מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרופאם המקסימים בפורוםמעיין08/01/2008
אתמול עשיתי US נצפה אצלי תאומים בשק היריון אחד, אמרו לי שזה נדיר מאוד ב IVF, ושזה היריון בסיכון!!!! האם זה כך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ' שחר קול08/01/2008אכן.
יש צורך במעקב צמוד כדי לוודא סוג ההריון מבחינת דרגת שיתוף הרקמות.
בעיקר האם יש 2 שקי אמניון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בירור
מעיין08/01/2008האם זה אומר מנוחה מיוחדת??? תשומת לב מיוחדת?? האם עלי להתנהג בצורה מסויימת?? יש המלצות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות
פרופ' שחר קול08/01/2008אין המלצות מיוחדות בשלב זה, רק לוודא שהמידע הנאסף אמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי08/01/2008
האם כדי לעשות בדיקת דם לזיהוי הריון צריך מרשם רופא ? או שמה עליי לגשת ישירות לקופת חולים ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול08/01/2008יש צורך בהפנית רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הערכים חריגים ומה זה אומר?דנה08/01/2008
בקר טוב! עשיתי שלוש הפרייות שלא הצליחו ואחר כך הפסקה של מספר חודשים.
אני בת 32. שלשום, ביום השלישי של המחזור:
testosterone total – 3.2
E2= 815
במחזור האחרון, לפני 64 ימים, היו הבדיקות:
Testosterone - 2.8
E2 - 407
האם הערכים האלה חריגים?
על מה הם מעידים?
מה הסיכוי להפרייה מוצלחת והריון?
בברכה ותודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריג
פרופ' שחר קול08/01/2008אסטרדיול = 815 לא מתאים ליום 3 למחזור.
ערכי הורמונים חייבים לבוא בקונטקסט המתאים מבחינת יום המחזור וסוג ההורמונים שנבדקו.
לא ברור מה הטעם במעקב אחר טסטוסטרון + אסטרדיול?
אולי פרוגסטרון?
מצבך דורש ברור מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה ואחיותיה החורגות?שירה08/01/2008
בוקר אור רופאים יקרים!
הבנתי שלפרוגינובה תחליפים מחברות שונות אך הללו מכילים אף הם אותה כמות של פרוגסטרון שעושה לי רע. אם כן, מה הטעם להחליף? האם בשיטת הביוץ הטבעי להחזרת מוקפאים סיכוי רב יותר להשרשה?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה
פרופ' שחר קול08/01/2008פרוגינובה מכילה אסטרדיול, לא פרוגסטרון.
יש לה תחליפים כגון אסטרופם או אבורל (מדבקה).
ניתן להחזיר עוברים במחזור טבעי. הסיכויים - זהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןחסוי07/01/2008
האם זה בסדר לקחת איקקלומין כבר בסבב הרביעי ברצף? מה ההשלכות והחסרונות של כדורים אלו לטווח קצר וארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי07/01/2008אפשר לעשות 4 מחזורי טיפול של איקקלומין. אין שום הוכחה ש 4 או 5 מחזורים מזיקים יותר מ 3 , אם בכלל איקקלומין גורם לאיזה שהוא נזק במס' מחזורי טיפול בסדר גודל כזה.
אבל אני מקוה שאת לא מתכוונת ל 4 מחזורים חודש אחר חודש. טיפול אינטנסיבי כזה נותן בחלק מהמקרים תגובה שחלתית פחות טובה או גורם לתופעות לא רצויות כמו התפתחות של ציסטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי07/01/2008כן, מדובר במחזור רביעי רצוף. בתחילה הרופא אמר שנעשה הפסקה אולם לאחר שעשיתי אולטראסאונד בגלל איחור במחזור הוא החליט שבכל זאת נמשיך עוד סבב. האם יש בעיה עם זה?? מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
ד''ר דוד ישי11/01/2008כמו שאמרתי, אני מעדיף לעשות חודש הפסקה, אבל אין מניעה לעשות עוד מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה - דחוףשרון07/01/2008
אני נמצאת בהיריון בשבוע 7 + 5 ימים לאחר ivf.
התברר לנו היום כי ביתי בת 3 שנים + 8 חודשים חלתה במחלת הנשיקה לפני שבוע/ שבועיים וכי היום לדברי רופא הילדים כבר אינה חולה אם כי המליץ לשוב על הבדיקות עוד שבוע.
תוצאות הבדיקה :
cmv igg negative
cmv igm positive
ebv ab vca igm(pos
vca igg(neg
ebna igg(neg
ebv primary infection יתכן
מומלץ לחזור בעוד 14 יום.
במקביל עשיתי השבוע בדיקות: cmv igg negative
cmv igm negative
1.האם יש צורך כי אבצע עוד בדיקות על מנת לוודא כי לא נחשפתי לנגיף
2.האם בשלב זה אני עלולה להדבק מביתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לינוי
ד''ר דוד ישי07/01/2008אם הבנתי נכון את מה שכתבת, מה שיותר מטריד הוא שיש עדות לכך שבתך חלתה ב CMV . חשוב מאד שתעשי אחת לשבועיים בדיקה חוזרת ל CMV IgM . כדי לראות שהוא לא הופך לחיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מחלת הנשיקה
שרון07/01/2008ראשית תודה על תשובתך המהירה.
ברצוני לברר :
1. האם יש צורך כי אבצע בדיקות נוספות ע"מ לוודא כי לא נדבקתי בנגיף כגון:ebv ab ?
2. במשך כמה זמן כדי לבצע בדיקת cmv igm?
3. באם חלילה בדיקת ה cmv igm תראה תוצאה חיובית מה יהיה עליי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפים לפרוגינובהשירה07/01/2008
רופאים יקרים שלומות!
הייתכן שהפרוגינובה גורמת למצבי רוח ועצבנות? מלבד תופעות אחרות שהיא מעוללת. שוחחתי עם המחלקה בביה"ח והם טענו שאם אני סובלת שאפסיק ואחכה למחזור הבא, ביוץ טבעי להחזרת מוקפאים. וכמובן הוסיפו שהבחירה בידי.
ככה בהינף יד לוותר על חודש?? ומה עם תחליפי הפרוגינובה? איני מוכנה בשום אופן לוותר על חודש, מה המלצתכם רופאים מלומדים? בינתיים אני והפרוגינובה יחד. היש סיכוי שנסתדר מתי שהוא? שכן הבנתי שעלי ליטול אותה במקרה מבורך של הריון, עד לשבוע שמיני!
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי07/01/2008יש תחליפים לפרוגינובה. כמו למשל תכשיר שבא גם הוא בטבליות ונקרא אסטרופם, או תכשיר שבא במדבקה ונקרא אוורל . אפשר לנסות לעבור לתכשיר אחר ולראות מה קורה, לפני שמחליטים על הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקיםדיקלה07/01/2008
אני אחרי טיפול בפיורגון 100 ליום והזרעה ביום חמישי שעבר
מהצוהריים כאבים חזקים בבטן תחתונה עד כדי כך שלא יכלתי לשבת באי שקט נוראי קצת בחילות והרגשה של מחנק
לפני שעה עלה לי החום ל39 ולקחתי 2 כדורים להרגעת כאבים וחום לפני שעה הרופא הפנה אותי למיון
כרגע עברו הכאבים כאלו לא היו האם עדיין מומלץ לפנות למיון או לחכות ולגשת במידה והכאבים יחזרו
תודה מראש דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דקלה
ד''ר דוד ישי07/01/2008לדעתי, כאב כמו שתארת יחד עם חום, דורש בירור. אני בהחלט ממליץ שתגשי למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקוררת אחרי החזרת עוברים...לימורי07/01/2008
אני אחרי החזרת עוברים, מקוררת מאוד.
האם יש סיכון בשימוש בתרסיס אוטריוין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול07/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטיידג'ודי07/01/2008
שלום
האם זריקות צטרוטייד יכולות להיהרס אם שמים אותם במקרר ליום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול07/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור והשבחהנירה07/01/2008
שלום רב
לפני 15 יום בדיוק עשיתי השבחה והזרעה
עם זריקות פרגניל מחזור אחרון ב- 10/12/07
ולא קבלתי האם המחזור אמור להגיע 14 יום אחרי ההזרעה
או יכול גם לאחר? המחזור אצלי סדיר כל 28 יום בדיוק .
האם לחכות יכול להיות שבגלל הזריקות יש איחור ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ' שחר קול07/01/2008מציע בדיקת דם להריון מחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם תשובותאור07/01/2008
LH - Luteinizing Hormone 21.8 IU/l
:
FSH 4.6 IU/l
:
Estradiol (E2) 231 pmol/l
Progesterone 2.9 nmol/l
:
Testosterone Total 3.0 nmol/l 0,5 - 2,6 .(..........)*
שלום אנחנו מנסים כבר כמה חודשים להרות אך בגלל שהמחזור לא סדיר אנחנו לא תופסים אותו
לכן שבוע שעבר! עשיתי בדיקת דם ויצא lh גבוה והפרוגרסטרון וה e2 נמוך
אתמול(ראה תוצאות למעלה) בבדיקה lh עדיין גבוה אבל ה e2 עבר מעל 200 אך הפרוגרסטרון עדיין נמוך!!!
אנא עזור לי כי זה חשוב לנו לתפוס אותו
בעוד כמה זמן אתה חושב יהיה ביוץ -כי מחזור כבר לא הגיע חודשיים
ומדוע הפרוגרסטרון לא עלה עם ה lh
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
פרופ' שחר קול07/01/2008כל הנתונים רומזים לכיוון של בעיית ביוץ.
יש בעיה לרוץ אחר ביוץ שספק אם קיים.
מציע ברור מסודר וטיפול נכון ע"י רופא נשים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול ביוץ מצפה לתשובה
אור07/01/2008שלום לך
שאתה אומר בעיית ביוץ למה אתה מתכוון
ומה עליי לעשות
קצת רקע
במהלך הזמן המחזור שלי היה בול 28 יום
לאחר 7 שנים עם גלולות
לפני חצי שנה הפסקתי ומאז לא סדיר
אבל הביוץ קיים!! וטוב
כך על פי בדיקות שערכנו
החודש הזה יש בעיה
הרופא נשים אומר לי עכשיו לחכות שבועיים לראות אם יגיע הוסת
מכיוון שעד כה הכל היה תקין אך החודש יש "תקלה נקודתית"
השאלה מה עלי לעשות כעת
והאם יכול להיות מחזור ללא ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקלה
פרופ' שחר קול08/01/2008תתכן תקלה נקודתית בחודש מסוים, כלומר, ללא ביוץ.
יתכן "מחזור" ללא ביוץ.
יש לברר אילו בדיקות בוצעו כדי להוכיח ביוץ.
בשלב זה יש טעם למעקב הכולל בדיקות דם ואולטרסאונד כדי לוודא שאומנם יש ביוץ טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורמירי07/01/2008
שלום ,
ברצוני לשאול - אם המחזור מאחר לי בשבוע האם ניתן ללכת לרופאת הנשים שלי כדי שהיא תוכל לבדוק אם יש הריון ??
כלומר אם ואנני מעוניינת לעשות בדיקת הריון ביתית זה אפשרי ללכת בשלב כזה מוקדם לרופאת הנשים כדי שהיא תאשר או תשלול הריון ???
אודה לתשובתך ,
בברכה ,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ' שחר קול07/01/2008בדיקת דם פשוטה תבהיר את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
מירי07/01/2008האם כדי לעשות בדיקת דם לזיהוי הריון צריך מרשם רופא ? או שמה עליי לגשת ישירות לקופת חולים ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה
פרופ' שחר קול08/01/2008יש צורך בהפניית רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים נחמדים,רעיה07/01/2008
שאלה לי,
האם ביצית שהופרתה לאחר ביוץ מהשחלה השמאלית,
עוברת לחצוצרה השמאלית, או לא בהכרח?
מקווה שהובנתי, תודה!!
רעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעיה
ד''ר דוד ישי07/01/2008ראשית תיקון. הביצית קודם נכנסת לחצוצרה ורק אח"כ היא מופרית. ולשאלה עצמה. לא בהכרח. ביצית משחלה ימנית יכולה להאסף ע"י החצוצרה השמאלית ולהיפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה יכול לפגוע בעובריםלילוש07/01/2008
היום הוחזרו לי שני עוברים בשלפוחית מלאה, לא נכנסתי לשרותים במרפאה ונסעתי הביתה, בדרך החלו לי כאבים עזים בשלפוחית ובצדדים בגלל ההתאפקות והרגשתי כי השרירים באזור הרחם מתכווצים בגלל המאמץ של ההתאפקות,. האם זה יכול להפריע לקליטת העוברים? הבנתי שזה נורא עדין ואפילו לא ממליצים לקיים יחסים בגלל ההתכווציות של הרחם יכולות לפגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילוש
ד''ר דוד ישי07/01/2008אני לא חושב שזה ישפיע על הסיכויים להריון, אבל ההתאפקות הזאת ממש מיותרת ויכולה להזיק לשלפוחית השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)