פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ניסיון להרות
    חסוי
    11/11/2007

שלום יש לי בעיה תמיד לפני הסקס אני מתפנה לשירותים
    אבל בזמן הסקס עוד פעם בא לי תכיפות במתן שתן
    אני מנסה להכנס להיריון רציתי לדעת ממה זה נובע?<

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניסיון להרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום

ד''ר דוד ישי
    11/11/2007

הצורך במתן שתן אחרי הסקס קשור לגרוי של השלפוחית וצינור השתן בזמן הסקס. אבל אם את מנסה להרות, מאד רצוי שתתאפקי ותשארי שוכבת כ 15-20 דקות ורק אח"כ תקומי לשירותים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזמון הזרעה
    תיקי
    11/11/2007

לאחר 4 מחזורי טיפול שלא צלחו,
    במחזור הנוכחי מטופלת 10 ימים בפוריגון. עשיתי היום בדיקות דם (לפני אוביטרל) ואלו התוצאות:
    E2-2545
    Lh - 3.70
    פרוגסטרון - 2.20

זקיקים מובילים : 20X21 , 20X20 והשאר קטנים .

ע"פ תוצאות האולטרה סאונד , הונחיתי להזריק אוביטרל מיידית , הזרקתי בשעה 10:00 וההזרעה נקבעה למחר
    בשעה 11:00 .
    רוצה לשאול: האם תזמון ההזרעה נכון? ואם כן מתי יהיה הביוץ? או שהוא כבר... ושאלה חשובה נוספת: האם כדאי
    לעשות הזרעה נוספת מחרתיים (יום שלישי), כדי לכסות את חלון ההזדמנויות או שזה יהיה כבר מאוחר מידי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזמון הזרעה

הוספת תגובה

• שלום תיקי

ד''ר דוד ישי
    11/11/2007

הביוץ מתרחש 36 שעות לאחר הזרקת האוביטרל. לכן תזמון ההזרעה הוא נכון ולכן גם הרעיון של ההזרעה הנוספת הוא טוב , אם כי המשמעות של הזרעה שניה גדולה יותר כאשר איכות הזרע אינה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות צהבהבות
    רעות
    11/11/2007

שלום,
    אני בת 31 ומנסה כבר מספר חודשים להיכנס להריון.
    כיום מחכה לסופ"ש לגלות האם המחזור יגיע או יעשה אותי מאושרת ולא :-)

זה כבר 4 ימים שיש לי הפרשות צהבהבות ובכמיות גדולות מבדר"כ, כמו כן מידי פעם גם צורב קצת.
    האם זה הגיוני? האם זה טבעי?
    מה זה יכול להיות? יכול להיות אולי דלקת?
    או זה יכול אולי לסמן את הדבר שאני רוצה בו מכל??
    אני מתלבטת אם לגשת לרופא שלי.. אך אמרתי שלפני כן אשאל כאן בפורום אולי....

תודה
    רעות

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות צהבהבות

הוספת תגובה

• שלום רעות

ד''ר דוד ישי
    11/11/2007

לצערי ההריון לא מתבטא בהפרשות מסוג מסויים. ההפרשות שלך נשמעות לי יותר כמו זהום פטריתי. גשי לרופא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 42 ????
    bade
    11/11/2007

בוקר טוב.
    אחרי כ13 מחזורי טיפול ivfנכנסתי להריון טבעי,ילדתי בת היום בת שנה וחצי.אני היום בת 42 מעונינת מאוד להיכנס להריון,לא מצליחה טבעי,מתלבטת לגבי חזרה ל ivf.עשיתי בדיקןת פרופיל,מה הסיכויים להתחיל?בדיקות ביום הששי למחזור-lh-3.4' ' fsh 6.2 -estradiol 202 progesteron 1.5 prolactin 210

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 42 ????

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דוד ישי
    11/11/2007

הסיכויים של אישה בגילך להרות בטיפול IVF הוא להערכתי כ 10% או פחות למחזור טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ומחזור חודשי
    שני
    11/11/2007

שלום,

עד כמה שכיחה התופעה של הופעת דימום (מחזור חודשי כביכול) בתחילת הריון?
    האם מדובר בדימום רגיל של כ-5 ימים כמו מחזור חודשי?
    אני מנסה להרות, המחזור הגיע בדיוק בזמן אך למשך 3 ימים בלבד...
    מנסיונכם, האם קיים סיכוי שאני כן בהריון?

תודה,
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ומחזור חודשי

הוספת תגובה

• דימום

פרופ' שחר קול
    11/11/2007

דימום בתחילת הריון שכיח מאוד. פעמים רבות הוא נראה לאישה כמחזור רגיל.
    אם יש ספק - עדיף לבצע בדיקה להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקקלומין
    ליאת
    11/11/2007

שלום רב!
    אני בת 26 מנסים להרות כבר 11 חודשים.
    החודש אני צריכה להתחיל טיפול באיקקלומין.
    קיבלתי 2 כדורים ליום למשך 5 ימים.
    ברצוני לדעת האם זה הרבה להתחלה?
    מה הסיכוי שהפעם זה יצליח ?
    שאלה נוספת:
    בקיום היחסים אנו משתמשים בהמון שמן בעת החדירה.
    האם יש קשר בין השמן לאי כניסת הריון?
    תודה רבה!
    ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    איקקלומין

הוספת תגובה

• סיכויים

פרופ' שחר קול
    11/11/2007

הסיכוי סביב 15% לחודש אחד.
    יש לדעת יותר פרטים לגבי הברור שעברת.
    שימוש בשמן עלול להיות בעייתי - עלול לגרום נזק לזרע.
    ניתן לשלב הזרעה תוך רחמית עם הטיפול שאת מקבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תהליך טיפול
    שואלת
    11/11/2007

שלום רב,

אני ובעלי נמצאים בטיפולי פוריות כבר שנה. לפני כן, ניסיונות טבעיים במשך חצי שנה.לא הושג הריון.
    יש לי ילדה בת 4.10 מהריון טבעי (עם אותו הבעל). יש לציין כי בהריון הראשון לא היו כלל קשיי כניסה להריון (נכנסנו להיריון מייד!!!). ילדתי את בתי בניתוח קיסרי (בשל מיעוט מי שפיר ומשום שהיא לא התהפכה- מצג עכוז).
    ידוע לנו כי בעלי סבל מוריקוצלה והוא עבר ניתוח ב- 7.2007 לשם תיקון הפגם. הפגיעה הנה בעיקר במורפולוגיה, על פי בדיקה אחרונה באוקטובר- 7% תקינים.
    מאז עברתי טיפול בגונל + 2 הזרעות שלא הצליחו.
    במשך השנה הקודמת עברנו 3 הזרעות על בסיס ביוץ טבעי.
    צילום רחם- תקין, אולם ישנה הרחבה בחצוצרות. מה זה אומר? ממה זה נגרם?
    האם יש בכלל טעם בטיפולים בגונל + הזרעות?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך תהליך טיפול

הוספת תגובה

• חצוצרות

פרופ' שחר קול
    11/11/2007

יש להתמקד בנושא החצוצרות.
    הרחבת חצוצרות עלולה לגרום לחסימה, ואף להקטין הסיכוי להריון ב - IVF.
    הרחבה יכולה לנבוע מזיהום קודם, וכן על רקע ניתוח קיסרי קודם.
    לדעתי, אין טעם בהזרעות לפני שיודעים בדיוק מה קורה עם החצוצרות.
    ניתן לשקול לפרוסקופיה כדי לאבחן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

שואלת
    11/11/2007

התייעצתי בנושא עם הרופא המטפל והוא טען שאינו רואה מקום להתערבות כירורגית בשלב זה.
    במה כרוכה הלפרוסקופיה מבחינה ניתוחית ומבחינת ההחלמה?
    האם לא נהוג לערוך בדיקות קודמות לפני ביצועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלתי

שואלת
    11/11/2007

מדובר על הרחבה כרגע שנראתה בצילום רחם ולא על חסימה. היה מעבר תקין של הנוזל והדגמה תקינה של חלל הרחם לפי הממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הזריקות
    שני
    11/11/2007

האם הזריקות של הדקפפטיל והגונל מוזרקות באותה צורה שמזרי\קים אינסולין.
    האם ניתן להזריק באותו מגוון של מקומות או רק בבטן?

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי הזריקות

הוספת תגובה

• זריקות

פרופ' שחר קול
    11/11/2007

הזריקות ניתנות מתחת לעור. המיקום בגוף - לא חשוב. בבטן נוח כי יש גישה פשוטה להזרקה עצמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בוקר טוב לד"ר המקסימים
    מישמיש
    11/11/2007

השאלה שלי היא כזו עשיתי הזרעה ב5 לחודש מתי לעשות את הבדיקת דם בתקווה שלא אקבל את המחזור ב16 כרגיל

הוספת תגובה

• מתי

פרופ' שחר קול
    11/11/2007

14 יום לאחר ההזרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה ייעוץ בבקשה
    דני
    10/11/2007

שלום רב, אני בשבוע 5 להריון, הבטא עולה באופן תקין והשבוע יש לי אולטראסנוד ראשון שבו אני אמורה לראות כבר שק הריון.
    ההריון התחיל במעט דמם ביום האיחור ומאז לא היה כל דימום.
    היום בשירותים בניגוב מצאתי על הנייר כתמי דם בצבע ורוד בהיר (לא ראיתי אף פעם צבע כזה).
    מה זה יכול להיות?
    והאם כשהבא עולה באופן תקין עדיין קיימת סכנה בדימומים האלה?
    מה מומלץ לעשות (היה לי אולטראסנוד לפני יומיים הכל היה תקין ויש לי אולטראסנוד ביום רביעי הקרוב).

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה ייעוץ בבקשה

הוספת תגובה

• שלום דנית

ד''ר דוד ישי
    10/11/2007

דימום כזה יכול להיות קשור להשרשה של העובר או להתחלה של הפלה. אין מה לעשות מלבד מאשר לעקוב באולטרסאונד ולראות כיצד יתפתחו העניינים. אני אישית לא אוהבלעשות אולטרסאונד בשלב כל כך מוקדם ( אלא אם יש חשד להריון מחוץ לרחם ). זה הרבה פעמים יותר מלחיץ. אני מקוה שאצלך זה דימום של השרשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    אילה
    10/11/2007

1. אני בתחילת היריון. (שבוע 4 או 5 . אשמח אם תגידו לי איזה שבוע אני - מחזור אחרון 7/10.)
    בימים האחרונים יש לי מעט הפרשות צהובות. האם זה מוכר? נורמאלי?
    2. יש לי קצת בחילות. אבל רובם דווקא בצהריים או בערב. בכל מקום כתוב על בחילות בוקר.
    3. מתי צריך ללכת לאולטרסאונד ראשון. באיזה שבוע?
    תודה מראש על התיחסותכם לשאלותי
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• שלום איילה

ד''ר דוד ישי
    10/11/2007

את בשבוע 5 להריון. עניין הבחילות הוא לא מדוייק ושונה מאישה לאישה. ההפרשות נשמעות לי רגילות. באשר לאולטרסאונד. כל רופא בוחר אחרת. אני מעדיף , כאשר אין חשש להריון מחוץ לרחם, לעשות את האולטרסאונד הראשון בשבוע 7

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

אילה
    11/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיום יחסים ועוד..
    מודאגת
    10/11/2007

ד"ר שלום,
    ב23.10 הוחזרו שני עוברים,מאז עשיתי 2 בדיקות בטא שהעידו על עליה יפה ב"ה.יש לציין שזה הריון ראשון אחריי כמעט שנתיים של סבל וטיפולים,ומכל דבר אני חוששת.
    שמעתי שקיום יחסים בחודש\שלושה הראשון יכול לגרום להפלה.האם זה נכון?אם יש איזשהו סיכון אני מוכנה לוותר למרות שזה קשה לבעלי היקר.
    בנוסף,אין לי כ"כ בחילות רק לפעמים,אך יש לי כמעט כל הזמן דקירות בבטן תחתונה-מה זה?אני מתה מפחד כשזה קורה כשאמרתי זאת לאחות של הפוריות,היא אמרה שאנוח.אני יחסית ממש נחה!!אבל מה זה, על מה זה מעיד?אני ממש בפחדים שחלילה תהיה הפלה,אנא סייע לי.

לקביעת תור
    סגירה
    קיום יחסים ועוד..

הוספת תגובה

• שלום מודאגת

ד''ר דוד ישי
    10/11/2007

יחסי מין אינם גורמים להפלה. בעצם אין מניעה לקיים אותם לאורך כל ההריון, כמובן בתנאי שמהלך ההריון תקין ובכפוף לתחושות האישה.
    האי נוחות שאת מתארת היא רגילה ואין לה משמעות מיוחדת והבחילות הן תלונה שמשתנה מאד בין אישה לאישה.
    חשוב שתדעי שמהלך ההריון, אם הוא תקין,אינו תלוי בהתנהגות שלך. חיי את חייך כרגיל וב"ה ההריון יהיה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות לך דוקטור

מודאגת
    11/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היחלשות גירויי יתר וסיכויי הריון...
    דניאלה
    10/11/2007

שלום לד"ר קול וד"ר ישי המקסימים

אני לאחר החזרת 2 עוברים 8 תאים מיום רביעי.
    לאחר השאיבה היה לי גירויי דיי קל אבל יחד עם זאת דיי כואב והבטן היתה ממש נפוחה.
    היום יום שבת 3 ימים לאחר ההחזרה והגירויי כמעט ונעלם , ממש הוטב.. אני שותה המון מיים.
    אני יודעת שכשנקלט הריון בד"כ הגירויי מתגבר... האם זה אומר שסביר להניח שהטיפול נכשל?
    האם יש מצבים בהם התחושות של הגירויי נעלמות ובכל זאת נקלט הריון?
    תודה רבה וכל טוב.
    יעל

הוספת תגובה

• הריון?

פרופ' שחר קול
    10/11/2007

לא ניתן על סמך התאור שלך להמר האם יש הריון.
    בהחלט יתכן שיש הריון.
    סבלנות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקת שחלות??...
    נני
    10/11/2007

שלום רב,
    1. מהם הרמות הטובות ביותר איתן ניתן להקלט להריון מבחינת fsh?
    2.מאיזה רמה גבוהה של fsh אומרים לבחורה לנסות תרומת בייצית??
    3.מדוע הרמות משחקות אצלי? פעם היה לי 16 פעם 10.9 ובפעם האחרונה 5.6 ??? מזה אומר? מדוע זה לא נשאר על מספר מסויים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת שחלות??...

הוספת תגובה

• FSH

פרופ' שחר קול
    10/11/2007

הסיכוי להריון אינו תלוי ברמת FSH בלבד אלא בגורמים רבים מאוד, שהבולט בהם הוא הגיל.
    טיפלתי בנשיםבנות 28 עם FSH 70 שהרו.
    אין רמה אופטימאלית, כמו שאין רמת גג שמעליה אין סיכוי להריון.
    רמת FSH כשלעצה היא חסרת חשיבות, אלא אם מצרפים לבדיקה את רמת האסטרדיול. כדי שהבדיקה תהיה אמינה על האסטרדיול להיות פחות מ - 200 פיקומול לליטר. כל רמה אחרת של אסטרדיול משבשת את משמעות התוצאה של ה - FSH.
    רמת ה - FSH אינה קבועה אלא משתנה באופן משמעותי לאורך מחזור הוסת. רק למשל: ממש לפני הביוץ רמת ה - FSH יכולה לעלות ל - 30 אצל נשים פוריות וצעירות....
    נשמע מסובך, אני יודע, אך זה המצב, אין תשובות קלות ופשוטות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה חוץ גופית - התהליך
    ענת
    10/11/2007

הנני בת 41, בריאה, מתעמלת אופן קבוע. יש לי 2 לדים - 14/10. בשנתיים האחרונות עלה נושא של ילד נוסף. ניסינו בהנחה של - "אם יצליח, בסדר, אם לא - אז לא". לא ניכנסתי להריון אבל "המשחק" הפך לרצון ממשי. בעלי ואנוכי עשינו את כל הבדיקות והמסקנה שלבעלי יש בעיה (בדיקת זרע לא תקינה). הרופא המליץ על הפריה חוץ גופית. ברצוני לדעת מה אני צריכה "לעבור" בתהליך כזה. האם אוכל להמשיך לנהל אורח חיים "נורמלי" - לעבוד, להתעמל. האם ההפריה כרוכה בהשמנה, מצבי רוח .
    האם התהליך כואב?..אשמח לתשובה מהירה..תודה:-)

לקביעת תור
    סגירה
    הפריה חוץ גופית - התהליך

הוספת תגובה

• התהליך

פרופ' שחר קול
    10/11/2007

הפריה חוץ גופית לא אמורה לשנות את אורח חייך. תוכלי להמשיך ולעשות כל מה שאת עושה היום.
    השמנה ומצבי רוח הם תולדה של מצבים נפשיים, לא של השפעה ישירה של הטיפול.
    שאיבת הביציות מבוצעת בהרדמה כללית - ללא כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכימה איתך דוקטור...

טל
    10/11/2007

שלום וסליחה על ההתפרצות. כאשה שעוברת את הטיפולים כבר שנתיים, אני מבקשת לתקן את הרושם שיצרת, כאילו לטיפולים אין השפעה על אורח החיים ואפשר להמשיך לעשות הכל כרגיל. זה לא ממש נכון:
    ראשית, מדובר בהרבה ימי היעדרות מהעבודה, או היעדרויות בבקרים, שלא תמיד ניתן לצפות או להיערך אליהם מראש- ולכן- אם המטופלת עובדת במשרה שלא מאפשרת לה גמישות, שאין בה הבנה של המנהלים בנוגע להיעדרויות וחיסורים, שאין לה עצמאות מבחינת שעות וימי עבודה- הטיפולים בהחלט עלולים לפגוע במשרה.
    שנית- התרופות המרובות משפיעות על כל מטופלת אחרת- אך לפחות במקרה שלי (וידוע לי בהחלט על נשים רבות אחרות) ההשפעות הפיזיות- לא רק של מצבי רוח ודכאונות נפשיים- בהחלט יכולות לטלטל את אורח החיים- החל מכאבים, מיחושים שונים, חולשה, עייפות, כבדות ושינויים באופי המחזור החודשי, שצריך ללמוד להסתגל אליהם- וכלה בעובדה שצריך להשתעבד לשעות וימי מתן הזריקות והתרופות האחרות (לפעמים 3 פעמים ביום), לנהל נכון את הזמן לפיהם, אם לא מזריקים לבד צריך לתאם עם אחות בקופה- וכו' וכו'.
    כל זה מבלי להזכיר את הסטרס האיום, הלחץ והעובדה שכל דבר קטן מטריד ומעלה שאלות (מתי תהיינה תשובות, כמה ביציות נשאבו ואיך הן, כמה עוברים הופרו, איך היו בדיקות הדם, מתי הרופא יתקשר ויחזיר תשובה, מתי נדע שהכל בסדר, מה זה אומר אם כואב לי פתאום, האם זה סימן להפלה או הריון? וכו' וכו'), וכמובן ההשפעות של ההורמונים על מצבי הרוח- תהליכים שלא ממש מאפשרים אורח חיים תקין ונורמלי, קשה מאוד להתרכז בדברים אחרים, להשקיע בעבודה, בבעל או בילדים האחרים (במקרה שיש), קשה להתמודד עם קשיים ומכשולים- סף היאוש מאוד נמוך, סף הרגישות והפגיעות כנ"ל- אני יכולה להעיד על עצמי שאני נפגעת יותר בקלות, נלחצת מכל שטות, "לוקחת קשה" המון דברים שאנשים אומרים- זה לא ממש מצב נורמלי אצלי, וזה מגיע לשיא בד בבד עם הגירוי השחלתי לקראת יום השאיבה.
    צריך לזכור גם את המעורבות של הסביבה והמשפחה- לפעמים יש תמיכה, הבנה וקבלה, והרבה פעמים לא רק שאין, אלא זה מגיע אפילו למצב של ביקורת מרומזת או מכוונת, מסתכלים עלייך שונה, בוחנים אותך, מאשימים אותך בבעיות פריון, וכו' וכו' וכו'- זה שונה מאשה לאשה אבל בהחלט קיים- אם לא במעגל המצומצם אז במורחב יותר, אם לא בגלוי אז מאחורי הגב- וזה לא קל- כל אירוע משפחתי מלחיץ, כל מפגש עם אנשים מטלטל והופך לחוויה לא תמיד נעימה.
    צריך להיערך לתקופה לא קלה, שאף אחד לא יודע אם היא תימשך חודשיים או שנתיים (או עשר שנים), וצריך לגייס המון, אבל ה-מ-ו-ן כוחות, תעוזות נפש ומשאבים גופניים, נפשיים ומנטליים.
    ושכחתי גם את הנטל הכלכלי- גם ההיעדרויות מהעבודה (או במקרה של מי שעדיין לא נמצאת במשרה קבועה- חוסר היכולת למצוא עבודה שלא תגביל את הטיפולים), גם המימון של התרופות ובעיקר (במקרה שלי) התשלום לרופא פרטי- שאת סומכת עליו, מאמינה בו ומרגישה בטוחה איתו- זה אחת הדברים החשובים והקריטיים להצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורי

נני
    10/11/2007

אורי שבוע טוב,

לא הייתי מוסיפה אות אחת מיותרת!!!! כאחת שחווה את זה את צודקת
    ב-100% .

יישר כח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואפשר להמשיך ולספר על

דינה
    10/11/2007

הכוחות האדירים שצריך לגייס כל חודש מחדש, כשמקבלים בשורות רעות: גם להתמודד עם הבשורות וסטירות הלחי בכל טיפול מחדש, וגם לקום מהתחתית הזו ולגייס מיד כוחות חדשים לטיפול הבא... וסבלנות מחדש לחכות את תקופת ההמתנה... וכניסה מחדש לנוהל הזריקות והבדיקות.
    ואפשר לספר על הכאב השורף הזה בגוף שמרגישים בכל פעם שרואים אשה בהריון או עם תינוק על הידיים, ואיך פתאום כל החברות שלך בהריון או עם ילד ורק לך אין, ואיך פתאום כולם מדברים על זה, ונדמה לך שמדברים רק על זה....
    ואפשר לספר על על הרבה מאוד דברים נוספים- רק אל תגידו שהחיים ממשיכים כרגיל עם הטיפולים כי הם לא, ממש ממש לא, גם לא לנשים החזקות והמחושלות שבינינו... ומי שנכנסת לזה צריכה לדעת את זה ולהיערך לזה, בכל המישורים- בבית, במשפחה, בעבודה, בחשבון הבנק, בחיים בכלל.

ושיהיה בהצלחה לכולן, אמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF ידידותי

פרופ' שחר קול
    11/11/2007

ניתן להערך כדי לצמצם הפגיעה בחיי השיגרה: בדיקת דם בבוקר מוקדם, לפני העבודה, בדיקת אולטרסאונד אחה"צ עם סיום העבודה וקבלת הוראות.
    זה מצמצם היעדרות ליום השאיבה בלבד.
    ביום ההחזרה - אין סיבה שלא לחזור לעבודה.
    זריקות יומיות - בשעות הערב, ע"י המטופלת עצמה, אין צורך לצאת מהבית.
    עד כאן הצד הטכני.
    באשר לצד הנפשי - אני מסכים לחלוטין עם המטופלות. להערכתי ההקלות טכניות עשויות לשפר המצוקה הנפשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה