויה לשפר המעבר בצוואר, ולאפשר החזרות קלות בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ד"ר קול.מיקי03/03/2008
בהמשך לתשובתך...האם יש סיכוי עדיין שהזקיקים יגדלו לרמת שאיבה??אני שואלת על הקטנים מ-10??מה לדעתך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי שלום:
פרופ' שחר קול03/03/2008בהחלט כן. יש לזכור כי גם זקיק בקוטר של14 - 15 ממ יכול להניב ביצית טובה, והריון בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)