מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוברה ...גלית 2611/01/2008
שלום, אני מטופלת של ד"ר קול ורציתי לשאול כמה זמן אחרי סיום הכדור פרוברה צריך להגיע המחזור?
סיימתי חפיסה לפני שבוע ועדיין כלום. מחזור אחרון ב 13.12.07, האם יתכן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה ...
פרופ' שחר קול12/01/2008צפוי מחזור בתוך שבוע מסיום הפרוברה.
יש אפשרות להריון.
רצוי לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעחסוי11/01/2008
תוצאות לא טובות מבחינת ריבוי פתולוגים, אך בהחלט ניתן להרות מזרע זה.
זה מה שכתבת רציתי לדעת מה זה ריבוי פתולוגים? ומה הוא יכול לגרום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול12/01/2008אחוז מסויים של צורות פתולוגיות קיים בכל זרע.
עד 86% - נחשב כתקין.
ריבוי פתולוגים קל לרוב לא ישפיע.
אם כל הזרע פתולוגי, עלולה להיות בעיה להרות באופן ספונטאני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לובריסשירלי11/01/2008
האם צפויה אפקטיביות ממשית בשימוש בלובריס החל מהיום התשיעי לווסת לאחר חמישה ימי שימוש בגונאל ויוםבצטרוטיט? והתפתחות של שלושה זקיקים בלבד
האם זה לא מאוחר מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לובריס
פרופ' שחר קול12/01/2008זקיקים נוספים לא יתפתחו.
במצבים מסויימים ציטרוטייד גורם לירידה חדה ברמת ה - LH.
לובריס עשוי לאזן ירידה זו, ולהשפיע לטובה על התוצאות הקליניות: הריון ולידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציותמאיה11/01/2008
היי,
בעלי יעבור בקרוב ביופסיה של האשך (עקב אזוספרמיה), ואני במקביל אקבל טיפול הורמונלי ואהיה מוכנה לשאיבת ביציות במקרה שימצא זרע.
אנחנו לא מעוניינים להביא זרע תורם גגיבוי. האם במקרה שלא ימצא זרע יהיה צורך לשאוב בכל זאת את הביציות הרבות שיווצרו? האם קיימת סכנה כלשהי בהימנעות משאיבה? האם מסוכן יותר לשאוב את הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת ביציות
פרופ' שחר קול12/01/2008ניתן להימנע משאיבת הביציות, אם כי זה חושף אותך לגירוי יתר של השחלות.
יש לזכור כי לוקח זמן מביצוע הניתוח עד לקבלת תשובה סופית לגבי הימצאות זרע. לפעמים כמה שעות טובות.
יש צורך לתזמן הכל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי יתר של השחלות
מאיה22/01/2008תודה על תשובתך.
מהו הסיכון שעליו מדובר בעצם? האם מדובר על כאבי בטן?
האם אתה היית ממליץ לשאוב את הביציות בכל מקרה?
במקרה שלא שואבים את הביציות - האם לאחר הביוץ יתקבל מחזור רגיל (או דימום רב יותר...?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי יתר של השחלות
פרופ' שחר קול22/01/2008הכל תלוי בעוצמת התגובה של השחלות.
באופן כללי - אם אין זרע - אין טעם לשאוב את הביציות.
עוצמת הדימום יכולה לעלות, אך זה די שולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל . תחילת הריון??דנה11/01/2008
שלום ד"ר
בת 25 מנסה להיכנס להריון כשנה וחצי
מחזור אינו סדיר נע בין יום ה30 ל40
נטלתי במשך חודשים אקוקלומין לאחר הפעם ראשונה קיבלתי ביום ה34
בחודש השני שנטלתי היה לי באמצע החודש דימום קל ונעלם . מיד עשיתי בדיקת הריון והתוצאה היתה שלילית והמשכתי לא לקבל מחזור במשך 60 יום .
פניתי לרופא ונטלתי כדורים (נראה לי פרמין או משהו כזה) לזירוז המחזור ואכן קיבלתי מחזור לאחר שבוע ואמר להפסיק לנטול את האקוקלומין .
כרגע אני נימצאת ביום ה31 לפני כשבועיים בערך שוב הופיע בבוקר דימום קל ונעלם (חשוב לציין שבערב לפני קיימתי יחסים)
ועד עתה טרם קיבלתי מחזור ובשבוע האחרון התחלתי לחוש כאבים קלים בבטן התחתונה כמו כאבי מחזור אך המחזור אינו בא.
מה זה הדימום הזה?
יכול להיות שדימום מציין שהפעם ניקלטתי?
או שזה התופעות בגלל שהמחזור לא היה טבעי עקב הכדורים?
אודה לתשובתך המהירה כי כבר התייאשתי ממה שקורה לי
ותודה לכם על העזרה ועל הפורום הזה שתורם כל כך הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול12/01/2008כנראה מדובר על בעיה בסיסית של אי סדירות ביוץ.
קשה מאוד ליעץ לך באופן ספציפי בלי נתונים עדכניים של מצבך ההורמונאלי, ובדיקת אולטרסאונד נרתיקי.
דימום לאחר קיום יחסים מעלה אפשרות של בעיה בצוואר הרחם. רצוי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותהדס10/01/2008
התחלתי טיפולי פוריות כאשר הפרוטוקול הינו: ביום החמישי למחזור התחלתי לקחת כדורי פרוליגוטון, כאשר סיימתי את הכדורים התחלתי להזריק דיקפפטיל 0.1 מ"ג, ביום החמישי לזריקות קיבלתי וסת, האם זה תקין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות
פרופ' שחר קול12/01/2008כן, לאחר סיום חפיסת פרוגילוטון צפוי מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותליה10/01/2008
האם ניתן להכנס ללא טיפול כאשר יש שחלות פוליציסטיות להריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
פרופ' שחר קול12/01/2008בוודאי, מבנה השחלות פחות חשוב.
מה שקובע זה האם יש ביוץ?
אם כן, יש סיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות מוזרותלימונית.10/01/2008
לרופאים שלום,
עשיתי הזרעה (שנייה) ב-3/1. היום (10/1) חשתי מין "בלאגאן כזה למטה, כאילו בנרתיק, וההרגשה היתה שכאילו נוזל לי משהו. כשהלכתי לשירותים הכל היה בסדר. מאז יש לי כאבים לא נעימים בצד, באזור המותנייים.
אציין שבצילום רחם שערכתי לא מזמן נאמר שיש לי שחלות מפותלות, את הימנית לא ראו בכלל ואת השמאלית ראו רק בזווית מסוימת.
ברצוני לדעת האם הכאבים הללו מעידים אולי על הריון?
או שההפך - שעליי לדאוג - אוליי היתה קליטה ועכשיו זה בכיוון לא טוב?
בתודה מראש,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות
פרופ' שחר קול12/01/2008כנראה ראו חצוצרות מפותלות, לא שחלות.
קשה מאוד לדעת על מה מעידים הכאבים.
בוודאי אין טעם לנבא אם יהיה הריון.
כאבים חזקים שבוע לאחר הזרעה יכולים לרמוז על גירוי יתר של השחלות.
אולי יש מקום להיבדק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
לימונית.12/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחרנני10/01/2008
שלום רב,
בחודש שעבר החזירו לי 2 עוברים ותוצאת בדיקת הדם היתה שלילית!
לאחר יומיים קיבלתי מחזור מוזר - יומיים דימום 3 ימים הפסקה ואז שוב דימום שנערך סה"כ 12 יום.....
מאז אני ממתינה למחוזר כבר 36 יום!!
בדרך כלל המחזור שלי תקין בין 26-28 יום סדיר ביותר!!
בעבר לאחר טיפול ivf שכשל קיבלתי מחזור בזמן!
מדוע כעת הוא מאחר ? האם זה תקין??
(אני בת 34 ולפעמים ה-HSH שלי גבוה 11-15).
ייתכן שפיתאום לא יהיה לי מחזור יותר?
עוד אציין שיש לי כאבי בטן קלים כמו לקראת מחזור כבר שבועיים - והוא טרם מגיע.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר
פרופ' שחר קול12/01/2008שיבוש בתדירות המחזורים צפוי לאחר טיפולי IVF.
בין היתר, תלוי בפרוטוקול שניתן.
הטיפול עצמו לא משפיע על הרזרבה השחלתית.
ניתן לבדוק את מצבך ע"י בדיקת דם פשוטה ובדיקת אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחסוי10/01/2008
אני בשבוע שביעי בהריון ומכיוון שזהו הריון ראשון שלי שהושג ע"י טיפולי ivf רציתי לדעת האם צריך להתייחס להריון הזה כאל הריון רגיל או שיש הנחיות אחרות?
ידוע לי כמו בכל הריון ולא משנה איך הוא הושג שלא טוב להתאמץ הרבה האם פירוש הדבר לא להתאמץ בכלל?
האם לבישת בגדים צמודים (לא חונקים) מזיקים להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
חסוי10/01/2008אני קוראת על מקרים של נשים שנכנסו להריון דרך טיפולי ivf כאשר התחיל הריון אך פסק מכל מיני סיבות כלשהן האם דבר זה נובע בגלל שזהו הריון שנוצר בטיפול ivf? האם הסיכונים גדולים יותר גם לאחר שההריון נקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ' שחר קול12/01/2008אין הבדל התייחסות להריון אם הוא לאחר IVF או הריון ללא כל טיפול.
לצערנו, הפלות טיבעיות עלולות להתרחש בכל הריון, גם בהריון שהושג לאחר IVF.
בגד כזה או אחר לא ישנה הסיכון.
גם לא פעילות שיגרתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד 2 קטנות...אנא עזרו לי...לחוצהפוריה10/01/2008
שלום לרופאים, שכחתי לשאול...
אני לפני צילום רחם. האם אפשר לקחת 45-50 טיפות אופטלגין נוזלי חצי שעה לפני הבדיקה והאם זה יעזור במשהו להורדת הכאב? (או אולי אלגוליזין או איבופרופן ליקווי ג'לס?)
הרופא שלי לא אמר לי ליטול אנטיביוטיקה אחרי צילום הרחם ואני קראתי בפורומים שיש רופאים שנותנים.
האם עלי לבקש ממנו או שזה בסדר בלי אנטיביוטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון - כלום לא עוזר
לימונית.10/01/2008היי אפרת,
עשיתי לאחרונה צילום רחם. אמרתי לפני כן שאני סובלת מכאבים עזים, ובהתייעצות מקדימה עם הרופאה המבצעת את הבדיקה אמרו לי לקחת וואליום, וכשהגעתי למרפאת הפוריות נתנו לי גם אופטלגין וגם טרמל. שלושת הכדורים האלו ביחד - כאילו ולא לקחתי כלום.
תתכונני לכאבים חזקים מאוד, חלקם נובעים מהכנסת הספקולום וחלקם נובעים מהלחץ החזק בו מזריקים את החומר של הבדיקה.
אין לי שום כוונות להפחידך, אך אני התפתלתי מכאבים כל הבדיקה, הרגשתי ממש כאבים חזקים בעוצמה גבוה מאוד. יחד עם זאת, מספר דקות לאחר סיום הבדיקה וקימתי מהמיטה - הכאבים חלפו. לי לא הציעו אנטיביוקטיקה, ואני כבר עוד מעט חודש לאחר הבדיקה, ואין לי כל בעיה.
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה ללימונית
פוריה10/01/2008היי, עדיף היה שלא היית כותבת, זה לא עוזר לפני בדיקה. אישית, קראתי בפורומים הרבה הודעות של נשים שעשו את הבדיקה ואמרו שזה לא כ"כ נורא כמו שמנסים להפחיד ושהמיתוסים הסובבים את הבדיקה הזו לא ממש נכונים ומדוייקים. כתבו לי בנות אחרות בפורומים שזה לא נורא ואני מעדיפה להסתמך על דבריהן דווקא ולבוא רגועה. אולי סף הכאב שלך נמוך...
אחכה לתשובתו של האדם המקצועי - היינו הרופא בפורומים.
תודה אבל לא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא כאב לי!
טלי11/01/2008בלי לחץ. כנראה מאד אישי ותלוי אולי גם בפחד שיש מראש. אני בקושי הרגשתי את הבדיקה, ובטח שלא כאב! תחושה שמתעסקים לך שם, בדומה לכל בדיקה גניקולוגית אחרת. לא לחשוש. לא ביג דיל ולוקח שתי דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שלא לקחתי כלום
טלי11/01/2008שום כדור או תרופה, לא לפני ולא בזמן. ועשיתי את זה פעמיים. ממש אין ענין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יותר כואב מכאבי מחזור!
לילוש11/01/2008הכאב הוא רגעי ונוצר בגלל הרחבת צוואר הרחם, אחרי הבדיקה יש מיחושים ולא יותר, זה ממש לא נורא ותלוי מאוד גם בסף הכאב שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לפחד
אמאני11/01/2008אני עשיתי צילום רחם יום שלישי זה לא כל כך מפחיד ואל תלחצי ולא כואב כל כך אני לקחתי אופטלגין אחרי הצילום ועוד אחד אחרי ארבע שעות תקחי ולא תרגישי כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
פרופ' שחר קול12/01/2008עוצמת הכאב היא מאוד אישית, ותלויה ברמת החרדה הראשונית.
לכן רצוי להגיע רגועה ככל הניתן.
אין צורך באנטיביוטיקה אלא אם היו ארועים זיהומיים קודמים באגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר?פוריה10/01/2008
שלום רב לרופאים הנהדרים.
ביום שני עוברת צילום רחם. זה יוצא גם היום שבו (או יום אחריו) אמורה לבייץ.
האם מותר ביום של הצילום לקיים יחסי מין במטרה להקלט להריון?
האם היוד או הקרינה מהבוקר (הבדיקה ב - 7:30) ישפיעו או יסכנו אם נקיים יחסים בערב?
אודה על תשובתכם.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר?
פרופ' שחר קול12/01/2008לאחר הצילום מותר לקיים יחסים.
הריון אם יהיה לא יושפע מהצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVF ראשוןטל10/01/2008
שלום ד"ר,
יש לי כמה שאלות :
1.האם שואבים את הביציות פעם אחת ויכולים להשתמש בהן גם חודש לאחר מכן, או שבכל מחזור טיפול שואבים מחדש?
2. האם ההחזרה היא בפעם אחת , או פעמיים יום אחרי יום בדומה להזרעות?
3.האם הבעל נותן זרע פעם אחת בלבד או פעמיים יום אחרי יום בדומה להזרעות?
4.האם אחרי ההחזרה ניתן ללכת לעבודה?
5.האם לאחר השאיבה ישנם כאבים?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות, אני קצת במתח ולחץ !!!
תודה,שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
לילוש10/01/2008אני מקווה שלא איכפת לך שאני עונה
1. עושים שאיבה מוצאים את כל הביציות ויוצרים הפרייה מלאכותי עם הזרע אותו נתן בעלך, למחרת אומרים לך כמה ביציות הופרו, מחזירים בדרך כלל את השתיים הכי משובחות ואת השאר מקפיאים, אם חלילה לא נקלטת במחזור הראשון במחזור אחר כך מחזירים מקסימום שלושה ( את המוקפאים).
2. עושים החזרה בין 48 ל-72 שעות אחרי השאיבה, ההחזרה היא בדרך כלל חד פעמית.
3. הבעל נותן זרע פעם אחת ביום השאיבה, אם הוא לא מספיק טוב יכולים לבקש אותו לתת באותו יום פעם נוספת, או לעשות מיקרומניפוליציה ( החדרת הזרע לתוך הביצית בעזרת מכשור מיוחד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ללילוש
טלטל11/01/2008היי ותודה שענית לי.
האם לאחר השאיבה יש כאבים? האם אפשר ללכת לעבודה לאחר השאיבה?
וכמה ימיי העדרות מהעבודה צריך להעדרר עקב טיפוליי ה-IVF?
הרופא שלי המליץ לי על בי"ח קפלן, האם את עושה שם את הטיפולים?
אני נורא פוחדת ובלחץ.... האם התהליך פשוט או שקשה פיסית?
תודה ושיהיה לך המון בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת IVF ראשון
פרופ' שחר קול12/01/2008אם נוצרים עוברים רבים מקפיאים חלק לשימוש בהמשך.
ההחזרה היא בפעם אחת.
הבעל נותן זרע פעם אחת.
לאחר ההחזרה אפשר לחזור לעבודה.
לאחר שאיבה צפויים כאבים קלים עד בינוניים. ביום השאיבה רצוי לנוח בבית. למחרת - ניתן לחזור לעבודה.
בסך הכל - השד לא נורא...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר, ממש הרגעת אותי!!!
טלטל12/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופאסטוןחסוי10/01/2008
כמה ימים לוקח למחזור להגיע לאחר לקיחת דופאסטון (2 ביום למשך 5 ימים). מה המקסימום שצריך לחכות עד שניתן לבדוק הריון אם לא הגיע המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופאסטון
פרופ' שחר קול10/01/2008המחזור צפוי מספר ימים לאחר סיום הטיפול.
אם עבר שבוע ולא קורה כלום רצוי לבצע בדיקת דם לבטא, אסטרדיול, פרוגסטרון וכן LH כדי לדעת האם יש הריון, ומה קורה מבחינה הורמונאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליטלי10/01/2008
לרופא שלום,
בת 29 לקחתי גלולות שלוש שנים והפסקתי לפני שלוש שנים. ווסת לא סדירה, פעם בשלושה חודשים בערך.
נשלחתי לבדיקות דם ביום השלישי מהווסת האחרונה ואלו התוצאות:
DHEA SO4 3.40 UMOL/L ( 0.80- 13.60) (.*.......)
החל מתאריך 29.7.2007 שונתה השיטה וערכי הייחוס
ESTRADIOL(E2) 335.70 PMOL/L
REFERENCE VALUES:
FOLLIC. 88-419
MID C. 227-1960
LUTEAL 150-1009
POST M. UNDETECT.-130
FSH 5.07 MIU/ML
LUTEAL......1.7-9
MID.CYCLE...4.5-22.5
FOLLIC......3.8-10
POST MENOP..20-125
LH 11.08 MIU/ML
LUTEAL.........1.2-12.6 ) FEMALE
( MID.CYCLE........19-103)
( FOLLICULAR........2.0- 11)
( POST MENOPAUSAL...11-59)
PROGESTERONE 3.69 NMOL/L
( FEMALE: FOLLIC......1.0-4.8
LUTEAL....9.0-69.0)
POST-MENOP..NON-DETECT-3.0)
PROLACTIN 243.80 M/UL ( 71.00- 566.00) (..*......)
TESTOSTERONE 3.63 NMOL/L ( 0.34- 3.12) (.........)*
ANDROSTENED. 12.90 NMOL/L ( 1.20- 10.60) (.........)*
FREE TESTOST. 9.80 PMOL/L ( 0.19- 8.90) (.........)*
SHBG 44.00 NMOL/L ( 18.00- 114.00) (.*.......)
IGF-1 182.00 NG/ML ( 117.00- 329.00) (..*......)
מה זה אומר? האם אוכל להיכנס להריון? שלוש שנים מנסים טבעי אבל עכשיו רוצים להתחיל טיפול אם צריך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי
פרופ' שחר קול10/01/2008הפרופיל רומז על בעיית ביוץ.
סיכוי מצוין להריון עם טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)