מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מועד בדיקת בטאלילך04/01/2008
האם את בדיקת הבטא עושים 12 יום מיום החזרת העוברים - זאת אומרת האם סופרים את יום ההחזרה כיום? רציתי לודא שעשיתי את הבטא בזמן הנכון (עשיתי בקופ"ח) - החזרה ביום 23/12/07 (עוברים בני 4 תאים) בטא נעשתה 3/1/08 - האם בסדר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר גמור.
פרופ' שחר קול04/01/2008בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מוקדםצפורה04/01/2008
שלום
מהן הסיבות לביוץ מוקדם, הכוונה מספר ימים לאחר המחזור. האם לקיחת קלומופיד במינון של 25 מיליגרם ביום השלישי למחזור יכול לגרום לביוץ כה מוקדם? האם כדאי לנסות ולבדוק ביוץ באופן טבעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ מוקדם
פרופ' שחר קול04/01/2008איקקלומין (או קלומיפן ציטראט או קלומיד) גורם לרוב לביוץ מאוחר.
ביוץ מוקדם מהווה סימן עדין לירידה ברזרבה השחלתית.
רצוי לבדוק האם יש ביוץ טיבעי, ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ועוד שאלהעמליה03/01/2008
תודה על התשובה. החזקתי את הזרע בטמפ' גוף ואני מקווה שזה היה בסדר.
ועוד עניין: יש לי חברות שהרופאים שמטפלים בהן מבצעים שתי הזרעות במחזור. הרופא הנוכחי שלי וגם הקודם מבצעים הזרעה אחת.
מבחינה לוגית נראה לי ששתי הזרעות מגדילות מאוד את הסיכויים, האם כדאי להתעקש על כך? ממה נובע ההבדל הזה בדרכי הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עמליה
ד''ר דוד ישי04/01/2008כאשר הזרע באיכות טובה וכאשר ההזרעה מתוזמנת במדויק לביוץ, אין יתרון משמעותי לשתי הזרעות
בהשואה להזרעה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מחזיק זרע מושבחעמליה03/01/2008
צירוף נסיבות הוביל לזה שעברתי הזרעה רק 4 שעות אחרי שלקחתי את הזרע המושבח ממעבדת הזרע (בסה"כ 6 שעות אחרי ש"יוצר" על ידי בן זוגי) האם הזרע היה תקין?
ועוד שאלה: לבן זוגי מורפולוגיה נמוכה (2%) וייצור זרע בכמות קטנה (0.5-0.8). מה גורם לבעיות האלו בד"כ, והאם יש דרך לטפל בו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עמליה
ד''ר דוד ישי03/01/2008אם הזרע נשמר בטמפרטורת הגוף, הוא מחזיק יפה כמה שעות. זה תלוי כמובן באיכות הזרע . ככל שאיכותו טובה פחות אורך חיו קצר יותר. בעיקרון לא ניתן לשפר את הזרע אלא אם מדובר בזיהום
( שבו ניתן לטפל באנטיביוטיקה, לעתים עם שיפור משמעותי) או בוריקוצלה גדול ( שאותו ניתן לתקן תרופתית, לעתים עם שיפור באיכות). כדאי שבעלך יבדק ע"י אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ivfלילך03/01/2008
שלום רב,
אחרי טיפול ivf. עשיתי היום (היום ה-12 להחזרה) בדיקת בטא.
התוצאה היא HCG QUANT (S) <1.20 IU/L:
אני מבינה שמדובר בתוצאה שלילית, אבל הייתי רוצה לשאול- אחרי הערך 1.20 כתוב IU/L ואילו מתחת כתובים מהם הערכים שמצביעים על הריון או אי הריון, ושם כתוב MIU/ML ולא IU/L האם זה אותו דבר? והאם באמת מדובר בשלילי?
שאלה נוספת: זה היה טיפול עם שאיבה ללא מוקפאים. האם אני יכולה להמשיך לטיפול נוסף כבר עם הוסת שתגיעה או שצריך לעשות חודש הפסקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ivf
פרופ' שחר קול03/01/2008התוצאה שלילית, לצערי.
לרוב מומלצת הפסקה של חודש לפחות בין מחזורי גירוי שחלות ל - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעירון03/01/2008
שלום ד"ר
מה דעתך על התוצאות שהתקבלו?
מה זה אומר?
אהם זה תקין?
coagulum present - no
complete liquification - 30 min
Odor - normal
color - normal
viscosity - normal
volume 1.4
ph -8.7
motile spernatozoa 1 hr 60%
4hr 55%
forward progression 1 hr II-IV
4hr - II-III
viable spermatozoa 1 hr 90%
4hr 80%
sperm agglutination - no
sperm concentration 85million/ml
morphology
normal forms 10%
abnormal forms 90%
tapered heads - absent head
microcephalus - double
macrocephaluus - tail abnormality
amorphous X immature forms
round head - leucocytes
fructose 1200
zinc 25-424
תודה
ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע
פרופ' שחר קול03/01/2008תקין, פרט לריבוי מסוים של צורות פתולוגיות.
יתן הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץסיוון03/01/2008
החודש לקחתי איקאקלומין וכאשר עשיתי מעקב זקיקים היו 2 זקיקים בגודל של 19 ו-20 הרופאה המליצה להזריק אוביטרל אך לא הזרקתי כי היא ציינה שעליי לקיים יחסים באותו ערב, מכוון שאני שומרת נידה רק למחורת יכולתי לקיים ובהמלצת הרופא לא הזרקתי. איך אדע אם היה ביוץ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול03/01/2008ע"י בדיקת פרוגסטרון כשבוע לאחר מועד הביוץ השמוער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהפיפי03/01/2008
עברתי הזרעה בתאריך 26.12.2007 .
אחרי טיפול באקקלומין ואחרי זריקת אביטרול.
תוך כמה זמן אוכל לבצע בדיקת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10.1.08
פרופ' שחר קול03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסתענת1103/01/2008
שלום,
1. האם משך הדימום (כיומיים) וכמות הדימום (מעט דימום) מעיד על בעיה בטיב הביציות לשאיבה והפריית ן או שאין בכלל קשר? (בד"כ המחזור שלי היה כ- 5 ימים עם דימום חזק ביומיים- שלושה ואח"כ פחות)
2. מהם המקרים המיוחדים שבהם אפילו שיש עוברים מוקפאים ניתן להתחיל בהליך חדש כלומר:
דיכוי ושאיבה?
אודה לתשובתך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ' שחר קול03/01/2008משך הדימום אינו משקף את איכות הביציות.
על פי ההיגיון - אם יש עוברים קפואים עדיף לעשות בהם שימוש לפני יצירת חדשים.
מבחינה רפואית טהורה - אפשר להמשיך למחזור שאיבה, ולהתעלם מקיום העוברים הקפואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר הזקיקים וסיכוייםטל03/01/2008
שלום,
האם כאשר יש 3 זקיקים מעל 17 מ"מ , הסיכויים באחוזים עולים
והם יותר מ-20% סיכוי למחזור טיפול של הזרעה?
תודות!
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית להריוןגלית03/01/2008
גיל 31 +1 ללא טיפולים, מעונינת להכנס להריון אמורה לקבל מחזור בתאריך 5.01 היום בתאריך 03.01 ביצעתי בדיקה ביתית והתוצאה היתה שלילית האם יכול להיות מצב שהבדיקה לא אמינה?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קולפלי חן03/01/2008
אני אחרי 3 ימים אחרי השתלת 2 עוברים שבוצעו במו ידך רציתי קודם לומר תודה
ושנית רציתי לשאול האם מותר לי לרכב על אופנוע? או האם עליי לחכות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופנוע
פרופ' שחר קול03/01/2008כן, רק בזהירות....
חורף, רטוב, מסוכן על הכביש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקכרמית03/01/2008
10/12 שאיבה
13/12 שאיבה
25/12 בטא 150
נקבע לי US ב 7/1/08 האם אז אפשר לצפות דופק????
תודה לרופאים בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותשני03/01/2008
שלום,
אני בשבוע 7, הריון ספונטני עם תאומים (2 שקים נפרדים).
יש לי כמה שאלות במס' נושאים:
1. לא נדבקתי בעבר ב- cmv וכרגע אני במעקבים של בדיקות דם אחת לשבועיים שלושה כדי לוודא שחלילה כעת אני לא אדבק. עד איזה שלב בהריון יש להמשיך ולבדוק זאת כלומר - האם זה נכון שהדבקות ראשונית בשליש הראשון בלבד עלולה להזיק לעוברים?
2. בהריון עם תאומים בדיקת החלבון העוברי היא כמו בבדיקה עם עובר אחד? בשבוע 17 בערך?
מה נחשבת תוצאה שפחות ממנה נדרשת בדיקת מי שפיר (כפי שפחות מ- 380 בעובר יחיד)?
יש בכלל צורך בבדיקת חלבון עוברי או שניתן להסתפק בבדיקת שקיפות עורפית במידה ותוצאותיה תקינות כמובן.
3. כנ"ל לגבי בדיקת העמסת סוכר - עושים כרגיל? כמו עם עובר אחד?
4.בשבועיים האחרונים אני מרגישה לפעמים קוצר נשימה קל שגורם לי לעצור את הדיבור למשל כדי לקחת אויר וגם לא תוך כדי שיחה תחושה של מעט מחסור בחמצן שדורש לקיחת נשימות עמוקות.
האם זה אופייני למצב של תחילת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול03/01/2008יש להפנות השאלות לפורום הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא תמיכהמילי02/01/2008
שלום,
אני לאחר הזרעה שבוצעה אתמול עם זקיק אחד ולפני החזרת מוקפאים שצריכה להתבצע ביום ראשון.
ניתן לי כתמיכה משאף סופרפאקט ואני אמורה להתחיל להשתמש בו ממחר.
בעלון התרופה מצויין כי אין להשתמש בה במידה וקיים הריון.
רציתי לוודא שניתן להשתמש בתרופה ולשאול לגבי תופעות הלוואי שלה שכן ראיתי בעלון תופעות לוואי רבות.
בתודה מראש,
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא תמיכה
פרופ' שחר קול03/01/2008השימוש בסופרפאקט לתמיכה לוטאלית הוא ניסיוני ומבוסס על מעט עבודות מחקר.
שימוש ניסיוני מחייב מעקב הדוק אחר רמות האסטרדיול והפרוגסטרון במהלך השלב הלוטאלי.
השימוש בעת הריון כנראה לא מזיק, לפי נתונים הקיימים היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)