מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית עבה מידייטל24/12/2007
שלום לך ד"ר יקר,
האם יש דבר כזה רירית עבה מידיי?
האם רירית של 10-11 מ"מ נחשבת עבה מידיי?(מזריקה פיוריגון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול24/12/2007הרירית שלך היא מצויינת.
לא דקה מידי ולא עבה מידי.
בדיוק כמו שצריך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםמימי24/12/2007
האם לרירית לא הומוגנית, (בחלקה מגיעה עד 15 מ"מ ובחלקה עד 7 מ"מ) יש השפעה על השתרשות העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירת
פרופ' שחר קול24/12/2007כן, רירית לא הומוגנית מפחיתה הסיכוי להשתרשות העוברים.
רצוי לברר הסיבה למצב הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאני24/12/2007
שלום
1. מדוע אחוזי ההצלחה שלמוקפאים נמוכים יותר מהטריים? האם זה בגלל שלא כולם שורדים את
ההפשרה (ואז זה משפיע על הסטטיסטיקה) או שיש סיבות נוספות?
2. אתמול הוחזרו לי 3 עוברים מופשרים יפים (לדברי הרופא).(הופשרו שלושה ושלושתם שרדו את
ההפשרה). האם העובדה ששלושתם שרדו מעלה את סיכויי הכניסה להריון.
3. אחד העוברים המשיך להתחלק בזמן שבין ההפשרה להחזרה- האם לעובר זה סיכויי גדול יותר
להשתרש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' שחר קול24/12/2007כנראה שתהליכי ההקפאה וההפשרה פוגמים בסיכויי העוברים ליצור הריון.
יתכן ומראש בוחרים את הפחות "יפים" להקפאה, ואת ה"יפים" למחזור הטרי.
אם הוחזרו 3 עוברים יפים הסיכויים טובים מאוד.
עובר הממשיך להתחלק הוא עם סיכוי טוב להפוך להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון ו-E2***24/12/2007
שלום,
היתה לי הזרעה בתאריך 11/12 והתחילו לי דימומים מאד חלשים ב-21/12. הדימומים מעט התגברו אבל עדיין מדובר בהחתמות בלבד.
אני לוקחת פרוגינובה וסופרפקט כתמיכה.
הרופא שלי ביקש שאני אעשה בדיקת דם היום (רק פרוגסטרון ו-E2) כדי לראות אם אפשר להתחיל בטיפול.
הערכים שהיו לי היום הם: פרוגסטרון 20.9 ו-E2 1351.
מה זה אומר??? האם זה בגלל התמיכה שאני לוקחת??
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי פרוגסטרון ו-E2
פרופ' שחר קול24/12/2007איזה טיפול את אמורה להתחיל?
פרוגינובה מכיל אסטרדיול.
סופרפקט הוא אנלוג של GNRH.
אולי מתחיל הריון???
את הרי אחרי טיפול (הזרעה).
המצב מאוד לא ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות....
אני24/12/2007תודה על התשובה.
כשכתבתי "טיפול" התכוונתי שאני צריכה להתחיל בזריקות הורמונים (גונל F) לפני הפריה ובגלל שהדימומים התחילו ביום ה-10 ומאד חלשים התבקשתי לעשות בדיקת דם.
אני מבינה מדבריך שערכי ה-E2 יכולים להיות גבוהים בגלל שאני נוטלת פרוגינובה - נכון?
האם לדעתך יש סיכוי שמדובר בהריון? (הדימומים מעט התחזקו) או שיכול להיות שזו התחלה של ווסת?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
פרופ' שחר קול25/12/2007המצב ההורמונאלי לא מתאים לטיפול בגירוי שחלות לקראת IVF.
פרוגינובה מכיל אסטרדיול.
סיכוי קטן שיש הריון. שווה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםלילך24/12/2007
שלום,
ביום הרביעי לשאיבת הביציות בוצעה החזרה של שני עוברים (מתוך 3 שהתקבלו) שהתחלקו ל-4 תאים. כמו-כן, מאחר שהמעטפת של העוברים הייתה עבה, בוצעה פעולה (שאני לא יודעת את שמה) - ביצעו במעטפת חורים לשיפור ההשרשה.
1. האם בנתונים כאלו (חלוקה רק ל-4 תאים) יש סיכוי להריון?
2. מה החשיבות של הטיפול במעטפת? האם בשלב כלשהו העוברים אמורים לפשוט מעליהם את המעטפת?
3. כמה ימי מנוחה (בבית) נדרשים לאחר החזרה?
בהזדמנות זו, אני רוצה להודות לכם, רופאים יקרים, על תשובותיכם ועזרתכם הרבה במהלך כל מחזור הטיפול הנוכחי שלי. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
פרופ' שחר קול24/12/20071. במועד זה רוצים לראות 6 - 8 תאים. אך יתכן הריון גם מעובר של 4 תאים.
2. "עזרה בהנצה" נועדה לסייע לעוברים לבקוע מ"קליפתם" לקראת שלב ההשרשה ברחם.
3. מנוחה לא תשפיע על תוצאות הטיפול. אפשר לחזור לשיגרה ביום ההחזרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית תלת שכבתיתאתי24/12/2007
שלום לרופאים
רציתי לשאול מהי רירית תלת שכבתית, מה המשמעות של הדבר, והאם יש לכך השפעה על השרשת עוברים
תודה
לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית תלת שכבתית
פרופ' שחר קול24/12/2007הכוונה למרקם הרירית כפי שנראה באולטרסאונד בשלב השיגשוגי.
רירית תלת שיכבתית היא תקינה, ומתאימה להשרשת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבהגלית24/12/2007
מתאריך 12\12 DECAPEPTYL 0.1 עד 12\22
מתאריך 13\12 MENOPURE 4 ימים 5 אמפולות אחרכך 4 אמפולות
בתאריך 12\23 מעקב זקיקים שחלה ימנית 3 זקיקים בגודל 1.41 ס"מ , 1.65 ס"מ ועוד אחד קטן
בשחלה שמאלית 2 בגודל 1.64 ואחד קטן. עובי רירית 0.92 ס"מ
הרופא אמר לי לקחת באותו עום עוד 3 אמפולת MENOPURE ובשעה 22:30 זריקת PREGNYL 5000 2 אמפולות.
1. האם הזקיקים מספיק גדולים ?
2. האם הם יגדלו עוד ?
השאיבה ביום שלישי 12\25 בשעה 8:15* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת שאיבה
פרופ' שחר קול24/12/2007גירוי השחלות סביר, זקיקים מעל 16 ממ נחשבים "בשלים".
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגון וזקיקטל24/12/2007
בוקר טוב ד"ר,
ביום חמישי לאחר 3 ימיי הזרקת פיוריגון 75 יח' היו הבדיקות:
E2 433 progesteron 0.8
זקיקים 14מ"מ ו-11 מ"מ
אתמול (יום ראשון) לאחר 6 ימיי הזרקת פיוריגון 75 יח':
E2 1839 ROGESTERON 0.8
זקיקים : 15 מ"מ,13 מ"מ
שאלתי אליך היא האם זה הגיוני כי מיום חמישי עד ליום ראשון גדל הזקיק המוביל מ-14 מ"מ ל-15 מ"מ בלבד? האם זה תקין ?
שיהיה לך המשך יום נפלא :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגיון
פרופ' שחר קול24/12/2007העליה באסטרדיול מרשימה מאוד, ותקינה.
הזקיקים לא גדלים בקצב הצפוי.
יתכן בדיקה ע"י בודקים שונים, או מכשירים שונים.
לא נדיר שבודקים שונים יקבלו תוצאות שונות באותו הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל24/12/2007אז אם כך יש עדיין מקום לאופטימיות לדעתך?
או שבגלל שהזקיק לא גדל אין כ"כ מקום לאופטימיות החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה טובה
פרופ' שחר קול24/12/2007יש מקום לאופטימיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונים ביום החמישי לווסתשיר23/12/2007
על מה מצביעות תוצאות הבדיקות הנל ביום החמישי לווסת
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
1.46 )התוצאה
5.5
|
Prolactine | mIU/l | *
113
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
5.8
|
FSH | IU/l | *
10.7
|
Estradiol (E2) | pmol/l | *
228
|
Progesterone | nmol/l | *
2.6
|
Testosterone total Ichil | ng/ml | *
0.11 (התוצאה ********מתחת לנורמה
0.2 )
0.8
|
Testosterone Bioavailable | ng/ml | (
0 *
0.01 )התוצאה
0.16
|
DHEA-S | micmol/l | (
0.95 *
1.71 )התוצאה
11.7
|
Androstendion | ng/ml | (
0.5 *
0.61 ) התוצאה
2.7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונים ביום החמישי לווסת
פרופ' שחר קול24/12/2007פעילות יתר של בלוטת התריס (אם TSH פחות מ - 0.35 )
FSH מעט גבוה - רזרבה שחלתית מעט נמוכה.
אנדרוגנים נמוכים בנוכחות LH תקין, יתכן בעייה בתפקוד אדרנאלים.
פרולקטין - תקין.
אסטרדיול ופרוגסטרון תואמים יום 5 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf ונימול ביד ימיןרחלי23/12/2007
ערב טוב.
אני בת 30 ואני באמצע טיפול ivf (פרוטוקול ארוך).
בחודש האחרון לפני תחילת הטיפול ,התחיל לי נימול ביד ימין ,כאשר הוא מתחיל בלילה ועוד איזה חצי שעה בערך בבוקר.כשהתחלתי את הטיפול והגעתי לעשות בדיקת דם ,אז לא יצא דם מהוריד והנימול החמיר יותר.
לאחר מכן לקחו לי דם מיד שמאל וגם בקושי ויצא.
לאחר ה תייעצות עם רופא נאמר לי שיכול להיות שיש לי בצקת ולחץ על עצבים תחושתיים שגורם לקריש דם בווריד.
רציתי לדעת האם דבר זה יכול לפגוע בסיכויי ההצלחה של הטיפול?
והאם הבדיקות דם הרבות של הטיפולים יכולות לגרום לקריש דם בווריד?
אני לא יודעת אם יש קשר ,אבל לפני כמה חודשים עשיתי בדיקות של קרישות דם עקב 2 הפלות חוזרות והבדיקות יצאו תקינות.
מצטעת על הסיפור הארוך,תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
פרופ' שחר קול24/12/2007בדיקות דם חוזרות מאותו הווריד יכולות לגרום ליצירת קריש דם קטן ומקומי, וסתימת הווריד. לרוב זה חסר משמעות, וחולף מעצמו.
בצקת כללית ביד שתגרום לתחושת נימול אינה שכיחה, ומחייבת בדיקה מעמיקה יותר.
תחושת נימול יכולה להיגרם גם ע"י בעייה בעמוד השידרה הצווארי.
אין קשר להצלחת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחלי24/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Testosterone total Ichilשיר23/12/2007
מה המשמעות של Testosterone total Ichil נמוך
התוצאה | ng/ml | *
0.11 (
כשהטווח הוא בין -0.8 -0.2 ) האם זה קשור לFSH גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון
פרופ' שחר קול24/12/2007לגבי אישה - חסר משמעות.
לא קשור ל - FSH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf וצי'סטהשלי23/12/2007
שלום רב
בחודש ספטמבר עברתי כריתת חצצורה עקב הריון מחוץ לרחם בתחילת חודש ספטמבר (הריון שהושג ב IVF שלישי)
מאז עברתי טיפולIVF נוסף אשר כשל ודילגתי על חודש נוסף של טיפול עקב הורמונים גבוהים.
הייתי בטוחה כי החודש אני חוזרת לטיפול נוסף אך לצערי המחזור איחר ובבדיקת US גילו לי צ'יסטה ובבדיקת דם הערכים יצאו גבוהים, קיבלתי וסת ביום 20/12/07 ובבדיקת דם הערכים יצאו E2 255 ו P 7.5 היום 23/12 עשיתי בדיקת דם הערכים יצאו E2 104 ו P 1.1.
האם הורמונים הגבוהים הם כתוצאה מהצ'יסטה?
האם ניתן להתחיל טיפול נוסף של IVF? (אני ביום הרביע לוסת)
האם סיכויי הטיפול פחות טובים?
האם הציסטה מפריעה לטיפול? מה היית ממליץ לי לעשות? לחכות חודש נוסף?
(אינני מייצרת זקיקים רבים בטיפולים)
תודה רבה רבה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי
ד''ר דוד ישי23/12/2007ציסטה יכולה לשבש את הטיפול. היא יכולה להפרישהורמונים ולהפריע לדיכוי. אבל כמו שנראה ממה שתארת, ההורמונים היום תקינים. אם הציסטה נעלמה או היא בנסיגה אפשר להתחיל בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה וציפייהזוהר23/12/2007
שלום, אני דיי מבולבלת אשמח להבהרות ..
ביצעתי הזרעה ב 9/12 לאחר שלקחתי יום לפני אוביטרל ( זקיקים ביומיים שלפני היו 19 ורירית רחם 8 .( בגלל \שבת לא נבדקנו שוב ונקבעה הזרעה ל9/12 . ).
המחזור החודשי שלי לא כל כך סדיר בחמישה החודשים האחרונים היה כל 30 יום בבמוצע בחודש האמור לאחר 28 יום. ולהפתעתי בשבת האחרונה 22/12 ( לאחר 27 יום) לאחר שבועיים מההזרעה ( 9/12) הופיע לי דימום מיימי ( אם כל לא אופייני למחזור החודשי שלי ). היום יום אחרי כמעט ואין דימום רק לחץ גדול בבטן התחתונה. האם יש טעם לבצע בדיקת הריון <???? או שמא אין סיכוי שזה נקלט??
אשמח לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זוהר
ד''ר דוד ישי23/12/2007בודאי שיש סיכוי להריון. תעשי בדיקה.
תזכרי שהמחזור תוך כדי טיפול אינו ממש המחזור הטבעי שלך והוא יכול להתנהג אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון????מעיין23/12/2007
לרופאים המקסימים
8.12 שתי זריקות אוביטריל
10.12 שאיבה
13.12 החזרת שני עוברים 7+6 תאים (איכות טובה מאוד לפי הרופא)
היום 23.12 עשיתי בדיקה ביתית והיה קו מאוד בהיר (10 ימים אחרי ההחזרה)
האם ייתכן היריון או שאיריות ההורמון מהזריקות (15 יום אחרי הזריקה האחרונה)???? ביום שלישי יש לי בדיקת בטא אבל המתח הורג אותי!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום כרמית
ד''ר דוד ישי23/12/2007לא נראה לי סביר שבמרחק זמן כזה ישארו שרידים מהאוביטרל שישפיעו על בדיקת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקדם מידינטלי23/12/2007
היי !
יש לי שאלה שאני חושבת מיותרת אבל חייבת לשאול!
עשיתי החזרה של 2 עוברים(כל אחד 8 תאים)בתאריך ה20 לצדמבר (ביום חמישי)..
מהבוקר יש לי סחרחורת, ויש לי כאבים חלשים בבטן התחתונה כמו דקירות כאלה...
זה אומר משהו?
מוקדם מידי בכלל שארגיש משהו בשלב הזה?
או להיות אופטימית!!
תודה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי23/12/2007אופטימיות זהירה היא דבר חשוב. אבל את צודקת. זה מוקדם מדי בשביל תחושות שיכולות לכוון להצלחה או כשלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)