מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום לרופאיםאתי25/12/2007
שלום לרופאים, זה קצת ארוך אז אני מתנצלת מראש.
לפני 5 שנים התחיל לי דימומים בין המחזורים, זה התחיל בעיקר באמצע החודש עד המחזור, כאשר המחזור עצמו מגיע במועד הקבוע!. כשהחלו הדימומים הייתי עם גלולות, אז הרופא שינה לי את סוג הגלולות לחזקות יותר- זה לא הפסיק את הדימומים, גם הפסקת הגלולות בכלל לא עזר לדימומים הלא סדירים, הרופא שלח אותי בתגובה לבצע פרופיל הורמונלי - שיצא תקין, נשלחתי להיסטרוסקופיה- חלל הרחם נצפה תקין וללא ממצאים, אך מתוך הליך שגרתי נלקחה דגימה של רירית מתוך חלל הרחם- הדגימה הראתה חלקי פוליפ. הרופא שלח אותי שוב להיסטרו' אבל שוב לא נראה שום ממצא!. חשוב לציין שגם צילום רחם שעברתי, גם אולטרסאונד ואפילו ההיסטרוסקופיה לא העלתה שום ממצא.חשוב לציין שעם הזמן הצטמצמו הדימומים והם הופיעו בעיקר כמה ימים ד=סמוך למחזור, לא מדובר בהפרשות אלא דימומים. אני מנסה להרות במשך זמן מה ללא הצלחה, עברתי 3 מחזור איקקלומין, שלושה מחזורי זריקות והזרעות שנכשלו, החודש אני מתחילה הפריה!. השאלה שלי האם זה לא נמהר ללכת להפריה ללא אבחנה של הבעיה! האם ישנה בדיקה מעמיקה יותר ממה שכבר עשיתי וכדאי לעשותה?ואיך ז\ה שיש דימומים בלתי מוסברים?
סליחה על ההצפה, אבל אני ממש חרדה, אני לא צריכה לספר לכם שתהליך ההפריה הוא לא פשוט, ואני פוחדת שאני עושה אותו לחינם!
אשמח לתשובה
לילוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית
פרופ' שחר קול25/12/2007ההחלטה לפנות להפריה חוץ גופית בשלב זה היא סבירה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיולטל25/12/2007
שלום ד"ר
ב-20/12/07 : E2 433 פרוגסטרון 1.8
ב-23/12/07 : E2 1839 פרוגסטרון 0.8
ב-25/1207 : E2 1438 פרוגסטרון 3.8
מדוע חלה ירידה ב- E2?(מטופלת בפיוריגון 75 יח')
לפי הפרוגסטרון מתי לדעתך יתרחש הביוץ?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול25/12/2007הירידה לא ברורה.
אם לא היתה ירידה במינון הפיורגון, אולי עקב ירידת LH.
לא ניתן לקבוע מועדים בלי נתוני אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות השבחת זרענירה25/12/2007
תוצאות השבחת זרע נירה 24/12/07 11:25
שלום
אתמול עשיתי השבחת זרע והזרעה לאחר זריקות גונל
וזריקת אביטרל אבקש לדעת אך תוצאות ההשבחה
אמרו לי לפני ההזרעה שהזרע לא הכי טוב
האם יש סיכוי
GRADIENT ISOLATE RESUITS
CONCENTRATION - 8* 10./6
MOTILITY 90%
TOTAL MOTILE CEIIS 2.6* 10/6
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לנירה
טל25/12/2007שלום לך,
רציתי לדעת איך זה שנתנו לכם את כל ערכיי הזרע?
איפה עשיתם את ההשבחה ודרך איזה קופה?
אנחנו עושים את ההשבחות של בעלי בקופ"ח כללית ברחובות, והם לא רושמים את ערכיי הזרע,אלא רק את הנפח לפני ואחרי ולגבי התנועתיות האם טובה או טובה מאוד.
האם בקשתם לקבל את תוצאות הזרע בערכים מספריים ולא רק בתיאור כוללני של "לא טוב / "טוב" / או "טוב מאוד"?
תודה, שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות השבחת זרע
פרופ' שחר קול25/12/2007התוצאות סבירות. יש סיכוי .
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור?חסוי25/12/2007
שלום אני 7 ימים לפני המחזור רציתי לדעת אם אישה בהיריון יכולה לחוש כאבים כמו של מחזור וגם תחושה של מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן!!
פרופ' שחר קול25/12/2007מאוד לא ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ופוריותיעלי25/12/2007
בעלי חולה סכרת ומטופל בלנטוס 100 כבר 5 שנים , בשנים האחרונות לא היתה זקפה אך היה נוזל זרע- שפיכה (יש אורגזמה כל הזמן), ובתקופה האחרונה יש אורגזמה ותחושה של שפיכה אך אין יציאה של נוזל זרע.
בבדיקת זרע בשתן ללא חומר נוגד חימצון התגלה זרע בשתן.
בחודשיים האחרונים בעלי לוקח תרופה שנקראת פרוגינול (מקורה בתרופה לדיכאון), וקימת שפיכה של נוזל זרע אומנם מועטה יחסית לעבר אך קיימת שפיכה.
שאלתי: האם ניתן לבצע הזרעה והשבחה או שיש לפנות ל ivf?
יש לציין שיש לנו 2 ילדים בבית מהריונות טבעיים(בני 12,9 ), והבדיקות שלי הראו שהכל תקין.
תודה יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ופוריות
פרופ' שחר קול25/12/2007תלוי בבדיקת הזרע. אם יש זרע סביר עדיף לנסות קודם הזרעה תוך רחמית, לפני הפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
יעלי25/12/2007תודה רבה על התשובה המהירה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVMשולה25/12/2007
לאחרונה קראתי על טיפולי IVM. אשמח לקבל פרטים - האם אכן לא מלווים בטיפול הורמונלי, האם יש בארץ נסיון בטיפול זה ומה סיכויי הצלחתו יחסית לטיפולי IVF? האם הטיפול מומלץ גם לנשים שלא מנועות מלקבל טיפולי IVF?, האם קיימות מגבלות גיל לגביו וכו'. האם בתי החולים באזור ירושלים מבצעים טיפול זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVM
פרופ' שחר קול25/12/2007מדובר על שאיבת ביציות מזקיקים קטנים, ללא גירוי שחלות, והבשלת הביציות במעבדה.
הניסיון בארץ הוא די מוגבל, אך לפי הפרסומים בעיתונות העולמית יש תוצאות טובות.
ככל שהמטופלת צעירה יותר הסיכויים טובים יותר.
הקריטריון העיקרי להצלחה הוא מספר הזקיקים הקטנים בתחילת השלב הפוליקולארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםשלי25/12/2007
_נתוני_שחלה_ימנית
:זקיקים בגודל26 מ"מX26
נתוני_שחלה_שמאלית
הערות:נצפו זקיקים קטנים
עובי אנדומטריום 7 מ"מ
יום 12 למחזור?
האם אני מוכנה להזרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול25/12/2007זקיק לרוב לא מגיע לקוטר של 26 ממ
אולי את אחרי טיפול באיקקלומין?
האם המעקב תיעד את התפתחות הזקיק הזה?
האם היו בדיקות דם במקביל?
אולי מדובר על ממצא ציסטי בכלל?
קשה מאוד ליעץ לך עם המידע הנתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב זקיקים
שלי26/12/2007נכון אני נמצאת בטיפול באקקלומין.
שכחתי לציין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול הכנה להחזרה או ביוץ טבעישירה25/12/2007
שלום רב רופאים יקרים!
זו השאלה. אני לקראת החזרת מוקפאים. הרופא הציע פרוטוקול הכנה עם כדורים(פרוגינובה ואוטרוגסטן) או להמתין לביוץ טבעי. שכן בטבעי אפשר גם לנסות הזרעה במידה והמוקפאים לא מוצלחים. מה מקובל יותר?(אני מנסה שנתיים בהזרעות ללא הועיל).
מתוך 4 מוקפאים לכמה מהם הסיכויים לצלוח את ההפשרה? ונניח באופטימיות שארבעתם טובים, מה אז? או לחילופי חילופין אחד בלבד שורד והלא הסיכויים של בודד הם קלושים עד מאד. האוכל לוותר על הטיפול? תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרה
פרופ' שחר קול25/12/2007מבחינת התוצאות - אין הבדל בין הכנה תרופתית לטבעית.
מידע על מחזור הפשרה
אם יש 4 עוברים קפואים מאוד לא סביר שכולם לא ישרדו את התהליך.
תמיד אפשר לוותר על הטיפול, אם כי ראיתי הריונות רבים מהחזרה של עובר אחד במחזור הפשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותליה24/12/2007
ד'ר שלום
ברצוני לדעת איזה טיפולים אני הולכת לעבור אם יש לי שחלות פוליציסטיות.
האם הטיפול יעזור ואני הכנס להריון או לא בטוח שהטיפולים יצליחו?
והאם מעכשיו בכל הריון אני אצטרך לעבור טיפןלחם?
ותסביר לי קצת בבקשה מזה שחלות פוליציסטיות?
ומה אני חייבת להפסיק לעשות לפני הטיפולים?
תודה רבה אל תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
פרופ' שחר קול25/12/2007אם מדובר בבעית ביוץ יש סיכוי מצויין שבעזרת טיפולים תרופתיים יושג הביוץ, והריון.
מידע נוסף לגבי ביוץ.
בשורה התחתונה - אם את צעירה יש סיכוי מצויין להריון.
מידע לגבי מה לעשות לפני הטיפולים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד'ר
ליה25/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקה הורמונליתנועה24/12/2007
שלום,
אשמח לקבל עזרה בפענוח תוצאות בדיקת הפורסטגן אותה עשיתי ביום ה 23 למחזור (יום 21-22 היו בסופשבוע)
ESTRADIOL (E-2) pmol/L 417
PROGESTERONE nmol/L 3.4
את הבדיקות ביום3-5 ערכתי במחזור הקודם והתוצאות היו -
TESTOSTERONE- TOTAL nmol/L < 0.7
SHBG nmol/L 70.00
0.4 FREE ANDROGEN INDEX
ESTRADIOL (E-2<200
17-OH-PROGESTERONE nmol/L 1.08
- FSH IU/L 15.8
PROLACTIN mIU/L 200.8
- PROGESTERONE nmol/L 3.8
DHEA SULPHATE µmol/L 3.99
תודה ולילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקה הורמונלית
פרופ' שחר קול25/12/2007הבדיקה ביום 23 אומרת שלא היה ביוץ.
לגבי הבדיקה ביום 3 - 5 יש לציין ערך FSH גבוה, אך אמין (במקביל לאסטרדיול נמוך) המשקף רזרבה שחלתית נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVMטלולי24/12/2007
שלום רב,
אני מאובחנת כמנופואז מלידה(מעולם לא קיבלתי מחזור טבעי) , פוליציסטית עם מבנה שחלה תקין והטרוזיגוטית לפקטור 2 ובעיית תת ספיגה של ברזל ועקב כך אנמיה לאחר 3 הפלות רצופות וללא ילדים, עוברת טיפולי פוריות כולל IUI וזריקות הורמונים מזה כ 3 שנים.אמי וסבתי הבריאו מסרטן השד (שאובחן כסוג הקשה ביותר של סרטן השד). לאחרונה אישרו לי לעשות IVF(לבעלי זרע תקין ספירה 67 מליון 76% תקינים ותנועתיות 65%) וכירורג שבדק אותי המליץ לי שלא להמשיך ולהזריק הורמונים שכן ממילא אני נמצאת בקבוצת הסיכון לסרטן השד.גם לפני ששמעתי את דעתו חששתי מן העניין הזה.לאחרונה שמעתי על טיפול IVM וברצוני לדעת האם הוא מומלץ? האם נכונה הבנתי שלא צריך זריקות הורמונים בכמויות גדולות -אם בכלל? האם מכוסה בסל הבריאות כמו IVF וביאזה בתי חולים בארץ מבצעים את הפרוצדורה. תודה על תשובתכם.ישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVM
פרופ' שחר קול25/12/2007מדובר על שאיבת ביציות מזקיקים קטנים, ללא גירוי שחלות, והבשלת הביציות במעבדה.
לגבי נושא ההורמונים יש לזכור כי במהלך ההריון האסטרדיול והפרוגסטרון עולים מאוד, ולתקופה ארוכה. האם כל הגורמים נתנו הסכמתם לחשיפה כה מסיבית להורמונים?
אני מאמין ש - IVM מכוסה כמו IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמיכאלה24/12/2007
שלום ד"ר,
אלו תוצאות אולטרסאונד זקיקים שלי שלי :
בתאריך 7/12/07 יום 13 למחזור גודל רירית 11.2 וגודל זקיק 16
בתאריך 9/12/07 יום 15 למחזור גודל רירית 12.8 וגודל זקיק 20
בתאריך 10/12/07 יום 16 למחזור גודל רירית 13 וגודל זקיק 21
בתאריך 12/12/07 יום 18 למחזור גודל רירית 13 וגודל זקיק 17
האם בייצתי ביום ה 15 וה 16 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירב
ד''ר דוד ישי24/12/2007אולי. ואולי ביום ה 17 . קשה לדעת רק לפי האולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התשובה המהירה והמפורטת
שרון24/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות עליית בטאשרון24/12/2007
ב 1.12 ביצעתי החזרת מוקפאים
ב 16.12 בטא 360
ב 18.12 בטא 824
ב 20.12 בטא 1622
ב 24.12 (4 ימים אחרי) בטא 5438
1.אבקש לדעת האם עליית הבטא תקינה על אף שלא הכפילה עצמה פי 2
2.האם ב 25.12 (יום ג) 25 יום לאחר ההחזרה ניתן לבצע בדיקת אולטראסאונד ולוודא תקינות היריון כולל דופק עובר
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לינוי
ד''ר דוד ישי24/12/2007עלית הבטא תקינה. ב 25/12 תהיי בשבוע 5 וקצת. לדעתי מוקדם מדי לאולטרסאונד, אלא אם רוצים רק לודא שההריון ברחם. הגיל האופטימלי לדעתי הוא 7 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי הריריתגל24/12/2007
לאחר חמישה ימים עם כדור איקקלומין נצפו שלושה זקיקים 19-20. ועובי רירית - 6. מה צריך להיות עובי רירית להתפתחות של הריון תקין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד''ר דוד ישי24/12/20076 מ"מ הוא הגבול בין רירית דקה עם סיכויי הריון נמוכים יותר ובין רירית תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?אור24/12/2007
אני לפני הפריה שניה. מתחילה במשאף מחר.
התגלתה בעיה באוזן בעקבות דלקת ויש לי ירידה בשמיעה ועדיין לא סיימתי את האבחנה.
בהתחלה הרופא אמר שאולי אני אצטרך סטרואידים. השאלה שלי מה קורה אם בתחילת הטיפול אני אצטרך לקבל סטרואידים???
לא יודעת אם להתחיל מחר או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי24/12/2007הסטרואידים לא יפריעו, אבל אני בדיעה שלא הגיוני להתחיל טיפול כאשר יש בעיה רפואית חריפה שעדיין לא יודעים כיצד היא תתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)