מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה ושימוש באנטיביוטיקה וסטרואידיאור30/12/2007
בעקבות דלקת חריפה באוזן וירידה בשמיעה קבלתי אנטיביוטיקה וסטרואידים. אני מחכה למחזור שאמור להגיע בימים הקרובים כדי להתחיל פרוטוקול חדש. אני צריכה ליטול עוד 3 ימים סטרואידים מסוג פרידנסון ואנטיביוטיקה במשך 7 יימים.
אם אני אקבל מחזור אני יכולה להתחיל בפרוטוקול יחד עם התרופות????
ואם (מקווה שלא) לא ניתן להתחיל טיפול אז מתי כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי30/12/2007לדעתי אין סיבה לדחות את הטיפול בגלל התרופות שאת מקבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי30/12/2007
ביום רביעי האחרון היה אמור להתרחש הביוץ עפ"י השערה וטיפול באיקקלומין (החודש לא לקחתי אוביטרל). באותו יום עשיתי בדיקת דם להריון והתוצאה היתה שלילית. עד היום עוד לא קיבלתי מחזור. ממה זה יכול לנבוע ומה לעשות כעת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד''ר דוד ישי30/12/2007לא כל כך ברור לי ממה שכתבת מה בדיוק קרה. אם הביוץ היה ביום רביעי האחרון, אין שום סיבה שתקבלי את הוסת בימים אלה. ( הוסת אמור להופיע כ - 14 יום לאחר הביוץ )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
חסוי30/12/2007סליחה על אי ההבנה והטעות. ביום רביעי האחרון עברו 14 יום מאז היום המשוער לביוץ (לפי מעקב זקיקים), הבדיקה ביום זה היתה שלילית אך עדיין לא קיבלתי מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםסיון30/12/2007
היי
עשיתי כבר 2 הפריות ושתיהן נכשלו(תמיד החזירו לי 2עוברים וכל אחד מהם 8 תאים)
השאלה שלי היא בפעם האחרונה הקפיאו לי 2 עוברים בעלי 7 ו 6 תאים..
האם לעבור החזרה של המוקפאים או שוב את כל התהליך של השאיבה ..
האם למוקפאים יש סיכוי כמו לתהליך הרגיל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון
ד''ר דוד ישי30/12/2007בודאי שלמוקפאים יש סיכוי. גם אם הסיכוי מעט נמוך מזה של הטריים, אין הגיון בלהתחיל טיפול חדש לפני החזרתם לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולמימי30/12/2007
ד"ר שלום!
אני בת 25, בעלת שחלות פוליציסיטות, מנסה מזה קרוב לשנתיים להרות באופן טבעי, כאשר ב3 החודשים האחרונים נטלתי איקקלומין.
בחודש הראשון הגבתי והיה ביוץ, אולם לא ביצענו הזרעה.
בחודש השני לא היה ביוץ וקיבלתי מחזור לפני הזמן.
בחודש השלישי הגבתי, ניצפו שני זקיקים גדולים, אוביטרל, הזרעה ובדיעבד מסתבר שכן היה ביוץ, אולם לא נקלט הריון.
אני כרגע מטופלת אצל רופאת נשים שאיננה מומחית לפריון, בעצתה, הועברתי למומחית לפריון ויש לי תור אליה ליום ראשון.
יחד עם זה בעצת הרופאה הנוכחית החלטתי ליטול חודש נוסף איקקלומין ולקוות לטוב.
האם חודש רביעי באיקקלומין יכול להיות מועיל או שאם עד היום לא נקלט הריון עם איקקלומין אין טעם?
שאלה נוספת היא לגבי המעבר לזריקות, הבנתי שבטרם עוברים לזריקות מומלץ לבצע צילום רחם. האם ההמלצה תקפה גם לגבי פוליציסטיות?
האם הטיפול שהציעה הרופאה, היינו, סיבוב רביעי ואחרון באיקקלומין, צילום רחם ומעבר לזריקות הוא הטיפול היעיל במקרה שלנו?
תודה רבה!
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מימי
ד''ר דוד ישי30/12/2007נראה לי הגיוני לתת עוד סיכוי של מחזור אחד לאיקקלומין. בסה"כ הוא לא קיבל את הצ'נס שלו.
נכון חושבת הרופאה שמציעה לעשות צילום רחם לפני התחלת טיפול בזריקות. גם אם הסיכוי למצא בעיה מכאנית קטן, צריך לשלול את האפשרות הזאת לפני הטיפול.
אם תגיעי לשלב הזריקות, אני ממליץ לעשות אותו אצל רופא מומחה בתחום או במרפאה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותג'ודי30/12/2007
היי בוקר טוב
חודש שעבר עברתי טיפול IVF ללא הצלחה
החודש הייתי בהפסקה וכמובן מנסים טבעי
כבר כמה ימים שלפעמים אני רואה בשירותים טיפטיפה ממש כמו שיערות בצבע חום(לא תמיד)
ומיום חמישי אני סובלת מבחילות מאד חזקות.
תאריך מחזור האחרון היה ב 6/12
אני אמורה לקבל מחזור ב 5/01 האם יכול להיות שקרה נס ואני בכל זאת בהריון טבעי????
אודה על תשובה מהירה
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות ועייפות
חן אגסי30/12/2007שלום דוקרטור
לפני כ10 חודשים ילדתי ת ביתי הראשונה לאחר מספר חודשים החלץי לקחת את הגלולות למניעת הריון היו פעמים מספר בימים שונים ששכחתי לקחת ביומיים האחרונים החלו לי בחילות כאשר אני מתעוררת בבוקר ועייפות בצהרי היום , עשיתי בדיקה ביתית ולא נראה כל סימן להריון, ייתכן שאני בהריון מה לעשות?
תודה חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ג'ודי
ד''ר דוד ישי30/12/2007כמובן שזה אפשרי. אבל לא הייתי בונה על הסימנים שציינת. הבחילות מתחילות בד"כ בשלב יותר מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני הזרעהשלי30/12/2007
התבקשתי לעשות בדיקות לפני הזרעה.
מה פשר הבדיקות? האם תקין?
אני בטיפול אקקלומין.
DHEA SO4 3.20 UMOL/L ( 0.80- 13.60) (.*.......)
החל מתאריך 29.7.2007 שונתה השיטה וערכי הייחוס
ESTRADIOL(E2) 2206.00 PMOL/L
REFERENCE VALUES:
FOLLIC. 88-419
MID C. 227-1960
LUTEAL 150-1009
POST M. UNDETECT.-130
FSH 7.70 MIU/ML
LUTEAL......1.7-9
MID.CYCLE...4.5-22.5
FOLLIC......3.8-10
POST MENOP..20-125
HCG QUANT.(S) 1.00 IU/L
LESS THAN 3.0 IU/L :NEGATIVE
MORE THAN 25.0 IU/L : POSITIVE
LH 13.50 MIU/ML
LUTEAL.........1.2-12.6 ) FEMALE
( MID.CYCLE........19-103)
( FOLLICULAR........2.0- 11)
( POST MENOPAUSAL...11-59)
PROGESTERONE 3.70 NMOL/L
( FEMALE: FOLLIC......1.0-4.8
LUTEAL....9.0-69.0)
POST-MENOP..NON-DETECT-3.0)
PROLACTIN 231.00 M/UL ( 71.00- 566.00) (..*......)
TESTOSTERONE 2.02 NMOL/L ( 0.34- 3.12) (....*....)
TSH 3.97 MIU/ML ( 0.34- 4.50) (.......*.)
BL.GR.-RH AB RH POSITIVE
COOMBS INDIRECT NEGATIVE
CMV-IGG 1.40 IU/ML POSITIVE
NEGATIVE :< 0.4 IU/ML
BORDERLINE : 0.4-0.6 IU/ML
POSITIVE :> 0.6 IU/ML
CMV-IGM NEGATIVE
HBS ANTIGEN 0.01
(NEGATIVE < 0.05 IU/ML)
(POSITIVE >= 0.05IU/ML)
ANTI HBS 2.29 MIU/ML
NEGATIVE <10 MIU/ML
POSITIVE >=10 MIU/ML
HCV ABS NEGATIVE
RUBELLA -IGG 19.30 IU/ML
עד 15 : לא מחוסן
30-15 : כ"ל נוגדנים נמוך
יותר מי 30 :מחוסן
TPHA 0.01 Negative
VDRL NEGATIVE
ANDROSTENED. 7.80 NMOL/L ( 1.20- 10.60) (.....*...)
FREE TESTOST. 2.00 PMOL/L ( 0.19- 8.90) (.*.......)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי
ד''ר דוד ישי30/12/2007המכתב שלך מאד עמוס ומורכב. אם הצלחתי להבין אותו כראוי, נראה לי שכל הערכים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות לפני מחזורג'ודי30/12/2007
היי בוקר טוב
חודש שעבר עברתי טיפול IVF ללא הצלחה
החודש הייתי בהפסקה וכמובן מנסים טבעי
כבר כמה ימים שלפעמים אני רואה בשירותים טיפטיפה ממש כמו שיערות בצבע חום(לא תמיד)
ומיום חמישי אני סובלת מבחילות מאד חזקות.
אני אמורה לקבל מחזור ב 5/01 האם יכול להיות שקרה נס ואני בכל זאת בהריון טבעי????
אודה על תשובה מהירה
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרון היה 6/12
ג'ודי30/12/2007שכחתי להגיד שמחזור אחרון היה ב - 6/12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמעיין30/12/2007
ביום 12 להחזרת שני עוברים בטא 156, ביום ה14 בטא 420, היום ה17 ויש לי כאבים כל הזמן בגב תחתון?? האם הכאבים מעידים על משהו מסוכן??? ועוד שאלה האם הבטא יכולה להעיד על תאומים?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול30/12/2007כאבים יכולים להיות ממקורות רבים ומגוונים, החל בהריון תקין, עבור דרך הריון חוץ רחמי, שיזור שחלות, גירוי יתר שחלתי, ועוד.
לכן, עדיף להיבדק.
הבטא יכולה להתאים לעובר אחד אך גם להתאים לתאומים.
אין מנוס מהמתנה לאולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתטטככ29/12/2007
שלום רב
אני נשואה ואם ל- 2.
ניסיתי להכנס להריון כשנה וחצי ללא הצלחה.
הריון ראשון הצלחה עם אקגלומין ושני ללא כל התערבות.
לאחר בדיקה במכון פריון וצילום רחם התברר שישנה סתימה באחד המעברים של החצוצרה, בנוסף לבעלי ספירת זרע נמוכה של כמות ושל תנועתיות.
הומלץ על הפריה חוץ גופית.
האם אכן זוהי הדרך המומלצת ביותר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית
פרופ' שחר קול30/12/2007בהנחה שאת נשואה לאותו בעל שהוא אביהם של הילדים, ניתן להסיק שהזרע מסוגל להפרות, למרות שאולי במיקרוסקופ הוא לא "מבריק".
לגבי החצוצרות - יש לברר בדיוק את אופי החסימה ומיקומה. אולי אפשר לפתוח?
בנוסף, יש לשקול ניסיון השגת הריון בטיפולים המבוססים על הזרעה תוך רחמית.
יש לקחת בחשבון גם את גילך, שכן אחרי הכל, כנראה שלהפריה חוץ גופית הסיכויים הטובים ביותר להשיג הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון ואספיריןטל29/12/2007
מדוע נותנים במקרים מסוימים את התרופות פרדניזון ואספירין? במה הן עוזרות לתהליך ההפריה ומה בעצם הן עושות? עד מתי נהוג לתת אותן לאשה במידה ויש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון ואספירין
פרופ' שחר קול30/12/2007לרוב, מדובר בטיפולים אמפיריים.
כלומר, אין עדות מדעית ברורה לשיפור המושג מבחינת הריונות תקינים.
במצבי קרישתיות יתר מסויימים יש מקום לאספירין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
טל30/12/2007תודה על התשובה, אבל לא בדיוק הבנתי מה הפעילות של שתי התרופות הנ"ל בגוף? אני מבינה שאספירין קשור לקרישיות יתר- האם הוא מדלל דם? ומה לגבי הפרדניזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון
פרופ' שחר קול31/12/2007מדובר בסטרואיד, המחקה הפרשת גלוקו-קורטיקואידים ע"י בלוטת האדרנאל.
ניתן במיגוון רחב של מצבים רפואיים, כולל במחלות דלקתיות שונות.
כמו כן ניתן במצבי PCO להקטין הפרשת אנדרוגנים.
ניתן גם במצבים אמפיריים כפי שציינתי לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמור29/12/2007
תודה רבה על תשובתך הקודמת יש לי שאלה נוספת:
החזרנו מוקפאים ביום ה' שהיה ,היום יום ש' קיימנו יחסי מין האם יכול להגרם נזק לעוברים האם טווח הזמן קצר מידי לפעילות שכזו? לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' שחר קול30/12/2007לא, יחסים לא ישפיעו על הצלחת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןאנונימית29/12/2007
לרופאים שלום,
האם עדיף לקחת אנדומטרין ביום ההחזרה רק אחרי ההחזרה או שאין לזה משמעות ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי29/12/2007אם מדובר בהחזרה של עוברים טריים לאחר שאיבה, אפשר כך ואפשר. זה לא ממש משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה מה עושים?דנה29/12/2007
שלום רב לכם,
בבירור אצל רופא פוריות אחרי 4 שנים שלא מצליחים להיכנס להריון נמצא פרוגסטרון גבוה: 9 ביום השלישי למחזור. אני בת 29 ויש לי גם אקנה. הרופא אמר לעבור מיד ל-IVF אבל אנחנו קצת חוששים ותוהים אם לא כדאי קודם רק תרופות ולהמשיך לנסות רגיל.
חזרנו לרופאת משפחה עם התוצאה והיא המליצה לבדוק סינקטין (מקוה שכתבתי נכון), בדיקה של הורמון OHPROGESTERONE שבע עשרה (??) או משהו כזה, ולא להתחיל IVF בנתיים. למי אתם ממליצים לשמוע ומזה ההורמון שהרופאת משפחה רוצה לבדוק ולמה? האם באמת צריך לבדוק את זה או להתחיל מיד בטיפולים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורנה
ד''ר דוד ישי29/12/2007המידע שמסרת חלקי ביותר. קשה לי להניח שהרופא שלך המליץ על מעבר ל IVF רק בגלל ההורמון הגבוה. ולגבי ההורמון. אני מניח שמדובר ב 17OHP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרין ונסיונות כניסה להריוןשוש29/12/2007
לאחר מספר נסיונות כושלים להכנס להריון עם תרומת ביצית הוחלט לתת לי מיקרופירין 100
לפני הנסיון הבא, רמת ה-PLT היא 530. האם זה יכול להעלות את הסכויים או שאין לזה משמעות?
שאלה נוספת האם מותר לשלב מיקרופירין עם תוספי מזון כמו ויטמין E ו-Q10
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שוש
ד''ר דוד ישי29/12/2007אפשר לקחת אספירין עם התרופות שציינת. האם יש סיכוי שזה יעזור. התשובה היא כן. נזק, זה כנראה לא יעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתר נפלא למידע - האתר של ד"ר קולגילי29/12/2007
נכנסתי לאתר של ד"ר קול ופשוט יש שם הסברים מפורטים על כל השלבים השונים ועל כל האבחנות השונות. זהו מקור מידע מצוין. ממליצה לכולן.
כל הכבוד לך על האתר ועל איך שהוא מאורגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
פרופ' שחר קול29/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)