מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריוןפורטנוי רינת06/11/2007
שלום!!!!!!
אני מעוניינת בעיצה
מועד ווסת אחרון היה ב28.08 ומאז לא קיבלתי, היו לי בחילות אבל לא הקאות,הרגשה כללית רעה,עייפות, כאבי גב,בטן תופחת חזה יותר מלא וכו..
עשיתי בדיקה ביתית בערך שבועיים אחרי איחור ויצאה שלילית., עשיתי בדיקת דם ויצאה ביטא פחות מ2 ,וב01.11 עשיתי שוב בדיקת דם ויצא שוב ביטא פחות מ2.
היוםב06.11 הייתי אצל רופא נשים ובבדיקת אולארסאונד לא רואים כלום, הוא נתן לי *דופסטון* ואמר לקחת 5 ימים 2 כדורים, אני מפחדת שאם אני כן בהריון שזה לא יגרום להפלה, כי לפי הרגשות שלי אניחושבת שזה כן הריון, מה אליי לעשות ואיך לבדוק זאת עוד ואם יש כדורים לחיזוק??????
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
ד''ר דוד ישי06/11/2007את יכולה להסיר דאגה מליבך. אם יש הריון הדופסטון לא יפגע בו והוא ימשיך להתפתח כרגיל. כמובן שהוא לא יגרום לוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
דני06/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהדני06/11/2007
מחזור אחרון ב 30.9 - ביוץ על פי מעקב זיקיקים ב 17 לאוקטובר......בדיקות הריון ביתיות חיוביות.
מחר יש לי אולטראסנוד שנקבע מזמן האם אני צפויה לראות משהו שקשור להריון כבר מחר? או האם זה מקודם מדי ומיותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ימית
ד''ר דוד ישי06/11/2007כן. אפשר יהיה לראות שק הריון ואולי אפילו עובר עם דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבחסוי06/11/2007
שלום רציתי לדעת אם כאב גב מפריע להכנס להיריון? כי שמעתי שכן
ואם כן מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי06/11/2007ככל שידוע לי אין קשר בין כאבי גב לסיכויים להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVFמעין06/11/2007
שלום לפורום.
אני מטופלת IVF לשעבר וכיום.
לפני 4 שנים עברתי 2 מחזורי IVF בהם הריון ראשון היה כימי והתמוסס לבד, הריון שני היה מוצלח ואני חבה לטיפולים ולרופאים.
לאחר הולדת בני, כ- 5 חודשים לערך, נקלטתי להריון באופן טבעי אך הוא היה מחוץ לרחם ועברתי כריתת חצוצרה.
באפריל 2007 התחלתי שוב בטיפולי הפריון, מחזור ראשון הוצאו 4 ביציות מהם היה עובר אחד ולא צלח. במחזור השני היו 6 ביציות עם עובר אחד שגם לא הצליח.
חשוב לציין כי את 2 המחזורים האחרונים השתמשו הרופאים בפרוטוקול פוריגון + מנוגון קצר.
המחזור השלישי והאחרון שעברתי שינו לי את הפרוטוקול לדקפיפטיל ולמנופיור קצר. נשאבו 4 ביציות ולא היתה אף הפריה.
בשיחתי לאחר מכן עם הרופא,קראתי את דוח המעבדה ונראה כי הזרע תקין אך הביציות ברמה ירודה, 2 מתוכן חומות.
כרגע שונה לי הפרוטוקול לדקפיפטיל ומנופור ארוך.
אשמח אם תואילו ותענו לי על מספר שאלות:
1. מהן ביציות חומות?
2. האם רמת הטיב של הביציות יכולה להיווצר כתוצאה מפרוטוקול לא מתאים לי?
3. אין לי את דוחות המעבדה של 2 ההפריות הראשונות, האם הן יינתנו לי לפי בקשה אישית.
4. האם פרוטוקול דקפיפטיל ארוך הינו "המניב" ביותר ביציות?
תודה לכם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעין
ד''ר דוד ישי06/11/2007איכות הבייציות ( כמו גם העוברים ) נמדדת ע"י כל מני פרמטרים. אחד מהם זה מבנה הציטופלסמה. בייציות עם ציטופלסמה כהה נחשבות לפחות טובות.
איכות הבייציות אינה קשורה בד"כ לטיפול אלא היא מצב נתון.
אני מניח שאם תבקשי, תוכלי לקבל את ההערכה של הבייציות בטיפולים הקודמים שעברת.
חלק מהמחקרים מראים שהפרוטוקול הארוך נותן תוצאות מעט טובות יותר מאשר הקצר. אבל יש מחקרים שמראים אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מעין07/11/2007ראשית, תודה על תשובתך.
האם יש איזושהיא דרך להטיב את רמת הביציות?
מהו הגורם לכך שביציות יהיו ברמה ירודה שכזו. אני רק בת 31.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מעיין
ד''ר דוד ישי07/11/2007לצערי אין דרך לשפר את איכות הבייציות. כאמור זה מצב נתון. אבל אל תתיאשי. גם אם זה יקח אולי זמן מעט ארוך יותר, אם תתעקשי ותתמידי תצליחי בסופו של דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירנה06/11/2007
שלום!
כמה ימים הכי הרבה אפשר לגדל עוברים מופשרים במעבדה עד להחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי06/11/2007שאלה יפה. התשובה היא, עד היום החמישי. בשלב הזה יוצא העובר מתוך המעטפת שבתוכה הוא נמצא והוא חייב להשתרש ברירית הרחם ולהתחיל לבנות את השליה שלו בתוכה, כדי שיוכל להמשיך להתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי להריון מעובר יחידנינה06/11/2007
לד'ר שחר קול שלום רב,
אני בת 34 ובתאריך 4.11.07 בוצעה לי החזרה של עובר בודד בעל 8 תאים.
שאלתי היא: מהן סיכויי להרות מעובר אחד?
אודה לך מאוד על תשובתך המהירה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא אנו לי לשאלתי אודה לכם מאוד
נינה07/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום ביוץהילה06/11/2007
בהמשך לתגובתך לגבי רירית 4.8 זקיקים קטנים, הודיעו לי שהיום זהו יום הביוץ שלי ולקיים יחסים עם בעלי, אך תשובתך אליי היתה שזה לא יום ביוץ,
לכן אני שואלת איך אני אדע אם זהו יום הביוץ שלי או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ס
ד''ר דוד ישי06/11/2007הדרך הטובה ביותר לקבוע את הביוץ היא ע"י מעקב אחר הזקיקים ואחר רמת ההורמונים. הדרך הזאת היא מסובכת. אפשר לעשות רק מעקב אולטרסאונד . דרך שהיא פחות מדוייקת, אבל אז הייתי רוצה לראות זקיק של 20 מ"מ ומעלה ורירית של 7 מ"מ או יותר. ואפשר לעשות גם מעקב עם ערכה לבדיקת ביוץ בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא- תוצאה 13אסנת06/11/2007
שלום,
יום 14 לאחר זריקת אוביטרל וביוץ.
תוצאת בטא בדיקת דם היא 13.
מה זה אומר?
האם ביצעתי את הבדיקה מוקדם מידי?
תודה סקרנית מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cבקשה תענו לי מהר
אסנת06/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום בשמת
ד''ר דוד ישי06/11/2007הבדיקה מעידה על הריון, אבל רמת הבטא נמוכה מאד. אבל אל תתיאשי. יתכן באמת שהפריה היתה מעט יותר מאוחר מכפי שחשבת ולכן הבדיקה נעשתה מוקדם. אני מציע כמובן שתחזרי על הבדיקה כעבור יומיים. אם תהיה עליה טובה, הסיכוי שמדובר בהריון תקין גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אהיה סבלנית עד ליום חמישי
אוסנת06/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןיולי06/11/2007
שלום ד"ר
מה פשר תוצאות פרוגסטרון ביום ה21 (כבר כמה פעמים) בין 120-130 וגם אי 2 גבוה.ואין הריונות?
הטיפול שקבלתי איקקלומין ואוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יולי
ד''ר דוד ישי06/11/2007בשלב הזה של ההריון, מופרשים שני ההורמונים האלה ע"י השחלה ולא ע"י העובר המתפתח. ולכן אין בהכרח קשר בין הרמה שלהם לסיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןשירה06/11/2007
שלום רב לך ד"ר
כחודש לאחר שאיבה והחזרה של שני עוברים.
בבדיקת אולטראסאונד נצפה שק הריון אחד.
הייתכן כי יתגלה שק הריון נוסף בהמשך?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי06/11/2007התשובה היא לא. בשבוע הריון כזה אמור מבצע האולטרסאונד לראות את כל שקי ההריון שהתפתחו.
העובר השני קרוב לודאי לא התפתח ונספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרונהלימורי06/11/2007
עברתי הפסקת הריון בתאריך 23.10.07 ע"י כדורי צטוטק.
האם זה היום כביכול שבו "קיבלתי" וסת בפעם אחרונה?
אני לא יודעת ממתי עליי לספור את הימים מהוסת הארונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרונה
פרופ' שחר קול06/11/2007עקרונית - כן.
אך לאחר הפלה טבעית יתכנו שיבושים בחודש הראשון - הביוץ הטבעי יכול לאחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולהילה06/11/2007
היי,
אני נמצאת בשלב החזרת עוברים מוקפאים, לא היה לי וסת החודש והיום עשו לי בדיקת אולטרסאונד
והרירית היתה בעובי 4.8 והזקיקים בימין היה אחד 23 מ"מ והשאר קטנים, ובשמאל קטנים, מה זה מסמל שצריך להיות לי ביוץ?, או שאני צריכה לקבל וסת?.......?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרה
פרופ' שחר קול06/11/2007קשה מאוד לדעת בלי בדיקות הורמונליות.
תיאורטית יתכן והזקיק לפני ביוץ, אך אין לשלול שמדובר ב"ציסטה".
הרירית דקה מידי לשלב של טרום ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
הילה06/11/2007השאלה שלי איפה אני עומדת עכשיו לפני וסת?, לפני ביוץ?, אחרי ביוץ?, האם הרופא שלי צריך לתת לי כדור לקבל וסת?...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות וטיפוליםדליה06/11/2007
שלום
אחרי חודש של טיפול עם פיוריגון והזרעה, שלא הצליחו, נמצאו ציסטות בשחלות. הרופא שלי המליץ על הפסקה של חודש בטיפולים או לקחת שבועיים גלולות למניעת הריון, ואז להתחיל.
שתי שאלות:
1. האם הגלולות עצמן מזרזות את העלמות הציסטות, או שהן יעלמו בכל מקרה עם המחזור הבא?
2. האם בגלל הציסטות עדיף בחודש הזה לא לנסות כלל להיכנס להריון, בדרך טבעית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר היקרה:
פרופ' שחר קול06/11/2007סביר כי ה"ציסטות" ייעלמו מעצמן, גם בלי גלולות.
ממליץ לנסות בדרך הטיבעית. אין סיבה שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות שאחרי IVFTZCO06/11/2007
ראשית ברצוני להודות לכם על התשובות המהירות והמקצועיות ועל הסבלנות לכל אחת ואחת מאיתנו.
הנני חיה בחו"ל, הגעתי לארץ לטיפול ראשון לאחר כשבועיים ביצעתי את בדיקת הדם, ומשום מה היכן שאני גרה הרופא אמרה שהתשובה היא שלילית, מה עוד שהתחלתי לדמם כחמישה ימים לפני בדיקת הדם.
הדימום נמשך כשבועיים וחצי, התקשרתי לאחר מס' ימים לרופא המטפל בארץ והוא ביקש ממני ללכת למעבדה פרטית עם בדיקות הדם, כי משהו לא הגיוני.
במעבדה הפרטית אכן אישרו הריון, הוא מיד הורה לי להמשיך בטיפול ולעשות שוב בדיקת דם.
בבדיקת הדם השניה ראינו שהבטא ירדה, היא היתה 170 וירדה ל 74 שאלתי היא האם יש סיכוי שאני עדיין בהריון. (מאחר והוחזרו לי 3 עוברים יכול להיות שאחד מהם נשאר וזאת הסיבה לירידת הבטא) או שאני משלה את עצמי??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול06/11/2007לצערי, המהלך אופייני להריון "כימי", כלומר יש עדות להריון (עלית בטא) אך מתרחשת כמו-הפלה מאוד מוקדמת.
הסיכוי להרין תקין הוא קלוש.
יש מקום למעקב בטא עד אפס, בעיקר כדי לשלול אפשרות של הריון חוץ רחמי.
בהצלחה בפעם הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון..חסוי06/11/2007
שלום רב,
מחזור אחרון ב-1 לאוקטובר ( מחזור שהגיע כתוצאה מהפסקה של שימוש בגלולות) .במשך שלושה שבועות בחילות ועייפות ללא גודש בחזה ,הפרשות נרתיקיות מרובות יחסית וכאבי בטן כמו של וסת לסירוגין. עשיתי בדיקת הריון ביתית ביום ה- 28 וביום ה- 33 התוצאה היתה שלילית אבל היום אני כבר ביום ה- 36 ועדיין ללא מחזור האם אני יכולה לעשות כבר בדיקת דם או שזה מוקדם מידי והאם הסימנים האלה מעידים ככל הנראה על הריון? ( זה החודש הראשון ללא גלולות כך שאינני יודעת את מספר ימי המחזור שלי ..) תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול06/11/2007מציע בדיקת דם להריון (בטא) וגם אסטרדיול, פרוגסטרון ו - LH.
זה יאפשר לדעת מה קורה איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)